29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Tiina napsal(a):
No osobně mám na pomoc chlapa v domácnosti tu teorii, že jaký si to uděláš, takový to máš. Když si někdo naučí manžela, že po sobě nemusí ani spláchnout záchod, těžko se pak po x letech čertit, že doma nepřeloží stéblo křížem.
Ale co kdyz neni nauceny z domova???
Není tady
choysia napsal(a):
My vás kluci nepobijem,nebojte.
Klokane, nezaložil sis tohle forum sám? Haha, vidíš, tak si to ted užívej :-))))))))
Mno, sám jsem ho fakt nezaložil, tenhle "pozdrav" přišel z vyšších sfér Jo, jo, užívám si to, páč jsem byl první blázen, který se k tomu přihlásil
.. To doufám, že nás nepobijete, co byste pak řešily ???
Není tady
tina napsal(a):
holky, jen do chlapů, já vám s nima pomůžu - klokane, opozice je věc ne moc krásná, ale nutná
Tino, jen oponuj, openenti jsou vítáni . Hlavně bys neměla být příliš nepříjemná, ať Ti odsud nezdrhnu
. Zase vrtáš, jak je Tvým zvykem, co??
Není tady
Eva36 napsal(a):
Helena: No, někteří pánové nevidí, co je práce se třemi dětmi. Znáš tu povídku, jak se muž vrací z práce odpoledne kolem páté domů....před domem si hrají jeho tři děti na písku ještě v pyžamku, užvykují trávu, co najdou.....jde dál, celým domem teče voda z koupelny, na podlaze nacapáno, hračky se válejí všude, ve dřezu kopa špinavého nádobí...pes právě dojídá něco z lednice, kterou děti nezavřely, kytky jsou převrhnuté, všude hlína....muž jde dál...bojí se, že manželce se něco hrozného muselo stát, už ji vidí někde vážně zraněnou......jde dál, zastaví v koupelně vodu, překročí celou roli rozmáchaného a rozmotaného toaleťáku, diví se, proč všechny ručníky jsou od bláta a leží na zemi....jde do manželčiny ložnice, kde ona leží naprosto v pořádku na posteli a čte si. Ptá se jí: "Proboha, co se ti stalo? " A ona na to s úsměvem:"Víš, miláčku, jak se mě vždycky po práci ptáš, co jsem celý den dělala? .... no, tak dnes jsem to neudělala."
Evi, tak to je bomba, to dám přečíst doma, pochopitelně nepředpokládám změnu k lepšímu - muž je přeci nemocný a v tom případě nefunguje, když je nemocná ženská - však to znáš - dětem to nevysvětlíš
Není tady
Allice napsal(a):
Tiina napsal(a):
No osobně mám na pomoc chlapa v domácnosti tu teorii, že jaký si to uděláš, takový to máš. Když si někdo naučí manžela, že po sobě nemusí ani spláchnout záchod, těžko se pak po x letech čertit, že doma nepřeloží stéblo křížem.
Ale co kdyz neni nauceny z domova???
Když nejsou naučený, tak potom se stanou dvě věci. Buď je ten chlap tzv. dobrák a je tvárný ( tím prosím nechci říct, že je bačkora, prostě jen chce mít klid a tak se přizpůsobí) a obrátíš ho k obrazu svému, nebo je to tzv. tvrďák a nehne ani prstem. Pak táleží na ženský a zase jsou dvě možnosti, buď chce mít doma klid ona a uklidí po něm i smítko, nebo je taky "tvrďák" a bude se s ním pří do krve. No a to většinou vede k rozvodu pro "nepřekonatelné rozpory"
Není tady
Někde to tak mají i zařízeno. Moje sestřenice dělá všechno, on chodí do práce. Přesto si nestěžuje. On začal dělat ve fabrice , je tam humus , dělají nepřetržitě a dvanáctky, ten přijde tak vyflusanej domu, že je rád, že lehne. Jenže ona to tak chtěla, protože 30 tisíc výplatu tady v regionu nikde mít nebude a tak se tak dohodli. On se odreagovává tím, že když má o víkendu volno, tak vaří.
Není tady
Evo36 - znám to povídání.... ale bohužel až do těchhle detailů jsem ho nikdy nedotáhla. Asi jsem srab - ale touhy byly, ne, že ne.
Není tady
Přes týden taky dělám doma prakticky všechno, ale když jedeme na chatu, nechám manžela ať vaří a stará se o děti a já si naštípu dřevo, posekám trávu, uhrabu. Vyrazím se psem do lesa na šišky - prostě pohoda. Manžel pracuje fyzicky, já hlavou, takžë o víkendu to potřebuju pročistit a rozhýbat tělo. Fakt je to na dohodě.
Není tady
loni jsem byla tak nemocná, že jsem nemohla ani vylízt z poslete, muž udělal roládu, kaši , polévku, naservíroval mi to do mističek, navařil kotel čaje a odjel do Francie. Děti dostali instrukce , že se o mě musí starat, až přijdou ze školy. To bylo poceníčko.
Není tady
klokan napsal(a):
choysia napsal(a):
My vás kluci nepobijem,nebojte.
Klokane, nezaložil sis tohle forum sám? Haha, vidíš, tak si to ted užívej :-))))))))Mno, sám jsem ho fakt nezaložil, tenhle "pozdrav" přišel z vyšších sfér
Jo, jo, užívám si to, páč jsem byl první blázen, který se k tomu přihlásil
.. To doufám, že nás nepobijete, co byste pak řešily ???
Jo aha, ty jsi slyšel hlasy? Nebo to bylo UFO?
Není tady
to je pravda, v zamilovanosti to možná ještě půjde, potom už nemáš šanci
Není tady
Navíc, další pánská strategie u některých jedinců spočívá v tom, že vyčkávají. Člověk řekne..miláčku prosím dal bys to prádlo do pračky..a miláček vyčkává a počítá s tím, že když to nechá pár hodin uležet, partnerka vyměkne a udělá to radši sama...chyba!
Není tady
Teda přesný Já vždycky vyměknu... :-(((
Není tady
Miši napsal(a):
Teda přesný Já vždycky vyměknu... :-(((
Možná to není pánská strategie, třeba si to jenom neuvědomují, myslím, že nevyčkávají, spíš na to zapomenou, neb to v dané chvíli nepovažují za tolik důležité.. Třeba by bylo lepší namísto "vyměknutí" spíš upozornění a zdvih priority daného problému... A pár hodin - to je poměrně dost, ne?
Není tady
A navíc: ženská strategie u některých jedinek spočívá v tom, že na cokoli si vzpomenou, požadují teď , hned, okamžitě, už včera bylo pozdě... Bez ohledu na to, co právě ten chlap dělá nebo nedělá. I kdyby zrovna zachraňoval atomovou elektrárnu před výbuchem. A i kdyby právě nedělal nic, nezáleží na tom. Člověk řekne: prosím, vydrž pět (deset, dvacet) minut, a když se k tomu dostane, zjistí, že práce je hotová s tím, že výčitku za neprovedení obdrží ještě dalších pár dnů (to v lepším případě, někdy i roky..) na talíř. No nejsme divní??
Není tady
Klokane , to je naprosto přesný! S tím mám taky zkušenosti. Ne, on chlap nemůže udělat jednu práci a pak druhou, ono to musí být hned a všechno. Jestliže tohleto začala partnerka uplatňovat, tak jsem jí řekl, ať si to teda laskavě udělaá sama, když to chce hned, je jí jedno, co právě dělám. Z původní myslenky, že jí chci s prací pomoct se stala ta, že jsem se zabejčil a z principu jsem to nechtěl udělat. Jak málo stačí, a to správný přístup.
Není tady
jenže při více činnostech vzniká větší chybovost, to nevíš? Kdežto chlap se soustředí na jednu věc a tu promejšlí do podrobností, což ženská neumí. Proto taky máme civilizaci, což je chlapská vymoženost
Není tady
to jo - ženská si práci zorganizuje a nepotřebuje tomu nijak vzletně říkat - ale chlap má snad i extra názvy proto, jestli se vytírá odshora dolů pravou rukou, odshora dolů levou rukou, zespoda nahoru pravou rukou a zespoda nahoru levou rukou
tak proto je tak málo chlapů na mateřské - ono uhlídat dítě a zvládnout u toho uvařit, nakoupit,... to je moc činností naráz, víš?
Není tady
tino, takže z toho vyplývá, že místo ženské je v domácnosti u dětí?
Není tady
tina napsal(a):
a to je ono - žena bez problému zvládne dělat tři věci naráz, což chlap ani omylem
To je přesný. Já hlídám sporák, u toho žehlím a ještě hlídám neteře. Mezitím třeba čumím na televizi. A můj milej sedí u počítače a už při pouhé otázce se na mě otočí s výrazem, jak by asi mohl vnímat mě a ještě při tom tukat do klávesnice.
Ale já si nestěžuju, mě pomáhá. Ale pěkně jedno po druhým.
Není tady
kalik: tino, takže z toho vylývá, že místo ženské je v domácnosti u dětí?
kalíku, nevím, co z toho vylývá - ale je zřejmé, že na zodpovědné práce je lepší ženská, chlapi dělaj to ostatní... a občas jim to i jde
Není tady
To je přesně téma feminismu. Ženská patří k plotně, aby hlídala sporák, žehlila a hlídala neteře a to všechno najednou. Tam je co platná.
Není tady
KALIK napsal(a):
To je přesně téma feminismu. Ženská patří k plotně, aby hlídala sporák, žehlila a hlídala neteře a to všechno najednou. Tam je co platná.
Já neříkám, že to tak dělat musím, nebo nemusím. A už vůbec neříkám, že by mi to vadilo, nebo tak. Dělám to ráda a pak o tom doma nemelu, jen to píšu tady.
Feministka nejsem, kdybych byla, nežila bych s chlapem, jen bych si ho občas půjčila domů.
Není tady