Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

• Diskuse
  •  » Právní
  •  » Pomóóóc, policajtka mne deptá kvůli výživnému, mám pocit.

#26 25. 5. 2006 18:59

EFG
♥♥♥----

Re: Pomóóóc, policajtka mne deptá kvůli výživnému, mám pocit.

Frigo, promiňte, ale někdy mi připadáte, že jste spadla z měsíce. Si jako myslíte, že u pečovatelského soudu otec luskne prstem a soudkyně se přetrhne, jen aby našla důvod (psychologické testy) proč svěřit dítě do péče otce. dumbom
Jeje, já tu házím vlny na chudinky samoživitelky? Fajn. Ukažte mi tady jedninou chudinku.
S BM je to složité. Kriminálka udělala trapný pokus jí zachránit pr.... a vyloučila jí  z celé kauzy jako samostatný případ a věc už běží u soudu. Tak to ale ve skutečnosti není. Na trestném činu se podílely další osoby. Ale když se to rozeběhlo na celou tu bandu zlodějskou (její rodiče, ochranka co hlídala atd...) a některým bylo sděleno obvinění, tak si to mezi sebou řekli a někteří se ukrývají (přesněji neberou si poštu). V trestné věci se obvinění musí skutečnně doručit a nestačí zaslat.
No a to je celý ten háček. Pokud bude souzena sama, pak to z hlediska zákona vypadá naprosto jinak, než když bude souzena celá jejich tlupa. Viz. Krádež, trestní zákon. Ale jinak pohoda. Je obviněna a nehrozí tedy promlčení. Jednou ta klec spadne.

Není tady

#27 25. 5. 2006 18:59

Stelička
♥♥♥♥♥♥-

Jo, jo. Luboš jen změnil přezdívku, ale myšlení a výrazy ne. Frigo, to chce klid.

http://sirmi.ic.cz/cara/215.gif

Není tady

#28 26. 5. 2006 7:18

helena
♥♥♥♥♥♥♥

A teď si představte, kdyby byl náš milý EFG konečně tím samoživitelem http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png
V tom okamžiku by se z jeho BM stala opět "líná lemra", která odmítá dostatečně vydělávat, aby nemusela platit výživné ona jemu http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png
Mně se líbí, jak on je jediný spravedlivý, zatímco všichni ostatní jsou .... a ... a ... a ještě ..., zatímco patent na rozum ve výchově dětí, rozhodování soudů, zaměstnání všech BM atd. atd. má jedině ON http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#29 26. 5. 2006 8:55

Kido12
♥♥♥♥---

Luboši k tomu Vašemu včerejšímu příspěvku kolem sedmé večer. Nechci být
špatný prorok, nevím co očekáváte od trestního řízení, ale byla jsem v relativně
podobné pozici jako vy. Jen obráceně, já zůstala s prckem a partner zabavil veškeré majetek. Zhruba sedm měsíců jsem ho sháněla a snažila se to řešit
jen mezi námi. Pak mi došla trpělivost, zlanařila své okolí a podařilo se zjistit, kde ukradený majetek je. Podala jsem trestní oznámení, doložila, kde se majetek
ukrývá a žádala o jeho blokaci. Tak bylo učiněno s tím, že ještě dotyčného musí
pozvat k výslechu. Což se podařilo zase až po nějakých 2-3 měsících, protože obsílku nepřevzal a policie se nijak neangažovala. Tak jsem začala věc urgovat,
nakonec mi přišlo usnesení, že trestní stíhání bylo odloženo, protože nebyla naplněna skutková podstata trestného činu. Podala jsem stížnost k Státnímu zastupitelství, kde mi bylo vyhověno a způsob šetření obvodní policie byl napadnut. Po dalších měsících vyšetřování, dokladování jak jsem majetku nabyla,
v jakém byl stavu a jaké byl hodnoty a hledání svědků, které uváděl partner
se věc postoupila k soudu a mé zájmy hájil stát v rámci trestního řízení.
Další rok a půl se přetřásalo zda jde o paragraf krádeže či zpronevěry, hlavní líčení se stále odročovalo pro předkládání nových důkazů, znaleckých posudků a
pro výslech svědků obviněného, kteří pro jiné trestné činy byli již odsouzeni a
skrývali se. V rámci trestního řízení nemusí obviněný dokazovat svou nevinu, na
Vás jako žalobci je důkazní břemeno a musíte prokázat, že trestní čin byl spáchán. Měla jsem všechny doklady o nabytí věcí, jejich převzetí a zaplacení
firmě. Měla jsem fotografie, výpovědi nezávislých svědků, o tom, kdo majetek
převezl, kam, jak byl zajištěn. Obžalovaný uvedl, že část věcí ode mě koupil, peníze na to si půjčil od známého (při jeho výslechu nebyl schopen uvést, kdy to
bylo, kolik to bylo - nad čímž se pozastavil i soudce, že pokud někomu půjčuji
statisícové částky, tak už to stojí za zapamatování....) a část, že byla forma darování. Zde jeho právník využil práva, že není povinnen předložit kupní či
darovací smlouvu, nějaký doklad o zaplacení zmiňované částky..
Takže moje argumentace, že se tvrzení nezakládá na pravdě, že rozhodně nic
ze zpronevěřeného majetku nebylo obžalovanému darováno, natož aby je ode mě kupoval. Majetek jsem koupila z vlastních zdrojů -viz předložený úvěr ze
stavebního spoření a doklady o stavbě domu.
No a verdikt soudu zněl, že se bohužel nepodařilo prokázat vinu obžalovaného,
a tak soud nemůže v této věci dále jednat ani přiznat náhradu škodu. Tu mohu
požadovat v občansko-právním řízení. (což je nyní bez efektu, protože již v
době řízení, obvodní policie pochybila, majetek sama uvolnila, takže byl prodán.
Obžalovaný samozřejmě nikde nepracuje, nemá trvalé bydliště, žádný evidovaný
majetek..)
Tři roky strávené po kancelářích kriminálky, obvodní policie, soudů, něco zkažených dnů, milion v háji, zkušenost veliká.

Není tady

#30 26. 5. 2006 15:32

EFG
♥♥♥----

Kido 12, to je tedy síla. Co od toho očekávám? S ohledem na skutečnost, že státu odvádím nikoliv malé daně, tak aby ochránil moje práva a obdobně jako se samoživitelky domáhají spravedlivého potrestnání, když otec neplatí výživné, tak stejně i já se domáhám spravedlivého posouzení jednání, které je z hlediska společnosti nepřijatelné.
Jinak problém s doručením je vyřešen. Dnes jsme měli u soudu další jednání a tchán tam velmi rád chodí, aby mu něco neuniklo. Nelenil jsem a zavolal 158 ať si pro něj přijedou, že ho hledá kriminálka. No a je to. Obvinění z krádeže už má v kapse. tummenupp

Není tady

#31 28. 5. 2006 19:38

Pavlik
♥♥-----

Milý EFG, to by jste si to měl radši dělat sám, bohužel u lidí tato možnost neexistuje. Díky Vám jsme konečně prozřela a zjistila, že můj bývalý je fakt super chlap. Je to asi tím, že si o mě nemyslel, že jsem líná lemra. Alimenty si zvýšil dokonce sám a dobrovolně je začal posílat. Nestalo se mi, že by na dceru peníze neposlal. Vyšla bych pohodlně i bez nich, ale otec má také závazky vůčí dítěti.Dokonce dceři dával nad rámec výživného. Ale to z něj vyprchala uraženost, že jsem si dovolila se s ním rozvést. V této diskusi pokud  jsem správně pobrala, šlo o to že má otec dle zákona povinost a tu má plnit. Pokud jí neplní, tak by to mělo jít v právním státě vymáhat soudní cestou a policie je nástrojem. Pokud toto nelze, tak pominu společenskou nebezpečnost, nemusím dodržovat zákon nikdy. Tak když neplní zákonem dané závazky, tak proč neloupit, proč nevraždit, nebo aspoň nezmlátit a neurazit každého kdo má jiný názor. Navíc kdyby matka neuvedla otce, tak dostává od státu (sice méně, ale své má jisté). Nutí mě to se zamyslet nad tím, proč matky, které se o své dítě nestarají a mají je v náhradní rodiné péčí jsou zvýhodněny proti těm které o dítě osobně pečují, ale otec si neplní závazky. Když se nestarají oba, tak jde dítě do ústavu a tam má své jisté na státní náhrady. Stát se snaží z takových rodičů pro sebe peníze dostat (pokud to vůbec lze). Pokud se stará jen jeden z rodičů ( v tomto případě matka), tak stát dělá mrtvého brouka, protože matka to nějak vyšaší.

Není tady

#32 29. 5. 2006 0:22

EFG
♥♥♥----

Pavilk, bohužel neznáte rozvod ala moje BM a tak trpíte na utkvělé předsatvy o mojí osobě. Moje dítě se mělo jak prase v žitě a Vám se o takovém výživném pro Vaše děti ani ve snu nezdálo. Moje BM není líná lemra ale obyčejný zloděj. Rozhodně se také netrápím, že odešla. Snášel jsem její bezcitnost jen s ohledem na naše dítě. Je to prostě všechno "nepatrně" jinak.
Ale jinak máte celkem zajímavé myšlenky. Vás nutí se zamyslet nad postavením matky, která se nestará o dítě proti matce, která se stará. Mě zase nutí se zamyslet nad tím, jaké je postavení rozvedeného otce, kterému někdo podle momentální nálady vystřihne výživné, pokud ho neplní je trestně stíhán atd. oproti nerozvedenému otci, kterému nikdo neurčuje kolik má platit na dítě, a když je lepl a nevydělá, tak ho nikdo trestně nestíhá a ještě od státu dostanou  soc. přídavky. Někde jsem četl, že jsme stát rovnoprávných občanů. Nebo se mi to jen zdálo ve snu?

Není tady

#33 6. 6. 2006 10:47

Evelin
♥♥♥♥---

Ted mne nekompromisně volala policajtka, že kdy tedy příjdu se vším (papírama), co po mně chtěla. Málem to znělo, že už ani neodejdu (až zjistí, že ji nedám nic). Jdu tam ve čtv.8.00 . No co, musím tam, bohužel vždy jenom jedna v místě bydliště dělá výživné, nemám na výběr.Napíšu vám výsledek....

Není tady

#34 6. 6. 2006 11:22

Kido12
♥♥♥♥---

Pokud se nemýlím, tak obecně je archivace policejních spisů 5 let. Veškeré původní
dokumenty a Vámi doložených kopií by tam měli mít minimálně za tuto dobu uloženy,
bez ohledu na to, kolik pracovníků se tam na daném postu vystřídalo.
Pokud nadále bude předávat nějaké kopie či důkazní materiály nechte si potvrdit na
kopie, že jste je policii předala.

Není tady

#35 8. 6. 2006 16:21

Evelin
♥♥♥♥---

Děkuji všem za radu, šla jsem tam málem s tím,že mne asi zavře.
Nakonec byla alespoň normální a dozvěděla jsem se, že bm. je nezvěstný, prý jsme mu napočítali víc výživného, než co má platit o 30,000 (takže dluží celkem od doby narození JENOM 170,000 - asi proto byla nabroušená) a aby to nebyla nuda, nakonec se trestní ozn.zmrsklo pouze na 30,000 protože předešlé doby už jsou žalovány a já vždy trvám natom ,že chci uvést, kolik dluží CELKEM. A to se jim tam nelíbí¨)'Ale neuměla poradit, koho mám příště oznámit, že neplatí , když je nezvěstný a co dělat dál.
A prý ho soud oznámí za mrtvého až za 7 let,ale taky soud řekně, že je vážně NEZVESTNY.
Prosim tedy o dalši radu, ne, založim nové tema.
Děkuji, bez Vás všech bych byla totálně na nervy.

Není tady

• Diskuse
  •  » Právní
  •  » Pomóóóc, policajtka mne deptá kvůli výživnému, mám pocit.
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí