Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#101 13. 11. 2008 17:16

ajka123
♥♥♥----
Místo: Slovensko, Záhorie

Re: vykladani karet

já si to tiež myslím, že to nestojí za to já osobne by som s tým nedokázala normalne žiť,

Není tady

#102 13. 11. 2008 17:22

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha

ajka123 napsal(a):

já si to tiež myslím, že to nestojí za to já osobne by som s tým nedokázala normalne žiť,

Kámoška prostě nedokáže překousnout, že ji opustil chlap, a mermomocí ho chce zpátky. A udělá pro to všechno. Akorát si neuvědomuje, že tudy cesta nevede, že každý člověk má svobodnou vůli - i její bývalý, který se prostě svobodně rozhodnul, že ji nechce. A na to má právo. A to ona neovlivní...
Ještě si nepřipustila že vztah skončil, ale to je jediné řešení jejího problému. I když to bolí.

Není tady

#103 13. 11. 2008 17:27

ajka123
♥♥♥----
Místo: Slovensko, Záhorie

ale tam je aj ten problem, že je to už rok a to ona ho poslala preč mala druhého ona si myslí že ho vlastní proste jí vadí, že teraz nikoho nemá tvrdí že si až teraz uvedomila jak ho stale miluje, já sem sa jej snažila poradiť ale hned mi to vratila nech sa podivam na seba jak dlho mi to trvalo asi to už nebude dlho moja kamaratka

Není tady

#104 13. 11. 2008 20:45

Nemo
♥------

Martinka má naprostou pravdu. Nehledě na to, že i když se dá tak nějak pochopit zamýšlení Tvé kamarádky (něco zkusila, dotyčného mládence opustila a najednou se k němu chce zase vrátit), velmi bych ji varovala pře jejími nápady, co udělat, aby se k ní zase chtěl vrátit. Přát si může, ale nesmí ovlivnit vůli někoho jiného. Uplynula už přece jen delší doba, ten kluk už je někde jinde a jen mi trochu připadá, že dotyčné děvče se nedokáže smířit s tím, že by ji někdo odmítl - nezlob se prosím za to na mne.gloria
Rozhodně by tuhle záležitost měla už nechat spát a nedělat takové hlouposti, jako si pomocí magie a zaklínadel vynucovat lásku někoho jiného. Aby se pak holka jedna nedivila...rodna

Není tady

#105 13. 11. 2008 20:46

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

hurá, tak jsi zpátky trefila storstark

Upravil(a) PPavlaa (13. 11. 2008 20:47)

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#106 13. 11. 2008 21:18

Nemo
♥------

No holky, kde jste všechny???va To mají dneska všechny kartářky kšeft, jenom já ne? kapitulation To si tady asi musím kecat sama se sebou... vissla

Není tady

#107 13. 11. 2008 21:28

Nemo
♥------

Ahooooooooooooooooooj PPavliii godlike Jo jo, jsem tady - akorát mi strašně drhne net a nestačím reagovat tak, jak bych chtěla hmm Psala jsem Ti na mail - to už jsi asi zaregistrovala. Díky bohu za ty dary, že tady nejsem sama... Kartářky asi končí kšefty smile a navrací se na základnu. storstark

Není tady

#108 13. 11. 2008 21:30

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

četla, děkuju smile potěšil mě smile písnu wink

tak jsi tady jediná, tak nás budeš muset rozebrat ty, co nás čeká a nemine smile

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#109 13. 11. 2008 22:02

Nemo
♥------

Tak jsem se asi radovala přečasně grater Kartářky se asi navrací z kšeftů, ale místo aby šly sem do Výkladu karet, tak courají někde po sexuální poradně (požehnaný administrátor přivře očko a odpustí wink ).
To Martinka: Marti, já osobně jsem nikdy do žádných kurzů nechodila - myslím na naučení jak vykládat. S kartami jsem se začala seznamovat po bolestivé zkušenosti, kdy jsem s půlročním předstihem téměř na den vycítila, kdy mi zemře táta ("spletla" jsem se o jediný den). Byl to relativně mladý chlap (necelých 56 let v té době). Karty jsem vzala do ruky ve chvíli, kdy jsem si uvědomila, že se se mnou něco děje, že cítím věci, které se ještě nestaly a jelikož jsem cítila hblavně ty špatné budoucí události, tak jsem se snažila najít cestu, jak zjistit, čeho konkrétně se ten "vjem" - či jak to nazvat -týká. Bylo to u mne zoufalství a pravdou je, že ze začátku jsem věděla ohledně výkladu úplný prd - byla jsem z těch symbolů naprosto jalová... Šlo v podstatě o to, abych svou praxi (to, co se mi do té doby všechno stalo) dokázala nějak teoreticky vysvětlit. Teorie pokulhává za praxcí v podstatě dodnes. Opravdu to není jen o kurzech a biflování z knih. Ale myslím, že ty jsi poznala také dost, co se týče praxe, ale držíš se trochu zpátky - jsi pragmatik. par Sama nejspíš už znáš, jak to funguje. smile

Není tady

#110 13. 11. 2008 22:14

Nemo
♥------

Jeje, PPavlii, ráda Tě zase čtu. Promiň prosím Tě, můj internet je opravdu invalida. Asi tady nemůžu říkat jadrnná vesnická vyjadřiva, ale je to ten malej zelenej zmetek a ten je pořád vypojenej usch Proto píšu neustále se zpožděním. Vypadá to, že si tady povídáme jen my dvě - kdo ví, kde ty ostatní holky visí wink Pokud jsem ale dobře pochopila, Ty sama si s výkladem také hraješ a zkoušíš a zjišťuješ a učíš se... Viď? Ovšem taky si nějak myslím, že jsi to začala zkoušet jako hledání odpovědi na nějaké otázky, které Tě začaly trápit a jelikož budeš asi introvert, nerada probíráš své hluboké bolístky a snažíš se před ostatními působit vyrovnaně a zahrát tu úzkost do legrace (do kouta si zalezu pak a tam se vybrečím) - alespoň do té doby, než si to objasníš sama v sobě. Pletu se? Promiň, Ty jsi z Prahy, nebo z okolíčka? Okolo stolalala... hjarta

Není tady

#111 13. 11. 2008 22:21

Nemo
♥------

No, a je to, jediná parťačka mi zmizla do kopru... grater To se tedy mám - mít pokec jen sama pro sebe, to si začínám připadat jako buržoust wink Je mi tady samotné smutno, holky roll

Není tady

#112 13. 11. 2008 22:32

Nemo
♥------

Ach jo, tak jsem tady fakt sama? To tady není ani paleček od té pověstné nohy? Tak Vám, holky, přeji klidnou dobrou noc sova  Ale kdyby přece jen některá z Vás nemohla usnout, jsem ještě tady par Než taky odpadnu...

Není tady

#113 13. 11. 2008 22:48

Nemo
♥------

Holky, teď mne napadlo - pitomý nápady člověka napadají hlavně ve chvíli, kdy je ouplně, ale ouplně sám jako já teď tady a teď wink -  vykládáte některá z mariášovách karet? Vyznáte se v tom? Otázka zní: když dělám Crowleyho, dokážu cítit i jiný druh karet? Mariášky jsou pro mne trochu dost jinou dimenzí... Je možné, že když přede mnou někdo vyloží mariášky, tak podvědomě se na ty karty napojuji (přesto, že s nimi neumím pracovat) a v téhle fázi tzv. odahuji? Kdo z Vás dělá mariášky? Poradíte?

Není tady

#114 13. 11. 2008 22:59

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha

Ahoj :-) Já mám Osho Zen Tarot, a takový vjemy jako Ty nemám... karty měl přítel, když jsme se seznámili tak se mi moc líbily, pořád jsem mu je brala a potom jsem dostala ty samý svoje... spolu jsme šli na 3 víkendové kurzy Ranky, a asi už po tom druhém mě to chytlo tak, že jsem vyložila karty půlce oddělení v práci... Já to mám naopak, přes karty se učím cítit. Kurzy byly jen začátek, nejlíp se člověk učí praxí, tj. výkladem. Pořád odhaluju nové významy jednotlivých karet... Stejně je to berlička, pomůcka k tomu jak pochopit co se děje, a výklady souvisí hodně s osobností kartářky...

Není tady

#115 14. 11. 2008 11:56

haiel
♥♥♥♥♥♥-

Nemo napsal(a):

Holky, teď mne napadlo - pitomý nápady člověka napadají hlavně ve chvíli, kdy je ouplně, ale ouplně sám jako já teď tady a teď wink -  vykládáte některá z mariášovách karet? Vyznáte se v tom? Otázka zní: když dělám Crowleyho, dokážu cítit i jiný druh karet? Mariášky jsou pro mne trochu dost jinou dimenzí... Je možné, že když přede mnou někdo vyloží mariášky, tak podvědomě se na ty karty napojuji (přesto, že s nimi neumím pracovat) a v téhle fázi tzv. odahuji? Kdo z Vás dělá mariášky? Poradíte?

Ahoj, Nemo. Hezky sis tady včera pokecala lol Ale 20 000 mil pod mořem je asi doopravdy ideální místo pro meditaci nad Crowley tarotem lol Já mariášky nepoužívám, takže konkrétně na tohle ti neodpovím, ale obecně se to má s výkladovými systémy tak, že fungují úplně všechny, když se s nimi pracuje často. Ptáš se, jestli je cítění jednoho druhu tarotu přenosné na jiný druh. Takto - "cítivé" kartářky se na mne asi budou mračit, ale musím přiznat, že z přístupu charakterizovaného slovy "vyciťování", "napojování" atp. mám trochu husí kůži. Tarot se ČTE. Zvlášť, když se jedná o výklad druhému člověku. Napojovat se je nebezpečné. To máš jako se zlomeninou a doktorem. Pomůže ti jenom ten, který pomáhá na základě svých znalostí a praktických zkušeností. Nepomůže ti příliš, když se na tebe bude napojovat, aby cítil tvoji bolest aby věděl,jak ti je, to je ti prd platný a pro něj by to bylo oslabující. Stejně jako pro kartáře, který by se denně namáčel do energetických polí klientů. Je to sice snadné, člověk do toho často sklouzne, zvláště ženy,ale není to dobře. V tvojí bublině nemá kartář co dělat. Aby byl schopen jenom a bezpečně číst, musí mít praxi na základě teoretických pravidel.  V tomto směru neplatí žádné přirozené vlohy, leda že by jednou z nich byla obrovská vnitřní disciplína. To vciťování se do symbolů je na místě jenom tehdy, když člověk vykládá karty sám na sebe. Tehdy je ve vlastní bublině a nemusí se obávat nějaké "energetické infekce". K tomu dobře slouží všelijaké ty meditační karty andělské, Osho apod. Tam se člověk obejde i bez teorie. U Crowleyho už ne. Vyciťováním se dostane jenom někam a dál už bloudí. Teď se vracím k těm mariáškám, u kterých si s pomocí vyciťování neškrtneš už vůbec. Pokud by ses na takový systém chtěla přeorientovat, musela by ses naučit základy ze systému analogického (asi tarot) a pak si vypracovat vlastní čtecí metodu. Dále se ptáš, zda se podvědomým napojováním (např. na ten mariáš) odhaluješ.  Tímto ne. Odhaluje tě ale jakákoliv metoda, ať už karty nebo cokoliv jiného, kterou vládne operatér. I kdyby tě odhalil samotný Crowley a kartář jej neuměl číst, tak tě nevidí. A kdyby na to šel "napojováním", čili lezl do tvé bubliny, dostane dříve nebo později energetickou přesdržku.  (ne každý kartář je schopen se stejně jako léčitel po každé práci v energ. úrovních zase očistit). Osobně se z výše uvedených důvodů výkladem karet nezabývám, vím, že ne vždy je člověk schopen přesně číst a do práce s cizími energiemi mě nikdo nedostane ani párem volů. Navíc se necítím být povolaná k tomu, abych tímto způsobem pomáhala lidem.  Kdo má o tyto věci velký zájem, má vždy možnost se je naučit (bez ohledu na úroveň vrozených dispozic) a kdo se v tomto omezuje toliko na pasivní obcházení kartářek, tak se zkrátka sám staví do role toho, kdo je odkázán věřit těm druhým. A jak už krásně poznamenala Martinka, je to jenom berlička. A to doslova. Berle slouží k tomu, aby se pomocí nich marod zase mohl postavit na vlastní nohy. Jednou přijde čas je odložit. Tak jsem si taky pokecala :lol , na samotnýho člověka v ponorce to  holt občas  přijde, viď, Nemo big_smile , ale zato jsem se  vykecala a dále již kecati nebudu. smile

Upravil(a) haiel (14. 11. 2008 11:56)

Není tady

#116 14. 11. 2008 12:17

Somaia
Host

Ahojky Nemo pussa ... mariášky jsem používala v úplném začátku jen pro sebe a z mého pohledu , když to vyjádřím jednoduše bez dlouhého vysvětlování: ve stylu-má mě rád- nemá mě rád- láskou se souží... ,lol  prostě dětinské ...začátečnické lol
Později mě samozřejmě oslovil Crowley a to nejen grafickou stránkou , kterou považuji za dokonalou ,ale i svým propojením na astrologii, numerologii, kabalu ... je tam prostě dokonale všechno..  celý život i s mystikou a fungováním vesmírných zákonů ... big_smile

No a ještě k tomu jsem si později  přibrala klasické cikánské karty, to je taková hravá ... veselejší, jednodušší cestička. Cikánské kartičky jsou takové drsné a úderné, rychle poznáš, kdo přišel s otázkou i jaké má úmysly... zkrátka, kdo sedí před tebou... lidé mají často sklony zastírat , co ve skutečnosti jsou a dělat ze sebe to co nejsou... big_smile

#117 18. 11. 2008 22:27

Nemo
♥------

haiel napsal(a):

Nemo napsal(a):

Ahoj, Nemo. Hezky sis tady včera pokecala lol Ale 20 000 mil pod mořem je asi doopravdy ideální místo pro meditaci nad Crowley tarotem lol Já mariášky nepoužívám, takže konkrétně na tohle ti neodpovím, ale obecně se to má s výkladovými systémy tak, že fungují úplně všechny, když se s nimi pracuje často. Ptáš se, jestli je cítění jednoho druhu tarotu přenosné na jiný druh. Takto - "cítivé" kartářky se na mne asi budou mračit, ale musím přiznat, že z přístupu charakterizovaného slovy "vyciťování", "napojování" atp. mám trochu husí kůži. Tarot se ČTE. Zvlášť, když se jedná o výklad druhému člověku. Napojovat se je nebezpečné. To máš jako se zlomeninou a doktorem. Pomůže ti jenom ten, který pomáhá na základě svých znalostí a praktických zkušeností. Nepomůže ti příliš, když se na tebe bude napojovat, aby cítil tvoji bolest aby věděl,jak ti je, to je ti prd platný a pro něj by to bylo oslabující. Stejně jako pro kartáře, který by se denně namáčel do energetických polí klientů. Je to sice snadné, člověk do toho často sklouzne, zvláště ženy,ale není to dobře. V tvojí bublině nemá kartář co dělat. Aby byl schopen jenom a bezpečně číst, musí mít praxi na základě teoretických pravidel.  V tomto směru neplatí žádné přirozené vlohy, leda že by jednou z nich byla obrovská vnitřní disciplína. To vciťování se do symbolů je na místě jenom tehdy, když člověk vykládá karty sám na sebe. Tehdy je ve vlastní bublině a nemusí se obávat nějaké "energetické infekce". K tomu dobře slouží všelijaké ty meditační karty andělské, Osho apod. Tam se člověk obejde i bez teorie. U Crowleyho už ne. Vyciťováním se dostane jenom někam a dál už bloudí. Teď se vracím k těm mariáškám, u kterých si s pomocí vyciťování neškrtneš už vůbec. Pokud by ses na takový systém chtěla přeorientovat, musela by ses naučit základy ze systému analogického (asi tarot) a pak si vypracovat vlastní čtecí metodu. Dále se ptáš, zda se podvědomým napojováním (např. na ten mariáš) odhaluješ.  Tímto ne. Odhaluje tě ale jakákoliv metoda, ať už karty nebo cokoliv jiného, kterou vládne operatér. I kdyby tě odhalil samotný Crowley a kartář jej neuměl číst, tak tě nevidí. A kdyby na to šel "napojováním", čili lezl do tvé bubliny, dostane dříve nebo později energetickou přesdržku.  (ne každý kartář je schopen se stejně jako léčitel po každé práci v energ. úrovních zase očistit). Osobně se z výše uvedených důvodů výkladem karet nezabývám, vím, že ne vždy je člověk schopen přesně číst a do práce s cizími energiemi mě nikdo nedostane ani párem volů. Navíc se necítím být povolaná k tomu, abych tímto způsobem pomáhala lidem.  Kdo má o tyto věci velký zájem, má vždy možnost se je naučit (bez ohledu na úroveň vrozených dispozic) a kdo se v tomto omezuje toliko na pasivní obcházení kartářek, tak se zkrátka sám staví do role toho, kdo je odkázán věřit těm druhým. A jak už krásně poznamenala Martinka, je to jenom berlička. A to doslova. Berle slouží k tomu, aby se pomocí nich marod zase mohl postavit na vlastní nohy. Jednou přijde čas je odložit. Tak jsem si taky pokecala :lol , na samotnýho člověka v ponorce to  holt občas  přijde, viď, Nemo big_smile , ale zato jsem se  vykecala a dále již kecati nebudu. smile

Dobrý večer přeji, Haiel. godlike
Bohužel v mém textu došlo k malému překlepu a tudíž se odpověď ubírala malinko jiným směrem. Neměla jsem na mysli slovo "odhaluji", ale "odhaduji". Nicméně to vůbec nevadí. Tvůj názor se mi líbí, i když mám trochu jiné zkušenosti, nicméně je vidět, že dobře víš, o čem mluvíš. Jedno mi můžeš věřit - karty dělám již dlouho a vím, že stále se mám co učit - tohle není škola, aby člověk mohl říci, že ví všechno. Myslím, že to řekla velmi dobře Martinka1 - je to vývoj. A já poznávám, že u každého to je různé, takhle "věc" se nedá dát do žádných mantinelů. Každá z nás má jiné zkušenosti a jiný přístup. Důležité pro nás by mělo být pomoci dotyčnému člověku, který nás požádá o pomoc. O nic jiného nejde, vždyť to znáš, co Ti budu povídat. par
A i když jsem si zvolila nick Nemo, tak to není o tom, že bych byla někde v hlubinách smile a nebo v ponorce. Nemo má jednu ploutvičku menší - zrovna tak, jako já mám menší zdroj teorie. Ne všechno je tak jednoduché, jak se na první pohled může zdát.
Ale aby jsi mne špatně nepochopila a neurazila se - jsem ráda, že jsi napsala zase svůj pohled na věc, opravdu. A neboj se, s cizími energiemi si opravdu nezahrávám, ani nic podobného. Jen si myslím, že tady je spousta děvčat, která se teď nachází v obtížné fázi života a snaží se najít nějaké vysvětlení, jakékoli, když už ta pragmatická vysvětlení nejsou. A třeba si k tomu nalezení otázky zkouší doma vyložit samy sobě karty, aniž by pořádně věděly, co která znamená a neumějí je číst, jen se snaží cítit, nemají za sebou žádnou teorii v kurzech atp. A zrovna z těchhle chvilek osamocených a nešťastných holek vzešlo dost skvělých a fungujících kartářek a věštkyň. Tak ať se tyhle řady rozrostou - a věř mi, nejde o žádné berličky, které je po čase třeba zahodit. hjarta

Není tady

#118 19. 11. 2008 15:41

haiel
♥♥♥♥♥♥-

V pohodě, Nemo. Diskuzní fóra jsou od toho, aby si lidi pokecali smile Psala jsem, jak mi běžely myšlenky, jenom svůj pohled na věc, aniž bych se držela přesně tématu daného tvojí otázkou.  Nic víc. smile

Není tady

#119 23. 11. 2008 16:35

Nick3594
Host

Som, vyložíš mi v Černošicích rodna?

#120 23. 11. 2008 20:26

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Bosoženky, já jsem si poslední dobou několikrát vytáhla Viselce - tak vás prosím, řekněte mi k tomu svoje, jo? Něco málo jsem vyslechla, ale chtěla bych to vidět z více stran..... rodna

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#121 23. 11. 2008 20:52

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Holky, já se úplně zbláznila. Za týden jdu k psycholožce, co vykládá Tarot (jako pomocný prostředek). Žádné předpovídání budoucnosti.
Vůbec nevím, jak výklad karet probíhá, a nikdy jsem nechápala, proč tam lidi chodí, a zkoumají to, jak to "sedí"...
A teď tam jdu sama. Jsem se zbláznila.

Není tady

#122 23. 11. 2008 20:55

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Proč, prosímtě? va Rorsachovy testy ti připadaj vědečtější? lol A používají se smrtelně vážně, přece....

Není tady

#123 23. 11. 2008 20:57

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

VIselec představuje obraz dobrovolné vědomé oběti pro dobro, která přesahuje sobecké cíle. Tato oběť se může týkat čehokoli z vnějšího světa, ale i vnitřního postoje či principu. Jedná se však o oběť, která byla učiněna jako naprosto vědomé rozhodnutí, jehož součástí je i plné přijetí utrpení, jež bývá od oběti neoddělitelné. (půjčuju si z výkladu tarotu)

Podle příběhu karty, jde o ponoření se do vnitřního světa. Protože tě čekají zvraty v tom světě vnějším, máš vlastně dvě možnosti, trpět a duševně zůstat v klidu a čekat až se rozbouřená hladina života zklidní a nebo se spolehnout na vnější síly. Pouštět se do boje ted opravdu nemá smysl. je třeba vyčkat až se vír událostí zklidní a ty snadněji uvidíš, kam tě situace dovede.

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#124 23. 11. 2008 21:08

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Děkuju pussa
Tak já ho teda ještě nezabiju glorialol

Není tady

#125 23. 11. 2008 21:10

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

Damilo, pokud je to tarot u psycholožky, absolutně nebude souviset s výkladem budoucnosti ale spíše s tvým vlastním vnímáním, co ty uvidíš za danou kartou. Jak jednoduché....

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí