Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#251 27. 7. 2006 13:37

Jay
♥♥♥----
Místo: Landgraaf - Nederland
Registrovaný: 11. 4. 2006
Příspěvky: 244

Re: nezvládám výchovu nevlastního syna

Evi, ja sice predvidam, dokonce mi deti pomahaji s vyberem skutru...skoro bych rekla, ze mi ho preji, mluvim o nem uz hodne dlouho...ale ted jsou tady, vis??? Az prijdou domu, uslysi jine pohadky...a to, ze pracuji, deti nevedi, protoze nez se vzbudi, jsem doma a jinak delam jeste ve ctvrtek 6h a to jako jezdim s kamaradkou po obchodech...den pro sebe-jsem to nazvala:-))) zacala jsem vlastne chodit s novinama, ze si usetrim na skutr...ze mi ted v CR vychazi stavebni sporeni, ze makam, nemaji ani tuseni...no nic..at se treba jejich mama posere:-))))


http://img511.imageshack.us/img511/5350/princeznaqr5.th.jpg

Není tady

 

#252 3. 8. 2006 11:07

Jay
♥♥♥----
Místo: Landgraaf - Nederland
Registrovaný: 11. 4. 2006
Příspěvky: 244

Re: nezvládám výchovu nevlastního syna

Moc a moc vas vsechny zdravim...chtela jsem se s vami podelit s poslednim denim u nas...musim rict, ze situaci zvladame na vybornou a to nechci nic prehanet. Manzel konecne vyslovil vetu, kterou asi dcera "potrebovala" slyset. Minuly tyden totiz zacala opet vyskakovat a domahat se toho, ze chce byt po 23h vzhuru nebo lepe receno na pc. Byla tak drza a vorazena, ze to nevydrzel ani manzel a rekl ji, ze jestli se ji to nelibi, at si zbali tasku a jde k mame. Chtela odejit jeste v noci, ale manzel ji rekl, ze pujde rano, chytil ji za ruku a ona na nej rvala, at se ji nedotyka atd...rano prisla jakoby nic...ostatne jako vzdycky, ale manzel ji rika "uz jsi volala mame, ze jdes domu?"...a ona zustala jako oparena a rikala, ja vlastne domu nechci, ja chci tady zustat, me se u vas libi....ale manzel ji rekl, ze ma proste smulu, protoze tady se dodrzuji pravidla, ktere ona musi respektovat a ne, ze ona nam bude diktovat, co chce a my budeme podle toho skakat. Stala tady jako solnej sloup, vubec od taty necekala, ze by tohle nekdy rekl. Pak jsem se tedy ujala slova, protoze tata nevedel, jak to cele skoncovat. Rikala jsem ji, ze jsou jen dve moznosti. Jedna je, se omluvit a slibit, ze se to uz nebude opakovat a druha je, ze se musi sbalit a jit. Omluvila se, dokonce me objala a mohla jsem ji dat pusu-nejvetsi oceneni:-))) Dny plynou a nase dovolena s detmi se blizi ke konci...tata svoje deti nepoznava, jeste nikdy se nechovaly tak jako v tuto dobu, i kdyz jsme meli par vychovnych problemu. Konecne pochopil, ze pohodlnosti a neduslednosti cesta nikam nevede. Vcera ocenil mou snahu mu s detma pomoci a citil zmenu i u deti...maji z nej respekt!!! Vim, ze to pro nej je mnohdy tezke, ale prinasi to ovoce nam obema.
Gymnazistko-dej vedet, jaka je situace u vas.
Eva36- v utery mi privezou novy skutr:-))


http://img511.imageshack.us/img511/5350/princeznaqr5.th.jpg

Není tady

 

#253 3. 8. 2006 16:11

Evelin
♥♥♥♥---
Registrovaný: 23. 2. 2006
Příspěvky: 400

Re: nezvládám výchovu nevlastního syna

Holky-dámy-matky-slečny. Klobouk dolů. Když to vše čtu, už vážně nelituji, že mne to nevyšlo a já taky tak chtěla rodinu, dvě děti a podobně. jak to tam taky píšu na začátku.
Já bych to nevydržela, nejsem ten typ, který si nechá ničit jediný svůj život a zdraví.... Navíc jsem žila v rodině, kde byly nevlastní sourozenci...od 15-let. Když to začlo: já 15, ony dvě 13+15. Hrůza a děs-po svadbě. Před svadbou řečičky, KECY. Má matka volila lásku, já tam byla za popelku a služku. Takyže jsem vypadla z domu hned po ukončení SŠ a šla do podnájmu. A studovala si VŠ vedle zaměstnání....
Pak se žrali ještě víc, než se mnou (když jsem prý  všemu zlému byla na vině já!!!) a za rok se  matka  přistěhovala ke mne, že už to nevydrží a pak se rozvedla. EJHLE! Já to znám taky z pozice dětí ...moje-tvoje. Následně i rozdělené lednice-mé a tvé jídlo, vaření extra-mým a tvým a podobně....A co si macech! nemám pro jeho zlo slov, otčim???? nahrabal peníze, tak vše nechal napsat na svou milovanou dcerušku..auto,,,chatu... Kde my museli makat, plít a podobně. A to ho ještě u nás vyhledala policie, aby mu dodala rozhodnutí, že je otcem dítěte-malý chlapec, ke kterému se nechtěl znát.... a bylo mu tenkrát 2 roky. Asi věděl, proč se oženil o 500 km jinde...než bydlel....
Ale stejně jsem to chtěla zkusit-co kdyby to bylo vyšlo mne. Pomohli jste mne. Každé rozdělení se o utrpení se o kus zmenšuje. Alespoň víme, že ty nány nejsme jenom -já- na světe, resp. v ČR.
Jsem sama....neni to lehke, trápím se, ale nervy mne už nikdo nežere a teprve ne nějaký navočkovaný fracek od matky s just a naschválama.
Už nechci muže s malým dítětem. I s velkým to může být problém.

Není tady

 

#254 6. 8. 2006 16:17

mafy
♥♥♥----
Místo: JIŽNÍ ČECHY
Registrovaný: 16. 6. 2006
Příspěvky: 149

Re: nezvládám výchovu nevlastního syna

Gymnazistka: Ahoj, cetla jsem to cele a je to fakt sila!!!!!!!!!!!!!!!
Studuji mimo jine take psychologii na vysoke skole a musim Ti opravdu potvrdit, ze chyba je v manzelovi. On musi zacit jednat s klukem jinak a hlavne musi stat pri Tobe, jinak to opravdu nejde!!!!!!!!!!!!
Mam pocit, ze Te manzel opravdu rad nema (uz tenkrat, kdyz se Te snazil kluk v aute kopnout, se Te nazastal apod.), ze Te ma jenom jako dekoraci k domu a ze chce sobe i klukovi dokazat, ze on ma barak, rodinu.. ze na jeho strane chyba neni - ale chyba je opravdu na JEHO strane!
Kluk ho urcite bere jako slabocha a ta jeho prehnana pece mu je pro legraci.
O Tobe muzu rict, ze ses uzasna zenska, Ty si chybu nedavej - malokdo by mel takovou trpelivost jako Ty! Myslim si, ze se manzel nezmeni - ja bych na tvem miste od neho odesla... nebudes preci cekat 10 nebo 15 let, az manzel pochopi, ze je jeho kluk zmetek (ktereho si z nej svym pristupem vychoval sam) - protoze Ty a Tvoje dcera se z toho zblaznite! Stejne pak treba nakonec s manzelem nebudes, ale ztratis cestu ke sve dceri a tyto roky, ktere spolu muzete spokojene a stastne stravit, Ti uz nikdo nevrati! Uz ted se snazis dceru davat treba na tabor apod. (aby ji z kluka nekleplo) a nakonec odejde z domova, hned jak to bude mozne, jenom proto, ze jeden chlap nezvlada sveho kluka!
Hodne stesti at uz se rozhodnes jakkoli!!!!


Co můžeš udělat dnes, odlož na pozítří a zítra mᚠvolno! cool
Čemukoliv se učís, učíš se pro sebe.. albert

Není tady

 

#255 6. 8. 2006 20:50

Eva36
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 11. 1. 2006
Příspěvky: 4794

Re: nezvládám výchovu nevlastního syna

Jay: tummenupp Jsi nejspíš vrozený psycholog a diplomat. Jo, jo, já taky předvídám, připravuju si půdu a taky vím, že u táty dítko zas uslyší možná něco jinýho...jenže já jsem taky důsledná, a to ve všem. Jak v povinnostech, který vyžaduju, tak ve slibech, který dávám. Tohle mému bývalému nevychází, takže on povoluje to, co zakázal a neplní to, co slíbil....kde se bude ¨mému dítěti líbit víc, ukáže čas. Jen mě mrzí, že už teď se víc obrací na mě. Fakt mrzí, protože bych mnohem radši, aby se tatínek chytl za nos a konečně dospěl v toho otce, o kterého se dítě může opřít....asi zůstane jen u zbožného přání. Skútr si pěkně užij, mᚠho zasloužený. Pa wink

Není tady

 

#256 7. 8. 2006 14:46

Jay
♥♥♥----
Místo: Landgraaf - Nederland
Registrovaný: 11. 4. 2006
Příspěvky: 244

Re: nezvládám výchovu nevlastního syna

4 Eva36-moc dekuju za prispevek, pochvala vzdycky potesi:-))))) Vcera nam skoncila dovolena s detmi. Jejich mama jim prijela pro veci a podekovala mi, ze jsem se ji o deti postarala. Pokud to myslela uprimne, tak to cloveka potesi, ale ja uz jsem spis vycvicena, ze vsechna moje snaha udelat neco spravne a dobre je brana spise jako buzerace od cizinky, takze si to moc nepripoustim. Posledni hodinku u nas jsem venovala detem a to diskusi, jak se jim u nas libilo, chtela jsem slyset jejich nazory, popr. pripominky atd. Vyslo to pro nas vicemene pozitivne. Jedine, co se detem u nas nelibilo bylo, ze musely ve 23h do postele. Jsou zvykle usinat u televize a jit spat kdy je napadne...Ale tohle je u nas vylozene tezke. Pokud je necham dele, tak padame na hubu my s manzelem, mozna se s nimi pristi prazdniny domluvim, ze mohou zustat dele vzhuru, ale ze musim i drive vstat. Jde o to, ze kdyz deti spi do 11-12 nekdy i 13h, pak se jim pochopitelne spat nechce, ale na to mam ted casu dost. Manzel velmi zretelne pocitil, jake zmeny se s detmi u nas staly a jsem si skoro jista, ze se uz nebude "bat" zvysit hlas, kdyz si dcera opet otevre na nekoho z nas pusu. Poznal, ze z toho muze vic profitovat nez z toho, ze bude koukat do zeme a nebude vedet, jak reagovat.
Na skutr se moc tesim....tady se na nej muzes podivat... http://cgi.ebay.nl/ws/eBayISAPI.dll?Vie … PcY_BIN_IT


http://img511.imageshack.us/img511/5350/princeznaqr5.th.jpg

Není tady

 

#257 7. 8. 2006 15:04

Eva36
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 11. 1. 2006
Příspěvky: 4794

Re: nezvládám výchovu nevlastního syna

Jay: Mně se líbíš, tak ti to chválím, tak to je. To s tím spaním dobře znám, moje dítě taky musím do postele hnát svinským krokem big_smile Když už jsem utahaná, tak otravuje "ještě chvíli, ještě chvíli" a to pak taky padám na hubu....hmmm...Motor-mania - dobrýýý tummenupp ...a taky dobrý, že tvůj chlap pochopil. Kdyby se takhle rozsvítilo pánům od gymnazistky, radky a dalších....jo kdyby kdyby...

Není tady

 

#258 7. 8. 2006 15:06

gymnazistka
♥♥-----
Registrovaný: 23. 5. 2006
Příspěvky: 99

Re: nezvládám výchovu nevlastního syna

Mafy, vážím si tvé upřímnosti, a taky žasnu, že si troufneš napsat to, cos napsala, a ještě dodáš, že studuješ psychologii...
Nepochybuji o tom, že mě manžel má rád, jen jsem si pouze jistá, že kdyby měl volit mezi mnou a synem, tak nejspíš zvolí syna. Musím sebekriticky přiznat, že já bych volila úplně stejně, kdyby došlo na tuto "sophiinu volbu".
Dcera jezdí na tábor pravidelně už 3 roky ve stejném termínu, pravda je, že JÁ sama jsem navrhla, aby kluk byl u nás v době, kdy ona bude na táboře. Důvod byl jasný: proč by měla sledovat trapné divadýlko, když se může odehrát v době její nepřítomnosti? Byly to dvě mouchy jednou ranou. Pravda je, že BM nakonec určila, že kluka budeme mít v jinou dobu, takže tu byl týden a za 14 dní ho tu budeme mít na 2 týdny. Tentokrát už se toho tolik nebojím. Myslím, že manžel si nese ze svého dětství hodně úzkosti, kterou možná zažil jako dítě, když od nich odešel otec, a svým způsobem je jeho vztah k synovi (obskakování s jídlem a pitím) taky úzkostný. Nejsem ale psycholog a i kdybych byla, nikdy bych si netroufla to takhle otevřeně psát - nemám tolik informací.
Mafy, vím, žes to nemyslela zle, z tvého příspěvku je zřetelná jistá angažovanost a až příliš velké zaujetí, ale musím po pravdě říci (klidně mě tu kamenujte), že jsem ráda, že jsem našla psycholožku, která nestaví soudy tak kategoricky.
Věř mi, že napsat někomu: tvůj muž tě nemá rád, to je opravdu docela síla... :-)

Není tady

 

#259 7. 8. 2006 15:11

gymnazistka
♥♥-----
Registrovaný: 23. 5. 2006
Příspěvky: 99

Re: nezvládám výchovu nevlastního syna

Jo, ještě něco: ten dům jsem chtěla já, nechtěla jsem žít s dcerou sama, nešlo o dům jako takový, jen bychom se těžko vešli někam do paneláku, když jsme chtěli pro každé dítě vlastní pokoj (to je logické) - navíc oba s manželem pracujeme doma, takže jsme doma téměř 24 hodin denně (jasně, jsou výjimky, on občas jede pracovně pryč, já taky vypadnu někam ven), tak proto... Doteď jsme jezdili starým autem, nepotřebujeme dělat ozdobu jeden druhému nebo se nechat zdobit domem či autem, to opravdu ne. Manžel nemá potřebu se mstít, až někdy žasnu, jak je vůči BM lhostejný, že necítí nenávist za to, co mu všechno provedla... Ví, že ji  nezmění, tak se neužírá a nezasírá (pardon, ale nic lepšího mě nenapadá) atmosféru doma. V tom ho teda hodně obdivuju, já tyhle věci (jako ženská) neumím přejít s takovou noblesou.

Není tady

 

#260 7. 8. 2006 18:42

mafy
♥♥♥----
Místo: JIŽNÍ ČECHY
Registrovaný: 16. 6. 2006
Příspěvky: 149

Re: nezvládám výchovu nevlastního syna

gymnazistka napsal(a):

Mafy, vážím si tvé upřímnosti, a taky žasnu, že si troufneš napsat to, cos napsala, a ještě dodáš, že studuješ psychologii...
Nepochybuji o tom, že mě manžel má rád, jen jsem si pouze jistá, že kdyby měl volit mezi mnou a synem, tak nejspíš zvolí syna. Musím sebekriticky přiznat, že já bych volila úplně stejně, kdyby došlo na tuto "sophiinu volbu".
Dcera jezdí na tábor pravidelně už 3 roky ve stejném termínu, pravda je, že JÁ sama jsem navrhla, aby kluk byl u nás v době, kdy ona bude na táboře. Důvod byl jasný: proč by měla sledovat trapné divadýlko, když se může odehrát v době její nepřítomnosti? Byly to dvě mouchy jednou ranou. Pravda je, že BM nakonec určila, že kluka budeme mít v jinou dobu, takže tu byl týden a za 14 dní ho tu budeme mít na 2 týdny. Tentokrát už se toho tolik nebojím. Myslím, že manžel si nese ze svého dětství hodně úzkosti, kterou možná zažil jako dítě, když od nich odešel otec, a svým způsobem je jeho vztah k synovi (obskakování s jídlem a pitím) taky úzkostný. Nejsem ale psycholog a i kdybych byla, nikdy bych si netroufla to takhle otevřeně psát - nemám tolik informací.
Mafy, vím, žes to nemyslela zle, z tvého příspěvku je zřetelná jistá angažovanost a až příliš velké zaujetí, ale musím po pravdě říci (klidně mě tu kamenujte), že jsem ráda, že jsem našla psycholožku, která nestaví soudy tak kategoricky.
Věř mi, že napsat někomu: tvůj muž tě nemá rád, to je opravdu docela síla... :-)

Ahoj gymnazistko,
promin, jestli to vyznelo osklive - nemyslela jsem, ze Te manzel nema vubec rad, spis, ze Te nema rad tolik, jak by sis zaslouzila. Nebo ma, ale mel by to davat v takovych situacich (auto) vic najevo! Neodpovidala jsem primo z hlediska z psychologie (cetla jsem to cele usch a prevladly moje emoce), jako psycholog bych Ti asi poradila, at to zkusis s manzelem probrat a uz to, ze si sama kluka usmernujes a manzel to nekomentuje, je veliky pokrok. Opravdu ma blok z detstvi - vlastne za to nemuze.. Tak a ted Ti odpovim za sebe - bylo mi Te lito, i Tve dcery.
Opravdu Ti preji, aby se Ti podvedlo to vsechno ustat a situace se trvale zlepsila. Na psychologa nebo spis na psychiatra je zrala BM big_smile Presny priklad toho, kdyz jsou deti prostredkem k pomste nekoho, kdo si sam nevi rady se svym zivotem, a pak ho otravuje ostatnim (Tobe a manzelovi) - a to je opravdu ubohe!
Drz se!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mafy


Co můžeš udělat dnes, odlož na pozítří a zítra mᚠvolno! cool
Čemukoliv se učís, učíš se pro sebe.. albert

Není tady

 

#261 7. 8. 2006 18:57

gymnazistka
♥♥-----
Registrovaný: 23. 5. 2006
Příspěvky: 99

Re: nezvládám výchovu nevlastního syna

Mafy, v pořádku, vycítila jsem z toho tvého psaní rozhořčení nad tím, jak je tohle možné, rozumím a neberu to osobně a hlavně ti dík za vysvětlení :-)
Ano, důkladné vyšetření by zasloužila především BM, ale to je tak výstřední a zvláštní osoba (má už dítě, tak veškeré zábrany z její strany padly), že se vůbec divím, že u nás není větší psycho.
Během toho týdne to docela odsejpalo tak, jak jsem chtěla, manžel rozhodně nepodléhal klukovi natolik, že by na mě a dceru nebral ohled a šel si za svým, to ne. Jen mi prostě vadí, že je to pořád takový "kdo z koho", že to je boj, že to není přirozený. Vždycky jsem si myslela, že to v těch rodinách funguje, že ti dospělí vědí, do čeho jdou. A houby! Kdybychom se nebrali, nestřelili byty a nekoupili starší dům, tak by možná BM nebyla tak útočná. Je hloupá, měla zůstat s manželem (při rozvodu, který iniciovala, všude vytrubovala, že klukovi najde lepšího, tedy bohatšího tátu) a nekňučela by dnes v bytě 1 plus 1 bez balkonu, bez chlapa a bez rodiny. Jenže problém je v tom, že ona o žádný vztah absolutně nestojí, stýká se jen se ženskými, chlapi jsou ďáblové (asi tak se jim vyhýbá), tak to mᚠtěžký. Fakt netuším, co z kluka vychová! A že by mu tolerovala ženskou? Copak se hodnej mámin chlapeček může scházet s holkou nebo si najít dokonce manželku? Opět mě napadá to zrůdné Hitchcockovo (asi blbě napsaný,pardon) Psycho... Myslím, že nás ještě čekají perné chvilky, až ona bude stárnout, až jí umře máma a ona zůstane sama, upne se na kluka, ten bude chtít žít po svém a zlost a nenávist si bude vybíjet u nás, protože manžel je slaboch...
Ano, dnes už si tu situaci takhle umím prodloužit, dokud jsme jeli jen na výlet, všichni 4, tak jsem některé věci nepozorovala, protože jsem je prostě vidět nemohla. Fakt nejvíc se to projevuje u toho jídla a to jsme nikdy společně nezažili, snad jednou v pražské zoo, ale tam si kluk ten tyátr nedovolil, věděl, že tam není to správné obecenstvo.

Není tady

 

#262 8. 8. 2006 10:19

sylva
♥♥-----
Registrovaný: 25. 4. 2006
Příspěvky: 37

Re: nezvládám výchovu nevlastního syna

Tak jsem se konečně prokousala vašimi příspěvky až na konec.Je to hrozná beznaděj,ze které se můžete jen vypovídat mezi sebou a navzájem se potěšit alespoň dílčími úspěchy.Mám spolupracovnici,která řeší úplně stejné problémy,ale o tom psát nechci,protože je to úplně stejné,jako na předchozích stránkách.Sama vlastní zkušenost nemám,ale mám kamarádku z dětství/je mi přes 40/.Byly tři sestry.Když jí bylo 10,tak se její milovaný tatínek sebral a odešel z navenek perfektního manželství ke stejně staré ženě,která měla dva kluky.Nikdo to nemohl pochopit.Ve svém okolí byl hodnocen jako úžasný manžel a otec.Naši se onich často bavili,jako o naprosto vzorné rodině.No,ale byl prostě pryč-teda nebyl,přestěhoval se totiž jen o dvě patra výš v paneláku,kde bydlel. Nejdřív plakala a nemohla to pochopit.Myslela,že je to jejich vina,protože jsou tři holky a on chtěl kluka,pak vyčítala matce,že ho neměla ráda a klidně ho pustila k jiné.Byla to moje nejlepší kamarádka a už v těch deseti letech se mě její bolest a bezmoc malého dítěte strašně dotýkala. Nikdo s nimi nemluvil,nesnažil se jim nic vysvětlit,matka jim řekla,že jsou na to malé a že to pochopí až vyrostou a budou mít vlastní děti/cha ,cha-nejhorší výmluva a podcenění malých=hloupých/,otec se snažil po svém-snažil se skamarádit svoje děti a její děti-nekamarádili se ani před tím,ačkoli byli z jednoho domu,uplácel dárky,společnými výlety-ale jen vždy v omezeném počtu,protože dětí bylo najednou moc/hoši jeli vždy/.Celý půl rok čekala,že se táta vrátí.Mezitím se bez vědomí dětí rozvedli a tatík se chystal na novou svatbu,neb "sousedka" měla již viditelné bříško.A tak,když  při jedné návštěvě vpálil její kluk celou tu pravdu mojí kamarádce natvrdo a doplnil to ještě vlastním úsudkem,že teď,když spolu budou mít dítě,tak už to bude jen jejich táta/kde měli svýho tátu ,to nevím/,vystřídal lítost vztek a nenávist.Začalo peklo.Kdo myslíte,že byl strůjcem všech pekelných nástrah,hysterických výstupů a rafinovaných poouchlostí-moje kamarádka její starší sestra a já.Naši měli velice dobře zásobenou knihovnu pro dospělé a já byla pilná čtenářka.Nebudu vám popisovat co všechno jsme jim za ty dva roky ,co vydrželi bydlet v domě, prováděly.Některé věci hraničily se zákonem a dneska se za to trochu stydím.Pak se odstěhovali.Daleko.  Spojení byly jen měsíční složenky,dárky k narozeninám a vánocům,když to vyšlo,tak 14 dní o prázdninách.Když jsme dospěly,tak skončilo všechno. Holky nechtěly a máma je nenutila . Táta se párkrát marně pokusil o kontakt-fotr dolejzá.Když bylo mé kamarádce asi 30,tak jí matka oznámila,ža je otec nemocný a že se s ní spojila jeho žena,že by chtěl vidět holky a svoje vnoučata.Řešily jsme to dlouho,tak dlouho,že táta umřel.Tak jely alespoň na pohřeb.Když se vrátila,tak plakala.Zjistila,že tátova žena je hrozně milá ženská a že táta s ní byl šastnej,jediné co ho trápilo,že se nevídal s holkama.Jejich fotky a fotky jejich dětí měl pečlivě srovnaný v albu/jejich matka mu je pravidelně posílala/ maturita,promoce svatba-všechny mimina,první dorty-dojalo jí to.Konečně jí došlo,že jí i její sestry nepřestal mít rád. Zjistily,že její kluci jsou fajn,jejich dvě společné dcery jsou prýma .Ani slovo výčitek,jen smutek,že se toho táta nedožil.Teď se občas sejdou.Napíšou si mejla k vánocům, k narozkám,ale vrátit,vrátit se nic nedá. Co z toho vyplývá.Nic.Je to pořád stejné.Dětská bolest a krutost jdou ruku v ruce.Dospělý s tím nic nenadělá.A se snaží a vysvětluje,nebo jen mlčí. Jsou prostě děti,které mlčí a trpí/ a že trpí všechny/a jsou děti,které se brání svým způsobem. Jediný lék je dospělost,že by přece jen měli pravdu.......to pochopíš až budeš dospělá a budeš mít vlastní děti.Vůbec nic jsem tím nechtěla říct,protože nemám vlastní zkušenost a jak známo,jsou zkušenosti nesdělitelné.Je to jen příběh,který mě napadl,když jsem si to přečetla.Teď když jsem to dopsala a přečetla si to,tak myslím,že se možná některé budete na mě zlobit,proč Vám to tu blejkám a zabírám místo,když vám to nepomůže.Tak se nezlobte! Přeju všem hodně síly na zvládnutí a překonání všeho,co nemůžeme změnit.....

Není tady

 

#263 23. 8. 2006 16:25

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava
Registrovaný: 27. 4. 2006
Příspěvky: 40307

Re: nezvládám výchovu nevlastního syna

Ahoj, Gymnazistka, čo mᚠnové? Alebo sa dá dúfa, že "Žiadna správa, dobrá správa"? (To sme si hovorili s kolegami z novín... smile )


Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů