18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj, můete mi někdo poradit nějaké mastičky nebo léky, které nejsou na předpis a pomáhají při infekci v pochvě. Nevím, jestli to jsou kvasinky, nebo nějaká mykóza, ale mám nepříjemné pocity svědění.
Léčíte takové infekce doma, nebo chodíte k lékaři? Díky
Není tady
Moninka napsal(a):
Ahoj, můete mi někdo poradit nějaké mastičky nebo léky, které nejsou na předpis a pomáhají při infekci v pochvě. Nevím, jestli to jsou kvasinky, nebo nějaká mykóza, ale mám nepříjemné pocity svědění.
Léčíte takové infekce doma, nebo chodíte k lékaři? Díky
Čauky, kup si gynopevaryl - stojí to okolo 150,-, to ti na 100% zabere
Není tady
Kup si mastičku Canesten - okolo 50,- Kč. Prodávají i čípek za 100,-, ale mám lepí zkuenost s tou mastičkou. Pouití má na delí dobu, jen s tou aplikací musí být ikovná.
Není tady
luuuca napsal(a):
Moninka napsal(a):
Léčíte takové infekce doma, nebo chodíte k lékaři? DíkyČauky, kup si gynopevaryl - stojí to okolo 150,-, to ti na 100% zabere
Ano, ten Gynopevaryl by mohl zabrat (pokud je to kvasinkového původu), mám s ním dobré zkuenosti... Pokud ale nezabere, tak bě k doktorovi, raději neexperimentuj.
Není tady
...
Upravil(a) Slvinka (7. 6. 2010 19:03)
Není tady
...
Upravil(a) Slvinka (7. 6. 2010 19:04)
Není tady
Díky moc za rady, koupila jsem si ten fungicidin, není na předpis a doufám, e pomůe. Je z těch levnějích, nechtělo se mi moc dávat třeba 200, kdy nevím, jestli mi to pomůe. A myslíte, e ten fungicidin nemůe nějak ukodit, kdy je to antibiotikum? Ale asi ne, kdy to jde koupit bez receptu. Jinak jsem nala i jiné léky: Clotrimazol, Imazol, Myfungar, Femigel
Není tady
...
Upravil(a) Slvinka (7. 6. 2010 19:05)
Není tady
ja ked som si dala ten Gynopreval (ci ako sa to vola), boli to cipky a dost to na zaciatku stipalo, ked to slo von.... a vonalo to po nejakych bylinkach ci co... ale na druhy den bolo uuuuplne super. a stacil jeden cipok.
inak ked odozneju priznaky po jednom, treba dobrat aj dalsie?
Není tady
ja mám zatiaž najlepie skúsenosti s čajovníkovým olejom, to bol uplny zázrak
Není tady
Měla jsem clotrimazol a nějaký čípky od gynekologa, ale stále se mi to vrací a u se mi nechce za nim chodit :-D nemůe to bejt tim e to má přítel a furt to na mě přenáí?
Není tady
na svedeni mi pomohlo oplachnout se tak triklat ve slabem roztoku octa s vodou...
vim ze se to zda divny, ale u me to fungovalo...
Není tady
...
Upravil(a) Slvinka (7. 6. 2010 19:06)
Není tady
Prosím jak se projevují kvasinky?Děkuji
Není tady
Holky hodně z vás radí ten bílý jogurt, ale přijde mi to trochu divné,nevím
Take bych tím fungicidinem mohla potřít i partnera e? Aby to an mě nepřenesl třeba znovu. Co myslíte?
Není tady
...
Upravil(a) Slvinka (7. 6. 2010 19:07)
Není tady
Moninka napsal(a):
Holky hodně z vás radí ten bílý jogurt, ale přijde mi to trochu divné,nevím
Take bych tím fungicidinem mohla potřít i partnera e? Aby to an mě nepřenesl třeba znovu. Co myslíte?
Mestačí zaléčit jen fungicidinem vnějí části. ena to musí spojit také se zavedením léků, aby případně kvasinky nebo mykotické dalí zlobidla zničila i v pochvě. A samozřejmě souběně si ho musí máznout i partner. jinak je to o ničem.
Není tady
Moninka: Na tom bílém jogurtu není nic divnýho. Obsahuje laktobacily, které jsou normálně přítomny v pochvě a udrují ji zdravou. Kdy bere antibiotika, tak ty ti vyhubí nejen "zlé" bacily (streptokoky apod.), ale taky laktobacily. No a můe dojít k rozmnoení kvasinek (ijí normálně ve střevě a přes stěny sliznic doputují pak a do pochvy, která se nemůe bránit, kdy nemá ty laktobacily, a kvasinky v pochvě čile bují). Jo a ty bílé jogurty mají mít napsáno, e obsahují ivé jogurtové kultury (nebo bifidokultury a tak podobně to píou). Kupuju jen tyhle, je to třeba Max (Choceňská mlékárna) nebo Activia (Danone) nebo Cavalier (Olma), ale ten je myslím jen slazenej (a cukr zase podporuje růst kvasinek, ijou z toho, take sladký nebrat). Tak a se brzy vyléčí, a má klid. (Znám to taky a je to íleně otravný, zvlá, kdy se to vrací.)
Není tady
Jiz delsi dobu mam vytok, takovy celkem husty, bily, nerekla bych ze je nejak specificky citit, ale nic me nesvedi ani nestipe. Muze se jednat o nejakou infekci? Co s tim?
Není tady
Misak napsal(a):
Jiz delsi dobu mam vytok, takovy celkem husty, bily, nerekla bych ze je nejak specificky citit, ale nic me nesvedi ani nestipe. Muze se jednat o nejakou infekci? Co s tim?
Jestli pořád hustý výtok, tak si zajdi na gyndu, doktorka na to koukne. Nemusí to svědět. Má to různé projevy. Já naposledy měla jen takový slabí výtok a pálilo to při styku, podráděná sliznice. A ňaf ho - měla jsem je tam, mrchy Ale taky jsem zaila jednou hrůzu - celá oteklá, bolelo, svědělo, no katastrofa. Take projevy různé. Pokud to tedy není nějaký výtok v druhé polovině cyklu, kdy je troku třeba jiný ne v první polovině.... u ne čirý hlen. Tak nevim. Asi tak.
Není tady
Take myslíte, e jen léčba fungicidinem nestačí? Pouívám ho od úterý a jetě mě to svědí, tak nevím, jestli je to jetě brzo, aby se to zlepilo. Ale ádné pocity pálení nebo bolest, jen to svědění. Já ale teď bohuel nemám čas letět k doktorovi, jedu pryč, tak myslíte, e mám jetě počkat, nebo si jít koupit něco jiného, nebo zkusit ten jogurt?
Není tady
Moninka napsal(a):
Take myslíte, e jen léčba fungicidinem nestačí? Pouívám ho od úterý a jetě mě to svědí, tak nevím, jestli je to jetě brzo, aby se to zlepilo. Ale ádné pocity pálení nebo bolest, jen to svědění. Já ale teď bohuel nemám čas letět k doktorovi, jedu pryč, tak myslíte, e mám jetě počkat, nebo si jít koupit něco jiného, nebo zkusit ten jogurt?
Prosím Tě, tak zajdi do lékárny a kup si Gynopevaryl. Jsou to tři čípky, zavádí se na noc. Zkus jetě tohle. Musí se to opravdu zaléčit i vevnitř. A jogurt atd, to je spí kvalitní součást prevence, ale pokud se Ti něco rozjede, je třeba to zlikvidovat s pomocí medikamentů.A uvidí, buď Ti to pomůe, kdy ne, zajde si po návratu na gyndu. Pokud někam jede a rozjede se Ti to víc, tak to nebude příjemný pobyt. Doktorka mi tedy řekla, e ten Gynopevaryl občas stačí, občas ne, protoe je to jen krátká kúra, ale mně to dost často stačilo. A i přesto bych si tam pak zala.... Myslím, e ty čípky stojí něco přes stovku. Tak tam masti!
Není tady
...
Upravil(a) Slvinka (7. 6. 2010 19:09)
Není tady
Ahojky, tak svědění je pryč, u jsem myslela, e je vechno v pohodě, ale mám těď svoje dny a při zavádění tampónu mě to vevnitř pálí. Take poletím k MUDr.
Není tady