Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 15. 5. 2006 9:52

chomáček
♥♥♥♥♥--
Místo: Praha

Nočník a 17-ti měsíční synek!

Mamky, poraďte, jak jste naučili vaše dítko na nočník? Můj chlapeček nějak nechce. Na nočníku vydrží sedět, ale potřebu vykonná stejně někam vedle. sad Můžete mi poradit, kdo jste to jak dělali abych něco zkusila? A taky v kolika se vaše mimi naučilo na nočník chodit? Moc děkuji za rady. smile

Není tady

#2 15. 5. 2006 10:43

Jája
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Nočník a 17-ti měsíční synek!

já jsem ještě učila malou úplně od malička - jen co uměla sedět a v roce a půl už mi chodila na nočník.
vystihla jsem, že pravidelně čůrá při jídle - tak jsme na nočníku papali.
jinak znám jen babskou radu - posadit na nočník a pustit vodu

Správně vidíme jen srdcem. Co je důležité, je očím neviditelné.

Jediné hranice, které nás mohou nějakým způsobem omezovat, jsou uvnitř nás, uvnitř naší mysli.

Není tady

#3 15. 5. 2006 10:53

Frigo
♥♥♥♥♥♥♥

chomáčku, až přijde jeho čas, tak to zvládne..

Motto ženy :  :-)  :-)
Všichni si myslí, že největším snem každé ženy je mít dokonalého muže...
Zbláznili jste se..?!     Největším snem ženy je žrát a nepřibrat!  :-)

Není tady

#4 15. 5. 2006 11:52

Ájinka
♥♥♥----

Jak začalo být teplo, začala jsem dětem dávat jen kalhotky bez plen. Měla jsem jich dost a při nehodě jsem je vyměnila místo pleny. Byla s nima lepší a hlavně rychlá manipulace. Hodně jsme čůraly na "kytičky", to se jim líbilo a během 14 dnů bylo po plenách. Dávala jsem je vyčůrat i v noci, tedy v době, než jsem šla spát já, pak už vydržely do rána. Neboj, až přijde jeho čas, tak to zvládnete.

Není tady

#5 15. 5. 2006 12:08

Ivča
♥♥♥----

Moje malá bude mít v létě už dva roky a tak to taky pořád zkoušíme a pořád nic.Teoreticky to máme zvládnouté,víme, jak máme volat, kam máme potřebu vykonat, ale výsledek je ten,že bez plen ani ránu.
Chlapeček je ještě malý a až příjde jeho čas a dozraje, pleny nebudou. Dneska jsem právě koupila kalhotky pro holčičky, ne kterých se ztratí obrázek, když se namočí, tak uvidím, jaký to bude mít efekt.
Jinak každé dítě je jiné, moje děti všechny začaly kolem dvou let, tak snad to Eliška taky brzy zvládne a váš synek určitě taky :-)

http://www.rodice.cz/metrik/1433.png

Není tady

#6 15. 5. 2006 12:46

moninda
♥------

máte štígro,že vám ty dítka na tom nočníku aspoň chtějí sedět.Ondrášovi jsou 2 roky a 3 měsíce a hystericky řve ,že nočník ani záchod ne a že čistou plínku....nočník bojkotuje asi od roka a půl,nevím proč.a to jsme ho fakt neterorizovali,takže nevim:-(prostě je bloklej.

Není tady

#7 15. 5. 2006 13:45

Ájinka
♥♥♥----

Monindo, totéž dělala sousedky dcera, tak na moji radu koupila ještě jeden nočník, ale úplně jiný než měla doma. Zásadně neříkala : půjdeme na nočník a podobně, ale postavila nočníky vedle sebe a vždy řekla: Vyber si, na který nočník chceš jít. Ona si sama vybrala, a když si ho vybrala, tak na něj šla už bez protestů. Jednoduše, nesmíš dát dítěti vybrat chceš- nechceš, ale dát mu vybrat na ten nebo na ten. S výběrem nočníku mám mám nejlepší zkušenosti, opravdu to funguje. Ale... každé dítě je jiné a neboj, nakonec se to naučí každé.

Není tady

#8 15. 5. 2006 14:04

Leila
♥♥♥♥♥♥-

Já jsem to u syna kdysi udělala takto- začala jsem mu na radu sousedky dávat klasické plínky do těch jednorázových. Sousedka říkala, že to mokro klasické plínky mu bude vadit a odnaučí se čurat do plínek.
Fakt to tehdy zabralo, nevím v kolika měsících, ale bylo to kolem roku a půl. Tak nějak. Už si to fakt nepamatuju přesně, protože už je mu 14 a půl a je to dlouho.

Upravil(a) Leila (15. 5. 2006 14:04)

Není tady

#9 15. 5. 2006 16:09

Bebe
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Morava

Malému jsou 2 roky a 3 měsíce a nic.Bezvadně mluví,ale nočník ani náhodou.Asi to chce trpělivost a zkoušet a zkoušet.smile

http://www.gify.nou.cz/mini_ikon7_soubory/484.gif

Není tady

#10 15. 5. 2006 16:30

chomáček
♥♥♥♥♥--

Moc děkuji za všechny rady.  A pro ty, co tu píší, že až přijde jeho čas, tak to zvládne mám jen takové malé podotknutí. To já jistě vím,ani to nehrotím a do ničeho nenutím. Jen jsem se chtěla optat na různé metody, abych nezkoušela pořád to samé, což moc nezabírá. A rada "chomáčku, až přijde jeho čas, tak to zvládne.." je sice velmi pravdivá, ale sám od sebe asi neřekne, že chce čůrat do nočníku. Nebo snad ano? I když ho nebudu absolutně vést k tomu, aby chodil na nočník, tak se to naučí? No, nevím.
Nejlepší je to vážně asi v tohle obodbí, ale barák se nám staví a k nastěhování bude v zimě, tudíž to sice zkouším, nechávat ho lítat nahého i doma, ale většinou to dopadne tak, že mi to hodí na podlahu. sad

Není tady

#11 15. 5. 2006 17:11

vladis
♥♥-----

Syn si na nocnik odmital sednout, hystericky rval, ale asi v 21 mesici zacal chodit rovnou na zachod.

Není tady

#12 15. 5. 2006 18:21

Slvinka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Střední Čechy

Děti ještě nemám, ale vím, že mamka měla vždycky připravenou v hrnečku na kostičky čokoládu a vždycky, když jsem se na nočníku tento, tak jsem dostala ten malinkatý kousíček...
Přeju hodně trpělivosti!!!

cool

Není tady

#13 15. 5. 2006 18:52

tora
♥♥♥♥---

Moje děťátka hra na nočník bavila, tam problém nebyl, ale kamarádka má stejně starou holčičku, jako je ta naše a ta řvala jak turek, že na nočník nepůjde, ale když viděla naši malou, jak tam chodí sama, tak se nechtěla nechat zahanbit a hnedle jí to šlo. Tak zkus nějaké jiné dítě, ať se koukne, jak to chodí.

Není tady

#14 15. 5. 2006 19:16

moninda
♥------

BEBE:jee,to jsem rada,ze moje dite neni samo:-)Ondra taky suprove mluvi,ale ta plina mu proste vyhovuje vic

TORA:ja uz jsem fakt zkousela i to,ze se koukne,jak soused malej cura do zachodu.on se koukne,ale kdyz se ho zeptam,jestli chce taky,tak utika pryc a neeeee:-)
proste hotovo.a s bonbonkama jsem to taky zkousela,on sedi na nocniku,rve jako tur a stejne nic neudela.
jsem fakt zvedava,kdy se to zlomi.

Není tady

#15 15. 5. 2006 20:06

kornoutek
♥♥♥♥---
Místo: Střední čechy

Ahojky,  já mám 2 letou dcerku a do ničeho jsem jí nenutila, začala úplně sama v roce a půl už neměla plínky přes den a teď už je dva měsíce nemá ani na noc. Každé dítě je jiné a ona až bude mít svůj čas, tak to zvládne taky. Zkoušej to pořád dál a ono to půjde. když si vzpomenu, jak jsem učila kakat a spíše než vylívat nočník, jsem chodila prát koberec, protože to vedle bez problému " udělala":-)) Ono to půjde, držím palce...

Není tady

#16 15. 5. 2006 20:36

alba
♥♥-----

Tak u nás je to podobné.Naší dceři je 14 měsíců a zkoušíme to zhruba od roka.Zatím bez úspěchů, protože tam odmítá sedět.Přitom si myslím, že už dobře ví, o co jde.Když se jí chce, ukáže na nočník, řekne "čí ,ee" a pak to vytvoří do plínky.Na nočník ji nedostanu ani náhodou.Přitom dobře vím, že některé děti tam sedí bez protestů a naučí se to brzo.Tak to asi nebude náš případ.

Není tady

#17 15. 5. 2006 21:15

Janny
♥♥-----
Místo: Plzeň

Tak my jsme taky s nočníkem bojovali. Nikdy si na něj nesedl, jedině násilím a to bylo tak na vteřinu. Koupili jsme i redukci na záchod a nic. A před čtrnácti dny jsme to opět zkusili na záchod a kupodivu se hned vyčůral. Od té doby to doma zvládáme, teď nás čeká naučit se to venku a pak to spaní, to bude ozvlášť zajímavé, protože malej přes noc vypije dvě flašky pití a je za noc neuvěřitelně pročůranej. Takže jediná rada pořád zkoušet jestli už je na to dítě zralé, ale podle mého názoru dělat určité intervaly, protože když se to dítě nutí pořád a prostě to ještě nejde, tak mu to akorát zprotivíš.

Není tady

#18 15. 5. 2006 21:22

elementgirl
♥♥♥♥♥♥-

chomáček napsal(a):

Mamky, poraďte, jak jste naučili vaše dítko na nočník? Můj chlapeček nějak nechce. Na nočníku vydrží sedět, ale potřebu vykonná stejně někam vedle. sad Můžete mi poradit, kdo jste to jak dělali abych něco zkusila? A taky v kolika se vaše mimi naučilo na nočník chodit? Moc děkuji za rady. smile

No muj malickej chodi na nocnik od 1 roku a asi 3 mesicu.A dokonce z nej nekdy nechce slezt:)A co byla motivace?Asi to ze se mohl koukat jak cura.Ma takovej nocnik s medvidkem a tak jsem mu vzdy rikala at pocura medvidka ze bude legrace:)No a tak ho pocurava.Rekla bych ze dite se musi na neco nalakat.A potom hooodne mooooc chvalit a vsem to rikat pred nim jak je sikovny ze se vycural do nocnicku.U sestry zabiralo rict...ne ty to neumis vid???No a aby jeji syn dokazal ze to umi tak na nocnik sel...potom o5 hodne chvalit jaky je sikulka:)Ja se musim pochlubit ze muj maly(2 roky 8 mesicu) uz po obede chodi spinkat bez plenky a nepocura se.A kdyz potrebuje tak se vzbudi:)))Uvidis ze ten nocnik taky prijde:)Musis byt trpeliva a porad mu ho davat.Ale ne stylem musis,ale spis takovym tim lstivym ze kdyz se vycuras tak...no a staci vymyslet neco na cem mu zalezi:)

Je mnoho lidí, kteří naši duši, naše cítění nechápou... a nás samotné to poté moc ubíjí... Zavidím Vám, jestli nevíte o čem píši... Proto mé životní motto je: "Kdo nezažije, nepochopí!"

Není tady

#19 15. 5. 2006 21:24

elementgirl
♥♥♥♥♥♥-

Janny napsal(a):

Tak my jsme taky s nočníkem bojovali. Nikdy si na něj nesedl, jedině násilím a to bylo tak na vteřinu. Koupili jsme i redukci na záchod a nic. A před čtrnácti dny jsme to opět zkusili na záchod a kupodivu se hned vyčůral. Od té doby to doma zvládáme, teď nás čeká naučit se to venku a pak to spaní, to bude ozvlášť zajímavé, protože malej přes noc vypije dvě flašky pití a je za noc neuvěřitelně pročůranej. Takže jediná rada pořád zkoušet jestli už je na to dítě zralé, ale podle mého názoru dělat určité intervaly, protože když se to dítě nutí pořád a prostě to ještě nejde, tak mu to akorát zprotivíš.

S tim spanim je pry dobre nechat ho vypit mlicko tak hodinu pred spanim a pak ho jeste dat na zachod...me se to tak osvedcilo

Je mnoho lidí, kteří naši duši, naše cítění nechápou... a nás samotné to poté moc ubíjí... Zavidím Vám, jestli nevíte o čem píši... Proto mé životní motto je: "Kdo nezažije, nepochopí!"

Není tady

#20 15. 5. 2006 21:25

elementgirl
♥♥♥♥♥♥-

alba napsal(a):

Tak u nás je to podobné.Naší dceři je 14 měsíců a zkoušíme to zhruba od roka.Zatím bez úspěchů, protože tam odmítá sedět.Přitom si myslím, že už dobře ví, o co jde.Když se jí chce, ukáže na nočník, řekne "čí ,ee" a pak to vytvoří do plínky.Na nočník ji nedostanu ani náhodou.Přitom dobře vím, že některé děti tam sedí bez protestů a naučí se to brzo.Tak to asi nebude náš případ.

A co takhle si k ni sednout s knizkama a prohlizet si s ni?

Není tady

#21 15. 5. 2006 23:01

lueta
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno

chomáček napsal(a):

Chomáčku, je to opravdu individuální, v Americe ( no já vím že to je extrém) chodí děti do 6let s plínkama !! Ale psychologové i pediatři u nás tvrdí, že do 4let je normální do plen. Myslím, že maminky co chtějí mít za každou cenu dítě bez plínek v roce, jim moc ubližují, objeví se to pak v problémech v dospělém věku.

Chyby jsou nutným a jediným vodítkem na cestě k dokonalosti

Není tady

#22 15. 5. 2006 23:10

Simona Janoušková
♥♥♥♥---

Chomáčku, tak to nevím. Myslela jsem si, jak nám to dobře šlo s tréninkem na nočník, ale teď do něj nechce nic vyrobit. Paní doktorka chtěla, abychom donesli moč, tak jsem ho hodinu a půl držela na nočníku, nebo spíš nad nočníkem. Koukal při tom na televizi, pouštěla jsem vodu, ani moc neprotestoval proti sezení (byl nemocný), ale nic nevyrobil. Jak si stoupnul, tak mu to najednou šlo a já jsem ochytávala do nočníku. Asi ho budu učit ve stoje. Naše poslední pokusy většinou dopadají tak, že uteče z nočníku a počůrá podlahu. Doufám, že teď v létě, když může být na zahradě bez plíny, ho naučím na nočník.

Není tady

#23 16. 5. 2006 13:08

EVA2
♥------

Chomáčku,chce to trpělivost. Kluci jsou v tomto pomalejší a horší než holky aspon ti moji. Myslím,že do 2 let je to normální,aby dítě nosilo pleny. A taky každé je jiné někdo chodí na nočník už od roku. Můj syn začal chodit na nočník až od 2 let přes den a v noci měl plenu skoro do 4. Hlavu vzhůru!

Není tady

#24 16. 5. 2006 16:29

chomáček
♥♥♥♥♥--

Simona Janoušková.......... bud ráda, že čůrá ve stoje. Zkus ho dávat rovnou na záchod. smile

Není tady

#25 16. 5. 2006 21:34

Frigo
♥♥♥♥♥♥♥

Chomáčku, fakt si z toho nedělej hlavu. Já vím, bude to úleva, až nebudou pleny, ale u kluků to bývá horší.
Podle mě (a někdo to tu už také psal) je na učení nejlepší léto.  Nakoupit spustu slípků a když se počůrá, chvíli ho v tom nechat. Když bude teplo, nic se mu nestane a začne mu to být nepříjemné. Čůrání ve stoje a na kytičky je také hodně osvědčená metoda.  Také jsem chtěla, aby byl brzo bez plen, tak jsem zkoušela spoustu věcí - od hrajícího nočníku až po nevím co, ale dokud v mozku neuzrál jeho čas, měla jsem smůlu.
V noci to bylo totéž. Až jednou mi řekl, já nechci plenu. Když usnul, tak jsem mu jí stejně dala a světe div se, do rána zůstala suchá. Ale myslím, že to bylo až skoro ve třech letech.

Motto ženy :  :-)  :-)
Všichni si myslí, že největším snem každé ženy je mít dokonalého muže...
Zbláznili jste se..?!     Největším snem ženy je žrát a nepřibrat!  :-)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí