|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Ahoj,chtěla bych se tady zeptat na jednu věc:chodím s přítelem přes půl roku, vše je ok,ale nemůžu u něho nikdy přespat/zůstat přes noc..bydlí v rodin.domku s rodinou, k němu do pokoje se prochází přes pokoj jeho rodičů..já se s nima znám, navečer k němu klidně můžu,ale pak,.když se spolu vyspíme, nebo si jen popovídáme atd.,vždycky mě odveze zpátky domů..říká, že to není vhodné,abych u něj zůstala až do rána,že to prostě nejde, kvůli těm rodičům atd.Ale vždyt oni mě znají, a ví,že jsem jeho přítelkyně,že k němu navečer/na noc chodím,tak nevím..myslím,že když má vlastní pokoj,že by to nemělo vadit, kdybych tam byla do rána..ráno bych samozřejmě hned odjela..a když u něj náhodou usnu,tak mě třeba ve 3 ráno probudí,a musíme jet..já mám z toho docela frustraci,už jsme spolu dlouho,a on mě vždycky potom odveze,mi je pak smutno,nemám se v noci po milování ke komu přitulit atd.Kdyby to tak dělal po 3 měsících,ale už spolu chodíme dýl,a nemá to žádné vyhlídky,on sám říká,že v budoucnu se to nezlepší,leda,že by bydlel sám,což je ale nereálné..zajímalo by mě, jestli si to jen nevymýšlí,jako že spíš on sám nechce,abych tam byla až do rána,že si mě takhle drží od těla nebo něco podobného..jinak:když byli jeho rodiče pryč,tak jsem u něho byla přes noc,ale to byly tak 4 dny za celou dobu,co spolu chodíme..připadá mi,že si se mnou doma užije,a pak mě hodí ke mě, já ale potřebuju někoho,vedle koho se ráno probudím-aspon tak jednou za čas,chybí mi to noční/ranní objetí,to,že se téměř nikdy neprobudím vedle toho,s kým chodím..a v mém pokoji je nemožné,abychom spali spolu,protože bydlím na jednom pokoji s více lidma, kterým by to vadilo, on má přitom pokoj sám pro sebe..zajímali by mě vaše názory na tohle téma, jak byste se s tím vyrovnávali atd.Protože já ho mám ráda a nechci se s ním rozejít,ale tohle mi fakt šíleně vadí a frustruje mě to..
Upravil(a) Me (19. 5. 2006 19:03)
Není tady
A kolik Vám je let?
Není tady
Rybička napsal(a):
A kolik Vám je let?
20
Není tady

Třeba cítí před rodiči nějaký respekt nebo trochu stud.Už podle toho,že když byli pryč,tak mu to nevadilo.
Není tady
Já bych taky řekla, že je to jak píše Ivča. Velký respekt k rodičům. Třeba si to ani nepřejí oni...
Není tady
Hm.. muj kluk u me ze zacatku taky nechtel prespavat a to jsem mela uplne volnou kolej sama pro sebe. Presne jak musis ty tak musel i on, ve tri rano se sbalil a sel.. vim, ze je to trochu jine, ale mel obrovsky respekt k rodicum a pak me pry nechtel take otravovat a vykoristovat.. ale pamatuju, ze me to hrozne stvalo, kdyz odchazel a moc mi chybelo, ze se nemam ke komu pritulit. Ale parkrat jsem mu to rekla, a kdyz mu doslo, ze uz ani jeho rodice neveri, ze jsme do 3 do rana v kine, tak u me zvladava ted prespat bez problemu... jako vzdy je tu ale jedina rada promluvit si s nim o tom a zkusit probrat jeho duvody, proc te nechce mit po ranu vedle sebe. Vzdyt po ranu je i ten sex mnohem lepsi.. ;-)
Není tady
možno má takú dohodu. u nás tiež nespal nijaký môj priateľ. a mne ani nenapadlo sa to rodičov pýtať. a myslím,že tak budem postupovať aj u mojich detí. môže mať za tú dobu viac dievčat a kým sa vydá/ožení tak sa to bude u nás striedať? to teda nie. mne to pripadá normáln, že ideš domov na noc. navyše, pol roka nie je žiadna doba a tiež ten vek.
Není tady
No me teda neprijde moc normalni, kdyz Te pritel ve 3 rano vzbudi, sbali a veze domu, to uz rovnou muze pockat do sesti,ne?
Není tady

Možná teď napíšu něco, co se Ti nebude líbit, ale pokud o Tebe tvůj přítel opravdu stojí, tak by měl stát především za Tebou a měl by ze sebe přestat dělat "mamánka" a prosadit si svoje soukromí i před svými rodiči - samozřejmě v rámci slušnosti a úcty k rodičům. Taky by se pak mohlo stát, že vám i po případné svatbě budou jeho rodiče dirigovat váš vlastní život a přikazovat vám, co máte a nemáte dělat.. Dospějte.. Rodiče musí jednou pochopit, že "mláďata" prostě z hnízda jednou vyletí a půjdou si po svém. 

Není tady
Me tedy napada, ze problem je v tom, ze musite prochazet pres rodicuv pokoj. Rodice synovi nejspise rekli, ze si nepreji, abys tam spala (kvuli umisteni pokoje), spatne formulovali svuj pozadavek, syn toho tedy "vyuzil", vzdyt tam neprespavas, proto jezdis ve tri rano domu, abys tam nebyla pres noc. Rano rodice synovi reknou, ze si ani nepreji, aby ses zdrzovala dele nez do napr.22hod, ale tvemu klukovi je to blbe ti to rici, kdyz te to nenapadne samotnou. Prece jste usnuli a hned po prubzeni ve tri rano jste to napravili..Ja osobne bych tam nejezdila na noc, vadilo by mi rusit soukromi jeho rodicu..
Není tady

Soukromí rodičů by naopak vůbec nerušili, pokud by počkali, až rodiče dopoledne opustí svoji místnost. Ruší ji přece mnohem víc, když tudy chodí večer anebo přes noc, že jo? 

Není tady
klokan napsal(a):
Možná teď napíšu něco, co se Ti nebude líbit, ale pokud o Tebe tvůj přítel opravdu stojí, tak by měl stát především za Tebou a měl by ze sebe přestat dělat "mamánka" a prosadit si svoje soukromí i před svými rodiči - samozřejmě v rámci slušnosti a úcty k rodičům. Taky by se pak mohlo stát, že vám i po případné svatbě budou jeho rodiče dirigovat váš vlastní život a přikazovat vám, co máte a nemáte dělat.. Dospějte.. Rodiče musí jednou pochopit, že "mláďata" prostě z hnízda jednou vyletí a půjdou si po svém.
No, ono to prosazovani pujde tezce, kdyz bydli u nich doma, tak musi respektovat pravidla rodicu, pokud nejsou prehnana.Toto pravdilo mi neprijde prehnane..A predstav si, ze ti ve tri rano chodi pokojem syn a jeho holka a vzbudi te..Co s rodici promluvit, jestli by mu nedali jiny pokoj?
Není tady
klokan napsal(a):
Soukromí rodičů by naopak vůbec nerušili, pokud by počkali, až rodiče dopoledne opustí svoji místnost. Ruší ji přece mnohem víc, když tudy chodí večer anebo přes noc, že jo?
Samozrejme ze jo..Ale co kdyz divka chce v noci na zachod? A just ze se ji bude chtit..
Ja byt za divku a rikat si, nesmim vyjit z pokoje, nesmim vyjit z pokoje, az rano! No, to bych tam radeji nebyla..
Upravil(a) Allice (20. 5. 2006 11:49)
Není tady

"zajímalo by mě, jestli si to jen nevymýšlí,jako že spíš on sám nechce,abych tam byla až do rána,že si mě takhle drží od těla nebo něco podobného." -----
JO, JÁ MYSLÍM, ŽE TOHLE JE PŘESNÉ
Není tady
No v tom pripade by mi za to ale nestal.. ale je fakt, zajimalo by me, jak Me pasuje ve tri rano pres loznici rodicu, nebo chodite oknem? :-)
Není tady
Já si myslím něco podobného jako Alice. Jeho rodiče chtějí mít soukromí a ne, že když se probudí a půjdou třeba na toaletu nebo prostě ráno vstanou, tak budou muset jít přes ten jeho pokoj a ty jsi prostě "cizí" a není jim to příjemné. Já je max.chápu , protože u nás si každý váží svého soukromí a vždy jsme ho vyžadovali jeden po druhým. A respektovali jsme to. Já být tebou, tak to neřeším. jste dost mladí a jednou se určitě tvůj přítel osamostatní. A taky si zrovna nemyslím, že půl roku s někým chodit je nějaká dlouhá doba. Promin.
Není tady
klokan napsal(a):
Dovolím si podotknout jednu zásadní věc. Její přítel , ať už je zletilý a je mu kolik chce, stále bydlí pod střechou svých rodičů, tudíž by je měl jako správný syn respektovat. Vůbec si nemyslím, že by ten kluk měl stát za svou přítelkyní. To já bych svýho syna hnala, kdyby si mi přivedl domu sněhurku toužící a ještě by si rozhazoval rukama, že tam prostě bude spát, i když my (rodiče) bychom s tím nesouhlasili.
)))
Není tady
Přesně tak. Já to znám z vlastní zkušenosti.Máme s přítelem na chatě průchozí pokoj, vzadu spí rodiče.Taky tam nerad jezdím, když vím že oni procházejí na záchod, nebo brzo vstávaj. Je to problém kvůli soukromí, ne kvůli nim.Mám je ráda, ale tohle mi dost vadí. Ale pravda je, že pokud jim vadí tohle, proč by jim nevadilo to noční procházení, když jedeš domů?
Každopádně bych se zeptala hlavně jeho, přece tě takhle nebude odvážet do tý doby, než byste si pořídili byt?
Já bych to na něj vybalila, nic jednoduššího není. 
Není tady

chomáček napsal(a):
Dovolím si podotknout jednu zásadní věc. Její přítel , ať už je zletilý a je mu kolik chce, stále bydlí pod střechou svých rodičů, tudíž by je měl jako správný syn respektovat. Vůbec si nemyslím, že by ten kluk měl stát za svou přítelkyní. To já bych svýho syna hnala, kdyby si mi přivedl domu sněhurku toužící a ještě by si rozhazoval rukama, že tam prostě bude spát, i když my (rodiče) bychom s tím nesouhlasili.
)))
Chomáčku, já napsal "v rámci slušnosti a úcty" ! To by mělo platit oboustranně! Kdo jiný by měl podporovat své dítě spíše než rodiče? A naopak si myslím, že by syn měl stát na straně své přítelkyně, pokud to není holka na jednu, nebo pár nocí! Jinak z něj zůstane bačkora držící se máminy sukně. Vždyť se třeba může (opět v rámci slušnosti a plné úcty k rodičům!!) s rodiči domluvit tak, aby přesunuli rozdělení místností, pokud to jde, tak, aby si vzájemně nezavazeli. Ve dvaceti sice není člověk ještě úplně "hotový", ale dospělý je a měl by nést zodpovědnost sám za sebe. Rodiče v té chvíli mohou poradit, ale už by ho neměli vodit za ručičku, kontrolovat a už vůbec ne mu určovat, zdali a jakou si smí najít partnerku. To píšu jak z pozice rodiče, tak z pozice dobře si pamatujícího "mlaďase", k němuž byli v tomto ohledu rodiče docela tolerantní. Svého syna si klidně zavři třeba do skříně a chovej si ho tam až do svého důchodu, ale v tom případě ho trochu lituju....
Upravil(a) klokan (20. 5. 2006 14:16)

Není tady
klokan................Moje odpověd se nevylučuje s tou tvou a myslím, že mám na to podobný názro jako ty. Ale já to vzala z pohledu právě toho, že jim je jen 20, že prostě bydlí u nich v baráku a mají holt pokoje vedle sebe. To, zda se dá nebo nedá s tím něco dělat, to už nevím , nebot o tom nic dotyčná nepíše. Stejně jako ty jsi měl tolerantní rodiče, já je měla taky. Ale představ si, že kdyby to už bylo takhle, jak píše tady, tak za prvé se mi půl roku nezdá tak dlouho, aby začli radikálně něco měnit a za druhé to beru sama za sebe, že mě osobně by bylo trapné tam spát, kdybych měla vedle jeho rodiče. Já a můj přítel nejsme svoji, ale máme dítě. Přesto, nerada spím u jeho rodičů. Mají opravdu pidi domek a místnosti bez dveří. A vadí mi to nejen vůči sobě, ale i vůči nim, nebot jsem vychovávána tak, že prostě v určitých ohledech myslím na pohodli těch druhých. Já si myslím, že to už zacházíme ale někam jinam, nebot z toho, co tady ME napsala, se nedá toho moc vyčíst.
Není tady
klokan......... ještě jsem zapomněla, možná jeho rodiče tolerantní taky jsou, ale třeba díky tomu,že jsou dospělí a ví, jak to v životě chodí, tak prostě vědí, že jejich syn je dosta mladý a že tato slečna nemusí být ta poslední a když mu dovolí nechávat tam přespat každou jinou, která přijde (třeba) po ní, tak tomu se říká "holubník". To je přesně důvod, proč ani naši si to nepřáli , když jsem začla chodit v 15 letech s klukem. Až po 2 letech pochopili, že to je vážné. 
Není tady

Chomáčku, vždyť já to vlastně nepíšu ani tak z důvodu spaní ME u svého přítele, ale zejména proto, že by tomu jejímu příteli měli jeho rodiče v jeho věku už poskytnout určité soukromí. Myslím, že by mi prostě bylo blbé chodit ve svých dvaceti přes ložnici rodičů i samotnému, natož s nějakou slečnou...
Asi tak. Jinak samozřejmě souhlasím stoprocentně s tím, že přání rodičů, co se týče jejich majetku, je nutno respektovat. Syn ovšem NENÍ majetkem rodičů, je to člověk, jako oni, takže si myslím, že by se mohli (a asi i měli) nějak dohodnout, alespoň do doby, než si syn opatří své vlastní "hnízdo". Hm? 

Není tady

Ještě doplním: jak jsem již napsal, synátor je dospělý a měl by být odpovědný sám za sebe. Jestli si dotáhne jednu nebo deset slečen třeba na grupáč, by mi, jako rodiči, mělo být putna. Stejně jako kdyby si dovedl každý týden jinou slečnu - koneckonců, nechť si vybere, co se mu líbí... Maximálně mohu nesouhlasit, ale to je asi tak všechno, co můžu dělat, a i když vím, jak to v životě chodí, univerzální recept stejně nemám a nikomu (ani svému potomkovi) nebudu nutit svůj styl, stejně by mne neposlech, pokud by mu to nevyhovovalo a najde si svůj vlastní. Dokud mi neboří barák a nedemolují domácnost, tak ať si dělá, co se mu líbí. A až bude chtít třeba i demolovat, tak může - ale za "svoje", to už mi pak může být úplně šumafuk, ne? 
Upravil(a) klokan (20. 5. 2006 14:47)

Není tady
U nás je to něco podobného, přítel bydlí s rodiči, má sice vlastní pokoj v druhém patře, takže by jsme je vůbec nerušili, ale jeho rodiče jsou konzervativní a trochu zvláštní, takže každodenní přespávání u něj taky nepřichází v úvahu. Je pravda, že čím jsme spolu dýl tím se to zlepšuje, a taky chápu, že dokud s rodiči bydlí v bytě, tak musí dodržovat nějaká pravidla ať je mu kolik chce let. Navís ce zbytečné kvůli tomu vyvolávat konflikty.Je ale pravda,že u přítele spím tak 2krát do měsíce. Ze začátku mi to taky vadilo,ale pak jsme si společně určily nějaká pravidla a hold to musíme vydržet. Ale docela tě chápu, přesto by to přítel měl s rodiči aspoň prodiskutovat, jde o to jestli je problém u nich nebo u něj.
Není tady