Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 17. 5. 2006 17:26

nikabb
♥♥-----

Prosím poraďte......8.měsíční kluk Dominik

Ahojky všichni! Potřebovala bych poradit  která z vám máte asi tak stejně starýho klučinu jako já. Jak trávíte celý den a jak ho zabavíte aby ste měli volno???? Dominik už leze a při pomoci chodí, v postýlce dlouho nevydrží a chce být pořád se mnou a já nemám čas nic udělat....Nejsou nějaké klokanky nebo židličky které bych mohla brát sebou do jiných místností a on v nich mohl být????
Budu moc ráda za každou radu díky, mějte se PETRA

Není tady

#2 17. 5. 2006 18:33

Stelička
♥♥♥♥♥♥-

Re: Prosím poraďte......8.měsíční kluk Dominik

Ta klasická stará dřevěná vysoká židlička se dá složit na stoleček se židličkou a je na kolečkách, takže to přetáhneš kamkoliv. Dítě v ní ale klouže dolů, tak se to řeší přepásáním židličky páskem mezi nožkami dítěte (podobně jako v autosedačce nebo v některých kočárcích).
Na stoleček můžeš dát nějaké hračky - ty ti brzy ale shodí dolů. Já tam většinou nasypala neochucené burizony, než je děcka stačila prstíčky pozobat, byl klid. Na olízané prstíky se různě nalepily, v puse rychle rozpustily, takže udušené nehrozí a kalorické nejsou, takže se dají dát i mezi jídly.
Vysavač nutný!!! big_smile

http://sirmi.ic.cz/cara/215.gif

Není tady

#3 18. 5. 2006 9:00

Ájinka
♥♥♥----

nikabb:
nastává ti "pekelné období", které znají všechny maminky. Bude ještě hůř, až začnč chodit, všechno kramařit, strhávat vše, na co dosáhne (pozor na sporák), lézt všude (pozor na otevřená okna) atd.  Ne že by "zlobil", ale bude jen zvídavý a ještě nebude mít takový rozum, aby dokázal domyslet to, co se může stát. Také získává první zkušenosti  při pohybu ve "velkém "světě.V té době jsem já vypustila vzorně načinčaný byt a celý den jsem se věnovala dětem. Hrála si s nima, kreslila, stavěla kostky atd. Když otvíraly skřínˇky a šuplíky, lezly do výšek atd., hned jsem jim ukazovala, co se může stát a proč si mají dávat pozor - a domácnosti jsem se věnovala až v době, kdy spaly.  Během odpoledního spánku jsem "hasila požáry", všechno ostatní jsem dělala až večer, včetně přípravy vaření na druhý den.S dětma jsem dělala jen práce, do kterých jsem je mohla aktivně zapojit, i když výsledek byl zpočátku ještě horší než původní stav.  V mém případě to prostě jinak nešlo, ale výsledek stál za to. V té době jsem je učila na nočník, učila je oblékat, zavazovat tkaničky, osobní hygieně, uklízet si hračky a drobečky po jídle, básničky, písničky,prostě všechno. Toto období trvalo zhruba do tří let, tedy do doby, dokud nepřerostly hlavičkama všechny rohy v bytě. Měj pro svého chlapečka hodně pochopení a trpělivosti, tato doba rychle uběhne a už nikdy se nezopakuje.

Není tady

#4 18. 5. 2006 12:15

Simona Janoušková
♥♥♥♥---

Nejlepší je byt udělat dítěti vzdorný (všechny věci dát z dosahu), pak může lézt do všech místností a hrát si na zemi. Většinu práce dělám, když dítě spí.

Není tady

#5 18. 5. 2006 19:42

Peta
♥♥-----

Mě se osvědčila dřevěná ohrádka. Neříkám, že by v ní moje šmejdilka vydržela dlouho, ale aspoň na záchod  a na nějaké odskočení to bylo. A hlavně jsem věděla, že si nic neudělá. Ale jinak je pravda, že pro mě ty tři měsíce od 8 měsíců do 11 bylo nejhorší - zlaté šestinedělí. smile Přeji pevné nervy

Jestliže budete dělat pořád to, co vždycky - vždycky dostanete to, co už jste měli

Není tady

#6 19. 5. 2006 6:43

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Nejlepší je dítě do stáří šesti měsíců - kdo ho položíš, tam ho taky najdeš http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png. Buď ráda, že nemáš dvojčata - to je zážitek, a co teprve, když začnou chodit!!! V životě jsem nepodávala takové sportovní výkony, jako v tomto období. Než jsem jedno odchytla, druhé mizelo v dáli, protože tam šel pejsek a když jsem pro něj doletěla, první se cpalo písečkem nebo se servalo o kyblíček http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png
VYDRŽ - VYROSTE!

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#7 19. 5. 2006 8:53

pavli
♥♥♥♥♥--
Místo: Valmez

mě se ohrádka neosvědčila, během prvního dne už byl okamžitě řev, jakmile se ukázala v dohledu :-) tak jsme ji nepoužívali a prostě hlídali :-) je to velmi náročné období. jinak dítě samozřejmě leze ve všech místnostech, nemusí být židlička, stačí deka na zem pro měnší děti, tepláčky pro větší...

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10726;104/st/20070315/n/Karin/dt/-6/k/8568/age.png

Není tady

#8 19. 5. 2006 9:09

Nikiska
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Východní Čechy

Nikabo jednou z možností je židlička, ale já jsem vždy dávala na zem larisku a na ní spoustu hraček a naše holčička, byla ve svém živlu. Tak jsem aspoň mohla trochu té práce udělat. Ale jinak jsem taky většinou něco dělala, když spinkala.

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;31;31/st/20100109/n/Tomulkovi/k/b028/age.png

Není tady

#9 19. 5. 2006 10:51

nikabb
♥♥-----

Ahojky....všem děkuju za příspěvky a budu ráda když ještě někdo napíšete.
Koukám,že se skoro všichni shodujete v tom, že nejlepší je nechat malýho na zemi. Nemáte někdo zkušenosti s klokankou?Mám na mysli tu, ve které může být malej jak na mým břiše tak i zádech?
Nejhorší je,že Dominik na zemi dlouho nevydrží si hrát a chtěl by se pořád chovat a být se mnou.....nechci se stát jeho otrokem...snad mi rozumíte.Nevím jak ho to odnaučit....když ho dám do postýlky,aby tam chvíli byl,tak kolikrát brečí dokud nepřijdu a nevyndám ho.
Díky za rady...

Není tady

#10 19. 5. 2006 13:12

Ájinka
♥♥♥----

Ještě jsem zapoměla: moje vnoučeta měla chodítko. Je to sedátko na kolečkách, kam ho posadíš a dítě se samo odstrkuje nožičkama a  pohybuje se po bytě. Kolem má rám, který zabraňuje , aby hlavičkou do ničeho nenarazil a nepřirazil si ručičky. Před dítětem je malý stoleček, bývají na něm napevno přidělané pohyblivé hračky.Hodně v něm byli tak asi 2 až 3 měsíce, dokud sami nezačali chodit, pak už ani jednou.
Nemysli si, že tvůj chlapeček se chce jen chovat, on s tebou chce být proto, aby sis s ním hrála a dávala mu nové podněty. Roste a už ho nebaví jen tak se batolit v postýlce.

Není tady

#11 20. 5. 2006 20:40

alba
♥♥-----

Moje 14.měsíční dcera je nejradši, když mě má na dohled.Jakmile mě nevidí, začne fňukat( tedy za předpokladu ,že jsme doma jen my dvě).Takže když vařím, je se mnou v kuchyni a hraje si s kastroly a vařečkami, kelímky atd.Když jí to přestane bavit, dám jí do dětské sedačky, mám ji u sebe, kouká jak vařím,popř.jí dám chroupat piškot.
Pak spolu třeba jdeme dát prát prádlo do pračky,malá vytahoje prádlo z koše a hází ho na zem, já to dávám do pračky a tak.Pak si s ní jdu chvíli hrát, chvíli se u toho zabaví a třeba u toho vydrží i sama.Jinak pokud jí nehlídám, je schopná vyrabovat zásuvky. skříňky, už si umí vylézt na kanape (taky z něj spadnout), takže jsem pořád ve střehu.Někdy si říkám, už aby tohle náročné období bylo za námi, ale na druhou stranu jsou ty mrňata teď roztomilá jak se batolí a všechno zkoumají.

Není tady

#12 21. 5. 2006 12:37

nikabb
♥♥-----

Ájinka napsal(a):

Ještě jsem zapoměla: moje vnoučeta měla chodítko. Je to sedátko na kolečkách, kam ho posadíš a dítě se samo odstrkuje nožičkama a  pohybuje se po bytě. Kolem má rám, který zabraňuje , aby hlavičkou do ničeho nenarazil a nepřirazil si ručičky. Před dítětem je malý stoleček, bývají na něm napevno přidělané pohyblivé hračky.Hodně v něm byli tak asi 2 až 3 měsíce, dokud sami nezačali chodit, pak už ani jednou.
Nemysli si, že tvůj chlapeček se chce jen chovat, on s tebou chce být proto, aby sis s ním hrála a dávala mu nové podněty. Roste a už ho nebaví jen tak se batolit v postýlce.

Chodítko mě taky napadlo,ale nevím od kdy se může používat?Slyšela jsem,že až od té doby co dítě samo chodí. No a Dominik sice chodí,ale když ho držím za ruce. Já tomu rozumím,že už je zvědavej a chce dělat to co já když to vidí,ale musí se taky naučit zabavit se sám...nebo ne?Nikdy neměl problémy večer s usínáním sám v postýlce (8-9hodina), no a teď poslední 2měsíce usíná až v 11h.Když ho položím ke spánku do postýlky začne řvát(doslova) a brečí dokud ho nevyndám.Vždy ho chvíli pochovám a zpívám mu když ho pokládám do postýlky,ale jakmile ho položím a zjistí,že není u mě hrozně brečí. Já sem z toho už zoufalá.Moje mamka mi radila ať ho nechám vyřvat,že jinak se z toho zblázním když se naučí abych hned přiběhla nebo ho chovala. Co mám dělat?

Není tady

#13 21. 5. 2006 19:46

Majdalena
♥♥-----

Na chodítka bacha. Jednak jsou nebezpečná, jednak to prý ani není vhodné. Já dceru nosila normálně v batohu na nošení dětí na zádech (to už nemohlo být jinak- ale bacha na to, zvyknou si a nechtějí jinak), druhá sadistická varianta byla ohrádka. Měla jsem ji vyrobenou ze starých postýlek, a když jsem potřebovala, byla tam. Dostala vždy něco zajímavého na hraní a byl klid. Ale stejně jsem většinu práce dělala v době, když spala. Naši mne přivazovali za nohu ke stolu. Provaz jsem měla tak dlouhý, abych byla v bezpečí. Ale to bych se bála, že se dítě uškrtí. Jo a ktěm zábavám: líbil se jí hrnes a vařečka, byl to hukot. Taky měla v oblibě různé balonky a mističky, které šly dávat na sebe a do sebe. A pak věci, které vydávaly zvuk.

Není tady

#14 21. 5. 2006 20:31

alba
♥♥-----

nikabb napsal(a):

Ájinka napsal(a):

Chodítko mě taky napadlo,ale nevím od kdy se může používat?Slyšela jsem,že až od té doby co dítě samo chodí. No a Dominik sice chodí,ale když ho držím za ruce. Já tomu rozumím,že už je zvědavej a chce dělat to co já když to vidí,ale musí se taky naučit zabavit se sám...nebo ne?Nikdy neměl problémy večer s usínáním sám v postýlce (8-9hodina), no a teď poslední 2měsíce usíná až v 11h.Když ho položím ke spánku do postýlky začne řvát(doslova) a brečí dokud ho nevyndám.Vždy ho chvíli pochovám a zpívám mu když ho pokládám do postýlky,ale jakmile ho položím a zjistí,že není u mě hrozně brečí. Já sem z toho už zoufalá.Moje mamka mi radila ať ho nechám vyřvat,že jinak se z toho zblázním když se naučí abych hned přiběhla nebo ho chovala. Co mám dělat?

Snad ho to časem přejde,asi je zrovna v období, kdy je nejvíc závislý na mámě.Nevím přesně, co ti poradit, každé dítě je jiné.Já jsem s usínáním mých holek problémy neměla,zvlášť ta mladší se do postýlky vyloženě těší.Dostane na spaní totiž dudlíka, kterého miluje a kterého jí dáváme jenom na to spaní.Druhýho žmoulá v ruce a je děsně spokojená.Chvíli si tam něco povídá a pak usne.
Zkus se s malým hodně pomazlit než půjde spát,říct mu, že jde "hají"a pak ho tam nechat.Když bude řvát, jít se za ním podívat, ale už ho nechovat, jenom pohladit.Snad ho to brzy přejde,možná je to jenom přechodné období.

Není tady

#15 21. 5. 2006 21:33

Ájinka
♥♥♥----

V čem myslíš, že je chodítko nebezpečné? A proč je nevhodné?
Naopak, co se týče bezpečnosti, nemá chybu. Je pravda, že jsem nezkoumala žádné  chodítko na našem trhu, dcera si ho přivezla z USA. Tam se jim dítě postavilo a protože se chodítko osvědčilo, proto se s ním "táhli" domů.  To ale není podstatné, důležité je, že v něm dítě opravdu bylo bezpečné, i když se v něm  pohybovalo se po celém bytě.
Samozřejmě, že tam dítě dávala až v době, kdy už samostatně stálo  a pokoušelo se chodit  kolem nábytku a za ručičku.Také v něm dítě nebylo dlouhodobě, jen když dcera potřebovala něco menšího udělat. Líbilo se mu tam tolik, že samo vyžadovalo, aby ho tam dala.
Chodítko, o kterém mluvím, mělo dvě výškově nastavitelné polohy. Proto se mohlo nastavit tak, aby mělo dítě volně nožičky na zemi. Někdy se odstrkovalo a pohybovalo se, někdy volně a pohodlně sedělo a hrálo si, někdy stálo a dívalo se, co dělá máma.
Jak jsem napsala výše, používala ho dcera jen velmi krátce, do doby, než se dítě při pohybu zcela  bezpečně osamostatnilo.

Není tady

#16 23. 5. 2006 15:49

Evelin
♥♥♥♥---

Chodítko je NEZDRAVÉ. Cvičila jsem s holkou Vojtovu metodu od 4 měsíců a chodítko nám bylo rehabilitační sestrou i dr. zakázáno, nedoporučeno. (ale výrobcům to je jedno....)A cvičíme dodnes a je nám 9,5 let.
Dává se tam dítě dřív, než je svalově jeho tělíčko připraveno na tento druh pobytu (jakože chůze). Prvně musí lézt, pak vstávat a až pak chodit.
Aby jako dospělé nemělo potíže se zády, pátěří, nohama a pod. TAkže jak jsem ho koupila, tak i prodala (já se smutkem....)
Já taky nemohla v té době nic dělat, pevné nervy, vařit-uklízet a vše..tajně, když spí.  Hlídat, hlídat. Asi každý rodič to má zasebou. Ale ten vývoj, jak umí každý den víc a něco nového, to je nezapomenutelné...to mne bavilo. prostě zázrak.

Není tady

#17 31. 5. 2006 21:02

Gia
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Některým dětem se pak nechce namáhat s lezením, když se můžou chodítkem kamkoliv dostat. To se stalo kamarádce, ale chodítko používali vesele dál. Dítě od kolegy spadlo v chodítku ze schodů. Jeho žena zrovna šla zvednout telefon a dítě objevilo nezavřené dveře. Opravdu chvilka. Měla pak zlomenou klíční kost.

http://tickers.cafemom.com/t/eNortjK1UjI3NjY1VrIGXDASuAKh96.png  http://tickers.cafemom.com/t/eNortjK1UjI3NjY1U7IGXDASwQKk57.png

Není tady

#18 1. 6. 2006 10:56

ponožka
♥♥♥----

Souhlasím s Evelin. Chodítko je nezdravé. Dneska už nejsou chodítka doktory doporučovány.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí