|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Po půl roce trápení to skončilo. Nevěrný byl poprvé po těch 18ti letech ,co jsme spolu.Od střední jsme spolu chodili,bydleli,dospívali,tvarovali život i práci.Máme dceru v první třídě.Já po dceři přibrala,s tím souvisí i necuť či stud jít na kolo,brusle a tak-začal chodit sám.Špatně jsem prý uklízela,vařila-náhodou jsem měla možnost podívat se do jinak zablok.mobilu-po víkendu s přáteli prý na Slovensku--měl tam fotku mladší ženy.Pak ůčet z benzínky z Jablonce A UŽ TO JELO! Teď toho vím hodně,až moc.Mluvila jsem s ní,nepomohlo to.Nervy mám v kýblu,manž.nakonec doma.Popravdě nevím co se stalo,snad mu vše došlo,možná se ona chovala blbě-nevím.Ale teď,i když se snaží nevěřím mu.Pořád to bolí!!!!
Není tady

Samozřejmě, že to bolí! Proč mu koukáš do mobilu???

Není tady
Vždy keď je takýto príbeh, narazím na poznámku : prečo pozeráš do mobilu?
Keď vidím že ma partner ohlupuje chcem vedieť o co go.
Je snad pozeranie do mobilu vačšim prehreškom ako podvádzanie partnera?
To je pokrytecké vyčítať niekomu že si pozrie mobil, najmä ak je čo skrývať.
Potom ked sa nevera utrasie, každá hovorí ako si teraz všetko hovoria, ako komunikujú......ako im mangel naschvál povie kto volal, písal, kde bol, kedy príde ako už neschováva mobil...
Ak sa zaujímam o toto všetko v normálnom živote, tak som netolerantná?
klokan napsal(a):
Není tady

Eset - to není větší nebo menší prohřešek, ale do soukromí partnera se má lézt jen v případě, že to on sám požaduje a i tak je to dost divočina. A navíc - čím si pomůžeš, když "projedeš" ten mobil?? Pokud už je nevěra na světě, stejně ten čas vrátit nemůžeš. Trápit tak budeš jen sama sebe. S nechutnou jistotou, kdy budeš vědět, o co go... 

Není tady

eset napsal(a):
Potom ked sa nevera utrasie, každá hovorí ako si teraz všetko hovoria, ako komunikujú......ako im mangel naschvál povie kto volal, písal, kde bol, kedy príde ako už neschováva mobil...
Ak sa zaujímam o toto všetko v normálnom živote, tak som netolerantná?klokan napsal(a):
Ano, čtení soukromé korespondence je větší prohřešek, neboť zasahuje do soukromí partnera. Tzv. nevěra do soukromí partnera nezasahuje.
Není tady
Axi: Jak čí nevěra nezasahuje do soukromí. Kultivovaná nevěra nezasahuje, ale nekultivovaná určitě ano. Ta dokáže pěkně zasáhnout soukromou sféru podváděného. A tady se to hemží těmi, jejichž soukromá sféra byla zasažena nevěrou partnera.
Není tady

Eva36 napsal(a):
Axi: Jak čí nevěra nezasahuje do soukromí. Kultivovaná nevěra nezasahuje, ale nekultivovaná určitě ano. Ta dokáže pěkně zasáhnout soukromou sféru podváděného. A tady se to hemží těmi, jejichž soukromá sféra byla zasažena nevěrou partnera.
To je jasný, nebavím se o hňupech, kteří dělají věci, na které nemají, ztrácí při tom rozum, nevědí čí jsou, ponižují partnera, atd. S těmi samozřejmě žádné slitování...
Není tady

Axi napsal(a):
eset napsal(a):
Ak sa zaujímam o toto všetko v normálnom živote, tak som netolerantná?klokan napsal(a):
Ano, čtení soukromé korespondence je větší prohřešek, neboť zasahuje do soukromí partnera. Tzv. nevěra do soukromí partnera nezasahuje.
To je odvážne a nie celkom pravdivé tvrdenie. Mne nevera do súkromia zasiahla, lebo sa môj partner začal správať ako hovado, a to hlavne ku mne, ale aj k ostatným. Ja som "cítila", že sa niečo deje, a to som mu ani do mobilu neliezla - odhliadnuc od toho, že vtedy ešte mobily neboli. A keď ma oúšťal, len tak mimochodom prehodil: Ja som ti nestál ani za to, aby si žiarlila, aby si sa zaujímala, s kým som, čo robím...!!! A to mi prosím povedal netušiac, že ja som v skutočnosti žiarlila, ale zvládla som svoje pocity s vedomím, že čo oči nevidia, srdce nebolí, a okrem toho - vždy sa vrátil ku mne a správal sa ku mne OK, tak načo sa rozčuľovať. A na záver som to dostala naserírovnaé ako výčitku. Takže nesúď(te), prosím, podľa seba všetkých ostatných. Vzťahy sú rôzne, muži sú rôzni,okolnosti sú rôzne...
Ja si samozrejme už hľadám(a našla som) niekoho, kto má na neveru, ako aj na právo na súkromie rovnaké názory ako ja, ale za nejakých 10, 20 rokov sa môžu názory aj zmeniť, a to je len potom galiba.
Není tady
U nás doma sa už 12 rokov nedelíme na moje a tvoje súkromie, jednoducho nevidíme dôvod nieco tajiť, takže samozrejme nemôžem chapať tých ktorým to vadí. Navyše si myslím oproti Aximu, že nevera do súkromia zasahuje. Manželský život má mať obojstranne vyhovujúce pravidlá. Byť neverným, je možno príjemné, ale je to ľahké. Ok. Našťastie poznám ženy aj mužov čo volia ťažšiu cestu. Ak ma má nevera postihnúť , neponížim partnera ešte aj klamstvom, a na počudovanie, očakávam rovnaký postup.
klokan napsal(a):
Eset - to není větší nebo menší prohřešek, ale do soukromí partnera se má lézt jen v případě, že to on sám požaduje a i tak je to dost divočina. A navíc - čím si pomůžeš, když "projedeš" ten mobil?? Pokud už je nevěra na světě, stejně ten čas vrátit nemůžeš. Trápit tak budeš jen sama sebe. S nechutnou jistotou, kdy budeš vědět, o co go...
Není tady
Takže tebe Axi je úplne jedno kto si to rozdáva z tvojou ženou?
Axi napsal(a):
eset napsal(a):
Není tady
Vždy chcem vedieť o co kráči, aj u mňa každý vie no čom je. Klamanie a tie rôzne kvázi ohľaduplne milosrdné lži sa mi zdajú nečestné. Snažím sa robiť čo žiadam.
klokan napsal(a):
Není tady
Axi a klokane, absolutně s Vámi nesouhlasím. Když vás partner podvádí nějakou dobu a tím pádem z vás dělá idiota, je lepší mít tu absolutní jistotu (a klidně se i trápit) než být za idiota dál. A rozhodně dle mého názoru nemá druhý partner v manželství jakékoliv právo na nevěru. Pokud něco neklape, má to říci a případně to řešit (i odchodem), ale ne ubližováním tomu druhému. Zajímalo by mne, jest-li Vy jste osobně zažili nevěru toho druhého. Pokud ano - o to víc mne udivuje Váš postoj. 
Není tady

Selima napsal(a):
Axi napsal(a):
eset napsal(a):
Ak sa zaujímam o toto všetko v normálnom živote, tak som netolerantná?Ano, čtení soukromé korespondence je větší prohřešek, neboť zasahuje do soukromí partnera. Tzv. nevěra do soukromí partnera nezasahuje.
To je odvážne a nie celkom pravdivé tvrdenie. Mne nevera do súkromia zasiahla, lebo sa môj partner začal správať ako hovado, a to hlavne ku mne, ale aj k ostatným. Ja som "cítila", že sa niečo deje, a to som mu ani do mobilu neliezla - odhliadnuc od toho, že vtedy ešte mobily neboli. A keď ma oúšťal, len tak mimochodom prehodil: Ja som ti nestál ani za to, aby si žiarlila, aby si sa zaujímala, s kým som, čo robím...!!! A to mi prosím povedal netušiac, že ja som v skutočnosti žiarlila, ale zvládla som svoje pocity s vedomím, že čo oči nevidia, srdce nebolí, a okrem toho - vždy sa vrátil ku mne a správal sa ku mne OK, tak načo sa rozčuľovať. A na záver som to dostala naserírovnaé ako výčitku. Takže nesúď(te), prosím, podľa seba všetkých ostatných. Vzťahy sú rôzne, muži sú rôzni,okolnosti sú rôzne...
Ja si samozrejme už hľadám(a našla som) niekoho, kto má na neveru, ako aj na právo na súkromie rovnaké názory ako ja, ale za nejakých 10, 20 rokov sa môžu názory aj zmeniť, a to je len potom galiba.
Můj názor je, že pokud se někdo chová jako hovado, pak jím opravdu je. Zdají se mi komické názory, že „von“ Franta byl ve skutečnosti hodnej chlap, kterej pomáhál v domácnosti a dával mi všechny peníze, ale ta ženská ho změnila. To, co nakonec tvůj bývalý pán prohodil, svědčí o závažných problémech, které měl sám se sebou - pro takovou „osobnost“ bych zrovna netruchlil. To, že člověk sám sebe zvládne je přece dobře hlavně kvůi němu samotnému, ne? Šmírování a hysterčení nakonec stejně vnitřně poškodí hlavně toho, kdo se k takovým věcem sníží.
Není tady

eset napsal(a):
U nás doma sa už 12 rokov nedelíme na moje a tvoje súkromie, jednoducho nevidíme dôvod nieco tajiť, takže samozrejme nemôžem chapať tých ktorým to vadí. Navyše si myslím oproti Aximu, že nevera do súkromia zasahuje. Manželský život má mať obojstranne vyhovujúce pravidlá. Byť neverným, je možno príjemné, ale je to ľahké. Ok. Našťastie poznám ženy aj mužov čo volia ťažšiu cestu. Ak ma má nevera postihnúť , neponížim partnera ešte aj klamstvom, a na počudovanie, očakávam rovnaký postup.
Víš Eset - být nevěrným vůbec není tak lehké, jak uvádíš. Aby nedošlo k omylu, já nevěru v žádném případě neschvaluju. Ale nedokážu si představit, že mi přijde třeba dopis, manželka ho otevře a přečte si ho a nechá mi jej ležet na stole. I když by to nebyl dopis od nějaké "milenky". To bys takto opravdu schvalovala?? Přijde Ti dopis třeba od kamarádky, manžel ho otevře a jme se jej předčítat... Prima představa, co? 

Není tady
My to takto robíme a nemáme s tým problém ( 12 let mangleia)
klokan napsal(a):
eset napsal(a):
Víš Eset - být nevěrným vůbec není tak lehké, jak uvádíš. Aby nedošlo k omylu, já nevěru v žádném případě neschvaluju. Ale nedokážu si představit, že mi přijde třeba dopis, manželka ho otevře a přečte si ho a nechá mi jej ležet na stole. I když by to nebyl dopis od nějaké "milenky". To bys takto opravdu schvalovala?? Přijde Ti dopis třeba od kamarádky, manžel ho otevře a jme se jej předčítat... Prima představa, co?
Není tady

eset napsal(a):
No fajn - nic proti, ať každý koná, jak je mu po chuti - já bych si ovšem připadal, jak ve vězení nebo ve výchovném ústavu pro nesvéprávné. Cítil bych se, jako přivázaný u boudy na provázku. A to neříkám kvůli nevěře, ale pro ten princip.

Není tady

eset napsal(a):
Takže tebe Axi je úplne jedno kto si to rozdáva z tvojou ženou?
Axi napsal(a):
eset napsal(a):
Ak sa zaujímam o toto všetko v normálnom živote, tak som netolerantná?Ano, čtení soukromé korespondence je větší prohřešek, neboť zasahuje do soukromí partnera. Tzv. nevěra do soukromí partnera nezasahuje.
Moje žena nemá zase až tak moc volného času. A mně, jako milujícímu partnerovi, samozřejmě není ani ň do toho, co v tom volném čase dělá. Partnerku nepovažuju za někoho méněcenného a nesvéprávného, aby se mi musela hlásit, jako dítě na pionýrském táboře. Spoléhám na její inteligenci (proto jsem si ji bral), že pokud dělá něco, co by se mi třeba nelíbilo, že to bude dělat způsobem, kterým nic nezničí. Jestli mi byla nebo nebyla nevěrná nevím určitě, myslím, že kdysi dávno byla. Není mi ale jasné, k čemu by mi tahle informace byla, co bych z toho měl jako vyvozovat. Pokud by mi to mělo vadit, asi bych se nad sebou zamyslel, zda to náhodou není pouze moje uražená pýcha – co si to dovolila, milovat kromě mě ještě i někoho jiného.
Není tady

Daniela02 napsal(a):
Axi a klokane, absolutně s Vámi nesouhlasím. ......... Zajímalo by mne, jest-li Vy jste osobně zažili nevěru toho druhého. Pokud ano - o to víc mne udivuje Váš postoj.
Danielo, ono to ani tak není věc souhlasu, či nesouhlasu. Souhlasit samozřejmě nemusíš, nic Ti nevnucuji. A nenapadlo Tě třeba, že ten postoj můžeme mít PRÁVĚ proto, že jsme to zažili?? 

Není tady
Axi napsal(a):
Eva36 napsal(a):
To je jasný, nebavím se o hňupech, kteří dělají věci, na které nemají, ztrácí při tom rozum, nevědí čí jsou, ponižují partnera, atd. S těmi samozřejmě žádné slitování...
No já bych to taky mydlila hlava nehlava. Ale jak to vysvětlit těm holkám tady, že ti jejich hňupové si nic jiného nezaslouží?
Není tady
Ale nie to neni tak že muím alebo že muž musí, jednducho chceme. Vidíš, človek keď je otvorený a priamy, keď koná jasne a bez bočných úmyslov, je vlastne považovaný za divného. myslíš si že by niekto bol dobrovoľne 12 rokov vo väzení? Jednoducho sme si navzájom sadli, to neni o tom, že dávam hlásenie, to je o tom že normálne poviem kto píše, alebo kam idem s kým. Tým pádom niesme nútený si domýšlať blbosti. Je to najmä o tom, že sme si preukázanú dôveru nesklamali. Je to ok.
klokan napsal(a):
eset napsal(a):
No fajn - nic proti, ať každý koná, jak je mu po chuti - já bych si ovšem připadal, jak ve vězení nebo ve výchovném ústavu pro nesvéprávné. Cítil bych se, jako přivázaný u boudy na provázku. A to neříkám kvůli nevěře, ale pro ten princip.
Není tady
Axi, opravdu bych chtěla sdílet tvé přesvědčení ohledně nevěry. Pokud je nevěra u tebe pouze uražená pýcha tak nevím co ti k tomu mám říct. Asi bych tě zkusila zkontaktovat s několika podvedenými partnerkami, aby jsi viděl jejich bolest a utrpení. Zajímalo by mně, jest-li i pak, kdyby jsi je viděl (po několika proplakaných nocích) že jde pouze o uraženou pýchu. Že se nestydíš,.
Není tady

Eset, já nevidím sebemenší důvod k tomu aby mi KDOKOLIV, nejen partner, nahlížel do soukromé korespondence. Samozřejmě, že když píše babička, abychom přijeli na návštěvu, tak to vyklopím, poněvadž se to týká celé rodiny, to není má soukromá věc. Ale fakt nevidím důvod, proč bych se měl s někým jiným bavit o tom, co mi píše dávný kamarád třeba ze studií. 

Není tady
Nikdy by mě nenapadlo otevřít obálku, která je adresovaná manželovi (kromě složenek, které jsou, jako ve většině případů, na jeho jméno) a on mi poštu taky nečte, přišlo by mi to pod úroveň.
Není tady
A lidi s názorem, že von Franta byl hodnej chlap, ale ta ženská ho zblbla, jsou na tom dost špatně, protože zřejmě ještě nepochopili, jaký Franta doopravdy byl. Nevidí to a tak mají "šanci" najít znovu zase takhle hodného Frantu a pak si budou zoufat, proč jen jsou všichni muži takoví hajzlíci.
Klokan, eset: Já taky nechápu lezení do soukr. věcí, třeba otevřít mi partner dopis, tak to budu brát jako velký zásah do soukromí. Já bych si to k němu nedovolila. Stejně jako si nelezeme třeba do tašek, i když něco chceme jeden po druhém podat, nosíme celé tašky.....právo na soukromí je nedotknutelné. Hezky to Axi napsal o té jeho manželce, že není tak nesvéprávná, aby mu musela podávat hlášení jako na pionýrským táboře....Lidi, já když si vzpomenu, jak můj BM se objevoval pravidelně "náhodou" na místech, která jsem nahlásila jako místo setkání s mými kamarádkami (hospůdky apod.)....šmíroval a dítě si dovolil klidně odložit k mojí máti (která vůbec netušila, že to je pro to, aby mě mohl jít zkontrolovat), tfuj. Jímá mě hrůza z takovýho chování. Po 12 letech manželství jsem to dovedla tak daleko, že jsem se ohlížela při cestě do knihovny s hrůzou, jestli mě někdo nesleduje. Brrr, už nikdy. (Rozvedla jsem se a i ty majetnický sklony BM v tom hrály roli.)
Není tady
Evi, to co popisuješ, to je snad spíše nemoc než vlastnost. Když opominu žárlivost, tak na tohle je zcela určitě nějaká diagnoza.
Není tady