29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Lupino, a to jsi si tahala jen jedinou kartu na otázku?
A byla to stejná otázka?
Není tady
JInak kdo má zájem, příští sobotu bude v Praze probíhat jednodenní kurz Tarotu.
Bližší info http://sweb.cz/alarzach/planovane-akce-1.html
Není tady
Ne, různě - ale viselec mi tam lezl podezřele často, tak proto...
Nejsem si úplně jistá, jak přesně jsem tu otázku položila (tu na jednu kartu) ale myslím, že něco jako "jak jsem na tom teď" nebo tak - a tam mi taky vyšel.
Není tady
Většinou jde o jakousi stagnaci, se kterou Ty sama teď nemůžeš nic udělat.
Tvůj momentální boj by byl asi jako boj s větrnými mlýny. Je lepší vyčkat na vhodnou chvíli a teď si může v klidu přemýšlet o strategii, o tom co bude a jak budeš něco řešit až příjde správný čas.
Ve srovnání s poustevníkem, jde o nedobrovolné stáhnutí se do sebe a "meditování" nad problémy.
Není tady
Což meditování nad problémy...to já už jsem dočista umeditovaná Právě se dostávám do fáze, kdy mi to začíná být fuk, takže z vašeho výkladu předpokládám, že je to dobře...?
Není tady
Jasně, protože jsi ve fázi, kdy se můžeš snažit jak chceš a nic nezměníš
Není tady
No, hlavně aby nastala nějaká jiná
děkuju, holky!
Není tady
Lupíšu pro tebe:
Postoupíš buď riziko, nebo přineseš nějako oběť, či se vzdáš světských hodnot a ponoříš se do svého nitra. Tím dojdeš skutečného naplnění. Tato oběť však přinese osvícení a obnovu. Obráceně: Neodsuzuj existenci jiných věcí, nežli jen praktických a racionálních.
Jiný, další název této tarotové karty bývá též Ztřeštěnost. Budeš zkoušen bezvýchodnými situacemi. Jsi vyzýván k zastavení a zamyšlení, k dobrovolnému zkoumání svého svědomí. Pozor na velkou závislost, a to na čemkoliv, nebo komkoliv, pozor i na rizika, což by vedlo k odpykávání viny. Karta přináší rovněž smířlivost. Znamená též oběť, povinné zkoušky a ony bezvýchodné situace, jak již bylo shora naznačeno, dobrovolnou závislost i v okamžicích přátelství a lásky, značí obrat do vlastního nitra, zpytování svědomí podle svobodné vůle a zájmu - dobrovolně. Přinesená oběť pod touto kartou znamená však nakonec osvícení a obnovu. Čekejme pod vlivem tohoto listu přeměnu, charakterizovanou rozvojem svého uvědomění a duševních sil, vědomé směřování k novým perspektivám se schopnostmi nesobecké oběti a služby, s využitím spolupráce, diplomacie a taktu. Tím dosáhneme vnitřního míru a harmonie. Nerozptylujme zbytečně svoje síly při projevech pošetilosti, okázalosti a marnotratnosti. Při nerespektování hrozby těchto vlivů nám totiž může hrozit i nehoda, porážka či ztráta. Oběšenec symbolizuje rozhodnutí, která jsou na krátkou dobu zrušena. Hovoří o sebeobětování bez viditelné odměny, blížícím se zdokonalení a rozvoji duševních schopností, i uvědomění a intuice. Vědomé přeměny se dějí za účelem sledování nových životních vyhlídek. Je dán úkol služby. Vyžaduje potřebu času k zastavení a zamyšlení. Je zde i touha po zasvěcení, prožijeme probuzení intuitivních sil a náš život bude obohacen sebepoznáním. V intimní sféře vztahů karta Oběšenec naznačuje vztah, který nějakým způsobem ustrnul ve slepé uličce, pokud jde o výměnu, a vzájemné předávání po stránce citů mezi dvěma lidmi. Symbolizuje bolestně prožívanou skutečnost ohledně marných snah o znovuobživení lásky. Situace bude vyžadovat, abychom si dovedli přiznat naši vlastní bezmocnost a uměli vnitřně přijmout příjemné i nepříjemné, pochopitelné i nepochopitelné v tomto směru. Pod vlivem této karty se máme přestat snažit o jeho změnu a jsme tak vybízeni, abychom ponechali všemu volný průběh. V takovém případě ovšem lze poté taky očekávat další vývoj věcí svérázným způsobem. Výsledkem pak totiž může být i konečné zakotvení v pevném svazku. Leží-li karta Oběšenec obrácená a nebo vedle jiné karty s nepříznivým významem, značí o úniku před realitou a závazky, vypovídá o sobeckosti a nedostatku úsilí i snah. Naznačuje nečestnost, jež spolu s malým úsilím zaviňují neuskutečnění našich cílů. Znamená v této pozici rovněž i nezdar, tříštění sil, svědčí zde i o extrémně vystupňované absurdní formě askeze, o chybějícím úsudku a porážce.
Zdroj http://www.numerologie-tarot.websnadno.cz/Tarot.html
Ze své praxe vím, že nejen u této karty záleží na otázce, která byla položena. Pokud byla tažena bez otázky, pak si vyber z výkladu Lvice. Ale pokud je položena konkrétní otázka na nějakou situaci, tak odpovídám: "Teď se nic dít nebude. Stagnace". A vztahy pod touto kartou jdou do ztracena, vyšumí.
Není tady
lvice napsal(a):
Lupíšu pro tebe:
V intimní sféře vztahů karta Oběšenec naznačuje vztah, který nějakým způsobem ustrnul ve slepé uličce, pokud jde o výměnu, a vzájemné předávání po stránce citů mezi dvěma lidmi. Symbolizuje bolestně prožívanou skutečnost ohledně marných snah o znovuobživení lásky. Situace bude vyžadovat, abychom si dovedli přiznat naši vlastní bezmocnost a uměli vnitřně přijmout příjemné i nepříjemné, pochopitelné i nepochopitelné v tomto směru. Pod vlivem této karty se máme přestat snažit o jeho změnu a jsme tak vybízeni, abychom ponechali všemu volný průběh. V takovém případě ovšem lze poté taky očekávat další vývoj věcí svérázným způsobem. Výsledkem pak totiž může být i konečné zakotvení v pevném svazku.
Díky Lvice
Tohle bude ono. Já jsem totiž četla celou řadu výkoladů (Pol mi docela přeskenovala kus knihy )a pořád mi to nějak nesedělo.
Zato tohle poznávám naprosto důvěrně
Anno-mary díky. Ona mi ta karta tak nějak lezla do všeho - s otázkou, nebo bez. Buď se určitě objevila v sestavě, nebo jsem si ji vytáhla samotnou.
Není tady
Teda, až na to zakotvení v pevném svazku...jsem si teď všimla. To já jsem zakotvená ažaž....
Není tady
Tak nech chvíli čas běžet. Viselec je před Smrtí, což je velká změna s novým začátkem. Až dozraje čas, změna se sama ohlásí. Dokud ti leze Viselec, není vhodná doba cokoliv měnit. Jen sleduj, co se kolem děje. Přihodila jsem ti další karty a ono se už Kolo štěstí v pravý čas přihlásí a zatočí ti životem. A příjemně
Není tady
Zdravím Vás, mám takový dotaz..vůbec se v tomhle "oboru" nevyznám a zajímalo by mě, zda se může vykládat přes net - jako např. kdybych chtěla, tak vy mi povíte, jak dál. Nebo je lepší osobní kontakt?
Není tady
slunečná napsal(a):
Zdravím Vás, mám takový dotaz..vůbec se v tomhle "oboru" nevyznám a zajímalo by mě, zda se může vykládat přes net - jako např. kdybych chtěla, tak vy mi povíte, jak dál. Nebo je lepší osobní kontakt?
Vždycky je lepší osobní kontakt, ale na jednoduchou otázku se dá odpovědět i takto. Jak zní?
Není tady
anna-mary napsal(a):
slunečná napsal(a):
Vždycky je lepší osobní kontakt, ale na jednoduchou otázku se dá odpovědět i takto. Jak zní?
No já právě mám víc otázek, a zdají se mi pávě dost složité, proto bych chtěla poradit. Týkají se hlavně mého vztahu. No ale mohla bych se zkusit zeptat na zdraví otce mého přítele. Zatím žádný lékař z česka mu nedokázal pomoci...Nevím, jestli ti to stačí, nebo potřebuješ vědět něco podrobněji?
Není tady
Vztah - to je strašně obsáhlé, chtělo by to konkrétní otázku, jen všeobecně - pokud máte nějaké problémy, upraví se. Je to karmický vztah, což znamená, ža ti může přinést i tak trochu toho trápení a slziček, což je normální v každém vztahu:). Dělá to tu na mě dojem stability a jistých hranic, což může souviset se svatbou nebo společným bydlením.
Zdraví otce přítele - pokud mu nedokáže pomoci alopatická medicína, ať se obrátí na alternativní medicínu, ale je zapotřebí opravdu pozorně vybírat, nepadnout na šarlatány. Nevypadá to moc dobře, nehrozí mu nějaký chirurgický zákrok? Ale léčba v zahraničí nepřináší také žádné výsledky. Je to jen na něm, co zvolí za postup, ale k ničemu ho nepřesvědčuj. Můžeš se jen zmínit a bd se chytí nebo ne. Nejlépe mi vychází homeopatie.
Není tady
Nevím, jestli ho čeká nějaký zákrok...přišel o svaly v rukou...a jde to dál
Není tady
V tomhle ti neporadím, i když bych ráda. Nakonec je to třetí osoba, a i když věřím, že ti to leží na srdci, musel by se pro přesné odpovědi ptát sám. Ale znovu opakuju, homeopatie by to mohla alepoň zastavit nebo výrzně zpomalit.
Není tady
Děkuju Ti i za to...
Není tady
anna-mary napsal(a):
Tak nech chvíli čas běžet. Viselec je před Smrtí, což je velká změna s novým začátkem. Až dozraje čas, změna se sama ohlásí. Dokud ti leze Viselec, není vhodná doba cokoliv měnit. Jen sleduj, co se kolem děje. Přihodila jsem ti další karty a ono se už Kolo štěstí v pravý čas přihlásí a zatočí ti životem. A příjemně
...............jaký?
Tedy karty?
no to jsem zvědavá......
Není tady
Mrkáš pěkně Úplně prostě jsem si položila otázku: Co pro tebe znamená karta Viselce? A vytáhla si tři karty. Bylo tam Kolo štěstí, mečová sedma a eso pohárů. Jediné Kolo štěstí je z Velké arkány, což ukazuje na to, co už je dané. Ostatní dvě karty jsou z Malé arkány, tyhle záležitosti se mohou ještě měnit. Takže odpověď byla taková, jaká byla
Není tady
No dobře......nebudu se tvářit, že tomu rozumím a budu se užírat chvilku zvědavostí. Nelze mi jinak, jsem Blíženka, všech blíženců kapitánka
Ale to je fuk - kolo štěstí se mi líbí!
Není tady
Pro Annu-mary: mohla bych mít taky jednu otázečku? Já si zas v poslední době 3x za sebou vytáhla poustevníka....Ptala jsem se na svůj vztah, pořád čekám na tu "životní lásku" a poustevničit se mi nechce..........
Není tady
Mám doma jedny tarotové karty aj s knihou celkom nové a sú mi na nic, keby ich chcel niekto kúpiť tak ich s radosťou predám.
Není tady
Holly napsal(a):
Pro Annu-mary: mohla bych mít taky jednu otázečku? Já si zas v poslední době 3x za sebou vytáhla poustevníka....Ptala jsem se na svůj vztah, pořád čekám na tu "životní lásku" a poustevničit se mi nechce..........
Milá Holly, s poustevníkem toho moc nenaděláš Spíš se zamysli, jestli opravdu chceš vztah. Možná je v tobě něco nezpracovaného z minulých vztahů. poustevník nabádá podívat se do svého nitra, hlavou mnohokrát něco chceme, ale v srdci to cítíme jinak. Taky je možné, že budeš muset přehodnotit svoje požadavky, nečekat "životní lásku", ale prostě jenom lásku a ona přijde. Zřejmě to ještě chvíli potrvá, ale dočkáš se.
Není tady