|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Děvčata zdravím poradíte mi receptík?Předem díky.
Není tady
Tak jeden osvědčený:
350 g rýše + 1 l mléka + sůl uvaříme do poloměkka. Utřeme kousek másla + 80 g pr. cukru + 2 žloutky. Smícháme rýži, utřenou směs(prochladlou), vanil. cukr a citr. kůru. Nakonec zlehka vmícháme sníh.
Pekáček vytřeme máslem a vysypeme strouhankou, rozetřeme půlku směsi, poklademe půlkami švestek (kompot) a natřeme druhou polovinu.
Upečeme dozlatova.
Není tady
Jé, pardon. Prochladlá měla být ta rýže, ne směs.
Není tady
Díky jdu se pokusit vytvořit nákyp.Snad se mi povede.Dám vědět co mi z toho nakonec vyšlo.
Není tady
Já vařím rýži z pytlíků/ tak 2-3/, je to rychlé, mezitím utřu žloutky s cukrem, dávám i ovoce, ale i oříšky a rozinky,prokapu máslem a sníh dávám jen nahoru a takových 5-l0 min to zapeču....
Není tady
Nedávno jsem četla tento recept. Uvařite rýži klasickým způsobem, a pudink také klasicky. Do pudinku vmícháte rýži a do pekáčku dáte pudink. rýži, ovoce, pudink. rýži a dáte zapéct. Ještě jsem nezkušela.
Není tady
Benja1 napsal(a):
Tak jeden osvědčený:
350 g rýše + 1 l mléka + sůl uvaříme do poloměkka. Utřeme kousek másla + 80 g pr. cukru + 2 žloutky. Smícháme rýži, utřenou směs(prochladlou), vanil. cukr a citr. kůru. Nakonec zlehka vmícháme sníh.
Pekáček vytřeme máslem a vysypeme strouhankou, rozetřeme půlku směsi, poklademe půlkami švestek (kompot) a natřeme druhou polovinu.
Upečeme dozlatova.
Tak jsem si to taky dovolila vyzkoušet a byla to mňamka. Já jsem trošku udělala teda chybičku. Dala jsem tam švestky z mrazáku a jen lehce jsem je posypala vanilkovým cukrem, ale bylo to stejně dost kyselé, takže příště to musím pořádně osladit. Jinak to bylo ale výborné voňavoučké. 
Myslím si, že toto s tím mlíkem (vlastně jako z rýžové kaše) nemá chybu.
Není tady
hanina napsal(a):
Benja1 napsal(a):
Tak jeden osvědčený:
Upečeme dozlatova.Tak jsem si to taky dovolila vyzkoušet a byla to mňamka. Já jsem trošku udělala teda chybičku. Dala jsem tam švestky z mrazáku a jen lehce jsem je posypala vanilkovým cukrem, ale bylo to stejně dost kyselé, takže příště to musím pořádně osladit. Jinak to bylo ale výborné voňavoučké.
Myslím si, že toto s tím mlíkem (vlastně jako z rýžové kaše) nemá chybu.
pokud se dělá nákyp nasladko, tak se rýže nesolí
Není tady
lindaB napsal(a):
hanina napsal(a):
Benja1 napsal(a):
Tak jeden osvědčený:
Upečeme dozlatova.Tak jsem si to taky dovolila vyzkoušet a byla to mňamka. Já jsem trošku udělala teda chybičku. Dala jsem tam švestky z mrazáku a jen lehce jsem je posypala vanilkovým cukrem, ale bylo to stejně dost kyselé, takže příště to musím pořádně osladit. Jinak to bylo ale výborné voňavoučké.
Myslím si, že toto s tím mlíkem (vlastně jako z rýžové kaše) nemá chybu.pokud se dělá nákyp nasladko, tak se rýže nesolí
Jé tak teď čtu, že je tam sůl. No já ji tam stejně nedala 
Není tady
lindaB napsal(a):
pokud se dělá nákyp nasladko, tak se rýže nesolí
stipka soli tam ma ist aj ked je nasladko ...
... There is only 10 types of people. Those who understand binary and those who don't. ... Není tady
Mame s dcerou radi okrem ryzoveho nakypu (standardne s broskynami) kokosovu ryzu:
* 200 g rýže
* kůru z jednoho citronu
* 800 ml kokosového krému
* 400 ml plnotučného mléka
* 200 g krystalového cukru
* 1 mango, oloupané (dobře to jde škrabkou na zeleninu) a nakrájené na plátky, nebo malou konzervu broskví
* dřeň z půlky vanilkového lusku (můžete nahradit sáčkem vanilinového cukru)
Příprava:
1. Rýži propláchněte pod studenou tekoucí vodou a dejte do hrnce spolu s citronovou kůrou, vanilkou, cukrem, kokosovým krémem a mlékem. Za stálého míchání přiveďte k varu.
2. Ztlumte oheň na minimum a vařte bez pokličky, dokud nebude rýže měkká (trvá to kolem čtyřiceti minut). Průběžně míchejte, aby se nic nepřipeklo ke dnu hrnce.
3. Stáhněte z ohně a nechte zchladnout, vlažná rýže totiž chutná lépe než horká. Dejte do misek nebo hrníčků a poklaďte ovocem.
Je to recept z Apetitu.
... There is only 10 types of people. Those who understand binary and those who don't. ... Není tady