Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 20. 5. 2006 9:22

Káča
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Morava

Těstoviny na ...způsobú

Holky, sem s receptama!
Včera jsem koupila poprvé těstovinovou rýži, myslím, že by šla využít i jinak, než do polévky.

Není tady

#2 20. 5. 2006 11:33

AndreaP.
Administrátor
Místo: Severní Morava

Re: Těstoviny na ...způsobú

Těstovinová rýže je super, já ji běžně používám i k masu s omáčkou a podobně (prostě tam, kde je jinak příloha těstoviny nebo rýže). Je to jako bych jedla rýži i těstoviny v jednom big_smile MOC dobré. Rozhodně to není jen do polívky tummenupp

Není tady

#3 24. 5. 2006 17:19

ivca
♥♥♥♥♥♥-

prosím pište recepty s těstovinami
já mám teď takový jeden oblíbený - těstoviny klasicky uvařit, smíchat s pokrájeným šunkovým salámem (dělala jsem to i s osmaženým kuřecím), brokolici, koření tzatziky, bilý jogurt nebo kysaná smetana, do zapékací mísy, na to sýr - nastrouhat nebo na plátky a šup s tím do pece

Není tady

#4 24. 5. 2006 17:32

choysia
♥♥♥♥♥♥♥

ivca: Psala jsem recept na "Těstoviny s ostrou směsí", je to výborný. Je to na stránce 8, v "Co dnes vaříte?"

Není tady

#5 26. 5. 2006 13:05

Venus
Host

Fleky se zelím:
Na sádle či oleji zpěním cibulku, orestuju doskleněna přidám nakrájené bílé zelí, (stačí z větší půlky), osolím, přidám drcený kním a důsím doměkka. V hnci uvařím
fleky(lepší jsou samorřejmě domácí, ale já dělám z kupovaných, co jsou trošku zakroucené - nelepí se tak) a po scezení smíchám s tím zelím, možno připepřit.
Je to lehké, jednoduchjé a výborné.

Také se dají fleky vmícht do houbové smaženice -  taky mňam

#6 26. 5. 2006 17:44

lueta
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno

Těstovinovou rýži vařím ke kuřeti a je to super. Osmažím cibulku, přidám t.rýži a orestuju, zaliju vodou, osolím a pomalu dusím do změknutí. Přilívám jen tolik vody, aby se odvařila.

Chyby jsou nutným a jediným vodítkem na cestě k dokonalosti

Není tady

#7 26. 5. 2006 17:47

lueta
♥♥♥♥♥♥-

Uvařit pene těstoviny, mezitím osmahnout česnek na kousíčky, přidat zavařená rajčata(nejlepší jsou od Walfruty), bazalku, případně zahustit trochou majzeny rozmíchané ve studené vodě, přidat trošku kečupu. Smíchat s konzervou tuňáka a uvařenýma těstovinama a posypat sýrem.

Není tady

#8 26. 5. 2006 17:49

lueta
♥♥♥♥♥♥-

Venus napsal(a):

Fleky se zelím:
Na sádle či oleji zpěním cibulku, orestuju doskleněna přidám nakrájené bílé zelí, (stačí z větší půlky), osolím, přidám drcený kním a důsím doměkka. V hnci uvařím
fleky(lepší jsou samorřejmě domácí, ale já dělám z kupovaných, co jsou trošku zakroucené - nelepí se tak) a po scezení smíchám s tím zelím, možno připepřit.
Je to lehké, jednoduchjé a výborné.

Také se dají fleky vmícht do houbové smaženice -  taky mňam

Výborný je i Grenadýrmarš. Na sádle zpěnit cibulku, přidat mletou papriku a smíchat s uvařenýma flekama a bramborama na kousky. Stejný poměr těstovin i brambor. Vylepšit se dá kouskem anglické nebo uzeniny. Jednoduché a žravé!!

Není tady

#9 28. 5. 2006 10:16

Ivetata
♥♥♥♥♥--

I já miluju těstoviny a když mě to chytne,tak dám uvařit 3 minutkové vrtule od Panzani a uvařené jen poleju dresinkem (francouzským) od Hellmanns, mňam. Je to rychlovka!!!

Není tady

#10 28. 5. 2006 14:41

radkavlkova
♥♥-----

miluju jen těstoviny s máslem,kvalitní těstoviny mají skvělou chut,jinak mám ráda lasagne se špenátem,vrstvy lasagní a špenátu nehcat zapéct,mnam mnam zapomnela jsem na skvelé těstovinové saláty za studena,smíchám co najdu a zaleju dresinkem třeba z jogurtu anebo majonézou

Upravil(a) radkavlkova (28. 5. 2006 14:42)

Není tady

#11 28. 5. 2006 16:48

Iveta X
♥♥♥♥♥♥-

Tak tohle milujou děti - uvažený kolínka polít trochu šlehačkou a zasypat moučkovým cukrem. Fakt rychlovka.

Iveta X

Není tady

#12 28. 5. 2006 17:06

Pešta
♥♥♥♥---

Ted je nový rio mare, jmenuje se tunák na těstoviny a je bud s rajčetem a bazalkou nebo s černou olivou , nebo s feferonkou a na těstoviny je super.

Není tady

#13 29. 5. 2006 7:28

ivca
♥♥♥♥♥♥-

vzpomněla jsem si na zajímavý recept - bramborový salát - ale místo brambor těstoviny - jinak úplně vše jako do bramborového salátu - v létě když nejsou brambory - k tomu smažený kapr (znám to od rybářů)

Není tady

#14 29. 5. 2006 16:57

Romča
♥♥♥♥♥♥-
Místo: ostravsko

Na pánev dám podusit cibuli,na kolečka nastrouhanou mrkev,čerstvou papriku ,rajče,zbytky salámu,olivy,třeba i houby. Pak pridám těstoviny nebo čínské(rýžové)nudle,hodně zakapu sojovou omáčkou a prolisuji česnek.

Není tady

#15 23. 11. 2006 14:20

Décima
♥♥♥♥♥--

Levné a rychlé

Jednu cibuli nakrájím a zpěním na sádle nebo oleji, a chvilku míchám, přidám syrové nakrouhané zelí (malou hlávku), osolím (1 malou lžičku), okmínuju, trošku podleju vodou a dusím, až se všechna voda vydusí.

Hotové zelí promíchám s uvařenými těstovinami - fleky ty trošku zatočené (nelepí se)

Upravil(a) Décima (23. 11. 2006 14:23)

Není tady

#16 28. 1. 2007 18:55

alenam
♥♥-----

dnes jsem dělala poprvé lasagne s brokolicí, kterou jsem uvařila a pak nasekala smíchala s nivou a česnekem. Uvařila jsem bešamelovou omáčku a vrstvila jako obvykle. Navrch eidam s uzeným sýrem smíchané s bílým jogurtem. Fakt mňamka.

Není tady

#17 1. 3. 2009 12:51

x256987
Host

NUDLOVÝ NÁKYP NASLADKO (dle Marianne)

3/4 litru mlíka (nebo mlíka říznutého vodou) lehce osolit, uvést do varu, vsypat 4-5 pořádných hrstí těstovin (široké nudle, fleky...), uvařit na skus, stáhnout z plamene a nechat pár minut stát (tekutina se vsákne)

kostku (nebo vaničku) tvarohu rozmíchat se 2-3 žloutky, 2 lžícemi cukru, popř. trochou másla, sněhem z bílků - lze přidat vanilkový cukr, citronovou kůru...

nakrájet ovoce - meruňky, broskve (mražené, kompot...), nebo jiné

slité nudle smíchat s ovocem a tvarohovou směsí, ve vymazané misce zapéct dozlatova

#18 1. 3. 2009 20:43

dasad
♥♥♥----

Není tady

#19 28. 6. 2009 8:21

Káča
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Morava

ivca napsal(a):

vzpomněla jsem si na zajímavý recept - bramborový salát - ale místo brambor těstoviny - jinak úplně vše jako do bramborového salátu - v létě když nejsou brambory - k tomu smažený kapr (znám to od rybářů)

Já dělám to samé s rýží...rýžový salát. Dobrý teplý i studený. Dokonce je výborný jen tak bez ničeho (masa).

Není tady

#20 28. 1. 2012 14:44

krteček
Zablokovaný

Není tady

#21 28. 1. 2012 14:46

krteček
Zablokovaný

Není tady

#22 28. 1. 2012 15:20

LucieMar.
♥------

U nás se všichni mohu utlouct po těstovinovém salátu. smile Nakrájím rajčata, okurky, přidám vařené těstoviny, kunovjanku (zeleninová zavařenina), sýr (u nás je nejoblíbenější Krolewski), ledový salát a vejce na tvrdo. Vše to zalijeme bílým jogurtem, který je ochucený česnekem, solí a pepřem. smile

Rychlá, poměrně zdravá a hlavně chutná večeře! yikes)

Není tady

#23 15. 8. 2014 13:12

QuidoF
♥------
Web

Když těstoviny, ta jedině ty nejlepší zapečené těstoviny http://www.onlinekucharka.cz/recept/420 … -testoviny

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí