29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Milá děvčata (mladší i odrostlejší),
jsem děsně zvědavá... co vás baví číst? Právě teď?
Já vím, čtení už není tak moderní,ale já si stejně myslím, že kdo mu propadne, nelituje. Nechci moc agitovat, ale víte, když koukáte na film, máte všechno nalinkované, fantazie nemá moc prostoru, když ale čtete...to je jiná. Pak může být každá z nás hlavní hrdinkou, prožít dobrodružství v Karibiku, na severu, v jiném světě....
Já čtení miluju (i psaní). Poradíte mi, co byste si měly chuť přečíst? V jakém světě si chcete pobýt? Baví vás realita nebo fantazie?
Teď dělám na knížce Děti ulice. Je to drsné a chce se mi u toho brečet. Ty příběhy jsou silné (čtu je na netu nebo mi je říkají mladí z ulice), tak bych si chtěla "vystřihnout" něco veselého, abych nepropadala depresi.
Mějte se. A užívejte sluníčka....
Šárka
Není tady
veselého? No oblíbené jsou romány s koňmy tak co třeba román se psy:)
Není tady
ahojky tak já jak kdy. občas přečtu kvůli škole něco nezáživného a pak mám odpor na čas číst cokoli. ale asi nejraději si přečtu E.M. Remarqe. to je něco
Není tady
Čtu fantasy a sci-fi, občas zabloudím i k něčemu vážnějšímu. depresivní příběhy (a nadto ještě pravdivé!!!) se mi moc líbí, ale vyloženě se mi dělá špatně z dívčích románků...
Není tady
miluju sebekriticky vtipny aktualni veci....viewegh...
Není tady
myslím že silné i šokující příběhy mají co říci, jako teenager jsem četla knihu Děti ze stanice Zoo a musím říci, že mě to hodně ovlivnilo. Doufám, že k lepšímu.
Není tady
a veselé taky nejsou k zahození, na splín je nejlepší Vejce a já
Není tady
Tak Já jsem momentálně začla číst knížku od spisovatelky Dyan Sheldonové a jmenuje s VYCHYTANEJ SVĚT JANETY B. , je to dobrá kniha určena právě náctiletým
Není tady
jinak mně baví číst knížky od meg cabotové... nevím jestli znáte princezniny deníky, místo pro princeznu atd. je to o 15tileté studentce která je dědičko trůnu v maličké zemi s 50 000 obyvateli... mám doma všechny díly ted vyšel už pátý a vždycky se do toho začtu... je to psáno formou deníku
Není tady
Ja ctu rada knihy o drogach...Matka Davida S. narozeneho .....,Memento.My deti ze stanice zoo...atd docela me take zaujala(mozna vlastne az vydesila) kniha Deti holocaustu
jeste byla docela dobra pro zasmati kniha o pubertalnim Nicku Twispovi-Mládí v hajzlu(ma vice dilu)
Upravil(a) elementgirl (14. 7. 2006 13:40)
Není tady
Hojky,mám na čtení stejný názor......měla sem období,kdy sem hodně četla Lanczovou....dokázala sem jí přečíst za jeden večer,jak mě to bavilo....opravdu mě to hrozně bavilo....hrdinkama stejně starý holky já....a tak....no prostě : baví mě číst knížky tohoto typu...kino,filmy ,dvd mě baví,ale jak říkáte,v knize je o něčem jiném....a doslova naše fantazie " pracuje" a fakt si dokážu barvitě představit,jak vypadá hrdinka...prostředí a podobně.....äle od vás sem ještě nic nečetla,a trochu se stydím..budu muset začit " šmejdit " po vašich dílech...zajímá mě to...ohledně toho " Děti z ulice" ,četla sem pár knih o drogách a tak....a je dobrý vědět,do čeho všeho může člověk spadnout,ať už se jedná o cokoliv.............
Upravil(a) Iruhka (22. 7. 2006 12:09)
Není tady
Tak já tu teď budu za blba, protože, předpokládám, jsem z Vás, co jste reagovali nejstarší, a už nejsem ta, co by paní spisovatelku zajímala, ale já fakt ujíždím na Harry Potterovi
Jinak od mala miluju Jiřího Wolkera, poprve mi ho ukázal táta, když mi bylo 7 a dodnes si pamatuju Baladu o námořníku. V pubertě jsem od kamarádky dostala jeho sebraná díla ( 4 bichle! ) a bomba.
Artur Ransome, na tom jsem vyrostla, v pubertě Kožíšek,Lewis, Charms nebo třeba Rudolf.
A pořád pohádky a detektivky, jakékoliv, od kohokoliv, ovšem Chmielewska a její Zpráva od nebožtíka ( jestli někdo znáte ), to miluju!!!
A momentálně doma frčí medvídek Pů a Bořek stavitel.......
Upravil(a) Eri (10. 8. 2006 13:11)
Není tady
Tak já čtu hodně fantzi a historické příběhy. Jinak se těším až si přečtu druhý díl ''Septimuse Heapa - Znamení draka''
Jo a to ''Vejce a já'' je vážně super !
Upravil(a) Míša (11. 8. 2006 12:28)
Není tady
Ahoj:o) Já nejraději čtu příběhy podle skutečných událostí, životopisy a cestopisy. To je moje.
Není tady
Ahoj !
všem děkuju za náměty... piště je klidně dál.
Hlásím, že v červenci vyšla knížka Zachraň mě lásko (a není to jen vzdychací románek), je drsný a je o AIDS. A ne všichni skončí v hepíku...
Jinak chystám Intimníček 2, tentokrát pro starší čtenářky, tak od 15 let, protože příběhy trošku přitvrdily. Ale bohužel, takový je život.
Není tady
Když jsem byla -náctiletá, milovala jsem knížky Vojtěcha Steklače (Bořík a jeho parta), Arthura Ransoma, i na toho Stanislava Rudolfa došlo, tenkrát snad jiný autor dívčí četby ani nebyl.
Dodneška si pamatuju příběh, který mě naprosto dostal - knížka se jmenovala Hra na Betsy Bowovou a byla o dívce, která se přenese do minulosti, do středověku - pokud vás baví historie, neváhejte.
Zajímavé jsou knížky Josteina Gaardera, vždycky je v ních nějaký "fígl", nějaké tajemství.
Jestli se chcete usmát k smrti, kupte si knížku Rakovinu nevyléčíš od Denise Learyho. Umrtvující humor, místy černočernej, ale všechno pravdivý. Četla jsem v paneláku a řezala se jak hloupá, až na mě zvonila sousedka, že by chtěla spát. Knížka k nezaplacení.
Není tady
Tak mě hodně baví číst Fantastickou literaturu jako je Eragon,Eldest od Christophera Paoliniho,Deltora od Emily Roddaové ,Narnie od Lewise a Harry Potter.
Není tady
Vzpomněla jsem si na knížku "Láska je jen slovo" napsal Johanes Mario Simmel, snad se to tak píše...je mi 30 ale tu k nížku jsem četla v 15-ti letech...tenkrát jsem si asi troufla ale utkvěla mě hodně v paměti...bylo to o zakázané lásce tuším bohaté vdané paní s mužem s chudých vrstev...NECETLA JSTE TO NEKTERÁ PROSIM???
Není tady
Iruhka napsal(a):
Hojky,mám na čtení stejný názor...
...měla sem období,kdy sem hodně četla Lanczovou....dokázala sem jí přečíst za jeden večer,jak mě to bavilo....opravdu mě to hrozně bavilo....hrdinkama stejně starý holky já....a tak....no prostě : baví mě číst knížky tohoto typu...kino,filmy ,dvd mě baví,ale jak říkáte,v knize je o něčem jiném....a doslova naše fantazie " pracuje" a fakt si dokážu barvitě představit,jak vypadá hrdinka...prostředí a podobně.....äle od vás sem ještě nic nečetla,a trochu se stydím..budu muset začit " šmejdit " po vašich dílech...zajímá mě to...ohledně toho " Děti z ulice" ,četla sem pár knih o drogách a tak....a je dobrý vědět,do čeho všeho může člověk spadnout,ať už se jedná o cokoliv.............
Ahoj !
nemáš se za co stydět, moje knížky nečetlo lidí... ale to nevadí. Hlavně že něco čteš!
Kdybys ale chtěla něco ode mne, zkus si v knihovně půjčit "Sejdeme se v nebi". Je to o drogách i jiných věcech...je tam popsaná jedna scéna, kterou jsem "opsala" z videokamery, na které byl natočen záchvat jedné dívky, když přebrala drogy -konkrétně extázi (sama mi tu kazetu pujčila). Bylo to strašné, ještě dodnes se budím hrůzou, když si na to vzpomenu. Hlavně reakce okolí byla děsivá... málem ji nechali umřít...
Není tady
tak tuto knihu doporučím své dceři, protože jsem od Vás a myslím, že ani ona nic nečetla. Pokud jde o drogy, sama jsem v době dospívání byla odstrašena od jakéhokoli experimentování s drogami knihou My děti ze stanice Zoo, který vypráví skutečný příběh narkomanky, myslím, že to stojí za přečtení.
Není tady
Já čtu ráda románky.Ted zrovna čtu Dům u nemocnice.Ale také mě baví číst romány o koních.Můj kamarád blesk,...
Není tady
Markétka napsal(a):
Já čtu ráda románky.Ted zrovna čtu Dům u nemocnice.Ale také mě baví číst romány o koních.Můj kamarád blesk,...
To je bezva, příběhy o koních jsem vždycky milovala.Taky mne to potom přivedlo na čas do jezdeckého oddílu, ale fakt je, že u koní je to sice krása, ale taky dřina.
Není tady
Dana napsal(a):
a veselé taky nejsou k zahození, na splín je nejlepší Vejce a já
Tak tenhle typ knížek můžu vždy a všude, od Betty MacDonaldové cokoliv.
Pak taky miluju toho vesnického veterináře -Herriota... chechtám se u toho nahlas. Je to skvělá relaxace a pak se přesvědčím, že trapasy neprožívám jen já... Ach jo, a že jich je.
Není tady
Já čtu napínavé knížky .teď čtu knížku Bráchové a jiné katastrofy.
Není tady