Oznámení

4.března : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

4.března : Směňování věcí provází lidstvo od jeho počátků.Nový SWAP Babinet pro všechny!

4.března : Stálice mezi moučníky? Vláčná a rychlá hrníčková bábovka z Granka

4.března : Krásná velikonoční dekorace. Stačí stará dřevěná krabička

#1 18. 5. 2006 10:18

Renata 32
♥♥♥----
Registrovaný: 30. 4. 2006
Příspěvky: 101

Rýžový nákyp?????

Děvčata zdravím poradíte mi receptík?Předem díky.

Není tady

 

#2 18. 5. 2006 14:28

Benja1
♥♥-----
Registrovaný: 27. 4. 2006
Příspěvky: 32

Re: Rýžový nákyp?????

Tak jeden osvědčený:

350 g rýše + 1 l mléka + sůl uvaříme do poloměkka. Utřeme kousek másla + 80 g pr. cukru + 2 žloutky. Smícháme rýži, utřenou směs(prochladlou), vanil. cukr a citr. kůru. Nakonec zlehka vmícháme sníh.
Pekáček vytřeme máslem a vysypeme strouhankou,  rozetřeme půlku směsi, poklademe půlkami švestek (kompot) a natřeme druhou polovinu.
Upečeme dozlatova.

Není tady

 

#3 18. 5. 2006 14:29

Benja1
♥♥-----
Registrovaný: 27. 4. 2006
Příspěvky: 32

Re: Rýžový nákyp?????

Jé, pardon. Prochladlá měla být ta rýže, ne směs.

Není tady

 

#4 18. 5. 2006 14:51

Renata 32
♥♥♥----
Registrovaný: 30. 4. 2006
Příspěvky: 101

Re: Rýžový nákyp?????

Díky jdu se pokusit vytvořit nákyp.Snad se mi povede.Dám vědět co mi z toho nakonec vyšlo.

Není tady

 

#5 18. 5. 2006 16:13

Aneri
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 19. 4. 2006
Příspěvky: 4438

Re: Rýžový nákyp?????

Já vařím rýži z pytlíků/ tak 2-3/, je to rychlé, mezitím utřu žloutky s cukrem, dávám i ovoce, ale i oříšky a rozinky,prokapu máslem a sníh dávám jen nahoru a takových 5-l0 min to zapeču....

Není tady

 

#6 20. 5. 2006 14:17

sinyk
♥♥-----
Registrovaný: 17. 2. 2006
Příspěvky: 41

Re: Rýžový nákyp?????

Nedávno jsem četla tento recept. Uvařite rýži klasickým způsobem, a pudink také klasicky. Do pudinku vmícháte rýži a do pekáčku  dáte pudink. rýži, ovoce, pudink. rýži a dáte zapéct. Ještě jsem nezkušela.

Není tady

 

#7 2. 3. 2008 19:28

hanina
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 17. 3. 2006
Příspěvky: 6635

Re: Rýžový nákyp?????

Benja1 napsal(a):

Tak jeden osvědčený:

350 g rýše + 1 l mléka + sůl uvaříme do poloměkka. Utřeme kousek másla + 80 g pr. cukru + 2 žloutky. Smícháme rýži, utřenou směs(prochladlou), vanil. cukr a citr. kůru. Nakonec zlehka vmícháme sníh.
Pekáček vytřeme máslem a vysypeme strouhankou,  rozetřeme půlku směsi, poklademe půlkami švestek (kompot) a natřeme druhou polovinu.
Upečeme dozlatova.

Tak jsem si to taky dovolila vyzkoušet a byla to mňamka. Já jsem trošku udělala teda chybičku. Dala jsem tam švestky z mrazáku a jen lehce jsem je posypala vanilkovým cukrem, ale bylo to stejně dost kyselé, takže příště to musím pořádně osladit. Jinak to bylo ale výborné voňavoučké. tummenupp
Myslím si, že toto s tím mlíkem (vlastně jako z rýžové kaše) nemá chybu.

Není tady

 

#8 5. 3. 2008 8:38

lindaB
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 30. 3. 2007
Příspěvky: 1187

Re: Rýžový nákyp?????

hanina napsal(a):

Benja1 napsal(a):

Tak jeden osvědčený:

350 g rýše + 1 l mléka + sůl uvaříme do poloměkka. Utřeme kousek másla + 80 g pr. cukru + 2 žloutky. Smícháme rýži, utřenou směs(prochladlou), vanil. cukr a citr. kůru. Nakonec zlehka vmícháme sníh.
Pekáček vytřeme máslem a vysypeme strouhankou,  rozetřeme půlku směsi, poklademe půlkami švestek (kompot) a natřeme druhou polovinu.
Upečeme dozlatova.

Tak jsem si to taky dovolila vyzkoušet a byla to mňamka. Já jsem trošku udělala teda chybičku. Dala jsem tam švestky z mrazáku a jen lehce jsem je posypala vanilkovým cukrem, ale bylo to stejně dost kyselé, takže příště to musím pořádně osladit. Jinak to bylo ale výborné voňavoučké. tummenupp
Myslím si, že toto s tím mlíkem (vlastně jako z rýžové kaše) nemá chybu.

pokud se dělá nákyp nasladko, tak se rýže nesolí

Není tady

 

#9 5. 3. 2008 13:48

hanina
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 17. 3. 2006
Příspěvky: 6635

Re: Rýžový nákyp?????

lindaB napsal(a):

hanina napsal(a):

Benja1 napsal(a):

Tak jeden osvědčený:

350 g rýše + 1 l mléka + sůl uvaříme do poloměkka. Utřeme kousek másla + 80 g pr. cukru + 2 žloutky. Smícháme rýži, utřenou směs(prochladlou), vanil. cukr a citr. kůru. Nakonec zlehka vmícháme sníh.
Pekáček vytřeme máslem a vysypeme strouhankou,  rozetřeme půlku směsi, poklademe půlkami švestek (kompot) a natřeme druhou polovinu.
Upečeme dozlatova.

Tak jsem si to taky dovolila vyzkoušet a byla to mňamka. Já jsem trošku udělala teda chybičku. Dala jsem tam švestky z mrazáku a jen lehce jsem je posypala vanilkovým cukrem, ale bylo to stejně dost kyselé, takže příště to musím pořádně osladit. Jinak to bylo ale výborné voňavoučké. tummenupp
Myslím si, že toto s tím mlíkem (vlastně jako z rýžové kaše) nemá chybu.

pokud se dělá nákyp nasladko, tak se rýže nesolí

Jé tak teď čtu, že je tam sůl. No já ji tam stejně nedala tummenupp

Není tady

 

#10 10. 3. 2008 11:40

Oxi
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 14. 2. 2006
Příspěvky: 14365

Re: Rýžový nákyp?????

lindaB napsal(a):

pokud se dělá nákyp nasladko, tak se rýže nesolí

stipka soli tam ma ist aj ked je nasladko ...


http://www.kolobok.us/smiles/artists/snoozer/koo-koo.gif ... There is only 10 types of people. Those who understand binary and those who don't.  ... http://www.xko.sk/emoticons/bbq.gif

Není tady

 

#11 10. 3. 2008 11:45

Oxi
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 14. 2. 2006
Příspěvky: 14365

Re: Rýžový nákyp?????

Mame s dcerou radi okrem ryzoveho nakypu (standardne s broskynami) kokosovu ryzu:

    * 200 g rýže
    * kůru z jednoho citronu
    * 800 ml kokosového krému
    * 400 ml plnotučného mléka
    * 200 g krystalového cukru
    * 1 mango, oloupané (dobře to jde škrabkou na zeleninu) a nakrájené na plátky, nebo malou konzervu broskví
    * dřeň z půlky vanilkového lusku (můžete nahradit sáčkem   vanilinového cukru)

Příprava:
1. Rýži propláchněte pod studenou tekoucí vodou a dejte do hrnce spolu s citronovou kůrou, vanilkou, cukrem, kokosovým krémem a mlékem. Za stálého míchání přiveďte k varu.
2. Ztlumte oheň na minimum a vařte bez pokličky, dokud nebude rýže měkká (trvá to kolem čtyřiceti minut). Průběžně míchejte, aby se nic nepřipeklo ke dnu hrnce.
3. Stáhněte z ohně a nechte zchladnout, vlažná rýže totiž chutná lépe než horká. Dejte do misek nebo hrníčků a poklaďte ovocem.

Je to recept z Apetitu.


http://www.kolobok.us/smiles/artists/snoozer/koo-koo.gif ... There is only 10 types of people. Those who understand binary and those who don't.  ... http://www.xko.sk/emoticons/bbq.gif

Není tady

 
NÁŠ TIP:

    Zápatí

    Powered by PunBB 1.2.24c
    © Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
    Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
    Ochrana osobních údajů