18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Holky, prosím, poraďte. Sice mám nastudováno o kojení ve moné, mau Bepanthenem, sprchuju horkou vodou, snad správně přikládám, a stejně mám bradavky a dvorce úplně spálené a kadé přisátí skoro brečím. Po pár vteřinách je to dobrý, ale ten začátek hned po přiloení je hroznej. Tak se chci zeptat, jestli to takhle bude pořád nebo se to časem zlepí. Díky za odpovědi a přeju hodná miminka
Není tady
zlepí!!! Mě to na začátku bolelo tak, jako kdyby tam byl zánětový punt a malá mi to protáhla. Pak u to bylo lepí..... Mě tyto pocity popisovala i sestřička v nemocnici a bylo řesně takové jak říkala
U v měsíci malé se mi to kojení srovnalo. Teď u mám hroí bradavky
Není tady
ivagrun, kojení by bolet vůbec nemělo, pokud ano, někde je chyba.
Právě o tom psali v poslední Betynce.
Existuje jisté centrum Anahita v Praze 9. Návtěvu by měla hradit pojitovna , ale pouze Vojenská, Oborová a ministerstva vnitra.
Je zde na ně kontakt, ale pouze na mobil. 603 461 741 , 777 161 741 .
Není tady
me nebolelo kojeni ale nekdy prsa, a urcite se to spravi jak se do toho poradne dostanete, u nas uz to je ted taky bezbolestne
Není tady
Ivagrun vydrz!!! Naprosto vim o cem je rec. Vubec nemusis delat nic spatne a bolest je proste udesna. Já brecela při kazdym prisátí a malem kojeni vzdala, taky to byl duvod proc jsem musela prikrmovat. Bradavky me horely, ze jsem chodila v predklonu, jen abych nezavadila o kosili. Nepomahalo vubec nic, ani Bepanten. Proste je jedina rada...vydrzet a utuzovat. Prejde to, neboj. Drzim palce a dej vedet jak to zvladas.
Není tady
Ahojky, jsem pěkně vykulená!!! Vůbec jsem netuila, e kojení můe bolet!!!!
Přeju vem maminkám, aby bolest brzo přela!! Vude se píe, jak je to krásný a o bolesti ani ň!!!!
Není tady
no Ivi, to já si v t+hu myslela, e kojení je jednoduché, e to prostě je tak přirozené, e to jde samo - no čuměla jsem - já neměla problém s těhu ani porodem, ale kojení jsem si odnesla fakt drsně. Hlavně jsem si o tom ani nic nepřečetla. Ale zvládla jsem to. taky to zmákne
Není tady
Hlavně to nesmíte vechny zmáknout jako já.... Z prsou tekla krev, já se nervovala bolestí a Domča přestal papat
Není tady
To je mi líto!! Opravdu valim očka!!!! Take asi si někde půjčím dostupnou literaturu a začnu studovat, abych pak nebyla překvapená. I kdy to bez studia zvládly jiné, přesto se po něčem mrknu!!!
Jinak se holky íleně těím na naeho drobečka!!! Ani nevíte jak!!! Holt hormony pracují na 1000%!!
Není tady
Misho: podobnost čistě náhodná. Já ila v domění, e mimčo připlesknu k prsu a ono se obslouí. V porodnici jsem na to koukala jak rozinka z buchty
Není tady
No tak čučím taky, e to můe ze začátku "troku" bolet jsem tuila, ale to co píete - no potě. U nás je přítí týden kurz kojení pro nastávající matky, tak tam radi vyrazím.
Není tady
ja mela dost nastudovano a taky na predporodnich kurzech nas o tom informovali, proto to nebyl pak takovy problem, spis me bolelo, kdyz se agata prisala kdekoli i mimo bradavku, jsem mela prsa samy cucflek:-)
Není tady
Syn mi stačil v porodnici hned druhý den rozkousal bradavky do krve a protoe jsem stejně mléko neměla, el na flaku. Zkouela jsem ho pořád přikládat, ale mléko nebylo, spí mě měl aspoň jako dudlík. A přiznám se, e kdy mu bylo tak 14 dní, začalo mi být to "dudlíkování" hooodně příjemné. Kam se hrabe chlap ! Tak jsem ho vydrela "kojit" a do roka .
Upravil(a) Ela.. (17. 5. 2006 15:21)
Není tady
Tak to já mám teorii, e mě to nějak naučí v porodnice a e to nějak zvládnu. Asi se budu taky divit. Zatím jsem nic nestudovala a ani se nijak nepřipravovala
Není tady
Ela.. napsal(a):
Syn mi stačil v porodnici hned druhý den rozkousal bradavky do krve a protoe jsem stejně mléko neměla, el na flaku. Zkouela jsem ho pořád přikládat, ale mléko nebylo, spí mě měl aspoň jako dudlík. A přiznám se, e kdy mu bylo tak 14 dní, začalo mi být to "dudlíkování" hooodně příjemné. Kam se hrabe chlap ! Tak jsem ho vydrela "kojit" a do roka .
Tak to uz jsem mockrát od holek slysela...tak porad cekam a ono nic
Není tady
Jo je to fuka.Taky jsem myslela,e to půjde samo.A pak přily na řadu kloboučky,slzy moje i Matouka-asi,e jsem byla nervní- a teď je u ve jak má být.Sice u toho rád spinká,ale to mi u vůbec nevadí.Je mi to příjemné,protoe si u toho odpočinu.Tak opravdu jediná rada je vydret.
Není tady
au au, taky na začátky vzpomínám nerada. V porodnici jsem se slzama v očích trpěla jak pes. Těila jsem se domů na odsávačku Pak se to ale nějak rozjelo, prsa bolely jen jak byly nalité, ale pak zase popraskaly bradavky i přes kloboučky ..... . Nicméně zjistila jsem e musím kojit jen v lee, střídat strany. Jednak je to pohodlnějí, mimi uslo, tak jsem ho nechala leet, ale hlavně je mono s prsem různě pohnout, tak aby kojení nebolelo a přitom i víc teklo mlíčko. I u odsávačky toje to samé. Nev kadé pozici teče mlíčko stejně. Tak Ivuko vydra co nejdéle to půjde, i kdy je to těké
Není tady
Nápodobně a pěkně jsem si v porodnici uila: popraskané bradavky a při kadým přiloení straná bolest.. Sice se píe, e to způsobuje patná technika kojení, ale přikládám pořád stejně jako v porodnici a teď u je to o.k.
Podle mýho názoru si musí na to oumlávání bradavky zvyknout - je to pro prsa změna
Není tady
holky, díky za podporu malej uz se zas zacina probouzet, tak bojim bojim, to zas bude bolet Ale snad to vydrzim, doufam, ze to nebude trvat dlouho a pujde nam to bezbolestne.
Diky za ten kontakt na agenturu, myslim, ze se bude hodit. Davali mi i nejaky cislo v porodnici, tak uvidime.
Není tady
Já to taky měla asi do konce estinedělí. Nemyslím, e to bylo technikou, já kojím pořád stejně, myslím, e u si prsa zvykly na ten nápor:-) Taky jsem to omývala, oetřovala, mazala - úpěla jsem při kadém kojení. Radím vydret, ono to samo ustoupí.
Není tady
Mikaa napsal(a):
Ela.. napsal(a):
Tak to uz jsem mockrát od holek slysela...tak porad cekam a ono nic
neboj, to teprve přijde
Není tady
Tak jste mi připoměli ,tímto tématem, kruné začátky při kojení. Taky jsem měla popraskané; bradavky a do krve. Bolestí se mi kroutili i palce u nohou. Ale řekla jsem si, e chci kojit a vydrela jsem to. Teď mám opačný problém . Jak přestat.
Není tady
Ivagrun, já mám teď necelý tři týdny starou holčičku a při kojení mě taky hrozně bolely bradavky, měla jsem je děsně popraskané a musím říct, e mi hodně pomohl klobouček na kojení. Čekám, a mě přestanou úplně bolet a zase to zkusím bez kloboučku. Drím ti pěsti a to zvládne.
Není tady
To si právě říkám, jestli to nebude krok zpět s tím kloboučkem, e si zase prsa odvyknou a pak to stejně budu muset podstoupit znova.... No ale dnes v noci mi to tak straný nepřilo, musím jetě vychytat, v jaký pozici si malýho přisát. No je to věda, kdo by to byl řek, kdy vidim dokumenty z Afriky, kde kadá enská má u prsu dítě úplně automaticky, a to tam linku kojení asi nemají
Není tady