|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Holky, koupila jsem včera prvně v životě chřest - ze zvědavosti. Nikdy jsem ho nejedla a tak prosííím poradte co s ním?
Není tady
Jednou jsem ho dělala. Pravda, už si to moc nepamatuju. Takže: uvařit doměkka a podávat s bramborem a sýrovou omáčkou. Docela to šlo, ale je fakt, že od té doby jsem to nedělala. Spíš takto připravím brokolici. Chřest je ale prý výborný pro dietu.
Není tady
Chřest musíš oškrábat nejlépe škrabkou na brambory. Pak nakrájet na asi 2-3 cm dlouhé kousky. No a potom to dávám vařit s trochou vegety nebo jiného ochucovadla, nebo soli. A buď se to konzumuje třeba k masu, nebo dělám sýrovou omáčku a dávám to k vařeným bramborám. Sýrovou omáčku dělám tak, že si na másle zpěním asi 1 lžičku hladké mouky a pak zaleju studeným mlíkem a rozmíchám, provařím a dochutím zase nějakým dochucovadlem , no a nakonec tam dám jakýkoliv sýr. Můžeš dát nivu, nebo eidam, nebo i tavený sýr. Se všema to mám vyzkoušený a je to fakt dobrý. Ten chřest se vaří asi 10-15 minut .
Zrovna dneska jsem ho měla k obědu jenom tak vařený k opečenýmu plátku masa.
Není tady
Děkuji za rady, dneska ho zkusím s tou omáčkou. Pak napíšu, jaké to bylo.
Není tady
chrest delam jako predkrm. Chrest se oloupe a uvari v pare. Pak ho jeste horky rozdelim tak po 5ti kouscich a ty obtocim anglickou slaninou. Pak pokapu majonezou.

Není tady