29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Dana: Mělas šťastnou ruku při výběru manžela a máš ji i při výchově synů. Tvojí budoucí snaše závidím
Choysia: Nečekej, až se vrátí z šichty. Já mám sousedku, v domácnosti, a ta vždycky čekala s každou prací, až se manžel vrátí z práce. Takže on přišel utahanej (top manažer a spoluvlastník středně velký stavební firmy) a musel ještě chodit manželce na šnytlík, páč ona zrovna vařila. Děti jsou velké, 28 let a 20 let, ona dělat nemusela, manžel jí uživil, teda než se od ní odstěhoval.....nedivím se, to její "Mííírkůůůů, dojdi mi pro šnytlííík....." , to dráždilo nejen Mirka, ale i mě (máme sousedící zahrádky a dvory).
Není tady
Eva: Já bych jí dala šnitlík...
Teda být celej den doma a pak ho ještě dostat na kolena se šnitlíkem (doslova), tak by se i můj plachej koloušek začal vztekat......
Dana: To ti přeju, je fajn, mít se fajn, ale já si taky nestěžuju. Asi bych ani nesnesla vedle sebe někoho, kdo by mi nepomáhal. Tím, že chlap pomáhá i s nádobím je ukázka nejen výchovy, ale i toho, že mu stojíš za to, aby pomohl.
Není tady
Eva36 napsal(a):
Dana: Mělas šťastnou ruku při výběru manžela a máš ji i při výchově synů. Tvojí budoucí snaše závidím
Choysia: Nečekej, až se vrátí z šichty. Já mám sousedku, v domácnosti, a ta vždycky čekala s každou prací, až se manžel vrátí z práce. Takže on přišel utahanej (top manažer a spoluvlastník středně velký stavební firmy) a musel ještě chodit manželce na šnytlík, páč ona zrovna vařila. Děti jsou velké, 28 let a 20 let, ona dělat nemusela, manžel jí uživil, teda než se od ní odstěhoval.....nedivím se, to její "Mííírkůůůů, dojdi mi pro šnytlííík....." , to dráždilo nejen Mirka, ale i mě (máme sousedící zahrádky a dvory).
Eva36 - šnytlík je na zabití, ale... ale já když byla doma na mateřské, tak jsem většinou zvládla domácnost i tři haranty tak, aby muž pro "šnytlík" nemusel. Načež jsem byla při jakékoli prosbě o pomoc v domácnosti obtěžována dotazy, co celé dny doma dělám... Ono totiž bylo většinou hotovo a pán nabyl dojmu, že se "nakope samo".
Není tady
nevím Evi, jestli šťastnou ruku, ale můj muž už s tím přišel z domu, to byla taky jediná věc, co jsem na tchýni ocenila a možná to, že to syn viděl, nepřišlo mu nikdy divné něco udělat( ne že by neblemcal, ale nebylo mu to nijak platné)
Není tady
Dana napsal(a):
možná to, že to syn viděl, nepřišlo mu nikdy divné něco udělat( ne že by neblemcal, ale nebylo mu to nijak platné)
I ty nejhodnější, nejochotnější a nejpracovitější chlapi u toho musej prostě remcat. Že, pánové?
Remci, remci.......
Není tady
jo jo, tak nějak to vidím, bez blemcu ani ránu
Není tady
No dobře, remcy samozřejmě jsou, ale třeba mě pomůže, když si zanadávám na "nevhodnou" povinnost. Přesto ji splním, protože je to potřeba udělat a nikdo jiný to stejně dělat nebude.. A co takhle milé dámy: zkuste to brát jako komentáře, jako přemýšlení nahlas. Důležité přece je, že práce bude hotová, ne? Taková cirkulárka co udělá při své činnosti rámusu - ale kolik odvede práce...
Není tady
Co se týče remcání, přečtěte si knížku Muži jsou z Marsu .... tam je to krásně vysvětleno
Není tady
Něco v tom smyslu, že chlap se s tou povinností musí nějak srovnat a proto remcá. Takže neremcá na to, aby "nasral" ženu, ale je to jeho taková psychoterapie, která slouží jemu.
Není tady
kalik,klokan: Vy chlapim holt musíte remcat i o tom remcání.Samozřejmě z psychoterapeutických důvodů,to je jasná věc!!!!!!!!!!
Není tady
moje manželka remcala ještě víc, když mi měla s něčím pomoct (což se stalo asi jednou) než průměrný chlap
Není tady
Helena: No, někteří pánové nevidí, co je práce se třemi dětmi. Znáš tu povídku, jak se muž vrací z práce odpoledne kolem páté domů....před domem si hrají jeho tři děti na písku ještě v pyžamku, užvykují trávu, co najdou.....jde dál, celým domem teče voda z koupelny, na podlaze nacapáno, hračky se válejí všude, ve dřezu kopa špinavého nádobí...pes právě dojídá něco z lednice, kterou děti nezavřely, kytky jsou převrhnuté, všude hlína....muž jde dál...bojí se, že manželce se něco hrozného muselo stát, už ji vidí někde vážně zraněnou......jde dál, zastaví v koupelně vodu, překročí celou roli rozmáchaného a rozmotaného toaleťáku, diví se, proč všechny ručníky jsou od bláta a leží na zemi....jde do manželčiny ložnice, kde ona leží naprosto v pořádku na posteli a čte si. Ptá se jí: "Proboha, co se ti stalo? " A ona na to s úsměvem:"Víš, miláčku, jak se mě vždycky po práci ptáš, co jsem celý den dělala? .... no, tak dnes jsem to neudělala."
Upravil(a) Eva36 (18. 5. 2006 15:44)
Není tady
Kalik: Tys žil s chlapem, ne?...To jsem nevěděla, že remcání při pomáhání v domácnosti je součást terapie....aha....
Není tady
Kaliku, opatrně, nebo nás tu ty feministky ještě pobijou ......
Není tady
Evo, to byla typická ženská
Klokane, jen ať do mě šijou, já se jím rád postavím
Není tady
A až chlap doremcá (psychoterapie) je třeba ho pochválit za dobře vykonanou práci (zvyšování sebevědomí) , prostě jsou to chlapi, je na ně potřeba speciální přiručka...........
nemůžu si na svoje doma stěžovat - muž je domácí workoholik, jsem unavená jen z toho co si naplánuje, dělat už netřeba, ale vždycky se směju když muž dostane horečku, (čti 36.9) a opravdu se nemůže zvednout z postele, ais mají fakt snížený práh citlivosti, a to nejen na nemoce .-D
Není tady
Májajája napsal(a):
A až chlap doremcá (psychoterapie) je třeba ho pochválit za dobře vykonanou práci (zvyšování sebevědomí) , prostě jsou to chlapi, je na ně potřeba speciální přiručka...........
nemůžu si na svoje doma stěžovat - muž je domácí workoholik, jsem unavená jen z toho co si naplánuje, dělat už netřeba, ale vždycky se směju když muž dostane horečku, (čti 36.9) a opravdu se nemůže zvednout z postele, ais mají fakt snížený práh citlivosti, a to nejen na nemoce .-D
Taky má rýmičku?
Není tady
My vás kluci nepobijem,nebojte.
Klokane, nezaložil sis tohle forum sám? Haha, vidíš, tak si to ted užívej :-))))))))
Není tady
No osobně mám na pomoc chlapa v domácnosti tu teorii, že jaký si to uděláš, takový to máš. Když si někdo naučí manžela, že po sobě nemusí ani spláchnout záchod, těžko se pak po x letech čertit, že doma nepřeloží stéblo křížem.
Není tady
Tiina napsal(a):
No osobně mám na pomoc chlapa v domácnosti tu teorii, že jaký si to uděláš, takový to máš. Když si někdo naučí manžela, že po sobě nemusí ani spláchnout záchod, těžko se pak po x letech čertit, že doma nepřeloží stéblo křížem.
Jestli by neuměl splachovat, tak na něj jedině s válečkem
Není tady
holky, tak já dotapetovala a muž natírá futra a uvařil mi kávičku
Není tady