|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Axi napsal(a):
Moje žena nemá zase až tak moc volného času. A mně, jako milujícímu partnerovi, samozřejmě není ani ň do toho, co v tom volném čase dělá. Partnerku nepovažuju za někoho méněcenného a nesvéprávného, aby se mi musela hlásit, jako dítě na pionýrském táboře. Spoléhám na její inteligenci (proto jsem si ji bral), že pokud dělá něco, co by se mi třeba nelíbilo, že to bude dělat způsobem, kterým nic nezničí. Jestli mi byla nebo nebyla nevěrná nevím určitě, myslím, že kdysi dávno byla. Není mi ale jasné, k čemu by mi tahle informace byla, co bych z toho měl jako vyvozovat. Pokud by mi to mělo vadit, asi bych se nad sebou zamyslel, zda to náhodou není pouze moje uražená pýcha – co si to dovolila, milovat kromě mě ještě i někoho jiného.
A kdyby se tvoje žena do někoho šíleně zamilovala, kdyby nešlo o nevěru ve smyslu "příjemného zážitku", ale o "paralelní vztah", kdyby toužila být s ním, šťastná z každé minuty jeho přítomnosti, kdybys poznal, že tvoje milování s ní už není tak nějak ono, kdybys viděl, že ji to s tebou prostě nebaví, kdyby ti to ale nechtěla říct, aby tě nezranila (dobře utajenöu nevěru tady mnozí považují téměř za ideál), protože by tě přece jen měla ještě ráda... Nechtěl bys to raději vědět? Možná ne, já nevím. Třeba by se tvoje žena rozhodla mít vás oba a tobě to neříct. Má na to přece právo. S ním vášeň, s tebou materiálně zabezpečenou domácnost. Mohl bys žít ve trojici třeba několik let...
Není tady

Scout:
Nevím, to je příliš velká spekulace. Pokud by mě měla dobrovolně ráda a jako osobnost by nabízela dost, do jejích vztahů mi nic není. Pokud ne, nevím, co by mi bylo platné, že je mi tzv. věrná. Řekl bych, že tohle pro mne není rozhodující hledisko, na rozdíl od věcí jako je úcta a láska (myslím lásku bez podmínek, nebo téměř bez podmínek, nemám na mysli různé závislosti, které jsou tu často za lásku vydávány).
Není tady
Axi,
kdybych dokázala převzít Vaše názory, byla bych asi šťastný člověk už v době, kdy jsem přišla na partnerovu nevěru. 
Jenže takový názor máte pravděpodobně jen díky tomu, že jste bolest, kterou snad každá milující osoba při odhalené nebo přiznané nevěře svého partnera zažívá, ještě nezakusil. Což Vám od srdce přeju! 
Není tady
Axi napsal(a):
Scout:
Nevím, to je příliš velká spekulace. Pokud by mě měla dobrovolně ráda a jako osobnost by nabízela dost, do jejích vztahů mi nic není. Pokud ne, nevím, co by mi bylo platné, že je mi tzv. věrná. Řekl bych, že tohle pro mne není rozhodující hledisko, na rozdíl od věcí jako je úcta a láska (myslím lásku bez podmínek, nebo téměř bez podmínek, nemám na mysli různé závislosti, které jsou tu často za lásku vydávány).
Pro Vas prilis velka spekulace, pro jineho realita. Ale to byl jen priklad. Ono je to ve skutecnosti casto tak, ze veci nejsou cernobile, bud me ma dobrovolne rada a jako osobnost mi nabizi dost, nebo me uz nema vubec rada a nic mi nenabizi. Veci jsou casto 1) neco mezi, 2) jsou v neustalem pohybu, meni se, 3) clovek se v tom placa, bojuje, casto neuspesne, pak zase trochu uspesne, dela veci proti sve vuli a presvedceni, pak si zase svou vuli a svym presvedcenim neni jisty... To vsechno je lidske... Nezlobte se, ze Vase nazory nejsou pro nektere z nas prilis presvedcive, kdyz Vase cesticky mozna nejsou tak krkolomne (i ja vam to samozrejme preju
)
Není tady

Scout:
Moje cestičky byly velmi krkolomné, byly doby, kdy jsem trpěl jako zvíře. Pokud jsem někdy podlehl nějaké iluzi, následně jsem si to oddřel. A nikoho už nechci o ničem přesvědčovat.
Není tady
Daniela02 napsal(a):
Axi a klokane, absolutně s Vámi nesouhlasím. Když vás partner podvádí nějakou dobu a tím pádem z vás dělá idiota, je lepší mít tu absolutní jistotu (a klidně se i trápit) než být za idiota dál. A rozhodně dle mého názoru nemá druhý partner v manželství jakékoliv právo na nevěru. Pokud něco neklape, má to říci a případně to řešit (i odchodem), ale ne ubližováním tomu druhému. Zajímalo by mne, jest-li Vy jste osobně zažili nevěru toho druhého. Pokud ano - o to víc mne udivuje Váš postoj.
Proc by mel partner z "detektiva Colomba", co mu vleze do mobilu, aby zjistil/la konecne pravdu, na kterou ma "svate pravo", delat idiota?? To kazdy takovy detektiv perfektne zvlada sam 
Partner nema v manzelstvi "jakekoliv pravo na neveru"? A kdepak jsi to vycetla??? V katastru nemovitosti, pardon partnetru, kde jsi snad zapsana jako jediny a nejjedinejsi vlastnik tela, duse, mysli i srdce sveho partnera???
Ublizovani??? Specifikuj prosim! Co ti ublizuje? Ze je tvuj partner schopen byt stastny i s nekym jinym?? To se nesmi, ze? Jest zakazano! Stastny muze byt jen s tebou a pod tvym dohledem??? A nebo spis ty budes stastna jen, kdyz on nebude mit jakekoliv pravo???
.....
Blby, co?
Nu, jako kazde kategoricke soudy 
Není tady
Daniela02 napsal(a):
Axi, opravdu bych chtěla sdílet tvé přesvědčení ohledně nevěry. Pokud je nevěra u tebe pouze uražená pýcha tak nevím co ti k tomu mám říct. Asi bych tě zkusila zkontaktovat s několika podvedenými partnerkami, aby jsi viděl jejich bolest a utrpení. Zajímalo by mně, jest-li i pak, kdyby jsi je viděl (po několika proplakaných nocích) že jde pouze o uraženou pýchu. Že se nestydíš,.
Nejen o urazenou pychu, to si bud jista
a pokud je ti vic jak dvacet, mozna bys se mela stydet ty. Neco dost podstatneho ti unika.... Trebas takovy pojem jako je "citove vyderacstvi", neschopnost mit rada sama sebe", "neschopnost zit svuj vlastni zivot".... neumerna citova zavislost.... atd. atd...
to eset..
byt tebou, bojim se "zavisti bohu".... 12 let neni vecnost..neni to porad dost... a zit v "uzavrenem vztahu" je velmi velmi nebezpecne 
Není tady
Vím, že se to sem nehodí.... Dnes jsem ani jednou nespadla na bruslích, ani z kopce. Několikrát jsem pěkně zvládla zatáčku a už neskáču strachy do trávy. Tak jenom to jsem vám chtěla napsat. Nevěrou ani rozvodem život nekončí. 
Není tady

Aevo, ty jsi zkrátka boží ženská, já to tvrdím pořád. A přiznej se, že ty tam máš otevřenou lahvinku bílého. Nebo červeného?
Není tady
Axi, nemysli si, že já s tebou nějak moc souhlasím... Však ty víš... No, teď jsem si nalila červené. Konečně mi jede doma internet. V práci nestíhám. Tak se tady s vámi můžu chvíli dohadovat. M. jede zítra na loď. Jak já bych jela taky. Ale byla jsem vyměněna za lepší. Ach jo.
Není tady
aeva1 napsal(a):
Vím, že se to sem nehodí.... Dnes jsem ani jednou nespadla na bruslích, ani z kopce. Několikrát jsem pěkně zvládla zatáčku a už neskáču strachy do trávy. Tak jenom to jsem vám chtěla napsat. Nevěrou ani rozvodem život nekončí.
Vychyleny "svet" se vraci zpet? 
Není tady
Pandorraa napsal(a):
aeva1 napsal(a):
Vychyleny "svet" se vraci zpet?
Asi jo, asi nejsem tak hrozná. Zase mám svoje kamarádky a už nečekám a žiju. Jestli je to teda život, protože jsem stejně moc smutná kvůli tomu, že to s tím "mizerou" končí. Zase jsem dnes vyvolala hádku. Řekl mi, že s takovou se ke mně nebude chtít vrátit. Proboha, kde žije. Já už ho nechci. Opravdu. Asi bych chtěla někoho jiného. Bože dám si dvě decky a cancám.
Není tady
Aevo nevěř na duchy. To se jen tak teď jemu zdá, že jde za lepším. Ale kdo se směje naposled, ten se směje nejlíp. Časem pozná, že je to stejné nebo horší a možná, že se bude ptát sám sebe proč nejel na loď s Tebou a propad iluzi. No a nebo ne a to zase Ty už budeš úplně jinde a budeš ráda, že ses ho zbavila a vyměnila za lepšího. Podívej se na Oxiho. Klasický případ, na podzim si nedovedl představit život bez své manželky, v zimě si zvykal na samotu a teď je zamilovaný jako školák. S těmi bruslemi to znám. Můj syn mi hned napoprvé odmontoval brzdičky s tím, že je používají jen břídilové:-)
Není tady
blanch2006_1 napsal(a):
Aevo nevěř na duchy. To se jen tak teď jemu zdá, že jde za lepším. Ale kdo se směje naposled, ten se směje nejlíp. Časem pozná, že je to stejné nebo horší a možná, že se bude ptát sám sebe proč nejel na loď s Tebou a propad iluzi. No a nebo ne a to zase Ty už budeš úplně jinde a budeš ráda, že ses ho zbavila a vyměnila za lepšího. Podívej se na Oxiho. Klasický případ, na podzim si nedovedl představit život bez své manželky, v zimě si zvykal na samotu a teď je zamilovaný jako školák. S těmi bruslemi to znám. Můj syn mi hned napoprvé odmontoval brzdičky s tím, že je používají jen břídilové:-)
No já tu brzdičku nepoužívám, protože to je o hubu. Naštěstí na "mojí trase" končí velký sjezd tak, že můžeš vyjet do protikopce. Připadám si jak na dálnici v Rakousku. Víš, ty záchranné odbočky pro kamiony. Hm.
To nevím, že Oxi je zamilovaný, to je dobře. Před půl rokem jsem taky myslela, že si lehnu a umřu. A to nejsem ani zamilovaná a už to celkem jde. Je mi trochu líto všech, které to teprve čeká, než se z toho vyhrabou a uvidí svět zase optimisticky. Asi opravdu všechno chce svůj čas. A zdá se mi, že věci přichází tak, abych byla schopná je řešit.
Není tady
Jo to je přesně ono, v určitém okamžiku to najednou zase všechno jde. Tedy v případě těch bruslí jede:-)
Není tady
aevo,
on se k tobe NEBUDE chit vratit? No to je nestesti, vid? A zeptal se te prosim alespon JEDNOU, zda o to jeste stojis????
Neskutecne EGO 
Vsadim se, ze az se v tve blizkosti objevi nejaky jiny muz, bude mit ten tvuj BM dost velkou honicku 
A s tim cervenym to neprehanej, jsou prijemnejsi a opojnejsi spolecnici, vsak casem uvidis 
Není tady
Pandorraa napsal(a):
aevo,
on se k tobe NEBUDE chit vratit? No to je nestesti, vid? A zeptal se te prosim alespon JEDNOU, zda o to jeste stojis????
Neskutecne EGO
Vsadim se, ze az se v tve blizkosti objevi nejaky jiny muz, bude mit ten tvuj BM dost velkou honicku
A s tim cervenym to neprehanej, jsou prijemnejsi a opojnejsi spolecnici, vsak casem uvidis
On se mě neptá, jestli o to stojím. Je přece číslo jedna,ne ? Je to zvláštní, stačilo tak málo, abych mu odpustila, ale prošvihl to asi tak o tři měsíce. a znáš mě , ta moje ješitnost. Ale život je docela zvlášní, najednou se otvírá tolik věcí, které můžu dělat. Strašně moc bych přála všem, kteří se teď trápí, aby pochopili rychleji než já, to co mě trvalo půl roku. A není to vždy o tom "vyrazit partnera". ,
Pan, už se těšíš na toho valacha ?
Není tady
aeva,
jo jo..chudak valach 
A je zcela pochopitelne, ze kdyz clovek vyleze z klece, najednou zira, co je "za" mrizemi.... Hloupe je, ze se do te klece zavirame casto sami a dobrovolne a jako naprostou samozrejmost vnimame to, ze tam zavreme i partnera. A nejen to, ocekavame, ze nad tim bude jasat... Nebo ze my zdrhnem a on tam na nas rad pocka, jeste si ty "šprdlíky" hezky prelakuje a prichysta slavobranu 
Jo jo...komu neni rady, tomu neni pomoci
Jen ho nech, at se boji ...
Není tady
To Pan: ďakujem za odkaz. Ak mám byť úprimná skôr sa bojim závisti iných žien. My nemáme uzavretý vzťah, naopak môj muž, i ja sa radi bavíme a aj každý sám. Veríme práve preto, že ani jeden z nás klamať nemusí. Myslíš, že keby sa čo len jeden z nás dusil, mohli by sme byť spokojný? Ono to možno zaznelo extremne. Podsatou bolo, že sa u nás nič neschováva.(mobil, listy,........)
Ja nikoho o ničom nepresviečam a ani nedehonestujem ak má niekto iný životný štýl, napr. Axi. (a necítim sa neinteligentná ).Nedá sa presne popísať čo a ako u nás je. Načo aj. Všetko čo som napísala smerovalo k tomu, že mám rada keď sú veci jasné. Ak sa môj muž nebude cítiť so mnou dobre, zaželám mu šťastie. Rovnako aj on mne. Čo je nepochopiteľne na tom, že pravda, aj keď krutá je pre mňa prijateľnejšia ako hoci milosrdná lož. Komu to vyhovuje inak, žije inak. A ja bohu ďakujem za to čo mi požičal. Vážne. A rovnako viem, že nič nieje večné.
Pandorraa napsal(a):
Daniela02 napsal(a):
Axi, opravdu bych chtěla sdílet tvé přesvědčení ohledně nevěry. Pokud je nevěra u tebe pouze uražená pýcha tak nevím co ti k tomu mám říct. Asi bych tě zkusila zkontaktovat s několika podvedenými partnerkami, aby jsi viděl jejich bolest a utrpení. Zajímalo by mně, jest-li i pak, kdyby jsi je viděl (po několika proplakaných nocích) že jde pouze o uraženou pýchu. Že se nestydíš,.
Nejen o urazenou pychu, to si bud jista
a pokud je ti vic jak dvacet, mozna bys se mela stydet ty. Neco dost podstatneho ti unika.... Trebas takovy pojem jako je "citove vyderacstvi", neschopnost mit rada sama sebe", "neschopnost zit svuj vlastni zivot".... neumerna citova zavislost.... atd. atd...
to eset..
byt tebou, bojim se "zavisti bohu".... 12 let neni vecnost..neni to porad dost... a zit v "uzavrenem vztahu" je velmi velmi nebezpecne
Není tady
Daniela02 napsal(a):
Pokud něco neklape, má to říci a případně to řešit (i odchodem), ale ne ubližováním tomu druhému.
Jsi si jistá Danielo02, když Ti partner řekne, že od Tebe odejde, protože něco neklape (a máte děti), že to pochopíš a necháš ho odejít, aniž by Tě bolelo srdíčko? Myslíš, že by Tě to bolelo míň než odhalená nevěra? Nevloudila by se Ti tam myšlenka,že určitě někoho má, protože jinak by neodcházel?
Není tady
klokan napsal(a):
Eset, já nevidím sebemenší důvod k tomu aby mi KDOKOLIV, nejen partner, nahlížel do soukromé korespondence.
Přesně tak, klokane...
Není tady

Miši napsal(a):
Přesně tak, klokane...
Ano Miši, PŘESNĚ tak! Píšu to tu takto právě proto, že se mi tuto zásadu podařilo svého času porušit. Považuju to za naprosto nesmyslnou a nezralou klukovinu a hrubé porušení vztahové kázně a hluboce se zato stydím
. Píšu to takto proto, že ze mne mluví vlastní zkušenost. Do cizích věcí se prostě neleze. Ju? 

Není tady
eset
pismenka zkresluji, to je znama vec.
Vztah, kde lide ziji spolu, kazdy z nich ma ale sve vlastni pratele a svuj vlastni cas jen sam pro sebe, muze odejit kamkoliv a s kymkoliv na libovolne dlouhou dobu a nemusi se pak podrobit krizovemu vyslechu, je pro mne ten "nejzdravejsi". Pak klidne mohu nechat cokoliv lezet na miste a druheho partnera nanapadne se ani ptat kde s kym o cem proc
A pokud se zepta, vyjadruje tim jen zajem O MNE, nikoliv SVOU vlastni nejistotu. Pokud zijes v takovemhle vztahu, mohou ti ostatni skutecne zavidet. Ale i bohove jsou zavistivi, vsak to znas....
Není tady
klokan napsal(a):
Miši napsal(a):
Přesně tak, klokane...
Ano Miši, PŘESNĚ tak! Píšu to tu takto právě proto, že se mi tuto zásadu podařilo svého času porušit. Považuju to za naprosto nesmyslnou a nezralou klukovinu a hrubé porušení vztahové kázně a hluboce se zato stydím
. Píšu to takto proto, že ze mne mluví vlastní zkušenost. Do cizích věcí se prostě neleze. Ju?
Klokane, já nevím. Vztahová kázeň - na mě moc vzletné. Taky jsem ji porušila, taky, ale po moc letech a potom, když jsem už potřebovala vědět, na čem sakra jsem. Tak proč si teď mám hrát na něco , co nejsem a nebudu. Já toho nelituju, že jsem se podívala. Mám jasno. Kdybych to neudělala, pořád bych žila v dohadech. Pořád bych hledala chybu v sobě, pořád bych si myslela, že asi jsem mizerná ženská, tak jsem aspoň přišla na milenku a na důvod nezájmu a mě.Kdybych to neudělala, tak by m. stále lhal a udržoval mě v tom, že za nic nestojím. A teď je mi mnohem líp. Mám jasno.
Tak mě utlučte. No. To jsem se rozjela. No hezký víkend všem.
Není tady
Jenom k tomu ještě chci dodat. Všechno o čem si tu píšeme /myslím toleranci, důvěru, svobodu/ musí být oboustranné, pokud žiješ s někým, kdo s tebou hraje nefér hru, tak se musíš bránit. A máš právo vědět , na čem jsi. to si myslím /už jsem v rozčilení napsala málem sy/.
Není tady