18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Dám tu otázku zde do této kategorie, zajímají mě výslovně různé skryté, nepochopiltené poplatky ve zdravotnictví a zda je to vůbec zákonné? Dva příklady z nedávné doby - la jsem si na gynekolii pro recept, zaplatila jsem 250 Kč, jeliko to byl recept na mou ádost (v lékárně jsem pak pochopitelně doplatila celý lék samotný). ádný papír o zaplacení, nic.
Druhá situace - revmatologie - nasazeny kortikoifní infuze (běně se dává 10, já měla 5), za kadou poplatek 250,- Kč. Proboha za co?
Chápete to někdo, setkává se s tím také někdo dalí?
Není tady
Chodila jsem roky k mladímu gynekologovi, u kterého jsem neplatila nic, jen jednorázová zrcátka. Kdo měl nadstandard, tak něco platil.
Přela jsem jinam. Hned jsem musela zaplatit vstupní poplatek; myslím, e to bylo 500 Kč. Za prevenci by se snad platit nemělo, ale tady to mají nějak obráceně, pořád se v tom neorientuju... Jednou jsem provihla termín, hned jsem se omluvila, ale sestra chtěla při mé návtěvě opět zaplatit registrační poplatek. Jsem z toho jelen!
Podobné zkuenosti mají v dnení době i moje kamarádky. Dcera platila registrační poplatek 300 Kč a za jednorázová zrcátka 50 Kč.
Před pár měsíci byl k platbám u gynekologů článek na Seznamu, kde stálo, e je to protizákonné. Ovem oni si to dokáí obhájit.
Upravil(a) vrabčák (21. 7. 2024 13:46)
Není tady
Andrejko, musím říct, e s tímhle zkuenost nemám. Ani jsem o tom z blízkého okolí neslyela. e si doktroři vykazují různé věci, co ani nedělali, to jo, to slýchám často. Ale poplatky - nikdy jsem nic neplatila a ani o ničem takovém neslyela.
A nikdo si netroufne nic říct, protoe doktoři nejsou. Nevím jak je to v jiných krajích, ale u nás zubař, pediatr, gynekolog - nejsou vůbec sehnat. I pojiona nám hledá, ale bez úspěchu. V celém kraji nic.
My máme v rodině teď zase zkuenost, e měla proběhnout operace kolene, neproběhla a kdy se lo na kontrolu, tak lékař (ten, který to měl operovat) kouká do počítače a říká "tak jste po operaci" - take věřím, e si to i vykázal. To u jsme nezjiovali.
Není tady
AndreaP. napsal(a):
Dám tu otázku zde do této kategorie, zajímají mě výslovně různé skryté, nepochopiltené poplatky ve zdravotnictví a zda je to vůbec zákonné? Dva příklady z nedávné doby - la jsem si na gynekolii pro recept, zaplatila jsem 250 Kč Block Blast, jeliko to byl recept na mou ádost (v lékárně jsem pak pochopitelně doplatila celý lék samotný). ádný papír o zaplacení, nic.
Druhá situace - revmatologie - nasazeny kortikoifní infuze (běně se dává 10, já měla 5), za kadou poplatek 250,- Kč. Proboha za co?
Chápete to někdo, setkává se s tím také někdo dalí?
Pokud byl recept vystaven na vai ádost a nikoli z lékařské nutnosti, je moné, e poplatek byl za konzultaci nebo za administrativní úkony spojené s vystavením receptu.
Není tady