|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
ďakujem, že si to pochopila.
Pandorraa napsal(a):
eset
pismenka zkresluji, to je znama vec.
Vztah, kde lide ziji spolu, kazdy z nich ma ale sve vlastni pratele a svuj vlastni cas jen sam pro sebe, muze odejit kamkoliv a s kymkoliv na libovolne dlouhou dobu a nemusi se pak podrobit krizovemu vyslechu, je pro mne ten "nejzdravejsi". Pak klidne mohu nechat cokoliv lezet na miste a druheho partnera nanapadne se ani ptat kde s kym o cem procA pokud se zepta, vyjadruje tim jen zajem O MNE, nikoliv SVOU vlastni nejistotu. Pokud zijes v takovemhle vztahu, mohou ti ostatni skutecne zavidet. Ale i bohove jsou zavistivi, vsak to znas....
Není tady
aeva1 napsal(a):
Jenom k tomu ještě chci dodat. Všechno o čem si tu píšeme /myslím toleranci, důvěru, svobodu/ musí být oboustranné, pokud žiješ s někým, kdo s tebou hraje nefér hru, tak se musíš bránit. A máš právo vědět , na čem jsi. to si myslím /už jsem v rozčilení napsala málem sy/.
Abych vedela, na cem jsem, na to nemusim strkat nos do partnerova mobilu. To prece poznam podle toho, jak se ke mne, detem, cele rodine a svym povinostem stavi, ne? pokud se chova jako hnup - ja jsem ta nejhorsi manzelka a on je spoutany a nestastny, nepotrebuji hledat zadne dukazy k tomu, abych ho opustila.
A pokud se stara o co ma, je na neho spolehnuti, miluje deti a mne cti, pak si spis musim zkontrolovat sveho Egouska a ne partneruv mobil.
Není tady

aeva1 napsal(a):
Vztahová kázeň - na mě moc vzletné. .... Já toho nelituju, že jsem se podívala. Mám jasno. ..... Tak mě utlučte. No. To jsem se rozjela. No hezký víkend všem.
Aeva1: Původně jsem chtěl napsat "pracovní kázeň"
, ale do tohoto tématu se mi to nějak nehodilo... I když vztah je určitým způsobem taky jistý druh smlouvy, která má svoje pravidla a ctění soukromí mezi ně taky patří. Napsal jsem, že se stydím, protože to považuju za čuňárnu, nikoliv, že toho přímo lituji. Člověk by asi neměl příliš mnoho litovat zpětně svých činů, to potom svědčí o tom, že něco dělá špatně. Také jsem získal jasno, ovšem to poznání jasna bylo hodně bolestivé (detaily rozepisovat nechci a nebudu...). Toto "jasno" mě ovšem také posunulo určitým (a snad i správným) směrem. Takže toho nelituji i proto. Beru to tak, že za všechno se zkrátka platí a všechno má svoji cenu. Tlouct Tě, doufám, nikdo nebude, já rozhodně ne. I Tobě krásný víkend, snad nebude moc pršet 

Není tady

Aeva:
Tak pán o tebe neměl zájem, udržoval tě v tom, že za nic nestojíš a ty jsi nic jsi neřešila. Pak jsi ale pátráním zjistila, že pán má milenku a tohle už řešíš. Pán se tedy může chovat jako hulvát, ale nesmí mít milenku. Tohle je věc, která se tu pořád opakuje a která nemá logiku. Já bych si myslel, že jsi už dávno měla vyvodit závěry z toho hulvátství – drahý, miluji tě, ale nemohu dlouhodobě žít ve vztahu, kde moje láska není opětována. Pokud si myslíš, že za nic nestojím, je tvoje nezadatelné právo vybrat si někoho, kdo podle tebe stojí za víc. Dohodněme se na výchově naší dcery, rozdělme si spravedlivě náš majetek a jděme dál každý svou cestou…
Myslím, že v tom máš docela chaoz a že jasno nemáš ani trochu.
Není tady
Já jsem věděla, že dostanu od vás po šňupáku. Jo Egoušek, o tom samozřejmě vím.
Axi, pátrání je silné slovo, ale když nacházíš cizí kalhotky v autě, to tě rozhodí. Promiň, tebe ne, ale já jsem z toho dost špatná. A o tom, že nemohu žít s neopětovanou láskou, to je těžké. Já jsem si dlouho myslela, že má úplně nějaké jiné problémy. A přece ho neopustím, když to vždycky mezi námi bylo fajn a slušné. Copak pořád nemůžeš pochopit, že m. to jen sám nechtěl rozhodnout ? Sám mi přiznal, že je rád , že jsem to ukončila. Ani mu takový dvojí vztah nevyhovuje.
Není tady

aeva:
To máš pravdu, pána nechápu ani trochu.
Není tady
Axi napsal(a):
Aeva:
Tak pán o tebe neměl zájem, udržoval tě v tom, že za nic nestojíš a ty jsi nic jsi neřešila. Pak jsi ale pátráním zjistila, že pán má milenku a tohle už řešíš. Pán se tedy může chovat jako hulvát, ale nesmí mít milenku. Tohle je věc, která se tu pořád opakuje a která nemá logiku. Já bych si myslel, že jsi už dávno měla vyvodit závěry z toho hulvátství – drahý, miluji tě, ale nemohu dlouhodobě žít ve vztahu, kde moje láska není opětována. Pokud si myslíš, že za nic nestojím, je tvoje nezadatelné právo vybrat si někoho, kdo podle tebe stojí za víc. Dohodněme se na výchově naší dcery, rozdělme si spravedlivě náš majetek a jděme dál každý svou cestou…
Myslím, že v tom máš docela chaoz a že jasno nemáš ani trochu.
Tak něco podobného jsem řešila já s manželem - říkal mi, že za nic nestojím, nic doma nedělal, nejdřív moc žárlil a šmíroval mě, pak se nezajímal, peníze nedával, sliby neplnil....a já byla ta hrozná. Po čase jsem získala nějaké to sebevědomí a začala tohleto s ním řešit s tím, že takto už žít nechci, ať navrhne, jak to změnit, aby i jemu to vyhovovalo. Nechtěl to, chtěl tu starou, hloupou manželku, která si nechala všechno líbit, nepochopil, že už se nevrátí.....Tak jsem se rozhodla odejít....posléze jsem zjišťovala, že už vlastně za našeho manželství měl nějaký jiný vztah, s danou ženou začal po mém odchodu prakticky hned žít a mě prudil SMSkami typu "Je mi po tobě nic smutno, jsem tu sám a asi zbytečnej. Pro každýho..." Měla jsem i obavu, aby si něco neudělal, pak mi přátelé donesli, že sám vůbec není a že pěkně kecá....vůbec nerozumím tomu, co ho vedlo k takovýmu chování. A perlička na závěr - o dítě zájem neměl do té doby, než jsem se dovolila požádat ho o výživné (tedy 3 měsíce po mém odchodu)...pak začal razantně prosazovat střídavou péči a protože je otec-srandista, dítko se toho chytlo a k tátovi chtělo (nedivím se, hodnotí to, nač mu zatím jeho mozek stačí a já mu hlavu neblbnu)....takže teď máme i střídavou péči a nedostávám od BM žádné peníze na dítě. Prý stačí říct, když něco potřebuje a dohodneme se. Tak jsme se dohodli, já podle dohody dítěti nakoupila oblečení a na peníze (tedy polovičku peněz) od něj pořád čekám...Myslím si, že se mi tímhle způsobem mstí za to, že jsem si dovolila ho opustit. Myslel si asi, že zůstanu navždy....přála bych si, aby mi už dal pokoj a když se na něčem dohodneme, aby to dodržel. Ale moje přání nejspíš zůstane nevyslyšeno.....
Není tady
Evi,
on Ti asi potřebuje dokázat, že Tvůj odchod byl Tvým největším omylem života a nedokáže si připustit opak. No, možná by jsi se dočkala zaplacení synových věcí, kdyby jsi mu sepsala, co je potřeba, přiložila půlku peněz, obálku předala synovi s tím, ať si udělá výlet s tátou do obchodu a možná by bm, aby nevypadal před synem blbě, šel a koupil co kluk potřebuje. Jinak dokud to budeš platit Ty a pak teprve se dožadovat peněz, tak opravdu zůstaneš nevyslyšena. Udělat to tak, aby se to nedotklo syna, protože proč mu ukazovat co je jeho otec zač ( on na to stejně časem příjde sám).
Není tady
Aevo,
nemyslím si, že by mu dvojí vztah nevyhovoval.Spíš to všechno přestal zvládat a tak mu přišlo vhod, že jsi to "rozetla" Ty. On je podle sebe jak se říká z obliga a vlastně vše je Tvoje vina. Ono je to přeci nejjednodušší. Pro Tebe tohle všechno podle mne skončí až se odstěhuje. Musí to být secsakra těžké, ale Ty to zvládneš. Jen mne pořád překvapuje jeho jistota, že na něj budeš pořád čekat. Kde bere tu jistotu?
Není tady
SOFI napsal(a):
Evi,
on Ti asi potřebuje dokázat, že Tvůj odchod byl Tvým největším omylem života a nedokáže si připustit opak. No, možná by jsi se dočkala zaplacení synových věcí, kdyby jsi mu sepsala, co je potřeba, přiložila půlku peněz, obálku předala synovi s tím, ať si udělá výlet s tátou do obchodu a možná by bm, aby nevypadal před synem blbě, šel a koupil co kluk potřebuje. Jinak dokud to budeš platit Ty a pak teprve se dožadovat peněz, tak opravdu zůstaneš nevyslyšena. Udělat to tak, aby se to nedotklo syna, protože proč mu ukazovat co je jeho otec zač ( on na to stejně časem příjde sám).
Tak to mě nenapadlo udělat to s penězi takhle. Ale proč ne? Dobrý nápad! A syn už ví, co je tatínek zač. Sám to začal kritizovat, když mu otec místo slíbených nových tenisek do tělocvičny navrhl, ať nosí ty, co má u něj na ven...a říkal mi "Vždyť to nosím na ven, to mám chodit v těch nových botách od tebe?" a nechápal, ostatně ani já. Jinak si taky myslím, že BM mi dokazuje, že on byl ten nejlepší a že já teď musím steskem po něm umřít. To bylo chlubení se, co v bytě předělal, jak dodělává kdeco na chatě, teď se dokonce bude ženit....Já jen trošku lituju tu jeho novou, pořád mám nepříjemný pocit, že ona je náplast místo mě (i když ji měl už dřív jako milenku, nemůžu se toho dojmu z její role zbavit)...ale ne že bych to tedy řešila. Jsou mi tak jedno, jako by mi bylo jedno, že se žení sousedův syn. Žení, no a co jako?
Není tady

To Axi(a Eva36):
Máte a nemáte pravdu. Nevera NEMUSÍ byť dôležitá a NEMUSÍ byť zásah do súkromia, ale MOŽE. Nie je nevera ako nevera. Býv. partner mi bol niekoľkokrát neverný(už predtým, a neviem koľkokrát, lebo som to neriešila) a nič to neznamenalo, lebo to proste bol ojedinelý úlet(keby sa mu podaril bez toho, aby som sa to dozvedela ja i jeho syn, dal by sa snáď nazvať aj kultivovanou neverou). Ale potom prišla poriadna nevera, a tam išlo do tuhého a lietali nielen triesky, ale celé stromy. A propos, Franta hulvát, ktorý je hulvát, a či je alebo nie je neverný, je pritom podružné: Hulvátom sa človek nerodí, hulvátom sa človek stáva. A často bohužiaľ v priebehu vzťahu. Ľudia sa menia, iba idioti sa nemenia. A môžete ma pokojne ukameňovať vy, čo máte iné, alebo nulové skúsenosti, ale môj BM sa pod vplyvom milenky zmenil totálne. Nechcem tvrdiť, že tá zmena nastala zo dňa na deň, ale aj keď sme už mali 2 roky krízu a on sa pomaly začínal správať inak ako predtým a porušovať svoje - predtým neochvejné - zásady, keď sa na obzore objavila ONA, k tým zásadám sa zrazu už ani slovne nehlásil. Všetko bolo zle, všetko naopak. Prestal so svojím podnikaním, pustil sa do nového projektu s ňou. A rozišiel sa nielen so mnou, ale aj so synom(odložil ho k babičke) a s celou rodinou. Keď sa po čase s M. búrlivo rozišli, pokúšal sa vrátiť k starým zásadám(myslím, že celkom sa mu to už nikdy nepodarilo), k rodine(so synom je vzťah pretrhaný nadobro, s ostatnými ako-tak pozliepaný nanovo) a k podnikaniu - to sa mu nepodarilo: ešte stále spláca dlhy a živí sa tak, ako nikdy nechcel(hoci ja si myslím, že k jeho osobnosti sa tento durh obživy hodí a vždy som mu to tvrdila). Sám hovorí, že musel mať nejaké zatmenie mozgu(nie mne, samozrejme, ale pri pive sa priznal svojmu bratovi). Takže toľko k téme nevera- porušovnaie súkromia a hulvát-alebo-neverník? veci naozaj nie sú čierno-biele a tak kao málokedy je nevera jeidnou či hlavnou príčinou rozkladu manželstva alebo vzťahu, tak často býva tým posledným, rozhodujúcim impulzom k rozchodu. Môj BM s odstupom povedal, že keby sa nebola zjavila ONA, tak by sme buď boli po čase rozišli menej búrlivo(s neškodnejšímí následkami), alebo by sme zašli do poradne a pustili sa vzťah zliepať. Či úspešne, to je otázne...
Není tady
Aeva1: Ten tvůj mi připomíná někdy toho mého (BM). Ten mi zase pořád říkal "Vždyť já tě mám rád. Pořád tě mám moc rád. Napořád. Vždycky tě budu mít rád..." . Mně z něj bylo normálně špatně a to je mi při vzpomínce na tohle teď taky. Jak se může člověk, který tohle tvrdí, chovat jako nezodpovědné malé děcko a týrat svoji partnerku věčně nesplněnými sliby a ždímáním peněz, to nechápu....On mě měl rád, to zase jo. Ale asi jako maminku, která ho zabezpečí a obejme, když chlapec něco provede. Jako jistotu, takové krytí zad. Ale ne jako partnerku...na to jsem byla příliš silná partnerka, příliš schopná.
Není tady
Sofi napsala:
"Aevo,
nemyslím si, že by mu dvojí vztah nevyhovoval.Spíš to všechno přestal zvládat a tak mu přišlo vhod, že jsi to "rozetla" Ty"
Tak tohe souhlasí, neb m. taky v době jeho dvojího vztahu po několika(spíš po hodně) panácích přišel domů a říkal: Míšo, máme problém,co budeme dělat - nespecifiikoval,oba jsme věděli o co go.Já rozespalá, neb to bývalo po půlnoci zamručela: Já žádný problém nemám, já spím....
Jo, viditelně chtěl rozetnutí hodit na mě - zřejmě ať bych to rozhodla, jak bych to ozhodla, no jo, ale bav se s opilcem....a ráno byl klídek a pohoda.
Není tady
Evi,
takže jdeš na svatbu? Víš jak je to v těch amerických filmech. Koupiš kytku, připravíš písemný návod - manuál- pro nevěstu, však sama víš nejlíp co by jsi ji poradila a tradáá. Určitě by jsis jeho svatbu užila víc než on sám, protože narozdíl od něj, Ty už jsi " za vodou".
Není tady
Selima: Můj manžel taky začal pomaloučku, polehoučku mít trošku jiné názory, začal se stýkat s "lepšími" lidmi jako jsou vyhazovači z diskoték, striptérky, go-go tanečnice, kluci, co je pasou....jeho milenka byla go-go tanečnicí. Myslím, že i na jeho chování měla vliv ona a vůbec celé prostředí, kam se dostal. Tam platí heslo "urvi, co se dá". Ale nejspíš to v něm někde bylo, jen to čekalo na probuzení. Vlastně jsem si uvědomila zpětně, že byl vždy velký sobec. Naše dítě jednou třeba dostalo od babičky k svátku obrovský kornout s bonbóny, jak si vždycky přál (bylo mu asi 5-6 roků) no a můj manžel, jeho otec, mu z toho kornoutu dokázal vyžrat všechny ty nejlepší bonbóny...ani se nezačervenal, přišlo mu to normální....všechny nejlepší bonbóny dítěti shltnout....nebo mně přinesl jen tak čokoládu, já jí jíst zrovna nechtěla, tak mě přemluvil, ať jí otevřu a pak mi jí celou snědl....ze začátku koupil na druhý den novou, ale pak zapomněl a pak už ho to ani nenapadlo.....nebo jsme měli hluboko do kapsy, já musela těhotná ležet doma, on šel na nákup, kde si koupil Algidu nanuka a celý ho hltavě sežral před krámem, ani mi nedal ochutnat (tenkrát ho viděla moje máma z toho krámu a celých 12 let našeho manželství o tom pomlčela)....nebo když mi nedával peníze na nájem ani na jídlo, ale když jsme spolu nakupovali, tak si dával do košíku nanukový dort zhruba za 100 kč a když jsem se ohradila, že by mohl stačit levnější, tak po mě vyjel se slovy "Si ani nemůžu koupit, co chci, jo???".....a já, blbec, zmlkla a pěkně to zaplatila.....Myslím, že oni ty špatné vlastnosti už měli dřív, jen my je možná neviděly, nebo nebyly tak znatelné (nebo jsme je omlouvaly, aspoň já teda jo)
Není tady
Míšo,
spíš by mne zajímalo jestli existuje nějaký chlap, který umí"řešit", né v ovíněné náladě, ale střízlivý a hlavně bez čekání, že i když naznačí problém, tak nečeká, že to za něj vyřeší někdo jiný. Vlastně ten můj se to teď učí. Taktně odmítám dělat věci, které tvrdil, že bude dělat sám a teď by je rád přehodil na mne ( týká se to práce). Poradím, ale už je neřeším, takže teď objevuje nový svět a je z toho někdy na mrtvici a není úniku. Ale vím, že pokud bych couvla, tak jsem zpátky v " kleci" a tam teda rozhodně nechci. Učím se asertivnímu chování a doufám, že jsem pilná a snaživá žačka. Ještě že jsem Vás tady objevila.
Co kluk?, škola se blíží ke konci .
Není tady
Evi,
Ty jsi byla fakt "blbá" ( Tvá vlastní slova). Ale to jsme byly asi všechny tady. Studiem na babinetu se měníme. A Já doufám, že k lepšímu.
Není tady
SOFI napsal(a):
Evi,
takže jdeš na svatbu? Víš jak je to v těch amerických filmech. Koupiš kytku, připravíš písemný návod - manuál- pro nevěstu, však sama víš nejlíp co by jsi ji poradila a tradáá. Určitě by jsis jeho svatbu užila víc než on sám, protože narozdíl od něj, Ty už jsi " za vodou".
Tak na svatbu nejspíš nejdu
Jednak je to sudý týden, což znamená, že dítko je u BM a já mám volno (tedy randím) a jednak mě nikdo nezval. Já se tý holce trochu divím, ale ona mi tak připomíná mě, když jsem byla mladší - naivní, hodná holka, pracovitá, ochranitelský instinkt, trošku sice přidrzlá, ale ne natolik, aby ji BM nedokázal zpacifikovat, smířlivá, s tchyní si bude rozumět .... a po čase zjistí, že to, že ji manžel miluje a říká jí to, kudy chodí, že to není všechno...že mu chybí důslednost, spolehlivost, že není oporou....A nebo třeba ne - třeba on se poučil, třeba ona je jiná a bude to s ním víc válet. Loni v zimě jsme spolu byli všichni na horách a ona mi říkala "Co chceš? Vždyť je to jen chlap, tak se urazí a zase bude dobrý." A on byl, ano. Ale mě nebavilo tohle jeho urážení a "odurážení" překračovat, dělat, že se nic neděje. Mně připadal jako malý dítě a s tím já žít nechtěla a nechci....ale jí to třeba vadit nebude, ani jí to možná nedojde. Zatím k němu vzhlíží, on je její ochranitel, zachránce před bývalým partnerem, který jí mlátil, její anděl....hlavně aby jí to vydrželo. Ona se totiž stará o moje dítě, když to je u otce. A nedělá to nejspíš špatně, protože syn k nim chce. Tak ať jí to jen vydrží, aspoň mám já půlku měsíce volno a nevisí veškerá péče na mně. (Sice by se měl starat otec, ale ten je tak pro legraci. Se smíchem se válet s dětmi po koberci, to mu jde, ale aby vyzvedl včas léky z lékárny, za to bych za něj ruku do ohně tedy nedala.)
Není tady
SOFI napsal(a):
Evi,
Ty jsi byla fakt "blbá" ( Tvá vlastní slova). Ale to jsme byly asi všechny tady. Studiem na babinetu se měníme. A Já doufám, že k lepšímu.
No, to jsem tedy byla blbá. Ale když už na mě všechno padalo, srdce hrozilo, že vyskočí z hrudníku, chvěl se mi žaludek, jen jsem vkročila do bytu s tušením, že bude zase prázdný, bulela jsem, kudy jsem chodila (a nikdo mi nezavdal příčinu, jen tak mi najednou slzy tekly a ne a ne je zastavit)....našla jsem si psycholožku. Věděla jsem, že mě něco ničí, žere zevnitř. Nevěděla jsem co. Myslela jsem, že největší problém je líný manžel. Zjistila jsem, že neznám svoji cenu, že si zbytečně nechám všechno líbit, že se ve mně pořád bojí ta malá holčička, která touží po otcově uznání, po jeho lásce a opoře a ono to nepřichází. Tedy toužila jsem to mít od manžela, ne od otce, a byla jsem ochotná zajít daleko, abych si to "zasloužila". Nedocházelo mi, jak divně se chovám, nechám se odstrkovat do kouta, milovala jsem ho a on mě o své lásce taky pořád ujišťoval (slovy ale jen)....vyhrabala jsem se z toho, opustila ho a zjistila, jak je život nádherný! 
Je pravda, že dodnes mě bolí jedna příhoda. Je to už asi 7 let, kdy jsem v neděli přijížděla ze školení, syna mi máma hlídala doma a když jsem přijela, tak odjela. Manžel doma nebyl. Začalo mi být příšerně zle od žaludku. Myslím, že za to mohl těžký oběd a pak tříhodinová jízda autem, jídlo se nejspíš nestrávilo jak mělo (byly tam i houby) a mně bylo strašně. Volala jsem manželovi, aby hned přišel, že mi je zle a je potřeba se postarat o malého, dát ho vykoupat, najíst a spát......slíbil mi, že hned přijede....Nespočetněkrát jsem zvracela, už jsem byla úplně slabá, studený pot na čele, motala jsem se a bála se, že fakt omdlím. Takhle zle mi nebylo nikdy ani po větším množství alkoholu....Neomdlela jsem a nějakým zázrakem jsem se zvládla postarat i o dítě.... Manžel přijel za čtyři hodiny!.... A to není konec příběhu. Když jsem ho opouštěla, tak jsem mu mj. řekla i tenhle příběh a že mě dodnes mrzí, že mě nechal, ať se v tom plácám, slíbil, že přijede a slib nedodržel. A on mi se vztekem řekl "Stejně jsi byla někde bůhvíským na tom školení...já...já jsem ti přál tenkrát, ať chcípneš" Holky, on mi to říkal i po těch sedmi letech s takovou nenávistí, že jsem cítila, že by mi přál chcípnout i teď. Ani mě tak moc nebolí, jak se choval ke mně, ale hlavně to, že vůbec nepomyslel, co se stane s tím drobečkem, až mu tam máma padne k zemi a on kolem ní bude zoufale běhat a nevědět si rady....to mně je z něj opravdu zle, že vůbec nemyslel na to dítě. Zase zvítězilo jeho sobectví před otcovským citem, on mi prostě přál, ať chcípnu a nějaké dítě mu bylo ukradené....skoro se mi chce zase brečet.....uff...tak se mi trošku ulevilo. Dík.
Upravil(a) Eva36 (19. 5. 2006 14:58)
Není tady

No, on ten môj bývalý tiež mal k dokonalosti ďaleko, ale mám pocit, že celý život mal nejaké zásady(aspoň ich teda hlasno vytruboval a každému otrepával o hlavu), možno mu neboli vlastné, ale len vtlčené BBS(Bývalou budúcou svokrou) omieľaním do hlavy, a tie sa snažil dodržiavať s väčšími alebo menšími úspechmi, ale keď sa mu prestalo dariť v podnikaní, tak namiesto aby si povedal "Jednou si dolú, jednou nahoře", tak hľadal vinníka(samozrejme mimo seba), nepriaznivé okolnosti, a tak, a v čase najväčšieho znechutenia zrazu naďabil na spriaznenú dušu, ktorá sa - aká náhoda! - práve rozvádzala a tiež bola znechutená všetkým a potrebovala pomôcť s podnikaním, chuderka, a tak postupne úplne zmenil názory. Ona bola naša spoločná známa, a ešte predtým jeho frajerka(z čias cca. 8 rokov predo mnou, aby bolo jasné) a poznali sme aj jej M a ten môj pol roka predtým hovoril: "To je ale krava, ona toho chudáka celkom ničí a ako ním pohŕda! Ale na zarábanie prachov jej je dobrý! A vieš, aká je ona sviňa? Minule sa chválila, ako oberá dôchodcov o korunky, a že koľko jej to hodí na konci dňa do kasy(oni mali s M. prenajatý obchodík)!" No a pol roka nato mi tvrdil, že ona je úplne iná, rozvod ju zmenil, je z nej teraz vlastne inteligentná a charakterná žena, ktorá sa nebojí dať na podnikanie(netušil, že za jeho peniaze, cha!) a vo finále bol jediný, kto sa zmenil, on sám... Ale samozrejme, že som aj ja predtým tuho ignorovala niektoré signály, resp. vlastnosti, ktoré dávali tušiť, že budú problémy. Ibaže som chcela nemožné: udržať rodinu jeho synovi, ktorého sme spolu vychovávali. Tušila som, čo sa stane, ak sa my dvaja rozídeme. Jeho syn je bez vzdelania, nevyučený, v 20 sa stal otcom, a momentálne sedí v base... Vôbec ma neteší, že niektoré moje obavy sa naplnili, a vlastne ani to, že "starému" sa všetko vrátilo ako bumerang. Lebo "mladý" si to odskákal, a to mu už nikto neodpára. V 25 má život zbabraný až škoda hovoriť.
Není tady
Evi,
tak si myslím, že by jsi jeho nové budoucí choti měla opravdu nějaký "manuál" nenápadně podstrčit. Pokud se Ti dobře stará o kluka, a Ty s ní nemáš problém, možná by měla vědět, že partner není dobrý proto, že partnerku nebije, ale že je opravdu "partnerem". Nebo možná Tvůj bývalý m dospěl. I když si myslím, že u něj to není o dospění, ale o povaze. A on si dovolí tolik, kolik mu dovolíš. Ty už to víš, ale ví to i ona? Zase na druhou stranu, tohle už není naštěstí Tvoje starost. Blíží se konec května, tak jak to vypadá?
Není tady
Selima: Tak můj bývalý muž je něco podobného jako "vaše" milenka. On se mi zase třeba chlubil tím, že mu při výpovědi nájmu krámu majitel odpustil 3-měsíční výpovědní lhůtu s tím, že mu zaplatí do měsíce dlužné nájemné (60 tisíc)...a těch 60 tisíc mu ještě nedal, už je to víc než rok....Když se mi nelíbilo, že pána obelhal (navíc ještě to byl takový stařeček, který si to ani nijak nepojistil tím, aby si to dal do výpovědi jako podmínku a nějaké sankce), tak se na mě obořil, jestli by se mi líbilo platit ještě další tři nájmy....fakt ho nechápu....a to ty peníze měl.... 
Upravil(a) Eva36 (19. 5. 2006 15:06)
Není tady
SOFI napsal(a):
Aevo,
nemyslím si, že by mu dvojí vztah nevyhovoval.Spíš to všechno přestal zvládat a tak mu přišlo vhod, že jsi to "rozetla" Ty. On je podle sebe jak se říká z obliga a vlastně vše je Tvoje vina. Ono je to přeci nejjednodušší. Pro Tebe tohle všechno podle mne skončí až se odstěhuje. Musí to být secsakra těžké, ale Ty to zvládneš. Jen mne pořád překvapuje jeho jistota, že na něj budeš pořád čekat. Kde bere tu jistotu?
Sofi,
tebe jsem dlouho neslyšela. Jak jde to tvoje podnikání ? Daří se?
Kde bere jistotu? Dřív ji bral z mojí nejistoty, ale kde ji bere teď , to fakt nevím. On chudák někdy jenom zírá, že můžu žít bez něho. I jeho maminka mi řekla, že je praštěný, ale prý mě má rád a vrátí se. Bože, bože. Asi vzbuzuju nějaký dojem chuderky. Ale to já teda nejsem.
Není tady
SOFI napsal(a):
Evi,
tak si myslím, že by jsi jeho nové budoucí choti měla opravdu nějaký "manuál" nenápadně podstrčit. Pokud se Ti dobře stará o kluka, a Ty s ní nemáš problém, možná by měla vědět, že partner není dobrý proto, že partnerku nebije, ale že je opravdu "partnerem". Nebo možná Tvůj bývalý m dospěl. I když si myslím, že u něj to není o dospění, ale o povaze. A on si dovolí tolik, kolik mu dovolíš. Ty už to víš, ale ví to i ona? Zase na druhou stranu, tohle už není naštěstí Tvoje starost. Blíží se konec května, tak jak to vypadá?
Sofi, ona by mi to nejspíš nevěřila. Myslím, že je pěkně v jeho vleku (jako kdysi já, nic naplat). A jak to vypadá s koncem května?....No, trošku se kroutím....bude to až o prázdninách, prý aby dcera neměla ve škole nějaký problém. Spíš v tom vidím zástupný problém, spíš bych řekla, že on ji přece jen bude opouštět těžko. Dceru myslím, její matku ani ne, to věřím, že vyřešili. Ale kdybych nezačala rejt, co bude, když jako je konec května, tak by mi to ani neřekl snad. Nerad se otevírá, nerad mluví o sobě, o svých pocitech..... Mám ho ráda a tak jsem začala mluvit já. Taky se mi nechtělo a říkala jsem si, že jestli neodejde, tak ho bez řečí odstavím. Ale nějak nemůžu, šanci jsem mu tedy dala novou a uvidím co bude dál. Plánuje, jak mi pomůže se stavbou, dokonce si vezme na to svoji dovolenou (má jí přehršel)....nechce mě ztratit. To tvrdí, já mu to věřím. Nejsem nějak bláhově zamilovaná, ale umím pochopit, že muži neradi dělají "ty kroky". Máma se směje a říká mi, že si ho určitě nechávám jen na tu stavbu, ale to ani ne...i když bych lhala, kdybych řekla, že mě těší vidina toho, jak stavím sama.....takže i ta slibovaná pomoc mi je vlastně vhod....Jéžíši, já snad začínám bejt vypočítavá nebo co....nebo ne?....No, vyjasnili jsme si nový termín, do konce prázdnin by mohlo být postaveno, a pak uvidím, jestli se tedy stěhuje nebo ne. Pak už mu šanci nedám (leda by teda ještě nebylo dostaveno
- ne, dělám si srandu, taková potvora fakt nejsem)....ale zase vyhoď chlapa, který se o tebe stará, nakupuje, umyje ti sám od sebe nádobí, když tvoje dítě něco potřebuje, tak si všimne a zajistí to....neslibuje, ale plní, kromě toho odstěhování ovšem, to je pravda...Ale nějak moc mi to tedy nevadí. Myslím, že mi nelže. Poznávám to z reakcí jeho dcery, kdyby doma říkal něco jiného, asi by to holčina nějak prokecla nebo by se ke mně nechovala tak přirozeně, jak se chová....Já teď už spíš zase začala lítat ve zkouškovým období, jsem pěkně na šrot. Ale snažím se klidnit, chci opakovat prvák (tenhle rok byl nervák, odchod, rozvod, soudy...blé). Navíc se mi to tu ještě hýbe s prací, šéf mě hodlá někam "uklidit" , protože vyšší šéfstvo se divilo, že na sekretariátu jsme dvě (co na tom, že to jsem já-překladatelka a kolegyně-sekretářka a každá děláme něco jinýho)....no a začali remcat o snižování stavů. Ale má se sem přesouvat administrativní centrum pro celý náš holding (tj. celá Evropa), tak během roku až dvou a do tý doby, doufám, že zvládnu pracovat někde zastrčená, abych nebyla moc na očích a v kolonkách organigramu se začlením někam, kde mě nenajdou....je to na pytel, chtěla jsem si brát hypotéku, otec syna na dítko nijak zvlášť nepřispívá (i když tedy slibuje, ale to je jediné - ty sliby)....peníze potřebuju....no nějak bylo, nějak bude. Nebo taky jak říkal můj děda - Kdo se bojí, s...re v síni 
Není tady
Evi,
podle toho co jsi doposud o něm psala, tak si myslím, že pro něj ten odchod je těžký právě kvůli dceři a proto to prodloužení. Možná Ti o tom nechtěl sám říct, protože zná Tvé postoje a názory a hlavně asi ví , co byl Tvůj bm za "slibotechnu", takže nechce působit jako on.
Troška vypočítavosti nikdy neškodí, pokud neuškodí jinde, ale to není, myslím, Tvůj případ.
Není tady