|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Dobrý den, potřebuji poradit a sháním informace...pečuji o maminku ve IV.stupni závislosti, potřebuje péči 24/7, je ochrnutá. Tento měsíc jsem ještě vedená na úřadu práce, po skončení se mám přihlásit na VZP, budou za mě platit zdravotní pojištění. Je povinná i úhrada sociálního a mám nárok a nějaký příspěvek? Příspěvek na péči pokryje služby ošetřovatelek, bez jejich pomoci si to neumím představit. Budu úplně bez příjmů. Ještě je tady mamčin důchod, ale s tím utáhnu poplatky, léky, hygienické potřeby,.... jen taktak.
Není tady
Trochu tomu nerozumím. Příspěvek je na péči, takže pokud ho celý využijete pro placení ošetřovatelek, tak na Vás logicky finančně nic nezbyde. Taky jsme to měli podobně s tátou, příspěvek byl na péči 24/7 kolem 20.000 Kč (šlo o rok 2020), měli jsme ošetřovatelky na 4 hodiny denně . Z tátova důchodu a příspěvků na péči se vyžít dalo, samozřejmě to není žádná hitparáda, ale stačilo nám to.
Obraťte se na sociální odbor města, tam Vám vysvětlí všechny platby a možnosti úplně přesně a podle dnešní legislativy..
Není tady
Na sociálce mně řekli, že mám pro sebe využít příspěvek na péči. Na to, že mně z něho nic nezbyde, neřekli nic. Použit mamčin důchod pro svoje výdaje jsem se doteď zdráhala, ale budu muset, i když po odečtu stálých plateb zůstane 4,5tis. Jsem s mamkou sama, takže další příjem není.
Na sociální odbor se samozřejmě po jejich dovolené obrátím, teď mají omezený provoz pro objednané. Chci si informace získat předem, protože mám zkušenost, že jedna pracovnice mně vloni řekla, že na příspěvek v nezaměstnanosti nárok nemám a druhá mně ho vypsala. Tak se v tom potom vyznej...
Není tady