Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 17. 5. 2006 0:12

Buba
♥♥♥----

Trestní oznámení

Kolko platite?

Není tady

#2 17. 5. 2006 1:25

EFG
♥♥♥----

Re: Trestní oznámení

Anelko, rozhodně to lze. Podívejte se na debatu "společně posuzované osoby ..."  a uvídte, kolik lidí má ten samý problém. Jen se musíme spojit a bojovat společně. Čím více nás bude, tím lépe.
Pozor! Buba je členkou zdejšího spolku ukřivděných samoživitelek a rozhodně není takovým věcem nakloněna.

Není tady

#3 17. 5. 2006 7:21

Frigo
♥♥♥♥♥♥♥

Anelo - roční dítě - alimenty tak nejmíň 8 tisíc + ještě peníze pro matku.
a teď mi klidně rozcupujte lol

Motto ženy :  :-)  :-)
Všichni si myslí, že největším snem každé ženy je mít dokonalého muže...
Zbláznili jste se..?!     Největším snem ženy je žrát a nepřibrat!  :-)

Není tady

#4 17. 5. 2006 8:15

kido
♥♥-----

No částka osm tisíc pro roční dítě už je nadstandart, to už musí mít rodič vyšší životní úroveň. Výživné se nestanovuje jen na základě věku, ale i dle jeho zdravotní stavu, potřeb a samozřejmě majetkových poměrů
obou rodičů. Předpokládám, že matka dítěte je na mateřské dovolené a pobírá pouze rodičovský příspěvek
a nějaké té přídavky na dítě cca 4200 Kč. Do životního minima jí schází dalších cca 2400 Kč. Na některých
odborech sociálních dávek je pečující rodič "tlačen" aby peníze získával od partnera (jak výživné na dítě, tak
i na ni jako vyživovanou osobu), a stát ušetřil na sociálních dávkách - což osobně celkem chápu.
Pokud otec pracuje za průměrnou mzdu cca 15-18 tis. čistého a nemá žádnou další vyživovací povinnost,
tak bych průměrné výživné na roční dítě odhadovala tak na 2500-3000 Kč měsíčně + 2000 pro matku.
V případě, že matka nežádá výživné pro sebe, může adekvátně navýšit výživné pro matku. Na druhou stranu
soud u takhle malých dětích i argumentuje s tím, že v tomto věku se ty potřeby velice rychle mění a ta křivka
finanční potřebnosti se stále zvyšuje, takže se extrémně vysoké (až na vyjímky) výživné nestanovuje.

Pokud je výživné na batole žádáno od narození dítěte, bývá obvyklé, že je výživné výrazně vyšší (započítávají
se i náklady na pořízení výbavičky, kočárku, postýlky apod... )
Pokud to sečtu, tak pak by matka s ročním dítětem měla měsíční příjem přes devět tisíc a otci by zbylo cca
10-13 tis. Za to se dá dle mého vyžít ...

Není tady

#5 17. 5. 2006 10:45

Buba
♥♥♥----

EFG, nie som ukrivdena a nie som samozivitelka, davate ludom mylne informacie o mne. Anelko, pozor na EFG, pracuju v nom hormony, ma trvaly nedostatok sexu, tak sa vybija tu. EFG posielam pussa

Upravil(a) Buba (17. 5. 2006 10:48)

Není tady

#6 22. 5. 2006 22:19

EFG
♥♥♥----

Buba,  Vy nejste právník, ani samoživitelka, tak co tady děláte? Tady se lidé chtějí  dozvědět různé názory na svoje problémy. Mimo trapné otázky "kolik platíte" jste do debaty nic oduševnělého nepřinesla. Když nemáte co říct, tak jen čtěte.

Není tady

#7 22. 5. 2006 22:24

EFG
♥♥♥----

Kido, ale jistě také víte, že "mzda" je pouze jednou z posuzovaných oblastí. Ještě jsou tady také majtekové poměry. Pokud otec "odejde" z bytu a nechá ho samoživitelce, pak se k tomu také musí přihlédnout. Atd. Atd. Atd.

Není tady

#8 23. 5. 2006 0:47

Buba
♥♥♥----

EFG, vy nie ste samozivitel, ani pravnik, mimo trapneho vybijania hormonov usch  ste nicim uzitocnym neprispel do tejto diskusie, tak co tu este robite? pussa

Upravil(a) Buba (23. 5. 2006 0:49)

Není tady

#9 23. 5. 2006 9:26

kido
♥♥-----

EFG - já jsem uvedla i majetkové poměry, viz třetí řádek příspěvku.
Ovšem nevím, jak to myslíte s tím příkladem bytu.... Manželé se rozvedou,
otec se odstěhuje a protože manželce a dítěti nechá byt, soud mu stanoví
výživné ve výši např. 300 Kč, protože přihlédne k faktu, že jim otec nechal
byt ?

Není tady

#10 23. 5. 2006 12:03

Ájinka
♥♥♥----

Kido, myslím, že takhle doslova určitě ne, ale rozhodně by tento fakt měl soud vzít v úvahu. Když se totiž otec odstěhuje, tak je pořád ještě člověk, který má právo na důstojné bydlení. Pokud se odstěhuje k milence, pak má náklady na bydlení nižší, ale vždycky tomu tak není. Pokud se odstěhuje do pronájmu, má náklady na bydlení podstatně vyšší, stejně tak, když si vezme hypotéku. To přece není z rozmaru, ale z nutnosti. BM musí vědět, že rozvodem se náklady na bydlení zdvojnásobí, proto nutně musí doznat změn i životní úroveň všech zúčastněných.

Není tady

#11 23. 5. 2006 12:22

kido
♥♥-----

Jistě, oba partneři mají právo na určitou úroveň, v případě rozchodu se buď
dohodnou nebo řeší majetkové vyrovnání soudně. Řekla bych, že díky tomuto
faktu se při stanovení výživného pro nezletilé děti až tak neposuzuje, kdo komu
"nechal" byt či zařízení domácnosti apod...
Budu-li muž a žena se odstěhuje s dítětem ke svému příteli, jistě se mi nebude
líbit, že požaduje vyšší výživné z důvodu, že mi nechala byt, kde bydlím se
svou přítelkyní, mám tedy byt zadara a ještě mi s nájmem a elektřinou pomáhá
družka, kdežto ona matka se odstěhovala a teď má zvýšené náklady díky vyššímu podnájmu, i když jí finančně vypomáhá přítel, případně hypotéce, protože si koupila vilku 6+1 ....
To jsou velice problematické kauzy, zejména v případech, kdy rozcházející se
rodiče nejsou manželé, jejich majetek není právě upraven, případně bydlí-li např.
v nemovitosti, která patří rodičům jednoho z nich...
Podobnou situaci jsem zažila, soudkyně měla celkem jasno v dané situaci, ale
rozsudek zněl zcela jinak. Po líčení se poměrně smutně omluvila, že nemohla jinak dle právního řádu...

Není tady

#12 23. 5. 2006 16:43

EFG
♥♥♥----

Kido a to bude právě ten problém, že nevíte. Každý průměrně inteligentní člověk si však umí spočítat, že po rozdělní rodiny se všem zvýší životní náklady. Pokud otec "odejde", pak nekde musí bydlet a musí si byt zařídit. Matka je tedy ve zjevné výhodě a její majetkové poměry na rozdíl od otce umožňují plnit výživné větší částkou než otec.
Hrajete si tady na hloupou, věc zpochybňujete přehnaným příkladem a mě tady za stejné jednání chcete peskovat?
Táhněte do háje......

Není tady

#13 23. 5. 2006 22:25

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

EFG napsal(a):

Táhněte do háje......

EFG,
mozna, tedy jen dle meho po*n zenskeho, zato ale zcela zdraveho rozumu, byste nemusel uz snaset dalsi a dalsi dukazy toho, ze nekteri, byt po*n inteligentni jedinci, maji velky problem se sebekazni, taktem a priznanim si chyby, pochybeni ci pouheho lidskeho smyslu pro komunikaci bez drsnych, nepochybne chlapackych slov a predevsim bez emoci, ktere okradaji vyse zmineneho jedince o tolik cenene a kyzene body IQ, takze se bohuzel propada do komunikacni hladiny "debila"- mysleno pouze v psychologicke terminologii, nalehave zduraznuji pro spravne pochopeni prenosu myslenky ve spravne poloze - kterym se na par sekund setrvavaje v intelektualni hladine debility bohuzel nepochybne stava a tak ochuzuje zdejsi ctenarky o bridky svuj intelekt, nedocenitelne rady a predevsim jiste o prelaskave srdce, vyzarujici klid, pohodu a pochopeni smile

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#14 23. 5. 2006 23:17

EFG
♥♥♥----

Óóó, jak úchvatné. To Vám ale musel dát hodně práce.tummenupp
No jo no. Šlápl jsem na kuří oko Vaší hlavní protagonistce komunistického rodinného práva.

Není tady

#15 24. 5. 2006 8:51

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

EFG napsal(a):

Óóó, jak úchvatné. To Vám ale musel dát hodně práce.tummenupp
No jo no. Šlápl jsem na kuří oko Vaší hlavní protagonistce komunistického rodinného práva.

Ani ne wink Vlastne min, nez dalo vam prace to pochopit reta

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#16 24. 5. 2006 9:01

kido
♥♥-----

Luboši, my jsme se nepochopili. Já nikomu neupírám výši životního standartu.
Ať odejde otec nebo matka z původního společného bydliště, tak oba mají
zvýšené náklady na bydlení (nebudeme řešit detaily v případech, že jeden nového partnera má a druhý ne). Oba asi musí platit nějaké nájmy, či běžné
inkaso, odejitý partner se třeba rozhodne pro koupi bytu či domku, ale pak je
na něm, aby financování řešil v rámci majetkového vyrovnání. Pokud s manželkou žijete patnáct let, vybudujete si nějaký domov, máte standartně
vybavený byt, neznamená to přece, že jí vše musíte nechat jen proto, že dítě
zůstane v její péči.
Vy vždycky jen našlápnete na matky, ale je přece jedno, kdo odejde. Je to stejné. Sám nejlíp víte, že když na Vás manželka nahrála habaďůru, neměl jste
přístup ke svým věcem, policie moc součinnosti neposkytla, těžko se dovoláváte
práva, soudy se táhnou dlouho... Já jsem také uvedla příklad, kdy otec není povinnen platit vyšší výživné proto, že manželka odešla a platí hypotéku na nové
bydlení.
K čemuž jsem jen dodala, že průšvih nastává v okamžiku, kdy po šílené lásce
dojde k rozchodu partnerů a jeden z nich zjistí, že defacto odchází z prázdnou,
přestože deset let opravoval a rekonstruoval dům - investoval zde svou práci,
zdraví i část příjmů, ale dům je ve výhradním vlastnictví rodičů partnera-partnerky... Soudy se táhnou dlouho, stojí peníze, je zde problém dokazování,...

Do háje netáhnu, s většinou Vašich výpadků se neztotožňuji, ale beru je jako fakt či osobní názor, někdy se k nim vyjádřím, ale rozhodně Vás neurážím a nemám tendenci používat nevhodné výrazy. Toto je veřejná diskuze, přístupná
i mladším ročníkům, kteří zde hledají radu či pomoc - jako dospělí jim moc vhodný příklad nedáváme..

Není tady

#17 25. 5. 2006 1:26

Ájinka
♥♥♥----

Kido:
Dobře tedy, placení hypotéky soud nebere v úvahu. Otec s novou rodinou se musí pořádně omezit, aby všechny pohledávky poplatili.  Týká se to i životní úrovně jejich společných dětí, které si toho moc dovolit nemohou. Na rozdíl od dítěte , ke kterému má otec alimentační povinnost.  Tomu musí platit alimenty v plné výši, aby toto dítě mělo zajištěnou dobrou životní úroveň.
Až potud tomu rozumím. Co se ale stane, až přijde čas a děti budou dědit?
V tu chvíli budou mít všechny děti nárok na stejný díl nemovitosti přesto, že se  první dítě  nemuselo omezovat, vlastně  na úkor těch dětí, které byly s rodiči.
Tomu už nerozumím.

Není tady

#18 25. 5. 2006 8:04

EFG
♥♥♥----

Ájinko, právě jste ukázala, že tomu velmi dobře rozumíte. Podle současného komunistického pojetí rodinného práva se děti v "nové rodině" musí značně omezovat, ale na druhou stranu mají stejná dědická práva. A pak se zde ukřivděné samoživitelky diví, že BM přepíše majetek na veškeré svoje příbuzenstvo a dle jejich názoru tím okrádá vlastní děti z prvního manžeství, které se nijak neomezovaly.

Není tady

#19 25. 5. 2006 8:22

EFG
♥♥♥----

Kido, ale já Vás velmi dobře pochopil. Vy zde dáváte zaujeté a jednostranné rady. Slušný advokát však klienta  upozorní na všechny aspekty daného problému, tedy i takové, které nejsou v jeho prospěch. Pak jsem tady za zlého, když na takové aspekty poukážu. Jinak řečeno. Nikomu nemažu med okolo úst. S ohledem na skutečnost, že inteligence některých diskutujících je velmi mizivá, pak nezbývá, než jít na jejich inteligenční úroveň a říct jim to "polopaticky".
Já si myslím, že úroveň debaty je dána "společenským klimatem". Politici se fackujou, používají invektivy, ... tak co chcete? Myslíte si, že to ta mládež co sem dle Vás chodí nevidí?

Není tady

#20 25. 5. 2006 8:25

kido
♥♥-----

Děti jak z prvního manželství, tak z dalších vztahů mají nárok na přiměřeně
stejnou životní úroveň, kterou ji povinný rodič může poskytnout. Aspoň tak
praví zákon. Praxe bývá různá, ale to je již v závislosti na lidech samotných.
(myslím, že netřeba rozepisovat detailně různé případy, paragraf Vám nezaručí,
že zrovna ty Vaše dva tisíce na potřeby dítěte padnou, tam kam vy chcete,
na toto téma už je tu myslím mnoho příspěvků...). Faktem ale dle mého názoru
zůstává, že hypotéka či úvěr, leasing na auto pořízený po narození dětí by neměla mít zásadní vliv na výši výživného. Protože rodič jako takový musí počítat
s tím, že má nějakou vyživovací povinnost, musí počítat s tím, že potřeby dítěte
porostou, musí počítat i s nepředvídatelnými okolnostmi - dlouhodobější onemocnění, ztráta zaměstnání, další přírůstek do rodiny apod... Řešení bydlení
se v současné době řeší především hypotékami, dobu splácení a výši splátek si
lze celkem bez problémů určit a i banka si hlídá své požadavky - po vykázání
příjmů a odečtu základních položek na běžné potřeby, předchozí splátky, výživné
apod.. Vám musí zbýt i dostatečná částka na krytí úvěru. To bych brala jako
fakt pro obě strany. Ať argumentaci matky či otce.

Co se dědictví týče, přímí potomci mají nárok minimálně na zákonný podíl.
Samozřejmě za života si zůstavitel  může se svým majetkem dělat, co chce
a rozdělení majetku po své případné smrti ovlivnit, např. prodejem či darováním
jiným osobám.

Není tady

#21 25. 5. 2006 8:43

kido
♥♥-----

Nemyslím si, že dávám zaujaté rady... Nepopírám, že občas z Vás vypadne i
poměrně rozumné vyjádření, ale taky jsou to často řádky plné zášti a jednostrannosti.
Já se nezastávám ani matek ani otců ani zákona. Vám stačí, když to kritizujete
a napadáte. Chci-li dobře žít, musím začít u sebe. Vy mě napadáte, že jsem zaujatá a nepodávám informace o aspektech, které nejsou ve prospěchu klienta.
Vidíte a já mám pocit, že nemáte pravdu. Padl tady dotaz, týkající se bydlení,
odchodu jednoho z partnerů, který nechá matce s dítětem byt a pak očekává, že
to zásadně ovlivní výši výživného. Osobně si myslím, že jsem celkem zřetelně
napsala, že to tak u soudů nebývá a že případné majetkové vyrovnání musí partneři řešit mimo vyživovací povinnost, nejlépe soudně, pokud se nejsou schopni dohodnout sami.
Nemyslím si, že jste tu za zlého, ale ani že vše vysvětlujete na rozdíl od ostatních
polopaticky, spíš bych to nazvala hrubě. Co se týče úrovně debaty a vlivu na
mládež, to jste napsal zajímavě - "politici se fackujou,používají invektivy... tak
co chcete ? Myslíte si, že to ta mládež, co sem dle Vás chodí, nevidí ? "
To mám chápat, že to berete tak, že když někdo před Váma kopne psa, jdete taky a kopnete si ? Zírám, jen proto, že někdo dělá něco, co se neslučuje s mým
přesvědčením a názorem, přece není podkladem proto, abych svým dětem říkala,
no když to dělají politici, můžeme my též, ono je to jedno....

Není tady

#22 25. 5. 2006 9:29

EFG
♥♥♥----

Kido, to je stále dokola. Také používáte neadekvátní příměry. Někdo kopne do psa....
Já jen říkám, že takové je současné klima ve společnosti a Vy ani já ho nemáte šanci změnit.

Není tady

#23 25. 5. 2006 10:31

kido
♥♥-----

Ale nebudu ho podporovat a chovat se stejně !

Není tady

#24 25. 5. 2006 12:46

maggie
♥♥♥♥♥--

Kido, zcela se ztotožňuji s tím, že výživné a vypořádání SJM by mělo být zcela odděleno. A je to především v zájmu všech zúčastněných - tedy dětí i rodičů! Jen jim to prostě není často vysvětleno - není kým, protože se stále nepovažuje za samozřejmé mít "svého" právníka.
V některé z diskusí poukazovala paní na to, že musí vyplatit manžela z bytu, protože on u soudu trval na tom, že má-li se odstěhovat a byt koupili za dobu trvání manželství, tak chce "svoje" - tedy peníze, protože sehnat pro něj náhradní bydlení ze stany BM, tak to by spolu bydleli ještě hodně dlouho. Dělili skutečně všechno, ale problém byl jen s bytem.
Paní si stěžovala na "nespravedlnost", že ona musí manželovi buď měsíčně splácet cca 6000 /jako splátky na byt, tedy jeho "polovinu"/, přičemž výživné od něj na 2 děti soud stanovil na 5200.  U soudu musela přistoupit na variantu splácení manželovi měsíčními splátkami, protože nemohla v době rozvodu získat úvěr, kterým by ho vyplatila a potom splácela měsíčně ten úvěr. Navíc by za úvěr v důsledku zaplatila o 35% více a otec na jednorázovém vyplacení netrval.
Při prvním pohledu se to skutečně může zdát jako nespravedlivé. Ale proč by měl ten z partnerů, který "odejde", být povinen si vzít jen symbolický kartáček a slipy? Nakonec pro "stěžovatelku" ve výsledku bude byt jen v jejím vlastnictví a po její smrti připadne jen jejím dětem  - a ty se teď zcela logicky podílí na jeho splácení, byť vlastnímu otci.
Jen pro celkové doplnění: ze splátek od BM splácí otec byt, který si musel pořídit zase on, není to tedy jen pouhé placení nájmu, ale splácení vlastního bytu, takže i tento byt jednou... připadne dětem.

Není tady

#25 25. 5. 2006 20:27

Ájinka
♥♥♥----

Kido, Maggie:
Také souhlasím. On totiž otec často nechá byt, někdy  i se zařízením, BM "kvůli dětem",  bez nároku na vyrovnání. Dokonce to bývá jakési nepsané pravidlo, se kterým rozvedé manželky  automaticky počítají.Jak píše maggie, tu paní BM asi pěkně zaskočil. Když už rozvod, tak vyrovnat všechno, včetně bytu.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí