18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Holky, koupila jsem včera prvně v ivotě chřest - ze zvědavosti. Nikdy jsem ho nejedla a tak prosííím poradte co s ním?
Není tady
Jednou jsem ho dělala. Pravda, u si to moc nepamatuju. Take: uvařit doměkka a podávat s bramborem a sýrovou omáčkou. Docela to lo, ale je fakt, e od té doby jsem to nedělala. Spí takto připravím brokolici. Chřest je ale prý výborný pro dietu.
Není tady
Chřest musí okrábat nejlépe krabkou na brambory. Pak nakrájet na asi 2-3 cm dlouhé kousky. No a potom to dávám vařit s trochou vegety nebo jiného ochucovadla, nebo soli. A buď se to konzumuje třeba k masu, nebo dělám sýrovou omáčku a dávám to k vařeným bramborám. Sýrovou omáčku dělám tak, e si na másle zpěním asi 1 ličku hladké mouky a pak zaleju studeným mlíkem a rozmíchám, provařím a dochutím zase nějakým dochucovadlem , no a nakonec tam dám jakýkoliv sýr. Můe dát nivu, nebo eidam, nebo i tavený sýr. Se vema to mám vyzkouený a je to fakt dobrý. Ten chřest se vaří asi 10-15 minut .
Zrovna dneska jsem ho měla k obědu jenom tak vařený k opečenýmu plátku masa.
Není tady
Děkuji za rady, dneska ho zkusím s tou omáčkou. Pak napíu, jaké to bylo.
Není tady
chrest delam jako predkrm. Chrest se oloupe a uvari v pare. Pak ho jeste horky rozdelim tak po 5ti kouscich a ty obtocim anglickou slaninou. Pak pokapu majonezou.
Není tady