6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Holky, sem s receptama!
Včera jsem koupila poprvé těstovinovou rýi, myslím, e by la vyuít i jinak, ne do polévky.
Není tady
Těstovinová rýe je super, já ji běně pouívám i k masu s omáčkou a podobně (prostě tam, kde je jinak příloha těstoviny nebo rýe). Je to jako bych jedla rýi i těstoviny v jednom MOC dobré. Rozhodně to není jen do polívky
Není tady
prosím pite recepty s těstovinami
já mám teď takový jeden oblíbený - těstoviny klasicky uvařit, smíchat s pokrájeným unkovým salámem (dělala jsem to i s osmaeným kuřecím), brokolici, koření tzatziky, bilý jogurt nebo kysaná smetana, do zapékací mísy, na to sýr - nastrouhat nebo na plátky a up s tím do pece
Není tady
ivca: Psala jsem recept na "Těstoviny s ostrou směsí", je to výborný. Je to na stránce 8, v "Co dnes vaříte?"
Není tady
Fleky se zelím:
Na sádle či oleji zpěním cibulku, orestuju doskleněna přidám nakrájené bílé zelí, (stačí z větí půlky), osolím, přidám drcený kním a důsím doměkka. V hnci uvařím
fleky(lepí jsou samorřejmě domácí, ale já dělám z kupovaných, co jsou troku zakroucené - nelepí se tak) a po scezení smíchám s tím zelím, mono připepřit.
Je to lehké, jednoduchjé a výborné.
Také se dají fleky vmícht do houbové smaenice - taky mňam
Těstovinovou rýi vařím ke kuřeti a je to super. Osmaím cibulku, přidám t.rýi a orestuju, zaliju vodou, osolím a pomalu dusím do změknutí. Přilívám jen tolik vody, aby se odvařila.
Není tady
Uvařit pene těstoviny, mezitím osmahnout česnek na kousíčky, přidat zavařená rajčata(nejlepí jsou od Walfruty), bazalku, případně zahustit trochou majzeny rozmíchané ve studené vodě, přidat troku kečupu. Smíchat s konzervou tuňáka a uvařenýma těstovinama a posypat sýrem.
Není tady
Venus napsal(a):
Fleky se zelím:
Na sádle či oleji zpěním cibulku, orestuju doskleněna přidám nakrájené bílé zelí, (stačí z větí půlky), osolím, přidám drcený kním a důsím doměkka. V hnci uvařím
fleky(lepí jsou samorřejmě domácí, ale já dělám z kupovaných, co jsou troku zakroucené - nelepí se tak) a po scezení smíchám s tím zelím, mono připepřit.
Je to lehké, jednoduchjé a výborné.
Také se dají fleky vmícht do houbové smaenice - taky mňam
Výborný je i Grenadýrmar. Na sádle zpěnit cibulku, přidat mletou papriku a smíchat s uvařenýma flekama a bramborama na kousky. Stejný poměr těstovin i brambor. Vylepit se dá kouskem anglické nebo uzeniny. Jednoduché a ravé!!
Není tady
I já miluju těstoviny a kdy mě to chytne,tak dám uvařit 3 minutkové vrtule od Panzani a uvařené jen poleju dresinkem (francouzským) od Hellmanns, mňam. Je to rychlovka!!!
Není tady
miluju jen těstoviny s máslem,kvalitní těstoviny mají skvělou chut,jinak mám ráda lasagne se penátem,vrstvy lasagní a penátu nehcat zapéct,mnam mnam zapomnela jsem na skvelé těstovinové saláty za studena,smíchám co najdu a zaleju dresinkem třeba z jogurtu anebo majonézou
Upravil(a) radkavlkova (28. 5. 2006 14:42)
Není tady
Tak tohle milujou děti - uvaený kolínka polít trochu lehačkou a zasypat moučkovým cukrem. Fakt rychlovka.
Není tady
Ted je nový rio mare, jmenuje se tunák na těstoviny a je bud s rajčetem a bazalkou nebo s černou olivou , nebo s feferonkou a na těstoviny je super.
Není tady
vzpomněla jsem si na zajímavý recept - bramborový salát - ale místo brambor těstoviny - jinak úplně ve jako do bramborového salátu - v létě kdy nejsou brambory - k tomu smaený kapr (znám to od rybářů)
Není tady
Na pánev dám podusit cibuli,na kolečka nastrouhanou mrkev,čerstvou papriku ,rajče,zbytky salámu,olivy,třeba i houby. Pak pridám těstoviny nebo čínské(rýové)nudle,hodně zakapu sojovou omáčkou a prolisuji česnek.
Není tady
Levné a rychlé
Jednu cibuli nakrájím a zpěním na sádle nebo oleji, a chvilku míchám, přidám syrové nakrouhané zelí (malou hlávku), osolím (1 malou ličku), okmínuju, troku podleju vodou a dusím, a se vechna voda vydusí.
Hotové zelí promíchám s uvařenými těstovinami - fleky ty troku zatočené (nelepí se)
Upravil(a) Décima (23. 11. 2006 14:23)
Není tady
dnes jsem dělala poprvé lasagne s brokolicí, kterou jsem uvařila a pak nasekala smíchala s nivou a česnekem. Uvařila jsem beamelovou omáčku a vrstvila jako obvykle. Navrch eidam s uzeným sýrem smíchané s bílým jogurtem. Fakt mňamka.
Není tady
NUDLOVÝ NÁKYP NASLADKO (dle Marianne)
3/4 litru mlíka (nebo mlíka říznutého vodou) lehce osolit, uvést do varu, vsypat 4-5 pořádných hrstí těstovin (iroké nudle, fleky...), uvařit na skus, stáhnout z plamene a nechat pár minut stát (tekutina se vsákne)
kostku (nebo vaničku) tvarohu rozmíchat se 2-3 loutky, 2 lícemi cukru, popř. trochou másla, sněhem z bílků - lze přidat vanilkový cukr, citronovou kůru...
nakrájet ovoce - meruňky, broskve (mraené, kompot...), nebo jiné
slité nudle smíchat s ovocem a tvarohovou směsí, ve vymazané misce zapéct dozlatova
mym favoritem jsou tyhle mnam http://www.nadoma.cz/recepty/54647-test … -smetanou/
Není tady
ivca napsal(a):
vzpomněla jsem si na zajímavý recept - bramborový salát - ale místo brambor těstoviny - jinak úplně ve jako do bramborového salátu - v létě kdy nejsou brambory - k tomu smaený kapr (znám to od rybářů)
Já dělám to samé s rýí...rýový salát. Dobrý teplý i studený. Dokonce je výborný jen tak bez ničeho (masa).
Není tady
http://www.pokrmy.estranky.cz/ recepty
Není tady
http://www.pokrmy.estranky.cz/ recepty
Není tady
U nás se vichni mohu utlouct po těstovinovém salátu. Nakrájím rajčata, okurky, přidám vařené těstoviny, kunovjanku (zeleninová zavařenina), sýr (u nás je nejoblíbenějí Krolewski), ledový salát a vejce na tvrdo. Ve to zalijeme bílým jogurtem, který je ochucený česnekem, solí a pepřem.
Rychlá, poměrně zdravá a hlavně chutná večeře! )
Není tady
Kdy těstoviny, ta jedině ty nejlepí zapečené těstoviny http://www.onlinekucharka.cz/recept/420 … -testoviny
Není tady