|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Prosím používáte tuto rýži? Je moc tvrdá pro dítě? A co s ní?
Není tady
Používám jí, ale musí se vařit o trochu déle (dle návodu na balíčku). Záleží na tom, jak staré dítě máš.
Není tady
jsem.sva napsal(a):
Používám jí, ale musí se vařit o trochu déle (dle návodu na balíčku). Záleží na tom, jak staré dítě máš.
Má 2 roky a rýži jsem vařila asi hodinu, je fakt hodně tvrdá
Není tady
Ve dvou letech by jí snad už mohl. Ale hodinu jí nevařím. Tak půl hodiny. Ale je pravda, že je tvrdší než normální rýže. Tak zkus papiňák
))))
Není tady
ahoj holky, dneska jsem uvařila rýži na rizoto,ale nějak jsem to přehnala ....rizoto už mám a ještě půl kastrolu rýže.... máte nějaký recept co s tím zbytkem se dá dobrýho, rychlýho udělat ??? díky
[/url]Není tady
Eva napsal(a):
ahoj holky, dneska jsem uvařila rýži na rizoto,ale nějak jsem to přehnala ....rizoto už mám a ještě půl kastrolu rýže.... máte nějaký recept co s tím zbytkem se dá dobrýho, rychlýho udělat ??? díky
třeba rýžová kaše
Není tady
Dej ji do mrazáku, bude se ti příště hodit...
Není tady
Rýže natural je nejlepší, když ji chceš vařit , vlatně péct - dusit, rovnou s masem. Dej do železňáku rýži, na to čtvrtky nějakého chcípáka (kuře, krůtu, atd) obalené třeba v grilovacím koření nebo karí atd dle chuti a posolené, zalij výbarem nebo vodou tak na prst nad výšku rýže, můžeš přidat celé jablíčko, přiklop poklicí při 200°C peč tak 45 až 60 minut. Je to super, rýže je nasáklá tou šťávičkou - mňam. Obyčejná rýže by se ti rozvařila a maso by bylo nedopečené.
A co s přebytečnou rýží? Třeba udělej plněné papriky s rajskou omáčkou, nebo zastudena smíchej s nakrájenou kyselou okurkou, cibulí, nějakou zeleninou co máš ráda, přimíches světlý dresing nebo tatarku či majonézu, bílý jogurt, prostě so je v lednici, opepři, dochuť worcestrem nebo sůjovkou nebo čím chceš a máš super výborný salát na druhý den do práce. Teď začal být na internetu zadarmo ke stažení elektronický časopis o vaření, na www.azgastro.cz, tam je všechno, i pro úplné začátečníky. Pak budete v kuchyni ještě chytřejší než chlap :-))
Není tady
Petuno , co se týče zbytků rýže , zkus vyzkoušet třeba recept od Ivči K . .Je o pár řádků níž . - RYCHLÁ JÍDLA - Rýžové smaženky .
Není tady