6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
jak na ty potvůrky,čím je léčit kdy se pořád vracejí a my je nechceme.
Není tady
Nejjednoduí a naprosto revoluční je tzv.Longova metoda a kde prakticky nedochází k recidivě.
http://lek.ordinace.cz/article.php?arti … solution=2
Není tady
rozana napsal(a):
jak na ty potvůrky,čím je léčit kdy se pořád vracejí a my je nechceme.
Na hemeroidy je vhodné homeopatikum Aescelus hippocastanum 5 CH, na hemeroidy krvácející je vhodné Hamemalis viriniana 5 CH.
Není tady
Já musím přiznat, e mi moc pomohl obyčejný gel z dubové kůry. Sice típe, a uívala jsem ho pokadé, ale za týden jsem měla pokoj. Na začátku těhotenství jsem se bála pouít cokoliv jiného. A jak jsem byla spokojená.
Není tady
No taky občas trpím ale teď u jen občas, začala jsem jíst více zeleniny a ovoce , no prostě vlákninu.
od té doby chodím pravidelněji a moc se u toho nezpotím (uřčitě víte o čem mluvím ) .
Není tady
Oto, jeliko jsem čerstvě po operaci, tak trochu mám přehled. Longova metoda dobrý, ale stojí 15,000 a jen snad ve dvou nemocnicích ji dělají zadarmo?????a stejně se rozliuje, jestli u to je tak rozsáhlé, e je třeba pouít tuto radikální metodu. A jestli jsem narekonvaslescenci ted třetí týden, jak dlouho asi trvá po takovém zásahu? někde píou 4-6 týdnů. To nechodí, jen se ourá bolestma minim.týdne, a ebys seděl...chviličku moná po týdnu...pochybuji e po dvou týdnech i víc hodin v kuse, ne se to tam zregeneruje a zahojí. A tělo se neptá a na velkou musí! a to je ten pravý záitek pro sado-maso. Jen já těmto choutkám zrovna neholduji.
Baarova metoda-dobrá na venkovní a pomůe na chvíli...pár let. Operace-na vnitřní a dalí komplikace uvnitř...prý ted mám pokoj taky na pár let.
Co funguje na změkčení je Duphalac, kdo nechce pro recept Psyllium.
Jestli si je Jaruko potila, tak já u toho rodila, víc měsíců, víckrát denně a to nepočítám dlouholeté krvácení. Ted u si mohu i zpívat....
Není tady
Musim, Longova metoda je uváděna jako nejetrnějí operační metoda, samozřejmě, e pocity u jednotlivců můou být různé. Rekonvalescence je uváděná na 1 týden.
Není tady
No, tak to jsem asi nato měla jít. Já psala pouze své zkuenosti, ale kdy mne dr.nutil ve čtvrtek neschopenku poprvé a já říkala, NACO, vemu si den dovolené a jdu do práce, tak jen mlčel. Já pak pokorně přila v pondělí pro neschopenku a na Baarovu metodu (ovem poesté) si nesedla týden. Mohla jsem jenom leet a ani nechodit moc. A kdy po skutečné operaci jsem měla úplně malé nebo snesitelné bolesti, snad jetě mení ne u menstruace, tak jsem si říkala, dr.KECAl, za dva dny skáču! A hele, neskáču, asi věděl, proč mi furt vnucuje ty své 3 týdny! A ty jsou pryč a jetě nejsem schopna sedět v kuse víc hodin a vůbec ne 8 a víc, jak v práci.
I kdy pravda, dr. zdůraznuje, záleí natom, kde ti to ustřihnou, nebot někde je hranice mezi ílenou bolestivostí a normálem. A ta hranice asi je u kadého jinak vysoko?myslím hluboko nebo daleko.
třeba by sem někdo mohl napsat, jaké to je.. o nikom jsem jetě se zkuenostma s touto metodou neslyela...
Není tady
Musim, mám osobní zkuenost jen s dusíkem a Barronem( o Long. metodě se jetě nic nevědělo), je to hned, jde okamitě domů, ale pak 3 týdny, ádná sláva. Výhoda je, e se to dá opakovat xkrát.
O té metodě mi pak vyprávěl přítel, chirurg, jak jsou kolegové nadení, e pacoi trpěj minimálně.
Jinak Ti samozřejmě přeju brzké zahojení
Není tady
Hezký den vem,
teda mě to bolí jen číst.... trpím vnějíma, po vech vyetřeních mě poslali na Baarony, já se lekla, nela a trpim dál. ALE, někdy u se to nedá a budu muset. Máte někdo zkuenosti? Kde jste to podstoupilia jak to probíhalo? Určitě fajne.... je mi to jasný.... radi bych la znovu rodit....
Děkuju.
Není tady
Twinho, překonej ten strach (ono Tě to nakonec stejně donutí). Dusík mě dělali na chirurgii v Thomayerce, Barrona v Kladně. Obojí je dočasné (pár let), ale jak jsem psal, dá se to opakovat.
A vnějí se léčí daleko snadněji ne vnitřní.
Není tady
Twinho, nic to není. Jen trochu nepříjemné a se těstím poprvé bez bolesti.Radila bych pá-so-ne leet a po do práce anebo uvidí, dle toho, kolik ti dá gumiček a víc ne 3-4 nedávají. Já měla na 6.pokus 5 ks! A Ota má pravdu, neuteče. Já utíkala 7 let..a neutekla. Bude to jenom horí a pak to bude porod. Taky nic nebolí anebo jen to je nepříjemné, napoprvé-druhé-třetí, a pak u jenom vdy horí. O dusíku jsem ani neslyela, mne dusí jiný dr. bradavice. zato ufiknutí jen tak mám taky za sebou.
Je to tak na 3-4-5 minut...u chirurga...
Není tady
Musim, zrovna tak, jako se dusí bradavice, tak se "dusí" hemoe. Zajizví se a nekrvácejí.
Není tady
Děkuji Vám za povzbuzující slova. Kdy ale já mám po tý kolonoskopii nebo jak se ta hrůza jmenovala (byla negativní) opravdu trauma tuhle svoji "končetinu" na někoho jetě někdy vystrčit. Je to fakt blok. Raději budu chodit kadej týden k zubaři a dvakrát na gyndu, ale todle.... No asi mi není jetě tedy nejhůř, ale jaký to bude a bude jetě hůř....
Díky.
Není tady
Twinho, to se nedá srovnat. Po první své kolono jsem taky prohlásila ,e raději umřu, ne jetě jednou tam jít! A nouze a bolesti mne přinutili...chirurg řekl, nepůjdete...neodstraním --nepomůu s hemeroidy... Ted mne napadlo, proč jsem nezměnila chirurga? tedy, a proč mne nikdo tedy nedusil, jen vydusil???
FAKT TO NIC není. Ta poloha je hodně poniující, to tedy mám radi i já gyndu. No, a ti bude jak mne poslední půlrok, poběí tam ráda. Já ted taky lituji, e jsem ve neřeila radikálně dřív. A nemluvím o měsících, ale letech. Jak vidím, má malé dítě, i u mne to tím začlo po porodu a kojení. Ve se můe uklidnit, ale u nic nezmizí. Fakt ne. Chce vědět, jaké komplikace tě můou potkat?
Není tady
Musim, do mě. Chci. Malé dítě mám, ale mám 16ti letá dvojčata a u těch to začalo. Prostě těký břicho a vytlačil se kousek ven. Tak nějak laicky sem se s tím prala 15 let, před třemi lety mě moje zlatá tchyně přinutila absolvovat v Neratovicích kolono, ale Barrony u jsem prostě psychicky vzdala. Teď druhé těhu a začínám mít hodně nepříjemný ivot. Nedokáu si teď představit cestovat autem k moři.....
Není tady
Jsem tu nový a jetě nerozkoukaný, ale rád bych ti rozano napsal o nové metodě léčení hemeroidů(nejspí o ní ví,tak se nezlob ,e se opakuji).Jedná se o ambulantní zákrok,při kterém dojde k podvázání přívodných tepen,které zapříčinují hemeroidy.Zákrok trvá asi 20 min,oetření je víceméně jednorázové a zastaví krvácení i zvětování uzliků(ty se naopak zmenují).Je to tak revoluční jako Longova operace, ale ambulantně. Říkají tomu HAL . Dr se.
Upravil(a) martin 56 (29. 6. 2008 8:11)
Není tady
Ahoj,
já je asi mám také nebo nevím tak trochu se stydím jít s tím k naemu obvodnímu Dr...jediné co mám je trochu krvácení a bolest při stolici, ale je to dost nepříjemné, přijde mi to jak by měla konečník "natrhlí"....já myslela e je to problém starích tak dělám pořád e nic, ale je mi jasné e neuteču. Asi to mám ze "zácpi" kterou jsem trpěla tak asi rok a opravdu tu byl "porod" nemáte typ na nějakou mastičku či něco co by theoreticky mohlo předzabrat neb by jsem musela k DR? Díky
Není tady
v lékarně si kup dubovou kůru .udělej si odvar a do toho si pak sedá a nebo mastičku factu,dubová kůra je jich hodně záleí co ti bude vyhovovat ..a proti krvácení je čípky spofax,opravdu zabírají...a nebo Mastu S forte ,ale ty jsou myslím na lékařský předpis..
k doktorovi se opravdu neboj ,,jde o první návtěvu a vyklopit ze sebe o co jde!!!
Jinak ..hodně pij a jez ,zeleninu a ovoce..pokud trpí na zácpu chce to vlákninu...aby si střeva začla pracovat jak maj..
Není tady
Zkus si zasít pohanku a tu konzumuj při jejím růstu. pa Ann
Upravil(a) Anna M (15. 2. 2009 19:04)
Není tady
Ahojky, trpím tímto problémem po dvou porodech a můu říci, e posledních cca 8 měsíců denodenně je to na toaletě horí ne rodit děti!!! Dubová kůra, čípky, masti, lázně "mého zadečku" nic u nepomáhalo, u dr. mi loni řekli e je mám III.stupně, a to jím si myslím zdravě, jsem sportovní typ, tudí pohybu mám nadmíru - chodím cvičít a lítám kolem batolete a to jsem, si myslím jetě mladá ába ( je mi 31) , tak nevím, kde jsem si to uhnala, kadopádně i během léčby se mi to zhorilo natolik, e je ji mám mezi III. a IV. stupněm, zánět střeva, občas mísu zalitou krví a já ... sedící , teda spí svíjející se na míse bolestí a občas ukápnu slzu. Chci Vám zde jen napsat , e jsem byla v pořadníku cca 7 měsíců na Longhovu metodu a nyní JI za týden mě čeká zákrok. Můu upřímně říci, e se na něj těím, a se konečně normálně .... A budu doma po operaci, napíu Vám sem ve, aby jste i vy ostatní trpící si mohli přečíst záitky a zkuenosti. A hlavně, aby jste získali odvahu dojít k lékaři - i proto, e mám takovou zkuenost, e jedna známá jen o málo starí ne já, nyní podstoupila několik chemo - diagnoza??? Rakovina tlustého střeva... Myslím, e tady ostych a strach z vyetření není na místě. Tak drte mi palečky , já je přítě budu dret VÁM !!!!
Upravil(a) tes1 (22. 5. 2009 19:51)
Není tady
Já budu určitě dret palce!!! A souhlasím s tebou, při jakýchkoliv potíích k lékaři, člověk nikdy neví!
Není tady
tes1..drím taky palečky..a pak podej zprávu..
Není tady
Tes, drím palce moc, já měla úplně stejný problém, dlouho jsem ho ignorovala, a jedna dobrá due tady na BBN mě opravdu "přinutila" jednat a dnes jsem dva měsíce po klasické operaci heme. Čeká mě na podzim jetě jedna,ale u teď je po polovině problému. Drím pěsti.
Není tady
Tak konečně můu napsat, e jít na velkou nebolí. Před 20 dny jsem podstoupila operaci vnitřních hemo Longovou metodou, měla jsem je 3-4stupně, a opravdu jsem u trpěla. Ale jeliko jsem to měla u ve vyí fázi, bylo zapotřebí udělat jetě skalpelem oprava řitního otvoru a tím pádem i odřezání vnějích hemo, protoe při Longově metodě se mení hemo stáhnou dovnitř sliznice, ale větí ne, take udělali takovou mení platiku. Operaci jsem podstoupila v epidurální anestezii, ale stejně jsem jim na sále usnula tak vám toho mov nepopovídám, po operaci to dlouho přicházelo k sobě... Jeliko jsem alergická na jednu sloku lékú proti bolesti a kdy mi to přicházelo k sobě a dali mi injekci proti bolesti, mělo to opačný účinek a já tam pár minut řvala jak malá holka a svíjela se v křečích, bylo to fakt hrozný, nakonec mi dali kapačky na bolest a ve se uklidnilo. Druhý den ráno po operaci mi vyndali z řitního otvoru takový váleček, nevím proč tam byl jestli kvůli vzduch aby tam nebyla infekce nebo proč.. nějak jsem se zapoměla zeptat... no a to bylo taky velmi bolestivý. Ale nebylo bolestivý to co mi dělali uvnitř onou Longovou metodou, ale to co mi dělali u řitního otvoru oním skalpelem. Take paní co byla vedle mne a podstoupila pouze Longovu metodu druhý den byla jako rybička. Dole mi čouhalo pár stehů a musela jsem to několikrát denně sprchovat a přikládat čtverečky s mastí na hojení a proti infekci. také jsme si po kadém jídle museli dávat projímadlo,a bychom první stolici přeili . No ostatní říkali, e to byl hrozný porod, ale mě to přilo jako kdy jdete na velkou zrovna ve fázi, kdy vás hemo nejvíc chytí a bolí - tohle jsem mívala kadý den, take jsem to přeila v pohodě. Pak po velké jsem to musela ihned osprchovat a pod sprchou se rána zklidnila. Během pár dní3-4 to bylo lepí a lepí, 10 den po operaci mi vypadli stehy a pak to jetě chvíli tahalo. Dnes jsem po operaci necelé 3 týdny a dole jsem zas jako miminko, úplně nová a spravená a hlavně konečně chodím na záchod bez bolestí. Take na závěr , kdy to shrnu první dva dny byly sice velmi vysilující, ale pak u to lo a ty dalí dny byly u bezva a dnes jsem jako znovuzrozená....Take pokud máte doporučení pouze na Longovku neváhejte a pokud by vám k tomu umikli jakomě jetě vnějí větí hemo - nevadí, dá se to přeít a bude vám pak HEJ
Není tady