Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

• Diskuse
  •  » Zdraví ženy
  •  » Jak nám může umělá inteligence (třeba ChatGPT) pomoci v každodenním ro

#1 5. 8. 2025 5:51

chatgptitaliano
♥------

Jak nám může umělá inteligence (třeba ChatGPT) pomoci v každodenním ro

V posledních měsících se často mluví o umělé inteligenci. Přiznám se, že jsem k tomu byla dlouho skeptická – technologie je fajn, ale co má společného s rodinou, dětmi a domácností? Až donedávna bych odpověděla: "Nic moc." Ale pak jsem náhodou objevila nástroj jménem ChatGPT – a úplně mi to změnilo pohled.

Dnes ho používám ne jako náhradu lidského kontaktu, ale jako pomocníka. Tady je pár příkladů, jak mi AI pomáhá doma:

Plánování jídelníčku – Napíšu, co mám v lednici, a během pár vteřin mám návrh jednoduchých, zdravých receptů.

Příprava na rozhovor s učitelem – Když potřebuji formulovat e-mail nebo připravit si argumenty, pomůže mi dát myšlenky do pořádku.

Nápady na hry a aktivity s dětmi – Občas už nemám fantazii, ale AI mi připomene i úplně obyčejné hry, na které jsem dávno zapomněla.

Podpora při učení – Když si dítě neví rady s domácím úkolem, zkusíme to společně s ChatGPT. Není to o opisování, ale o vysvětlení látky jiným způsobem.

A co mě překvapilo nejvíc – někdy mi ChatGPT pomůže uklidnit se. Když jsem ve stresu nebo nevím, jak reagovat v konfliktní situaci (třeba mezi sourozenci nebo s puberťákem), nabídne mi náhled z jiného úhlu pohledu – klidného, logického.

Neříkám, že je to dokonalé – pořád je potřeba selský rozum a vlastní úsudek. Ale musím uznat, že jako pomocník do kapsy je to užitečnější, než jsem čekala.

Zajímalo by mě – má tu někdo podobnou zkušenost?

Upravil(a) chatgptitaliano (5. 8. 2025 5:52)

Není tady

• Diskuse
  •  » Zdraví ženy
  •  » Jak nám může umělá inteligence (třeba ChatGPT) pomoci v každodenním ro
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí