Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#1 21. 5. 2006 11:53

Romana
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 3887
Web

Pomoc, tchýně - velitel rodiny

Tak uz i na me doslo a musim si postezovat. fakt jsem se dlouho drzela, ale ted uz to nejde. Vcera se tchyne dokonale zase predvedla. Rozhodli jsme se s manzou, ze si koupime nove auto, sice jete, ale porad lepsi nez ten nas veteran, ktery nema ani zadni pasy, natoz nejakou klimu a airbagy. Tchan rikal, ze uz bylo na case, ale tchyne zacala tu svou. Nejprve, ze je to nezodpovedne, kdyz jeste stavime a ze s tak malym ditetem snad ani do auta nesmime, ze ji strasne ublizujeme, protoze se ji zvysi tlak jak musi myslet, ze se nekde vymlatime. A pak jeste zacala o krestanstvi a to uz jsem se sbalila amusela pryc.
Dneska mel jet manzel s tchanem pro auto do Prahy, ale manzel prisel vcera natolik vyresenej, ze ho to totalne otravilo a auto odrekl. Tchyne nejdriv nadava, ze mame stare auto, do ktereho by ona nikdy nevlezla a na druhou stranu nam ZAKAZALA koupit si lepsi. Bohuzel nemuzeme riskovat, ze nekde nezkolabuje.
Tak nam vladne doma tchyne, mam zkazenou celou nedeli. Chteli jsme jet v lete do Alp a pojedem ledatak do pr...


http://lbyf.lilypie.com/Eezvp1.png                             
                                12.12.2005 (2,8 kg/48 cm)
http://lb3f.lilypie.com/TiI7p1.png
                                13.1.2009 (4,1 kg/52 cm)

Není tady

 

#2 21. 5. 2006 12:28

Bety
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 9003

Re: Pomoc, tchýně - velitel rodiny

NIC jí dopředu neříkejte, a až bude následně kafrat, když už budete mít věc doma, tak řekni že to není její starost. Příště to tak udělej. Mně se nejlépe osvědčilo říkat NE a NECHCI bez jakéhokoliv dalšího vysvětlování. Proč? Protože nechci.  A hotovo. Proč? Protože CHCI. Proč takhle? Protože tak to chci já. Fakt to zabírá - nediskutovat, nevysvětlovat. Je to věc tvoje a manželova, ne její. Ale manžel tě musí v tom podpořit.
Jo a ještě jsem hojně používlala např. : Kam jdeš? Pryč... apod.
Hele, ona  bude zasahovat přesně jenom tolik, kolik jí dovolíte. I když teď je zvyklá vměšovat se, lze to odstranit - jen nesmíte povolit!
Dělá to, protože jí to prochází, protože jí to dovolíte! Když ji párkrát (mooockrát) odbydete, tak se to zlepší a nenechte se vydírat jejím vysokým tlakem. Zkouší na vás citové vydírání. Tentokrát jí to opět vyšlo - odřekli jste auto. A co vaše potřeby a city a pocity???

Upravil(a) Bety (21. 5. 2006 12:37)


Strach je malá smrt...

Není tady

 

#3 21. 5. 2006 12:41

Leila
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 11. 4. 2006
Příspěvky: 1095

Re: Pomoc, tchýně - velitel rodiny

Pokud jste si auto chtěli koupit za svý, tak vám do toho tchýně nemá co mluvit.

A navíc se teď asi zas hádáte mezi sebou /manžel a ty/, proč odřekl to auto. A to zas kvůli tchýni dumbom .

A ještě dotaz- vy s ní bydlíte pod jednou střechou?

Upravil(a) Leila (21. 5. 2006 12:42)

Není tady

 

#4 21. 5. 2006 12:59

makca
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Studénka
Registrovaný: 12. 1. 2006
Příspěvky: 8124

Re: Pomoc, tchýně - velitel rodiny

romi, a tchyne to mela platit?? no jestli ne, tak to prece neni jeji starost, mate dost roku na to aby jste si sami o vsem rozhodovali. u nas uz je klid, staci durazne rict co chci a co nechci! tak preju pevne nervy!


http://www.bump-and-beyond.com/35/3562/356217.png

http://www.bump-and-beyond.com/35/3562/356219.png

Není tady

 

#5 21. 5. 2006 14:20

lenkaB
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Zlínský kraj
Registrovaný: 11. 1. 2006
Příspěvky: 26781

Re: Pomoc, tchýně - velitel rodiny

Romi - naprosto souhlassím s Bětkou... my zatím mimi nemáme, ale tchýně e nám od začátku snažila do všeho kafrat, ale celkem krutě jsem se jí postavila (nebydlí s námi, ale řekla nám, jak si máme rozestavit stěnu v obýváku, jak mám mýt nádobí, že se nesmíme sprchovat každý den, a ušetříme a bla bla bla....). Už si na to pomalu zvyká a vím, že mě moc v lásce nemá - ale nic jiného jí nezbývá, protože manžel je 100% na mé straně... Držím pěsti, a se to rychle urovná a dá vám pokoj... a že se jí zvyšuje tlak? a se podívá na zprávy, kolik se pořád bourá autobusů a tak... to nemá strach Tě s malou nechat jezdit autobusem?

Není tady

 

#6 21. 5. 2006 14:57

Romana
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 3887
Web

Re: Pomoc, tchýně - velitel rodiny

Nebydlime s ni pod jednou strechou, ale pomerne dost blizko. Dovedela se to, protoze manza chtel mit u te obhlidky auta tchana, on tomu rozumi, no a ona zacala vydirat, jak strasne ji ublizujeme. Uz pri prvnim aute delala scenu, ale manza si ho koupil, je to veteranek, ale na stavbe udelal svou sluzbu. ted uz ho chceme prodat sberateli a mit normalni auto. ja jsem bez nej jak bez ruky, vsude s Barou jezdim MHD. Tchyne tvrdi, ze nas tchan odveze kam budu chtit, ale to nejde, protoze on jeste pracuje a nebude jezdit, kdyz ja si vzpomenu, nehlede na to, ze na dovcu nas asi nepoveze.
Ona proste zacne hrat na svuj zdravotni stav a jsme vsichni nahrani - tchan odchazi jakoze neco delat na zahradu, manza si to vyslechne a ve mne to peni, ale co muzu.
Samozrejme, ze si to budeme platit sami, jen cast nam mela pujcit moje mamka, abychom dostaveli ten dum, ale to bylo par tisic, do roka by je mela zpatky a u ni problem neni.
Proste tchyne musi velet a musi byt po jejim. Kvuli ni jsme se pred 4 lety malem ani nevzali, bo me pred svatbou tak nas...la, ze jsme se pohadali i s manzou.
Ted ji nechci aspon 14 dni videt a Baru taky dlouho neuvidi. Ona neni ani schopna ji koupit pliny, ubrousky, proste nic. Vzdycky jen tak nadhodi "Uz mi dosli plinky..." Vsechno zajistuju ja a to ma kram pred barakem. Uffff...


http://lbyf.lilypie.com/Eezvp1.png                             
                                12.12.2005 (2,8 kg/48 cm)
http://lb3f.lilypie.com/TiI7p1.png
                                13.1.2009 (4,1 kg/52 cm)

Není tady

 

#7 21. 5. 2006 15:21

Bety
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 9003

Re: Pomoc, tchýně - velitel rodiny

Tak vydrž a hlavně se tvař klidně i když to v tobě bude vařit, to ji odrovná (sesypat se můžeš potom až odejde) a když začne o svojem zdravotním stavu tak jí navrhni aby šla raději domů odpočivat aby se jí nepřitížilo!
Já vím mně se to kecá., ale můžeš mi věřit že ta moje to na mně taky zkoušela!


Strach je malá smrt...

Není tady

 

#8 21. 5. 2006 16:19

makca
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Studénka
Registrovaný: 12. 1. 2006
Příspěvky: 8124

Re: Pomoc, tchýně - velitel rodiny

a to jako ze kdyz pojedete autem tak ji trefi slak??? tak at ti ji zkusi vzit nekam salinou, to se ji treba ulevi az bude tahat kocar...
ja si bez auta nedovedu predstavit zivot, byla bych jak bez ruk, nehlede na to, ze v tehle dire kde zrovna bydlime by to bylo asi nerealne, i kdyz tchynata jsou taky cely zivot bez auta a da se to... ja bych uz nemohla. hlavu vzhuru, nenech se zbytecne nervovat, zij si svuj zivot a k tchyni na cas nechod, jak jsi rikala


http://www.bump-and-beyond.com/35/3562/356217.png

http://www.bump-and-beyond.com/35/3562/356219.png

Není tady

 

#9 21. 5. 2006 20:47

spunt
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha
Registrovaný: 20. 1. 2006
Příspěvky: 17441
Web

Re: Pomoc, tchýně - velitel rodiny

Romano, já moc nevím co napsat, aby to nešlehlo zase se mnou. Moje tchýně  je taky případ sám pro sebe.
Malou vidí tak 4x do roka, ale manžela (samotného) by  k nim tahala pořád. Ten příjde domů s dírou  v hlavě jak kašle na maminku a s prázdnym žaludkem. Když se Jíta narodila, zvala jsem jí a přijede. Bláhová jsem si myslela že by mohla ven s kočárkem než vyžehlím, nebo malé něco koupit...... dřepla si a čekala co jí dám k jídlu a k pití, pak slušně poděkovala a vypadla. Malé nic nekoupila. Teď občas pošle nějakého malého plyšáka ze sekáče, nebo oblečení, které se při prvním praní rozsype. Když jsem jí řekla at oblečení nekupuje, že se to rozpadlo a malé by to stejně už nebylo, řekla, že ví kdy to vyhazují ze sekáče jako neprodejné, tak to vzala od popelnice a přinesla mi to. Málem mě omyli. Nakonec jsem ráda, že k nám moc nejezdí ( čeká totiž že jí budu volat aby laskavě přijela big_smile big_smile a to nemá pevnou jen mobil s jiným operátorem než já). Nebudu raději popisovat vše co už jsem s ní zažila. Prostě hrůza.
Auto mám taky. I když v Praze není nezbytně nutné. Lékaře i obchody mám v dobrém dosahu a mamku 3 km hezké procházky. Ale cítím se být v klidu. Kdykoliv by se něco stalo, mám tu možnost skočit do auta a jet na pohotovost, do nemocnice........ Dokonce když jsme měli auto a na technické mi řekli že další technickou už auto nepřižije, byla souhra náhod že otci nabídla kolegyně za velmi solidní cenu garážovaného favorita. A máme auto. Otec nám ho koupil právě kvůli dětem. Sice moje mamka nadšená není ( ale jen proto, že její otec se v autě zabil týden před její svatbou, když byla těhu ). Ale uznává že auto je potřeba mít po ruce.
Zkuste požádat tchána o pomoc tak aby to tchýni neříkal vzhledem k jejímu zdravotnímu stavu. Je moc smutné, že toho zneužívá vůči svému okolí. Držím palce a si koupíte pěkné auto v dobrém stavu a užijete si dovču.


http://www.ticker.7910.org/as1cxJr0g411110MTAyZHwwMDAyMjNkfExlbmljY2UgamU.gif
http://www.ticker.7910.org/as1csEk0g410010MjkyZHwwMDAyNTdkfEppdHVzY2UgamU.gif

Stránky na téma: Poruchy pozornosti, hyperaktivita, hypoaktivita  http://www.adhd.denicek.eu/

Není tady

 

#10 21. 5. 2006 21:04

Misha
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Registrovaný: 25. 1. 2006
Příspěvky: 2846

Re: Pomoc, tchýně - velitel rodiny

já mám tchýni taky naprd, ale kdyby tohle na mě zkusila tak jí řeknu : Tak chc....i!
takže to ani nezkusí smile
jenže vím, že se to říká. My už máme ty vztahy tak pochroumané, že si to můžu dovolit a hlavně vím, co by ji řekl Jirka : Tak chc...i!
no a ona to ví, takže když tu je, tak mlčí a snaží se dělat cukrbliky na malou smile

jinak špunte, ta tvoje je asi taky megera. Já nevím, proč si nehledáme chlapy podle matek! Tohle je fakt děsný! Ta moje má problém se mnou, ale na malou to nepřenáší a já se taky držím, protože ta malá pindulka je to nejdůležitější, ale kdyby mi řekla to co tobě o těch věcech, tak myslím nikdy neuvidí ani vnučku ani syna - a moje rozhodnutí by to teda nebylo hmm

tak držím palce a to dopadne dobře. Přinejhorším to Romi řeš jako já nebo špuntík - prostě přestane existovat. Max. 2x do roka smile Každopádně postavit se jí by měl hlavně manžel, ale to je asi jasný dumbom

Upravil(a) Misha (21. 5. 2006 21:05)


http://lbyf.lilypie.com/TikiPic.php/FPcAl2n.jpghttp://lbyf.lilypie.com/FPcAp1.png
         1. rok Veru              Další roky Veru

Není tady

 

#11 21. 5. 2006 21:11

spunt
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha
Registrovaný: 20. 1. 2006
Příspěvky: 17441
Web

Re: Pomoc, tchýně - velitel rodiny

Misho, Tvůj nápad je naprosto geniální. Vědět to dřív. Ach jo. Určitě bych se seznámila přes inzerát typu : Hledám hodnou tchýni, co se těší na vnoučátka a má hodného syna big_smile big_smile big_smile


http://www.ticker.7910.org/as1cxJr0g411110MTAyZHwwMDAyMjNkfExlbmljY2UgamU.gif
http://www.ticker.7910.org/as1csEk0g410010MjkyZHwwMDAyNTdkfEppdHVzY2UgamU.gif

Stránky na téma: Poruchy pozornosti, hyperaktivita, hypoaktivita  http://www.adhd.denicek.eu/

Není tady

 

#12 22. 5. 2006 9:26

Misha
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Registrovaný: 25. 1. 2006
Příspěvky: 2846

Re: Pomoc, tchýně - velitel rodiny

no vidíš, a všechny problémy jsme svobodným rázem vyřešily big_smile
takže takhle holky na to - jinak dopadnete jako my hmm


http://lbyf.lilypie.com/TikiPic.php/FPcAl2n.jpghttp://lbyf.lilypie.com/FPcAp1.png
         1. rok Veru              Další roky Veru

Není tady

 

#13 22. 5. 2006 10:52

Veru
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 6. 2. 2006
Příspěvky: 1554

Re: Pomoc, tchýně - velitel rodiny

Ahojky holky, mam to doma podobny, ale ne s tchyni, ale s vlastni mamou. Tchyne je v pohode, ta je rada ze po nich nic nechceme a ze si to umime zaridit sami. A kdyz potrebujem, tak poradi. Ma v baraku jeste dceru a dva superaktivni vnuky, tak je rada ze je rada.
Ale u nas doma, presne jak psala Lenulka, rika jak mam myt nadobi, kam si mame dat postel a gauc a ze to nezvladnu jeste se psem, ze si to neumim predstavit... atd. Taky jsme kolikrat prisli domu a tady bylo vsude vytreno, vyluxovano, umyty nadobi.. A muzu rikat horem dolem ze nechci. A ze az bude mimi tak budu muset uklizet jeste vic nez ted.. Ona je totiz uklizeci maniak, nikde nesmi byt ani smitko.. Ale nastesti jeji pritel ji domlouval, tak je to uz lepsi. smile
Stehovat se mela letos v lete, ale vypada to na pristi leto, protoze preci bude mimi zejo..
Takze se asi budem stehovat my, protoze to nevydrzime.. TAkze vam drzim pesticky,at vam to dobre dopadne!!! Dyt je to jenom tchyne.. smile


http://ticker.7910.org/as1cxI20g410010Nzc3Mzl6ZHwwMjc3YmR8S2Fja2EgaXM.gif

Není tady

 

#14 22. 5. 2006 10:54

Veru
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 6. 2. 2006
Příspěvky: 1554

Re: Pomoc, tchýně - velitel rodiny

Jo, auto mame trochu poskrabany, tak by jsme to meli dat opravit, aby se za nas nestydela...
Romano auto kupte! Aspon budes moct kdykoliv uject! smile


http://ticker.7910.org/as1cxI20g410010Nzc3Mzl6ZHwwMjc3YmR8S2Fja2EgaXM.gif

Není tady

 

#15 9. 6. 2006 21:28

Romana
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 3887
Web

Re: Pomoc, tchýně - velitel rodiny

Holky, tak dneska jsme to auto koupili. Je to pekna zachovana Toyota za 90 klaciku :-)) Tchyne to jeste nevi, jednoho dne tam proste prijedem a bude vymalovano. Se tesim na ten jeji vyraz.... Moje mamka nam fandi od zacatku a jeste nam na nej i pujcila.
Snad se to brzy naucim ridit, je to desne dlouha vana :-))


http://lbyf.lilypie.com/Eezvp1.png                             
                                12.12.2005 (2,8 kg/48 cm)
http://lb3f.lilypie.com/TiI7p1.png
                                13.1.2009 (4,1 kg/52 cm)

Není tady

 

#16 10. 6. 2006 9:56

Jajina
♥♥♥----
Místo: Brno
Registrovaný: 8. 3. 2006
Příspěvky: 140

Re: Pomoc, tchýně - velitel rodiny

Tak to fakt závist, Romi. My s naší zrezlou Feldou si užijem. Už se těším jak do toho pidikufříku budem skládat kočár. Jéé a až se rozhodnem jet na dovolenou tak to bude akorát tak na půjčení karavanu páč i bez mimča jsme měli co dělat abysme se vešli. Jsem ten typ co by sebou na dovču nejraději zabalil i pračku včetně kuchyňské linky. big_smile tummenupp
Nezapomeň dát vědět tchýnin výraz. Jsou věci, které fakt potěší. gloria lol

Není tady

 

#17 10. 6. 2006 10:15

Lucka
♥♥♥----
Místo: Plzeň
Registrovaný: 14. 1. 2006
Příspěvky: 118

Re: Pomoc, tchýně - velitel rodiny

Romčo, nedejte se. Nějaká stará rachejtele, i přestže je to tchýně, vám přece nebude diktovat, co si máte koupit a co ne. To by vám zachvilku mohla nařizovat, kdy se tulit a kdy ne.... Brrrr tchýně.

Není tady

 

#18 10. 6. 2006 10:15

Miškaa
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 8. 3. 2006
Příspěvky: 1044

Re: Pomoc, tchýně - velitel rodiny

No Romči, možná to bude naposled co uvidis tchyni živou:-))) Po tomhle ji pocitam klepne:-))) Drzim palecky:-)


Usmívejte se, život je sranda
http://lilypie.com/pic/080912/C19K.jpghttp://b3.lilypie.com/rwezp2/.png

Není tady

 

#19 10. 6. 2006 10:17

Miškaa
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 8. 3. 2006
Příspěvky: 1044

Re: Pomoc, tchýně - velitel rodiny

Teda držim palecky,aby to dobre dopadlo, ne aby ji kleplo:-))))...no i když.....:-))))))))))))


Usmívejte se, život je sranda
http://lilypie.com/pic/080912/C19K.jpghttp://b3.lilypie.com/rwezp2/.png

Není tady

 

#20 10. 6. 2006 10:19

Martina
♥♥♥----
Místo: Praha
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 209

Re: Pomoc, tchýně - velitel rodiny

Romi, dobre jste udelali, jsou veci do kterych vam nikdo nema co kecat!!!!!!!!! My mame Oplika Omegu a tu se taky bojim ridit je velika :-). Tak se ucim na sluzebni octavce. Urcite dej vedet, jak bude reagovat :-)


http://tt.lilypie.com/8KSZp1/.png
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10715;107/st/20051222/n/Tomasek/dt/6/k/42ed/age.png

Není tady

 

#21 10. 6. 2006 10:39

Májajája
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Morava
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 3756

Re: Pomoc, tchýně - velitel rodiny

Romano, řekněte jí že auto budete nutně potřebovat až ji kvůli jejímu zdravoatnímu stavu povezete do nemocnice, to staré by tam totiž nemuselo dorazit. Dbáte jen o její bezpečí a její zdraví, bylo nezbytně nutné pořídit nové auto.
S hleslem vše pro vás, maminko, jí vytřete zrak...................

Upravil(a) Májajája (10. 6. 2006 10:41)


Mája

Není tady

 

#22 10. 6. 2006 11:46

Bety
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 9003

Re: Pomoc, tchýně - velitel rodiny

Super držím palce a nedej se vytočit!!!


Strach je malá smrt...

Není tady

 

#23 10. 6. 2006 14:40

Haňule
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 2. 2. 2006
Příspěvky: 3874

Re: Pomoc, tchýně - velitel rodiny

Romco, taky si myslim, ze jste dobre udelali, tchyne si uz musi zvyknou, ze ma velkeho syna, ktery ma svou rodinu a nemuze se vam plect porad do zivota. Ja jsem pro zachovani klidu v rodine, ale nemyslim si, ze to jde za kazdou cenu. Kdybyste se meli porad podrizovat tchyni, tak budete mit ten zivot uplne otraveny. Drzim palce, at moc nesili, az to auto uvidi.


http://lilypie.com/pic/090314/hTx6.jpghttp://b3.lilypie.com/OclOp1/.png
24. mesic:  11,2 kg  88 cm, 27.mesic 12 kg  93 cm
http://lilypie.com/pic/2009/11/23/ltiW.jpghttp://lb1f.lilypie.com/J484p1.png

Není tady

 

#24 10. 6. 2006 15:12

kaštánek
♥♥-----
Registrovaný: 28. 1. 2006
Příspěvky: 41

Re: Pomoc, tchýně - velitel rodiny

Je třeba ji fakt odbýt, nebo na to nereagovat. Moje tchýně je taky moc akční, i když to asi myslí dobře. Stavíme barák,čekáme k tomu mimčo a taky ty peníze nekradem a ona pořád, že někde viděla v bazaru nějakou sedačku apod. No to bych fakt vraždila. Nejsme teď možná v ideální finanční situaci, ale sedačku si teda rozhodně použitou kupovat nebudu. Vůbec je akční jak prase, až mě to s prominutím sere. Normálně nám tam bez pozvání chodí malovat. Tak nevím, je to normální???????????????


http://www.rodice.cz/metrik/500.png

Není tady

 

#25 10. 6. 2006 15:18

camelia
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Jablonec nad Nisou
Registrovaný: 1. 5. 2006
Příspěvky: 2086
Web

Re: Pomoc, tchýně - velitel rodiny

Kaštánku, určitě to normální není. Já mám tchýni poslední dobou zas nějakou divnou, vždycky jsme si celkem rozuměli a nedávno na podzim jsme se s přítelem dohodli, že už máme dost podnájmů a konečně jsme si koupily svůj byt, chtěli jsme to jako překvápko, takže jsme nikomu nic neříkali, až na vánoce, kde jsme tchýni a tchánovi oznámily, že jsme si koupily byt. No a oni se urazily, že jsme jim nic neřekli, a že je strašně drahý, a zbytečně velký a že kdybychom jim to řekli dříve, tak by nám pomohli sehnat lepší a tak dále... Od tý doby nepříjde ani na kafe, když ji zvu, tchán u nás nebyl nikdy, tchýně se jen přišla podívat a řekla, že je to velký a drahý a už se neukázala, dokonce zapoměla i na moje nyrozeniny a ani mi nepopřála. Tak nevím, co je lepší, nebavit se nebos e hádat?? butter


http://lb3f.lilypie.com/eyvnp2.pnghttp://img839.imageshack.us/img839/1397/45175323.jpg
Michálek: 28.3.2008 - 5:53, 50cm,3300g
http://lb1f.lilypie.com/3bqIp2.pnghttp://img840.imageshack.us/img840/4357/14873649.jpg
Mareček: 4.7.2010 - 0:21,48cm,2650g
Videa: http://www.youtube.com/user/3005camelia

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů