Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#76 20. 5. 2006 11:24

klokan
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno-venkov

Re: Skvělé fórum :-)))

tina napsal(a):

a to je ono - žena bez problému zvládne dělat tři věci naráz, což chlap ani omylem big_smile

Tino, já myslím, že až tak bez problému ne - vaříš, žehlíš a pereš zárověň, leč na sporáku přeteče polívka, žehlička se připálí a prádlo se přeždímá.... lol Přece jenom - přiznejme si : slušný multitasking (provádění více úloh naráz) umí až poslední řady procesorů Pentium4. wink lol

Existuje 10 typů lidí - Ti, kteří tohle chápou a ti, kteří nikoliv wink

Není tady

#77 20. 5. 2006 13:50

Juraj
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Web

klokan napsal(a):

Juraj napsal(a):

u zvedani nohou precy neni potreba odlozit pullitr, klokane, kdyz pohodlne sedis u toho ?!? ;-) zkus si to... ;-) tedy ja to nidky nezkousel, protoze jsem vysaval sam, ale tak nejak to asi funguje...

Jojo, Juraji, znám, většinou si složím nohy pod sebe "na turka", když jsem pohodlně usazen v křesílku big_smile wink

;-))))))))))))) jo jo, Klokane, vidim ze ses "zkusenej" muzskej... Taky jsi u prvniho rucniho sveho umyvani nadobi rozbil jednu az dve vzacne kousky z porcelanu? Pak uz urcite umyat nemusis... Take neco se doporucuje v "Priruckach pro sikovne novomanzele" pry... ;-)

"Hate Cannot Drive Out Hate; Only Love Can Do That." M.L.King Jr.
"Jsa u moci, jsem si permanentně podezřelý." Václav Havel

Není tady

#78 20. 5. 2006 13:57

choysia
♥♥♥♥♥♥♥

Juraj: Tak tuhle příručku používá asi moje švagrová, ta rozbije denně alespon jeden hrnek.dumbom

Není tady

#79 20. 5. 2006 21:47

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

helena napsal(a):

Evo36 - znám to povídání.... ale bohužel až do těchhle detailů jsem ho nikdy nedotáhla. Asi jsem srab http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png - ale touhy byly, ne, že ne.

smile Já to taky nezvládla....až jsme se rozvedli. Pro ty nepřekonatelný rozpory, jak píše Dana. (Tedy my jsme se dohodli na rozvodu, takže špinavý prádlo jsme před soudem prát nemuseli, ale v podstatě "nepřekonatelný rozpory" k tomu rozvodu vedly. Směšný je, že BM pořád tvrdil "Já se rozvádět nemusím". Bodejť by musel. Ale já musela, už se to s ním nedalo vydržet. A to on to chtěl vydržet ženatý za mě, i když už jsem se odstěhovala a bylo jasný, že zpátky cesty není...fakt ho nechápu, protože teď se bude zrovna znova ženit, to nás rozvedli v únoru a rozvodem nijak neutrpěl (abych mu jako sebrala všechno nebo tak něco)...Bylo to podobný kvítko jako ten tvůj, taky myslí, že děti žijí ze vzduchu a když jsem chtěla polovičku ze 400 Kč příspěvek na kroužek, tak mi tu dvoustovku skoro hodil pohrdavě na zem, jako že "dyž seš taková...tak na"...No je fakt, že mě tohle neuráží, jen se divím, jak si dovolí nechtít přispět a ještě se tvářit, že já jsem ňáká divná....

Není tady

#80 21. 5. 2006 15:38

Michaela.43
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Evi, s tím kroužkem buď nakonec ráda, že neřekl, že je to moc drahý, že levnější kroužek by taky stačil, či nakonec proč kroužek, taky on třeba nikam nechodil....to tedy myslím samozřejmě ironicky, ale bohužel i takové věci se stávají  i v celých rodinách....
manžel na mě taky zkoušel: proč má mít kluk mobil...pravda on ho v jeho letech neměl, protože to byl rok 1979...ale to mu asi nedochází....ono jim toho , sobečkům, nedochází někdy více...

Není tady

#81 21. 5. 2006 21:30

Dana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Východní Čechy

myslím, že za vším je také to, že se velmi těžko rozjíždí po rozvodu nový život, protože peníze jsou u nás opravdu ve většině rodin nahraně. Potom vadí, kolik dá nový manžel, na děti z prvního manželsví, nové ženy mají pocit, že peníze chybí a většinou mají pravdu, stejně jako BM má pocit, že při novém manželství už muž počítá jinak. Jo, peníze vládnou světem.

http://www.gify.nou.cz/divky_mini1_soubory/49.gif
Problémy přicházejí v řadě za sebou a při zvláště příznivých okolnostech i v dvojstupech.
Opravdoví přátelé jsou ti, kteří vám nikdy nezmizí ze srdce, i kdyby na čas zmizeli ze života....

Není tady

#82 21. 5. 2006 23:35

klokan
♥♥♥♥♥♥-

Juraj napsal(a):

:-))))))))))))) jo jo, Klokane, vidim ze ses "zkusenej" muzskej... Taky jsi u prvniho rucniho sveho umyvani nadobi rozbil jednu az dve vzacne kousky z porcelanu? Pak uz urcite umyat nemusis... Take neco se doporucuje v "Priruckach pro sikovne novomanzele" pry... ;-)

No tak umývání nádobí je samostatná kapitola smile. Vždyť přece není třeba mýt nádobí, dokud ještě byť jediný hrníček zbývá v poličce, ne? lol Taky přece není potřeba utírat prach, dokud je vrstva menší, než jeden centimetr, a ta vrstva, co je navíc, už pak odpadává sama... Z toho vlastně vyplývá, že prach není potřeba utírat vůbec.... lol lol Že jo? Co vy na to, holky?? lol

Není tady

#83 22. 5. 2006 9:54

helena
♥♥♥♥♥♥♥

klokan napsal(a):

tina napsal(a):

a to je ono - žena bez problému zvládne dělat tři věci naráz, což chlap ani omylem big_smile

Tino, já myslím, že až tak bez problému ne - vaříš, žehlíš a pereš zárověň, leč na sporáku přeteče polívka, žehlička se připálí a prádlo se přeždímá.... lol Přece jenom - přiznejme si : slušný multitasking (provádění více úloh naráz) umí až poslední řady procesorů Pentium4. wink lol

Milý klokane - kam se hrabe Pentium na ženskou s dvěma a více dětmi, zaměstnáním na plný úvazek a živitelem, který má pocit, že je-li zaměstnán, je plně vytížen big_smilebig_smilebig_smile Takovej procesor ještě nikdo nevymyslel - to by bylo na Nobelovu cenu big_smile

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#84 22. 5. 2006 14:05

choysia
♥♥♥♥♥♥♥

helena   tummenupp   tummenupp    tummenupp

Není tady

#85 22. 5. 2006 14:08

helena
♥♥♥♥♥♥♥

choysia - to je pouhá životní zkušenost zaměstnané manželky a matky tří dětí... Ono se marně neříká, že člověk vydrží víc než kůň a ženská ještě trochu nad to.

Není tady

#86 22. 5. 2006 14:09

klokan
♥♥♥♥♥♥-

Je teda pravda, že ani ta Pentia nejsou bez chybiček, to musím uznat smile. A to víte, proč firma Intel pojmenovala ten procesor "Pentium", i když to bylo pokračování řady 486??? Protože na tom prvním kousku sečetli 486+100 a vyšlo jim 585,99989898 lol

Není tady

#87 22. 5. 2006 15:24

choysia
♥♥♥♥♥♥♥

smile   smile

Upravil(a) choysia (22. 5. 2006 15:33)

Není tady

#88 23. 5. 2006 6:25

helena
♥♥♥♥♥♥♥

klokan napsal(a):

Je teda pravda, že ani ta Pentia nejsou bez chybiček, to musím uznat smile. A to víte, proč firma Intel pojmenovala ten procesor "Pentium", i když to bylo pokračování řady 486??? Protože na tom prvním kousku sečetli 486+100 a vyšlo jim 585,99989898 lol

To jsem ráda, klokane, že i já mám chybičku smile Občas totiž počítám podobněbig_smile

Není tady

#89 23. 5. 2006 11:46

Dana
♥♥♥♥♥♥♥

tak já si někdy připadám jako ten náš starý počítač v práci, kam se dávali ještě ty děrovací štítky, pamatujete někdo?

Problémy přicházejí v řadě za sebou a při zvláště příznivých okolnostech i v dvojstupech.
Opravdoví přátelé jsou ti, kteří vám nikdy nezmizí ze srdce, i kdyby na čas zmizeli ze života....

Není tady

#90 23. 5. 2006 11:58

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Pamatuju - ale ty štítky se, mrchy, někam furt ztrácejí  http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png

Není tady

#91 23. 5. 2006 12:00

klokan
♥♥♥♥♥♥-

Dana napsal(a):

tak já si někdy připadám jako ten náš starý počítač v práci, kam se dávali ještě ty děrovací štítky, pamatujete někdo?

Samo že pamatuju, vždyť my to doposud používáme jako papírky na poznámky - pořád mají ty štítky funkci nosiče informací a navíc tím, že se neděrují ale popisují, mají mnohem větší kapacitu, než těch svých původních osmdesát znaků... big_smile. Jojo, to byla pionýrská doba smile.

Není tady

#92 23. 5. 2006 12:12

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Taky jsem svého času pracovala na obludě zvané "pořizovač dat". Východoněmecká značka, kráva přes půl místnosti, monitor jako kapesníček a dovnitř se strkal floppy disk. Mělo to jedinou výhodu - 2x měsíčně jsem se s ním zamkla do prázdné kanceláře a měla jsem 8 hodin lážo (protože pořízeno bylo za dvě hoďky, ale šéfové nevěděli  http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png )

Není tady

#93 29. 5. 2006 10:40

Dana
♥♥♥♥♥♥♥

jejda, tak to koukám, že jsou tady pamětníci, to jsme si užili, co?

Není tady

#94 29. 5. 2006 23:17

klokan
♥♥♥♥♥♥-

Mno, já nějak nevím, jestli pamětníci, mně je 37, takže si myslím, že jsem relativně ještě v rozumným věku, ale každopádně jsme si užili, to je fakt.. smile Mimochodem, jako zasvěcený zjišťuju, že ty technologie zas až tak moc nepokročily. Dneska sice máme mašiny, který umí krásnou grafiku a tak podobně, ale většinu výkonu ty potvory spotřebují právě na tu grafiku a práce s výpočty se stejně omezuje na to, co bylo před deseti rokama... Asi to bude windózama a podobnýma žroutama výkonu... Nebo ne??? lol

Není tady

#95 30. 5. 2006 11:31

Tiina
♥♥♥♥♥♥-
Web

Klokane - jasně, může se stát, že zapomene, ale kolikrát si myslíš, že bych to tedy měla připomínat - jednou, dvakrát, třikrát ? Sorry, ale většina chlapů běžně nezachraňuje atomové elektrárny před výbuchem, ale dejme tomu sedí doma na gauči a kouká na bednu. Nevidím důvod, proč by v takovém případě nemohl hnout zadkem a to prádlo do té pračky narvat, nebo vynést koš nebo něco. Nebo tomu mám rozumět tak, že zastáváš názor, že s takovou triviálností, jako je pomoc při domácích pracech se nesluší pána tvorstva obtěžovat vůbec nikdy????

Není tady

#96 30. 5. 2006 12:29

klokan
♥♥♥♥♥♥-

Tiina: pouštíš se do mne s hezkou vervou, jen co je pravda. Jenže já nenapsal, že by mužský neměl zvednout zadek z křesílka, jsem naopak zastáncem názoru, že by se oba dva měli o péči o domácnost nějakým způsobem podělit. A jakápak "pomoc", vždyť jsou v té domácnosti oba dva, ne? Proč by měl jeden mít starost sám a ten druhý mu měl pomáhat. To by spíše měla být společná práce ne jedné lince. A jinak si myslím, že někdy i to koukání na bednu je o něčem, mám na mysli například vzdělávací nebo dokumentární pořad, od něhož když se odběhne, tak se ztratí nit. Spíš než o sekýrování, že se musí okamžitě a střelhbitě něco udělat (teda pokud právě fakt nehoří...), by to mělo být i o domluvě a vzájemné toleranci. Taky nebudu své manželce lézt do nějaké činnosti se svým vlastním okamžitým požadavkem, ale počkám, až na mne bude mít čas. Asi tak. smile

Není tady

#97 30. 5. 2006 17:06

Tiina
♥♥♥♥♥♥-
Web

Klokane, ale jo, rozumně z obou stran, o tom žádná, nicméně občas je třeba něco udělat hned :-)

Není tady

#98 30. 5. 2006 22:02

klokan
♥♥♥♥♥♥-

Samozřejmě smile. Vždyť říkám : pokud právě fakt nehoří, nepřetéká vana či dřez, neřve pískátko na konvici, nepálí se kuře, rodinný papoušek (nebo třeba i krajta big_smile ) se zrovna nerozhodl(a) demolovat majetek nebo likvidovat ostatní členy rodiny........ dosaď, co uznáš za vhodné, ale prádlo do pračky pět minut vydrží, že jo? wink

Není tady

#99 31. 5. 2006 6:20

helena
♥♥♥♥♥♥♥

klokan - prádlo do pračky 5 minut ano, ale hodinu (což bývá obvyklý pánský ekvivalent těch 5 minut http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png - "až to dodělám" ) už ne, i když to vypadá jako prkotina.
Jenže pokud vím, že budu dejme tomu za dvě hodiny věšet, přizpůsobím si ostatní...http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png. Pak i ta "blbá hodinka" je vidět někde jinde. Jo, je to "ženský pohled" na věc, ale když třeba vím, že bych mohla zalehnout a místo toho čekám, až se dopere, tak je to k na... http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png

Není tady

#100 31. 5. 2006 10:33

klokan
♥♥♥♥♥♥-

No tak o těch časových ekvivalentech bych raději pomlčel.... Taková ta známá věta: Hele miláčku, já si jdu na pět minut pro něco k sousedce a ty zatím každou půlhodinku zamíchej omáčku, jo? big_smile big_smile big_smile

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí