19. dubna : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 19. dubna : Obyčejný citrón a jeho netradiční vyuití beze zbytku. V kuchyni i v domácnosti je skvělý pomocník! 19. dubna : Rodičovství podle zvěrokruhu: tíři jsou přísní, Panny umí ustoupit. |
|
|
Ahoj, kdo víte, co s tím? Mám neustále chu na sůl. Jsem schopná si nasypat trochu soli ze slánky a mlsat. Mám to tak dva týdny. Nikdy jsem to nezaila, miluju sladké. Chybí mi něco?A co? Jo a proč jedí srnky v zimě sůl?
Není tady
Potřeba soli pro lesní zvěř je vysoká zejména v určitých obdobích roku (paroení, přebarvování, růst plodu a dalích). Sůl má blahodárné účinky na tělní procesy zvěře, podporuje chu, zlepuje trávení, reguluje osmotický tlak, dodává potřebné minerály.
Není tady
No vidis. Tak to mas dobre. Lepsi chut na sul nez na cukr. Jak je videt tak to tve telo potrebuje..........treba po tom budes behat jako "srnka".
Není tady
Majdalena napsal(a):
Ahoj, kdo víte, co s tím? Mám neustále chu na sůl. Jsem schopná si nasypat trochu soli ze slánky a mlsat. Mám to tak dva týdny. Nikdy jsem to nezaila, miluju sladké. Chybí mi něco?A co? Jo a proč jedí srnky v zimě sůl?
CHUTĚ A AVERZE v homeopatii Co znamenají chutě a averze v případě týkající se potravin? U stavu zdraví vládne vitální síla neomezenou vládou a není svazována či omezována ádnými chutěmi nebo odporem. Zdravý člověk jí to, co je správné, dostává se mu toho co je správné a vylučuje, co není v pořádku. Jednotlivec je svazován chutěmi a averzí, kdy je nemocný, kdy je naruena jeho vitálita.
Chu , jinak touha, definováno ve smyslu jako neupokojivý hlad. Znamená také touhu, silné přání, chtění, ádost. Odpor - averze znamená nechu, antipatii a odmítání. V totalitě, v celkové repertorizaci představují potravinové chutě a averze jako jiné dalí symptomy zevně reflektovaný obraz vnitřní esence nemoci, co je naruení vitalitní síly.
Chu pacienta u akutní nemoci vzhledem ke stravě a nápojům je zcela jasně směřován k věcem, které ho paliují a ulevují mu: nemá ádný vyloený léčebný účinek, ale spí jsou zdrojem toho, čeho se nedostává.
Chronicky nemocný člověk má chu na věci, které napomáhají jeho naruení a vykazuje odpor k věcem, které by mohly účinkovat jako potenciální lék. Vechny činy či akce v podobě potravinových modalit směřují ve směru udrení poruchy.
Homeopatie vechny tyto symptomy chutě a odporu bere na vědomí, pomáhají při hledání správného homeopatického léku daného jedince.
Není tady
Ilseli
Chronicky nemocný člověk má chu na věci, které napomáhají jeho naruení a vykazuje odpor k věcem, které by mohly účinkovat jako potenciální lék. Vechny činy či akce v podobě potravinových modalit směřují ve směru udrení poruchy.
Ano, vím e sladké mi nedělá dobře ale mám straně ráda skladká jídla... Mu zase nemá solit a vechno přesoluje, ale co s tím?
Není tady
Hela A napsal(a):
Ilseli
Chronicky nemocný člověk má chu na věci, které napomáhají jeho naruení a vykazuje odpor k věcem, které by mohly účinkovat jako potenciální lék. Vechny činy či akce v podobě potravinových modalit směřují ve směru udrení poruchy.Ano, vím e sladké mi nedělá dobře ale mám straně ráda skladká jídla... Mu zase nemá solit a vechno přesoluje, ale co s tím?
Mám rád pivo a také mi moc nesvědčí (občas), kdy to přeenu. Mám rád topinky a pokadé mi po nich není dobře. ..................
Není tady
To je hezký, to s tou homeopatikou. Jene co tak můu mít za problém? Vztahuje se ta sůl na mé deprese, které si dle lékařů úspěně léčím u půl roku? Závratě, které ustoupily zhruba před měsícem a vracejí se jen v malé intenzitě? Obezitě, kterou mám od dětství? Atopickému ekzému, sníené imunitě, alergickým reakcím, které mám u přes rok? Začínajícímu astmatu? A co tím? Máme svá těla oblaovat věcmi, po kterých prahnou? Pivo, topinky (mně nedělá dobře bramborák a tolik mi chutná...), cukr, sůl... Nebo si to máme zakazovat????
Není tady
Majdalena napsal(a):
To je hezký, to s tou homeopatikou. Jene co tak můu mít za problém? Vztahuje se ta sůl na mé deprese, které si dle lékařů úspěně léčím u půl roku? Závratě, které ustoupily zhruba před měsícem a vracejí se jen v malé intenzitě? Obezitě, kterou mám od dětství? Atopickému ekzému, sníené imunitě, alergickým reakcím, které mám u přes rok? Začínajícímu astmatu? A co tím? Máme svá těla oblaovat věcmi, po kterých prahnou? Pivo, topinky (mně nedělá dobře bramborák a tolik mi chutná...), cukr, sůl... Nebo si to máme zakazovat????
Majdalenko, potravina můe být ná potenciální lék, pokud si uvědomíme souvislosti, k čemu nám má potravina slouit. Malé děti také nenecháme jíst slané brambůrky, pít cocacolu, kdy víme, e je to pro ně nevhodné. Pokud jíme to, co nám kodí ale velmi chutná, tak si zaděláváme na fyzické potíe, které jsou ji nastartované díky naí duevní nerovnováze - disharmonii. Ve souvisí se vím.
Pokud někdo vyjmenuje tolik fyzických potíí jako ty, soudím, e si prola velkou psychickou zátěí.
Není tady
Majdalena napsal(a):
Jestli toho má tolik, začni řeit psychiku. Tam je jádro vech nemocí, obzvlátě těch, které jsi uvedla
Není tady
Majdalena napsal(a):
Pivo, topinky (mně nedělá dobře bramborák a tolik mi chutná...), cukr, sůl... Nebo si to máme zakazovat????
Kdy vím, e mi to nedělá dobře, snaím se uvedené nejíst , vynechat a udělat si občas očistnou kůru, co tělu prospívá. K ivotu v podstatě potřebujeme velmi málo.
Není tady
Souhlasím, jen mi to přijde divné. Problém je u mne ten, e jsem ádnou psychickou zátě v posledních letech neměla, lékaři mi tvrdí, e jen moje tělo nedokáe vytvářet hormony radosti, tak mi nasadili antidepresiva. A nic se nemění.
Není tady
Majdalena napsal(a):
Souhlasím, jen mi to přijde divné. Problém je u mne ten, e jsem ádnou psychickou zátě v posledních letech neměla, lékaři mi tvrdí, e jen moje tělo nedokáe vytvářet hormony radosti, tak mi nasadili antidepresiva. A nic se nemění.
Majdí, to ti chybí hořčík, v banánech je hormon radosti.
Není tady
Majdalena napsal(a):
Napsala jsi to přesně......,,ádnou psychickou zátě jsem v posledních letech neměla". Jene nae mysl si pamatuje ve, a je to na úrovni vědomé i nevědomé od svého narození (i předtím). Vechny nae emoce mají vliv na nae fyzické tělo. Záleí od prvočátku, jak jsme vybaveni a odolni se se vím vypořádat, kolik lásky se nám dostává, jako lék. Pokud celý ivot s něčím bojujeme, můeme být bojem zraněni a unaveni (obrazně řečeno). Pak se můeme díky chemii dostat do relativního klidu, jene rány z boje zanechají jizvy, které se mohou otvírat bez vzpomínky z kterého boje jsme je získlali..... Pokud tělo si s něčím neumí poradit, je to tím, e je naruena harmonie těla a due.
Není tady
Majdo - pokud nemá problémy - antidepresiva neber - to ti rozhodí celé tělo !!! Kolik je ti let???
Není tady
Aneri napsal(a):
Majdo - pokud nemá problémy - antidepresiva neber - to ti rozhodí celé tělo !!! Kolik je ti let???
Aneri má pravdu, antidepresiva tě mohou ovládnout. Řeí věci teď ale co potom?
Není tady
Právě toho jsem se bála. Doktoři mne uklidňovali, e ve přejde a bude líp... a e ani k imunoloce u nemám chodit, protoe antidepresiva jsou i na posílení imunity. Ale já stejně la, protoe je to fajn enská, a ta jediná mi trochu pomádá, alespoň se zajímá o můj leta trvající kael. Jo, bude mi třicet.
Není tady
Majdo píe,e má více nemocí.Ráda má sladké---to by ti mohl chybět hořčík.Touha po slaném by mohla odpovídat k ledvinám.Závratě mohou být i k páteři nebo jestli nejsi anemická.Vekeré reakce mohou být i na potraviny.Ktomuto tématu je toho trochu více....
Není tady