Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#176 27. 6. 2006 10:46

gymnazistka
♥♥-----

Re: nezvládám výchovu nevlastního syna

Přemýšlím o tom, jak vlastně vypadá "správná" rodičovská láska. Dokonce jsem se přistihla, že mám výčitky svědomí, jestli jsem správná máma. Já své dítě takhle neobskakovala ani jsem neobtěžovala své okolí tím, že bych poukazovala na jeho genialitu :-(

Není tady

#177 27. 6. 2006 11:36

helena
♥♥♥♥♥♥♥

gymnazistka napsal(a):

Přemýšlím o tom, jak vlastně vypadá "správná" rodičovská láska. Dokonce jsem se přistihla, že mám výčitky svědomí, jestli jsem správná máma. Já své dítě takhle neobskakovala ani jsem neobtěžovala své okolí tím, že bych poukazovala na jeho genialitu :-(

No, asi budeš lepší máma, než on otec. Nebo tvoje dítě, ač neobskakované a negeniální smile, je podle tvého líčení normální vychovaná holka bez větších problémů (puberta není problé, puberta pomine smile) Ovšem pokud chceš někoho spolehlivě namíchnout, je "moje geniální dítě" jedna z nejlepších možností big_smile.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#178 27. 6. 2006 11:54

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

gymnazistka: Ahojky. Takže problém je v manželovi....se dalo vlastně čekat, viď?.Já myslím, že ta psycholožka ti bude nápomocná, aby sis zjistila, jestli tohle u manžela můžeš a chceš tolerovat, nebo ...prostě nemůžeš a nechceš. Jak je vidět, tak kluk se k tobě opravdu chová normálněji....ví, že ty mu ty hranice nastavíš.....takže hodně štěstí s manželem. Jo a na pobídky typu "Přečti si knihu" bacha - to je jako když ho kárá maminka...jenže jak to s nima udělat, aby tenhle pocit neměli, to nevím. Můj BM byl totéž. Můj současný partner je jiný, ten klidně řekne, že si to přečte, že se aspoň něco doví...a taky si to přečte...normálně, nebere to, že mu něco nařizuju....

Není tady

#179 27. 6. 2006 12:05

gymnazistka
♥♥-----

evo, s tou knihou je mi to jasný, že to je jako když slon dupne do porcelánu, ale někde ji ledabyle pohodit, to je ještě horší. Je to prostě tak, že já se tím, že v tom vidím problém (společně s psycholožkou) netajím, a to řešení hledám. Ona sama mi poradila, ať si koupím knihu Malý tyran nebo něco podobného a dám ji na polici vedle manželovy knihy Porozvodové jedy. Jenže on by si jí tam nevšiml, je to chlap, že jo :-)
Knihu už nečte, zná ji možná skoro nazpaměť. Už mu tu svou vnucovat nebudu, já se pokusím si ty hranice vymezit. Nenásilně. Je zajímavý, že kluk mne poslechne. Ovšem manželovi se to moc líbit nebude. A nerada bych se s ním přetahovala o moc, protože, jak se ukázalo, máme, pokud jde o výchovu jeho syna (či spíše o toleranci jeho chování) docela odlišné postoje.

Není tady

#180 27. 6. 2006 16:45

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

gymnazistka: Pozor! Muž hledá řešení SÁM, mlčky hledíc do ohně /tedy to bylo v pravěku, dnes hledí mlčky do televize/. Zásadně problém nerozebírá s jinými samci, natož pak s nějakou samicí, která se cítí být odbornicí na problémy...pche smile ...tak to byla trocha nadsázky, ale v podstatě to tak je. Chlap neřeší problém tak, že by s někým mluvil...všimni si...chlapi mlčí, tak jako mlčeli, když lovili mamuta. (Což je logický, kdyby žvanili jako ženský, tak kořist veme roha.)

Není tady

#181 28. 6. 2006 6:52

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Eva36 napsal(a):

gymnazistka: Pozor! Muž hledá řešení SÁM, mlčky hledíc do ohně /tedy to bylo v pravěku, dnes hledí mlčky do televize/. Zásadně problém nerozebírá s jinými samci, natož pak s nějakou samicí, která se cítí být odbornicí na problémy...pche smile ...tak to byla trocha nadsázky, ale v podstatě to tak je. Chlap neřeší problém tak, že by s někým mluvil...všimni si...chlapi mlčí, tak jako mlčeli, když lovili mamuta. (Což je logický, kdyby žvanili jako ženský, tak kořist veme roha.)

Tohle jsem si taky dlouho myslela:) - až do doby, kdy jsem zjistila, že muž mlčky hledíc kamkoli nehledá řešení, ale prostě jen tupě zírá, předstíraje usilovnou mozkovou aktivitu, aby nebyl rušen:)

Není tady

#182 28. 6. 2006 7:52

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

helena big_smile ....vono to tak nejni? big_smile

Není tady

#183 28. 6. 2006 8:52

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Gymnazistka, tak u mojej kolegyne, ktorá sa zrazu, prakticky zo dňa na deň, stala "matkou" 14-ročnej dievčiny, to zatiaľ prebieha podobne. Ona sa bála toho, ako sa zžijú s jej 12-ročným synom(v minulosti si robili naschvály, ale iniciatíva vychádzala z dievčiny), a hľa: deti si krásne porozumeli, vytvorili dokonca akúsi koalíciu proti dospelým. Syn teraz odišiel na prázdniny k starým rodičom, takze kolegyňa ostala sama s partnerom a s jeho dcérou - a ukázalo sa, že najväčším problémom pre ňu, okrem zvykania si na nového človeka v domácnosti, je jednak správanie partnera(pštrosie strkanie hlavy do piesku pred problémami) a jednak fakt, že hoci ona rada plánuje a má všetko premyslené(Panna, holt), život jej vždy nachystá nejaké prekvapenie, a nie vždy príjemné :-(( A keď sa ukazuje, že dievčina nebude snáď až taký problém, ako sa zdalo(ono sa to v plnej kráse ukáže cez školský rok, lebo jedným z dôvodov, prečo ju jej "squellá" mamička vyhodila z domu, bol mizerný prospech), zrazu sa vynorili dva ďalšie problémy, vo svetle ktorých sa nebohá tínejdžerka už nezdá taký hrozný problém... Kolegyňu ľutujem, ale úprimne presvedčená som jej povedala, že toto celé je nejaká skúška, a keď ňou prejde a aspoň ako-tak ju zvládne, tak bude aspoň na čas pokoj. Potom s azrejme vynoria nejake iné problémy.... Mimochodom, kolegynin partner sa cíti hnaný do akcie, a pod tlakom vyvádza také psie kusy(v dobrej viere, smaozrejme), že moja kolegyňa sníva o tom, že by len sedel a mlčky hľadel kamkoľvek(mám pocit, že teraz by už prijala aj to, aby tíško hľadel na nejakú krásku).

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#184 28. 6. 2006 14:51

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

Prekopová Malý tyran, Matějček Po dobrém nebo po zlém, Matějček Co kdy a jak ve výchově dítěte. Chytla bych se rady psycholožky, přelouskala bych ty knihy, volně ložila v knihovně. Třeba (je to malá šance, ale je) je tajně přelouská a dojde mu to. Všechny seženeš v knihkupectví, stojí kolem 150 kaček. Zainvestuj. Třeba je mu trapně, že ty řešíš jeho problém. Třeba ....Zkus to, za to nic nedáš a a spon se ty poučíš. Držím palečky. Jsi statečná.

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#185 29. 6. 2006 6:43

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Eva36 napsal(a):

helena big_smile ....vono to tak nejni? big_smile

Evi - jasně, že je smile (I když výjimky možná existujou). Ale musíš si na to přijít sama, protože všechny prameny uvádějí přesně to o tom "řešení problémů" big_smile takže oni si to rádi vzali za svý smile a pak nechápou, jak ženská může cokoli řešit "mimochodem" mezi vařením, zaměstnáním a utíráním pr......big_smile

Není tady

#186 10. 7. 2006 14:14

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Ahoj, Gymnaziskto, čo nového???

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#187 17. 7. 2006 22:24

Radka1
♥♥-----

Selima napsal(a):

Ahoj, Gymnaziskto, čo nového???

Taky se mi zdá, že jsi se nějak dlouho neozvala. Určitě už máte za sebou další společný víkend.
Moc na tebe myslím, jak se to vyvíjí. Mě čeká 3 týdenní pobyt manželova syna v srpnu a už teď mi začínají deprese. Nastěstí budu zastupovat dovolenkující se kolegy, takže budu v práci od nevidim do nevidim. To je jediné období, kdy budu pracovat s obrovským nasazením a vskutku ráda tongue.

Není tady

#188 22. 7. 2006 22:54

gymnazistka
♥♥-----

Ahoj všem, omlouvám se, ale mám za sebou celkově docela hektické období. Kluka jsme tu měli na týden od 1. července. Ačkoli jsme ho chtěli od 16. 7.. BM direktivně určila, že si manžel má vzít kluka první týden v červenci a další dva v srpnu a basta. Asi si umíte představit, jak těžko jsem to skousla. Byl to hodně těžký týden. Pro všechny. Kluk míval chvílemi záchvaty, kdy byl nezvladatelný. Většinou to do něj vjíždělo navečer. Tatínek ho nechutně rozmazloval. Vstával ráno o půl hodiny dřív, aby mu naservíroval do čtyř hrnků a na tři talířky všechno možné. Naštěstí se mi podařilo vymanévrovat to tak, že jsme si s dcerou utrhly i čas pro sebe. Musím říct, že manžel mi dost ustupoval, udělal, co jsem potřebovala nebo řekla, to jo, vezl nás s holkou k doktorovi (nic vážného, jen viróza), snažil se, ale rozdíly tam prostě byly.
Na druhou stranu musím uznat, že během toho týdne manžel dělal věci, které dělá obvykle a které jsou nutné (venčení psa, zařizování věcí na úřadech). Je to tím, že jsme nepočítali s tím, že ho tu budeme mít zrovna v tuhle dobu a měli jsme pár věcí (tím nemyslím venčení) domluvených a nešlo je vynechat.
Rána a večery byly nejhorší, připadaly jsme si tu odstrčené. Manžel hopkal okolo kluka, je měkký, ještě v jedenáct večer tu bylo halali, kluk nechtěl spát, komandoval, manžel ho obskakoval a já to jízlivě komentovala. No, musím uznat, že jsem se moc nepodílela na tom, abych tu vytvořila láskyplné a dojemné prostředí. Prostě to tak necítím a nehodlám se s manželem předhánět, kdo dá hošíkovi víc lásky. Ode mě by to byla jen hra a manipulace a to já nedělám.
Nebylo to tak zlé, jak jsem čekala. Kluk sice zlobil a komandoval a dělal u jídla tyátr, mnohem horší však bylo pozorovat manžela, jak si řídí na ráno budík, aby byl za vzorného otce. Nevím, v tom čančání talířků a hrníčků to snad není, proboha. Nebo je? Pak jsem teda mizerná matka.
V každém případě netvoříme rodinu, jen dvě dvojice. Docela smutné.
Radko, deprese znám, vím, jak to vypadá, jak se člověku nechce nic, protože ví, že MUSÍ, aniž by chtěl. Budu na tebe taky myslet. My ho tu budeme mít od  20. 8.. Když bude nejhůř, klidně napiš, budu na příjmu. Kdybys chtěla, dám ti svůj mail a můžem to nějak na dálku a přitom společně zvládnout v rámci možností - a snad i vydejchat.
Přeji všem krásné léto, fungující rodiny a nadhled.

Není tady

#189 23. 7. 2006 20:44

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

gymnazistka: Ahoj, zrovna jsem z tvého psaní dostala dojem, že jsi to zvládla a to dokonce na jedničku! wink Myslím, že děláš dobře, že se chováš přirozeně. Nic jiného bych já taky nedělala (a taky nedokázala). Přístup manžela se asi nezmění, nezbývá nejspíš než se s tím smířit (ostatně každý má nějaké chyby a je vždycky jen na nás, které budeme tolerovat a které už ne). Přeju ti pevný nervy. BM tvého muže si bude vyřizovat účty patrně ještě dlouho (přijde mi jako nedospělá nezralá osobnost, těžko něco dělat)...Držím Tobě i dceři palce a Tvému muži bych přičarovala víc rozumu, kdybych to uměla....jó, kdyby ty chlapi se občas nebáli zajít k tomu psychologovi a otevřít si tam ty starý bolístky, pobrečeli si nad nima, rozpitvali to, pochopili a dokázali se změnit...vsadím boty, že Tvůj muž to má z toho svýho ne zrovna vynikajícího vztahu se svým tátou.....

Není tady

#190 24. 7. 2006 8:44

gymnazistka
♥♥-----

Evo, dík. Já mám sama ze sebe rozpačitý dojem. Probíhá tu skrytý, někdy dokonce otevřený boj. O co? O lásku, o pravdu, o to mít nad druhým navrch? Ani v nejmenším to není přirozené. Je to zápas kdo s koho. Dokonce to došlo tak daleko, že manžel chtěl jít s klukem někam na výstavu a já jen tak prohodila: fajn (myslela jsem to upřímně), my zůstaneme s holkou doma, máme jiný program - načež kluk okamžitě začal pištět, že chce být s námi, že chce dělat to samé - asi si umíš představit, jak byl manžel nadšený, tak krásně si naplánoval výstavu a já mu vážně nechtíc, nebyl to záměr, zpřeházím plány! :-)
Nemám z toho dobrý pocit, ani když se mi podařilo jet si do značné míry svou a nepodřizovat se.  Nemluvě o tom, že chlap, který se od sedmi ráno motá v kuchyni, nevidí, neslyší, plní talířky a hrnečky pro synka a na ostatní kašle, to není dvakrát imponující. Neříkám, aby chystal pohoštění i mě a holce, to asi není nutné a to by musel vstávat v pět ráno, aby to stihl, ale je to okaté, do očí bijící a popravdě řečeno mne to mrzí, bolí mě to. Prostě v tu chvíli je jasné, že tu jsme MY (já a holka) a ONI (manžel s klukem), ale v žádném případě netvoříme jeden tým (rodinu).

Není tady

#191 24. 7. 2006 9:28

vera1
♥♥♥----

"Prostě v tu chvíli je jasné, že tu jsme MY (já a holka) a ONI (manžel s klukem), ale v žádném případě netvoříme jeden tým (rodinu)."

Ahoj, mám podobné "trápení" jako Ty, Gymnazistko.
Žiju s přítelem čtyři roky, mám dvě děti 10 a 13 let, on dva kluky 6 a 9 let. Máme kluky na víkend každých 14 dní, někdy častěji, v létě dost často- vždy se to řídí rozhodnutím jejich matky, které můj přítel neoponuje(prý by mu je pak nedávala-typické, že).
Takže bývalá manželka rozhoduje o časovém hramonogramu šesti lidí, mně už pomalu dochází trpělivost. Nejde o to, že by mi vadily čtyři děti v bytě 3+1, to se zvládnout dá. Problém je v averzi toho nejmladšího "člena" naší rodiny. Programově mě nenávidí. Jezdí k nám už skoro tři roky a je to čím dál horší. Vymýšlíme výlety, jezdíme na dovolené pod stan, do chaty(zkrátka tam, kde je to pro malé děti ideální), při vyslovení jakéhokoli přání se můžeme všichni přetrhnout, aby Matýsek byl spokojený. On nás pak odmění buď negativistickým chováním(na vše odpovídá: NE, NECHCI, nebo jen tak svraští obočí, zkrátka NIC pro něj není dost dobré, když se ON rozhodne, že na nás bude vrčet nebo totálně ignorovat, tak se ho někdo z nás snaží "rozveselit". Rozdává úsměvy opravdu poskrovnu. Nejvíc mu vadím já. Vaříme oběd či večeři podle toho, co JEMU chutná, dělá se to, co ON chce, zkrátka všichni se mu přizpůsobujeme, protože on je takový malinkatý, hubeňoučký, slaboučký, zkrátka benjamínek....podle mě je dost zlý,ale to si nedovolím svému příteli říct, protože se v něm zkrátka vidí. A to je jádro pudla. Většinu dní žije přítel se mnou a mými dětmi, kritizuje je (hlavně pohledem) za cokoli, neustále dává najevo, jak jsou nemožní( a že někdy vážně jsou, asi jako každé jiné, zdravé dítě v pubertě), pak přijedou jeho ZLATÍČKA a mě ten obrovský rozdíl v chování k nim a k mým dětem strašně bolí. Já se přetvařovat neumím a tak nedělám rozdíly, když někdo něco provede, nese důsledky, ať je to moje dítě nebo přítelovo. Ještě bych měla dodat, že jsem "cizí" děti naučila jíst příborem(ano, čtete dobře, maminka jim jídlo mixovala, bylo jim v té době 4 a 7 let), mýt si ruce po použití WC, čistit si zuby(dodnes si je čistí jen u nás), poděkovat za naservírované jídlo až pod nos atd. Dodnes snězení malé porce oběda jim trvá hodinu až hodïnu a půl!!! Kolikrát mám nutkání jim zkrátka to jídlo sebrat, když třeba deset minut koukají z okna a pak naberou minisousto, nechají otevřenou pusu a žvýkají jedno sousto dalších deset minut....je to někdy o nervy. Je toho víc, co mě trápí,ale to jsou věci, které se nějak překousnout dají. Ze začátku jsem se snažila chápat, že si děti musí zvyknout na novou partnerku jejich taťky, ale po třech letech, kdy je máme cca 30 víkendů ročně už si nemyslím, že se něco změní.
Došlo to tak daleko, že o těch víkendech, kdy jsou u nás všechny děti, nejsme schopni normálně komunikovat my dva dospělí mezi sebou. Pokud na cokoli(jemně) upozorním, tatínek se urazí, nebo je jízlivý a ironický a já už nemám sílu cokoli řešit. Řekl mi, že on nic nezmění, že je má jen tři dny za dva týdny a tudíž je nevychovává,ale užívá si jich. Jak k tomu přijdou moje děti, které jsou naučené dodržovat nějaký zaběhnutý řád? Mám se dívat, jak všichni skáčeme kolem toho malýho vzteklýho prcka, vaříme, myjeme nádobí, utíráme, vynášíme koše, uklízíme, luxujeme a on se nám směje za zády, jak na nás vyzrál? Že skáčeme jako blbečci kolem 16kg vážícího GURU?
No, nevím,jak to bude dál, tatínek se nezmění, malej asi taky ne a já už nemám sílu. Dostávám se do depresí už cca tři dny před jejich příjezdem.
Přeju všem krásný den:-)

Upravil(a) vera1 (24. 7. 2006 9:30)

Není tady

#192 24. 7. 2006 9:51

helena
♥♥♥♥♥♥♥

"Řekl mi, že on nic nezmění, že je má jen tři dny za dva týdny a tudíž je nevychovává,ale užívá si jich."

To asi tatínek časem spláče nad vejdělkem... Dítě by měli vychovávat OBA rodiče, bez ohledu na to, jestli jsou s nimi furtumfurt nebo jednou za dva týdny. Pokud si dětičky zvyknou na to, že táta všechno dovolí, všechno dá a můžou si dovolit co chtějí, bude to jen a jen horší. Až tomu jeho chrastítku bude o deset let a čtyřicet kilo víc, bude mít jiné potřeby a BĚDA, pokud mu je tatínek ZASE nesplní. A nejhorší je, že s tímhle náhledem na život bude harant předpokládat, že je něco víc a VŠICHNI ! by mu měli číst přání z očí a plnit je bez prodlení. Potěš tě Pánbůh, děvče a tatínka ještě víc.
Asi jsem tě nepotěšila, ale těžo si namlouvat, že při téhle "výchově" ze synka vyroste Malý lord.

Není tady

#193 24. 7. 2006 10:05

vera1
♥♥♥----

Ano, tohle se snažím tatínkovi vysvětlit, ale nechce si to zřejmě připustit, nebo co. Neumím si představit, jak s náma bude cvičit tenhle malý zloduch, až mu bude 13 let, třeba jako mýmu pubertánímu synkovi- kritiku totiž na syna i dceru slýchávám denně xkrát. Je mi ale jasné, že  tohle nevydržím snášet delší dobu a zřejmě to bude konec našeho vztahu.
Pokud totiž synek zjistil, že se mu chce taťka za každou cenu zavděčit, tak bude nároky zvyšovat(jakékoli) a "za odměnu" třeba bude chtít synek přijet na víkend. Tohle už zažíváme teď, někdy po víkendu, kdy jsem mu něco já vytkla(prckovi), nechtěl příště přijet a taky nepřijel!!! A tatínek se tudíž rozjel do 30km vzdáleného města jen kvůli pár minutám, kdy mu synek věnoval svůj pohled, starší syn jel bez problémů, je přizpůsobivý a chápe, že doma se musí dodržovat nějaká pravidla.

Není tady

#194 24. 7. 2006 10:27

gymnazistka
♥♥-----

Bože můj, Věro, to je pomalu jak psané přes kopírák! Jen s tím rozdílem, že se lišíme v počtu dětí.
Ano, i u nás atmosféra houstne, i u nás je to občas nedýchatelné. Ano, i já se bojím toho, co bude kluk vyvádět, až mu bude o pět, šest víc. Nejhorší na tom je, že matka ho pumpuje proti nám čím dál víc. Nemá cenu zacházet do detailů, ale je to neuvěřitelný, jak je člověk proti některým věcem bezmocný!
Ano, i náš hošík tatínka vydírá, což jsem ostatně psala, takže když se mu nevyhoví, tak zrudne a vypískne, že už k nám nepřijde! No a je jasné, jak to dopadne!
Já už dnes nevidím problém v tom, že ten kluk tu fyzicky je. Problém se přesunul do jiné roviny, svádím s ním vlastně boj o to, jestli tatínek poslechne jeho nebo budeme fungovat jako celek s tím, že i já (potažmo dcera) máme k tomu či onomu co říct.
Musím teda uznat, že ten týden nebyl tak špatný v tom, že mně by nevyhověl. Bylo zapotřebí zařídit to či ono a manžel jel (šel) a udělal to. Vím, jak se bojí o zdraví svého syna (protože kdyby tu omarodil, byla by to voda na mlejn BM), a přesto nás vezl s dcerou na pohotovost... Pro někoho je to samozřejmost, ale já vím, že pro něj to nebylo tak jednoduché, má z BM vítr. Přesto to udělal automaticky, žádný náznak nechuti.
No jo, ale co je to platné, když se nechá vydírat klukem? Taky si neumím představit, co z toho vykvete za pár let. Moje holka je znechucená už teď, já si pohrávám s myšlenkou to tu zabalit a jít, kluk se chechtá a referuje doma, jak to tu rozesírá. Ne že by byl tak chytrý, ale spoustě věcem už rozumí, pochytá lecjakou narážku a pokud ji doma vyklopí, tak se v tom maminka zaručeně dobře zorientuje. Ona nemůže prostě přenést přes srdce, že manžel nezůstal jako kůl v plotě (ona ano), že se oženil, že jsme si koupili starší domek (polovinu dvojdomu, žádná hacienda se zahradou a bazénem, ale i tak, že jo), byť jsme se zadlužili. No tak proč to tady u nás doma trochu nerozes..t, že?
Blbý je, že já se nechám rychle unýst. Že mě to vyvádí z rovnováhy. Že nedokážu mávnout nad vším rukou, užívat si baráku, holky a manžela ždímat a kašlat na to, co dělá a jak to dělá.
Takže chyba je vlastně na mé straně. Kdybych byla jiná, tak si řeknu, že mám fajn chlapa, no a kluka bych brala jako obtížnej hmyt :-(
No jo, ale zkuste dělat mrtvýho brouka u oběda, když kluk vytřeští oči a rozeřve se po prvním soustu, že je mu zle a nikdy nic takovýho nejedl (filé s bramborem nebo rajská, pro ilustraci) a manžel okamžitě začne porcovat meloun na kostky, aby chlapeček nebyl dehydrovaný. Sakra, chápala jsem to, když klukovi byly 4 roky a chodili jsme na výlety, ale v sedmi letech???

Není tady

#195 24. 7. 2006 10:28

gymnazistka
♥♥-----

Oprava: obtížnej hmyz...

Není tady

#196 24. 7. 2006 11:28

vera1
♥♥♥----

Gymnazistko,
pod některé Tvoje věty a zážitky bych se mohla klidně podepsat!!!
Matka zůstala sama, dělá na směny a děti strká ke svému 70letému otci, který(ani se nedivím) jim základy do života dá těžko. Když se malému nechce do školky, tak prostě nejde!!! Žádný řád, žádná důslednost, on je takovej pořád nemocnej,jednou má rýmu, podruhé "strašně" kašle atd.- tak se stane, že do školky nechodí třeba dva měsíce jen kvůli tomu, že se dědovi nechce brzy vstávat  nebo má maminka po odpolední směně a malej tak krásně spinká
do 11 hodin... proč ho 6 a půlletýho drobečka budit, že...maminka ho pravděpodobně taky štve proti mně, má pocit, že kvůli mně se rozvedli. Pravda je jinde,ale to si ona nikdy nepřizná a tak proč by měl být šťastný tatínek, když maminka je sama. To, jestli děti k nám na víkend přijedou, se dozvím až v pátek dopoledne(většinou až odpoledne)tak určitě chápeš, že když najisto počítáme s programem pro všechny dětičky a najednou si maminka vzpomene, že budou večer na zahradě grilovat, tak se změní vše...o tom, že jim sebou nedává ani náhradní prádlo se nemá cenu zmiňovat, mám děti starší a tak se vždy najde oblečení, spoustu věcí jsme dokoupili....ale to jen tak naokraj. Důležité je, že všichni tomu prckovi ustupujou a on je klidně schopný na mě nebo na tatínka zařvat vzteky, když místo odpovědi něco zamumlá(to je pořád, musím mu odezírat ze rtů, spíš z očí) a zeptáme se tedy ještě jednou...(to jsme si dovolili dost, že?).
Nedělala jsem si iluze, že mě děti mého přítele budou milovat,ale že se budeme k sobě chovat slušně, to je snad základ. Alespoň pro mě.

Není tady

#197 24. 7. 2006 12:40

gymnazistka
♥♥-----

Věro,
u nás je to možná trochu jinak v jednom ohledu, a to v tom, že BM je "supermatka". Tedy řád, naoko disciplína (myslím, že ona má problémy kluka zvládnout, tak ho zapřáhla do x zájmových kroužků, aby byl nej nej a zároveň aby to mělo nějaký systém), ale jinak...
Jinak naprostý souhlas s tím, že se to dovídám na poslední chvíli. Já vlastně v sobotu ráno stojím u okna a vyhlížím, jestli manžel veze kluka nebo ne. BM diktuje manželovi, co budou s klukem dělat, takže v pátek večer mu zavolá (ale to jen naprosto výjimečně), že kluk má v sobotu se školou nějakou akci a nadiktuje, kdy a kde mají být. Co na tom, že jsem tu taky já a dcera a původní plán zněl jinak! Přijde Superžena a ovlivní život dalších x lidí.
Ano, jsem na ni naštvaná a mám být proč. Myslela jsem, když manžela s klukem opustila a zakládala si na tom, jak je soběstačná a obejde se bez chlapa (jakéhokoli), že si za tím bude stát a ne že bude s manželem postrkovat jak s figurkou po šachovnici. Myslela jsem si, že on má vyřešenou minulost, jak se tak říká, ale opak je asi pravdou. Sice s BM nic nemá a tuhle kapitolu dávno a definitivně uzavřel, ale ona se nad námi vznáší jak stín!
Věro, můžem si klidně stěžovat, v duchu, nahlas nebo jedna druhé, ale co s tím? Nezbývá než se s tím buď smířit nebo jít o dům dál. Pro mě jsou zatím obě dvě varianty nemyslitelné. Jiné řešení však nevidím.
Nejhorší je, jak se člověk užírá kvůli těm, co mu nestojí ani za pohled (myslím BM).
Vím to a přesto to tak je. Jednou budem staré, děti (naše i ty vyvdané) si půjdou vlastní cestou - a co my? Je třeba na to myslet už teď.
Jenže já tu píšu jak kniha a stejně si s tím nevím rady.

Není tady

#198 24. 7. 2006 13:20

vera1
♥♥♥----

"Věro, můžem si klidně stěžovat, v duchu, nahlas nebo jedna druhé, ale co s tím? Nezbývá než se s tím buď smířit nebo jít o dům dál. Pro mě jsou zatím obě dvě varianty nemyslitelné. Jiné řešení však nevidím.
Nejhorší je, jak se člověk užírá kvůli těm, co mu nestojí ani za pohled (myslím BM).
Vím to a přesto to tak je. Jednou budem staré, děti (naše i ty vyvdané) si půjdou vlastní cestou - a co my? Je třeba na to myslet už teď.
Jenže já tu píšu jak kniha a stejně si s tím nevím rady...."

Víš, to jsi vystihla to obrovské dilema, které člověk v sobě řeší: máš duševně "živořit" ještě dalších 15 let, než dítě bude samostatnou bytostí(a otázka je, jestli v dospělosti tihle malí uzurpátoři nebudou ještě horší a tatínkové ještě více využívaní) nebo "odejít" z tohohle jinak vcelku spokojeného vztahu a doufat, že to JINDE bude jiné(nebo ještě horší?).
Pokud nejsi flegmatik, tak se to časem rozsekne. U nás to vypadá tak, že než aby tatínek něco změnil ve svém přístupu, raději se ho "vzdá"- to znamená, že navrhl, že si toho menšího nebude brát k nám(tudíž nikam). To se pak taky můžu dočkat při jakékoli neškodné hádcei, že mi bude vyčítat, že KVULI MNĚ přišel o kontakt s vlastním dítětem. Tak jak to vyřešit?
Taky si s tím nevím rady a proto jsem reagovala na Tvůj příběh.

Není tady

#199 24. 7. 2006 13:31

lelyla
♥♥♥----
Místo: kolem Zlína

Mám podobné problémy jako Věra a Gymnazistka....sama mám sedmiletého syna a můj přítel děti 4 a 7 let. Já sama ač spolu nežijeme se snažím, a nebráním mu v tom, aby se na výchově mého syna podílel i můj přítel. Leč opačně to nejde. On má právo veta, on rozhoduje....a to mě mrzí....Na mého syna je přísnější, na svou holčičku ne..přece je to holka a na svého malého syna taky ne...přece je ještě moc malý...pro mého syna omluva není...držím se, držím, ale jak dlouho...???...zatím mi dává pouze najevo, že jediná a velká chyba je pouze na mé straně...řeči typu, že žárlím apod....a já se mu snažím vysvětlit že nežárlím, že prostě jen chci aby se choval ke všem stejně a neměnil své chování když jsou s námi jeho děti či nejsou....A proč to dělá? No přece je vidí jen  3 dny za 14 dní a chce aby ho měly děti rády a chtěly být s ním...

Není tady

#200 24. 7. 2006 13:40

vera1
♥♥♥----

...to je jak přes kopírák...!!!

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí