Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 18. 5. 2006 8:44

mala.popelka
Moderátor(ka)
Místo: krásné Podbeskydí

Skvělé fórum :-)))

Díky za tohle podle mě skvělé fórum, tady se vyřádí nejedna neušlápnutá ženská smile

Co se mě týká, tak nevím, jestli jsem zastánkyně feminismu v pravém slova smyslu.......ale zastávám názor, že žádná ženská nemusí dělat nikomu služku, protože každý chlap si může zvládnout udělat základní věci sám smile
nemluvím tu o praní, želení, ikdyž znám i takové mužské, co to svedou a občas doma dělají.....ale přijde mi, proč by měla ženská zastat naprosto VŠECHNY domácí práce jen proto, že "to tak přece má být", zatímco chlap si sedí u televize s pivkem a jen kouká...
Ale kde je napsané, že by nemohl pomoct s běžnýma věcma, jako je umytí nádobí, vynesení koše, vysátí....???
Doma pomalu ale jistě tenhle mýtus svému drahému vyvracím, pokaždé to sice je stylem "já se rozčílím, zakřičím, on něco udělá", ale daří se....
Ačkoli už jsem z jeho úst taky slyšela nesmyslnou větu:

"ty po mě jako chceš, abych dělal domácí práce.... a proč bych jako měl ? Domácí práce přece dělá NORMÁLNÍ ŽENSKÁ !!! a chlap ? ten dělá normální práce, ty ostatní, když je doma potřeba něco přivrtat, přibít, vymalovat"...
No nezabili byste ho ??? big_smile  dumbom

"Proti bolestem duše jsou jen dva léky: naděje a trpělivost" - Pythagoras

http://www.ticker.7910.org/as1cMbUuM2B0010MjAzZHwwMDAwMjY2N2R8TmFzIHphenJhayBLcnlzdHVmZWsgbWE.gif

Není tady

#2 18. 5. 2006 9:20

choysia
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Skvělé fórum :-)))

mala.popelka:
Plně souhlasím   dumbom  dumbom   dumbom

Já naštěstí mám chlapa, kterej mi pomáhá, někdy to sice trvá, ale díky tomu umím třeba vrtat a sádrovat, brzo budu umět i štukovat. chichi.

Není tady

#3 18. 5. 2006 9:38

klokan
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno-venkov

Holky, to je tak hezky formulované: "pomoct s běžnýma věcma...." . A co takhle uvažovat i tím směrem, že ta domácnost je i JEHO?? Tak jakápak vlastně "pomoc"?? Neměla by to spíš být spolupráce, neboli kooperace?? smile
Ftípek: V čem spočívá pomoc manžela při vysávání bytu?? - V tom, že odloží půllitr a zvedne nohy.. wink

Existuje 10 typů lidí - Ti, kteří tohle chápou a ti, kteří nikoliv wink

Není tady

#4 18. 5. 2006 9:54

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Já mám názor ten, že ať si ti dva v páru práci rozdělí po svém. Když chlapa baví luxovat a ženu přibíjet police, prosím. (Mně by to tedy moc nevyhovovalo, jsem spíš pro "klasiku".) Ale nemělo by to být nikdy tak, že většina povinností leží jen na jednom partnerovi (či partnerce).

mala.popelka: Zkus najít ty práce, které nevykonává přímo s odporem. Jak má k něčemu odpor, tak ho raději nenuť. (Nesmí to tedy být většina těch prací, to bych ho pak hnala svinským krokem.)

klokan: Vtip byl dobrý. Blbý je, že můj BM měl přesně tohle jako názor, úplně vážně. Za pomoc největší považoval, když si odnesl z obýváku po sobě špinavý talíř. (Že sklenici od piva tam nechal, to mu bylo jedno. Neviděl ji.)...No na druhou stranu byla to i moje chyba, že jsem ho v tom nechávala.

Není tady

#5 18. 5. 2006 9:54

mala.popelka
Moderátor(ka)

klokan : super joooooke big_smile big_smile big_smile

jinak máš naprostou pravdu, ta domácnost je i jeho wink ale většina chlapů si prostě neomylně myslí, že oni neeee, oni přece nemůžou umýt nádobí...... u nás doma to tradičně chodí tak, že můj drahoušek si vezme skleničku....vezm druhou, třetí........a když máme prázdný kredenc a on s tím samozřejmě nic nedělá, já to umyju....... a pak on milostivě jde a utře to....
ale že by viděl sám od sebe, že tam je plná linka nádobí, to neeeee, však to je přece starost ženské, ne ???
a když začnu soptit, tak mi řekne "ale já ti se vším pomůžu, ale musíš si říct" ..... asi teda zavedu systém, že začnu prát, až řekne že nemá co na pytlíka..... začnu žehlit, až ráno nebude mít triko big_smile a vysávat, až neprojde přes bordel na koberci..... jo a vařit bych mohla začít, až bude v poledne umírat hlady tongue

http://www.ticker.7910.org/as1cMbUuM2B0010MjAzZHwwMDAwMjY2N2R8TmFzIHphenJhayBLcnlzdHVmZWsgbWE.gif

Není tady

#6 18. 5. 2006 9:59

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

A ještě jedna "rada": Holky, nežeňte se hned do všech chlapských prací. Muž po chvíli zjistí, že vy to umíte taky a je-li jen trochu pohodlný, rád to přenechá časem jen na vás. A co víc, časem ho bude vnitřně štvát, že to zmáknete jako on a vlastně ho k ničemu nepotřebujete. Znáte tu pohádku o Rumcajsovi a Mance, jak byl Rumcajs zavřený ve vězení? Manka stála venku, on ve vězení, oba drželi mříž a ne a ne ji vylomit. Nešlo to, držela jako helvétská víra....Až Rumcajs povídá "Ty, Manko, víš co? Stoupni si támhle opodál a jen se tak na mě usmívej." Manka si odsoupila, usmívá se a Rumcajs zabral a ejhle! Mříž byla natotata venku! ... Každý ať si v tom najde nějaké to poučení smile

Není tady

#7 18. 5. 2006 9:59

mala.popelka
Moderátor(ka)

Evi, jenže problém je, že běžného chlapa nebaví naprosto nic smile
a buďme naprosto upřímné.... OK, ať si přibíjí, maluje, opravuje, vrtá....... ale vezmi si, jak často v běžném chodu domácnosti tohle děláš ? určitě ne denně, zatímco nádobí, lux, odpadkáč, koupelna a záchod se nedají dělat jen třeba jednou měsíčně wink

Není tady

#8 18. 5. 2006 10:00

Juraj
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Web

klokan napsal(a):

Holky, to je tak hezky formulované: "pomoct s běžnýma věcma...." . A co takhle uvažovat i tím směrem, že ta domácnost je i JEHO?? Tak jakápak vlastně "pomoc"?? Neměla by to spíš být spolupráce, neboli kooperace?? smile
Ftípek: V čem spočívá pomoc manžela při vysávání bytu?? - V tom, že odloží půllitr a zvedne nohy.. wink

u zvedani nohou precy neni potreba odlozit pullitr, klokane, kdyz pohodlne sedis u toho ?!? ;-) zkus si to... ;-) tedy ja to nidky nezkousel, protoze jsem vysaval sam, ale tak nejak to asi funguje...

"Hate Cannot Drive Out Hate; Only Love Can Do That." M.L.King Jr.
"Jsa u moci, jsem si permanentně podezřelý." Václav Havel

Není tady

#9 18. 5. 2006 10:02

mala.popelka
Moderátor(ka)

:-)))))))))) Jurajku, teda ještě ty chlapy naváděj :-)))))))))))))

Není tady

#10 18. 5. 2006 10:09

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

mala.popelka: Tak máš dvě možnosti: Buď mu budeš říkat o pomoc, nebo budeš dělat všechno sama. (nebo třetí je, že ho opustíš). Oni chlapi většinou opravdu ten bordel nevidí. Fakt ne. Koukají na máslo v lednici a ptají se tě, kdeže to máslo je. Fakt to nevidí. (Vychází to z dob lovců mamutů, kdy muži se soustředili při lovu na vzdálenost daleko od nich, kde měli skolit dobře mířenou ranou mamuta. Co je v jejich blízkosti, je nezajímalo. Ženy právě naopak - v jeskyni pozorovaly svou tlupu, aby bylo všem dobře, nikdo nebyl nemocný, aby byli v pořádku a tlupa se udržela pohromadě. Ženy od těch dob vidí lépe na blízko a "do šířky", muži spíš do dálky. Typický příklad je řízení v noci. Spousta žen potvrdí, že prostě špatně vidí a vzdálenosti těžko odhadují. Ne tak muži.) Můj přítel mi pomáhá, sám od sebe a rád, abych toho já neměla tolik a nestrhla se. Ale - to víš, že on nevysaje tak, jak bych si já představovala, nebo že na skleničkách jsou kapky po vodě.....Jenže - co vlastně chceme? Jestli jejich pomoc, tak je pak nemůžeme peskovat za to, že si něčeho nevšimli, nebo něco neudělali dokonale. A záleží vlastně na nějaké kapce na nádobí? Já myslím, že ne.
PS: A trika nežehli. Jen je tak uplácej a dobrý. Nejlepší byla moje prababička, moudrá to žena. Tehdy muži chodili v obleku, pod ním vestu a košili. Prababička chytře vyžehlila pouze límeček, manžety a kousek, co koukal z vesty smile Nebo, když nádobí nebylo až tak dobře umyté, měla heslo "Co se špatně umyje, to se musí dobře utřít". Když budeš chtít mít všechno samý vysoký lesk, tak ti třeba pro samé leštění nezbyde čas na prohození pár slov s mužem, komunikace půjde do háje... a s ní i celý vztah.

Není tady

#11 18. 5. 2006 10:13

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

mala.popelka napsal(a):

Evi, jenže problém je, že běžného chlapa nebaví naprosto nic smile
a buďme naprosto upřímné.... OK, ať si přibíjí, maluje, opravuje, vrtá....... ale vezmi si, jak často v běžném chodu domácnosti tohle děláš ? určitě ne denně, zatímco nádobí, lux, odpadkáč, koupelna a záchod se nedají dělat jen třeba jednou měsíčně wink

Máš-li typického muže, který chce přibíjet, vrtat a sádrovat, pak ho nepředěláš na "domácí kuchyňku". Nikdy neuvidí špinavé nádobí ve dřezu, nikdy mu nedojde, že smetí už je na koberci víc než dost.....Smiř se s tím. Nejlépe pak je přestěhovat se do domu, kde se muž může realizovat po svém.
Nebo máš smůlu na vážně líného muže. To jsem měla doma. Už nemám, jsme rozvedení a já mám o polovičku práce míň. Vlastně ještě míň, protože mám teď chlapa, který mi pomůže smile

A celkem dobrá knížka je Proč muži lžou a ženy pláčou (Peasovi) nebo Muži jsou z Marsu a ženy z Venuše (autora nevím) - člověk zjistí, jak ač jsme jednoho druhu, jsme velmi odlišní a je pošetilost chápat chování druhého pohlaví podle našich měřítek, musíme je chápat podle jejich měřítek. Klasika je, že žena když nemluví, tak se zlobí. Ženám je to jasné. Mužům nikoli. Muž, pokud nemluví, tak řeší. Sedí u ohně (u televize) a něco si mlčky řeší. Mlčící žena přijde muži jako řešící žena, ale ne jako žena, která se zlobí. Naopak ženě muž, jenž mlčí, přijde jako muž zlobící se a ona pátrá, co je špatně, co se stalo. A přitom muži se nic nestalo a ženě ano. A taky mám ráda knížku od Ermy Bombeckové "Rodina - pouta, která škrtí". (Na způsob Betty McDonaldové Vejce a já). Humorně popisuje události běžného rodinného života a já se v tom často našla a zjistila, že život opravdu nejde brát vážně, protože z něj stejně živí nevyvázneme smile

Upravil(a) Eva36 (18. 5. 2006 10:20)

Není tady

#12 18. 5. 2006 10:25

klokan
♥♥♥♥♥♥-

Juraj napsal(a):

u zvedani nohou precy neni potreba odlozit pullitr, klokane, kdyz pohodlne sedis u toho ?!? ;-) zkus si to... ;-) tedy ja to nidky nezkousel, protoze jsem vysaval sam, ale tak nejak to asi funguje...

Jojo, Juraji, znám, většinou si složím nohy pod sebe "na turka", když jsem pohodlně usazen v křesílku big_smile wink

Není tady

#13 18. 5. 2006 11:24

choysia
♥♥♥♥♥♥♥

Eva: Ale mě to vrtání nevadí,já vím, že můj moula toho nezneužije, že by se pak flákal. My nemáme totiž v krvi vyčůranost. Já jsem třeba ted dost dlouho doma a on stejně, když přijde denně unavenej z práce nebere jako samozřejmost, že kolem něj budu skákat. Jasný je, že bude uklizeno, má čisto a vyžehleno a večeři, ale že bych mu běhala do lednice pro pivo, to teda ne, ani by to nechtěl. To si radši spolu zajdeme na točený.             
                storstark
A to, že si někdo neodnese talíř ze stolu, to mi přijde divný. Měla by to být samozřejmost. Ale to je výchovou. Pokud byl ten chlap vychovanej tak, že maminka doma skákala a ostatní jen čuměli a nepomáhali, tak je jasný, že si představuje, že to tak je potom normální v manželství.Pokud ovšem je rozumnej a dá si trošku říct, třeba může začít i pomáhat.
S KLOKANEM souhlasím, domácnost je obou, takže stejně jako finančně by se měli oba podílet na domácích pracech. Prostě si je rozdělit. Jak prosté. big_smile

Není tady

#14 18. 5. 2006 11:45

Jeňýk
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Web

jojo skvělé fórum.... a kdo se zastane nás mužů na mateřské? To je furt feminismus a rovné šance pro ženy. Co mám říkat já když v televizi je pouze pořad "Sama doma" a o "Sám doma" nezavadím! To samý všechny cvičení jsou pro "maminky s dětmi" a o tatíncích ani slovo! Paroubek má plnou hubu toho jak se postará o maminky s dětmi a opět o tatíncích ani slovo.
Jo a to nemluvim o praxi na pískovištích kde to je samá debata o kojení, vaření a kde mají jaký pěkný hadříky. Samozřejmě o hokeji, počítačích a satelitní navigaci ani slovo!
Tak dávejte pozor ať nezaložím hnutí CHLAPISMUS a nezačnu se dožadovat rovnoprávnosti pro muže na mateřské tongue big_smile storstark

Upravil(a) Jeňýk (18. 5. 2006 11:46)

Psychiatři říkají, že každá čtvrtá osoba má nějakou mentální poruchu, pokud jste se třemi přáteli a nepozorujete nic zvláštního, pak ten blbec jste Vy.

Není tady

#15 18. 5. 2006 11:47

choysia
♥♥♥♥♥♥♥

Jenýk: Možná, že když začneš kojit, tak ti pak nějakej pořad vymyslej..................

Není tady

#16 18. 5. 2006 12:01

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Jeňýk - chlap, když je sám doma, je dokonale šťastnej a už k tomu pořad v TV nepotřebuje...
A Paroubkovi se nediv - ten to měl a má doma přesně takový, jak hlásá http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png - tomu výraz "tatínek s dětmi" tak akorát působí vyrážku.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#17 18. 5. 2006 12:07

klokan
♥♥♥♥♥♥-

Chlap a sám doma?? Někdy jo, někdy ne, to může dopadnout třeba i katastroficky... smile Nevím, z jakého důvodu, ale zrovna mě napadl takový textík: Když ve slově "LÁSKA" zaměníte čtyři písmena a jedno odstraníte, vznikne slovo "PIVO" big_smile

Není tady

#18 18. 5. 2006 12:20

choysia
♥♥♥♥♥♥♥

Klokan:   tummenupp

Není tady

#19 18. 5. 2006 12:26

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Klokan - katastroficky? Pouze v okamžiku, kdy je po něm vyžadována nějaká akce, do které by se se "zdravým rozumem" (rozuměj bez příkazu) nepustil. Ovšem katastrofický výsledek může být zapříčiněn i tím, že když to pose.., víckrát to po něm vyžadováno nebude. Podle mé zkušenosti, je-li chlap sám doma, maximálně si uvaří kafe, zapne televizi nebo počítač a DO NIČEHO SE NEHRNE (není blbej, taky by mu to mohlo nedejpámbů zůstat) http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#20 18. 5. 2006 12:55

tina
Moderátor(ka)
Místo: Brno
Web

Jeňýk napsal(a):

jojo skvělé fórum.... a kdo se zastane nás mužů na mateřské? To je furt feminismus a rovné šance pro ženy. Co mám říkat já když v televizi je pouze pořad "Sama doma" a o "Sám doma" nezavadím! To samý všechny cvičení jsou pro "maminky s dětmi" a o tatíncích ani slovo! Paroubek má plnou hubu toho jak se postará o maminky s dětmi a opět o tatíncích ani slovo.
Jo a to nemluvim o praxi na pískovištích kde to je samá debata o kojení, vaření a kde mají jaký pěkný hadříky. Samozřejmě o hokeji, počítačích a satelitní navigaci ani slovo!
Tak dávejte pozor ať nezaložím hnutí CHLAPISMUS a nezačnu se dožadovat rovnoprávnosti pro muže na mateřské tongue big_smile storstark

jeňýku, to teda blbě bydlíš - my tu máme cvičení pro rodiče s dětmi, chodí tam i tatínci, a s leckterou kámoškou pokecám o hokeji a fotbale, to bys čučel... ty chlapisto jeden smile tak nepaušalizuj, nebo tě kousnu smile

http://lb4m.lilypie.com/TikiPic.php/gndx.jpghttp://lb4m.lilypie.com/gndxp2.png
http://lbym.lilypie.com/TikiPic.php/JTqs.jpghttp://lbym.lilypie.com/JTqsp2.png

Není tady

#21 18. 5. 2006 12:59

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Jeňýk napsal(a):

Jeňýku, plně tě podporuji. Založ ten chlapismus, ať už se s tím něco ksakru dělá! tummenupp

Není tady

#22 18. 5. 2006 13:01

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Choysia: Dokud nepřevažuje práce jen jednoho, tak je všechno OK, aspoň myslím. Vždyť žena může vrtat a muž péct buchty, proč ne, když jim to vyhovuje? Nebo obráceně, vždyť je to fuk. Nebo ať oba dělají všechny práce. Ale aby žena vrtala a zároveň u toho pekla buchty, no tak to bych toho vyčůranýho chlapa dumbom Tak jsem to myslela.

Není tady

#23 18. 5. 2006 13:09

choysia
♥♥♥♥♥♥♥

Eva 36 : Jo, já vím, jak jsi to myslela. To je v pohodě, to nebylo myšlený špatně, naopak. Ještě, že jsi napsala o těch buchtách, já jsem na dnešek slíbila bábovku, slibuju jí už 3 dny. Dík, Evi. To by bylo teprve  dumbom.

Jdu patlat těsto. Nebo mám počkat, až se milý vrátí z šichty?

Není tady

#24 18. 5. 2006 13:12

Dana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Východní Čechy

a není to o tom, že je prostě musíte zapojit? Mám velký děti, jeden chodí s košem a třídí a vynáší věci do kontejnerů a v sobotu a v neděli meje nádobí po obědě, druhý vysává a umývá společnou chodbu před bytem, já to prostě nedělám. A mám kluka, takže doufám, že až se jednou ožení, bude doma automaticky provozovat stejné činnosti a ještě pomáhat s dětmi, kluci se prostě musí "cepovat " od mala. Pokud se doma práci nenaučí, nepomáhají ani potom. Za mnou jestli někdy přijde snacha, že jí doma nepomáhá, vyhubuju ho i v dospělosti.

http://www.gify.nou.cz/divky_mini1_soubory/49.gif
Problémy přicházejí v řadě za sebou a při zvláště příznivých okolnostech i v dvojstupech.
Opravdoví přátelé jsou ti, kteří vám nikdy nezmizí ze srdce, i kdyby na čas zmizeli ze života....

Není tady

#25 18. 5. 2006 13:15

Dana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Východní Čechy

Musím ještě říci, že můj muž mi pomáhá v rámci možnosti a taky se to naučil doma, jeho matka dělala v hospodě a on se musel starat o dva mladší bráchy, takže on umí a jeho bratři "čumí"

http://www.gify.nou.cz/divky_mini1_soubory/49.gif
Problémy přicházejí v řadě za sebou a při zvláště příznivých okolnostech i v dvojstupech.
Opravdoví přátelé jsou ti, kteří vám nikdy nezmizí ze srdce, i kdyby na čas zmizeli ze života....

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí