Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 19. 7. 2024 23:21

AndreaP.
Administrátor
Místo: Severní Morava

Podivné poplatky ve zdravotnictví

Dám tu otázku zde do této kategorie, zajímají mě výslovně různé skryté, nepochopiltené poplatky ve zdravotnictví a zda je to vůbec zákonné? Dva příklady z nedávné doby - šla jsem si na gynekolii pro recept, zaplatila jsem 250 Kč, jelikož to byl recept na mou žádost (v lékárně jsem pak pochopitelně doplatila celý lék samotný). Žádný papír o zaplacení, nic.
Druhá situace - revmatologie - nasazeny kortikoifní infuze (běžně se dává 10, já měla 5), za každou poplatek 250,- Kč. Proboha za co?
Chápete to někdo, setkává se s tím také někdo další?

Není tady

#2 20. 7. 2024 10:38

vrabčák
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Podivné poplatky ve zdravotnictví

Chodila jsem roky k mladšímu gynekologovi, u kterého jsem neplatila nic, jen jednorázová zrcátka. Kdo měl nadstandard, tak něco platil.
Přešla jsem jinam. Hned jsem musela zaplatit vstupní poplatek; myslím, že to bylo 500 Kč. Za prevenci by se snad platit nemělo, ale tady to mají nějak obráceně, pořád se v tom neorientuju... va Jednou jsem prošvihla termín, hned jsem se omluvila, ale sestra chtěla při mé návštěvě opět zaplatit registrační poplatek. Jsem z toho jelen! kapitulation
Podobné zkušenosti mají v dnešní době i moje kamarádky. Dcera platila registrační poplatek 300 Kč a za jednorázová zrcátka 50 Kč.
Před pár měsíci byl k platbám u gynekologů článek na Seznamu, kde stálo, že je to protizákonné. Ovšem oni si to dokáží obhájit.

Upravil(a) vrabčák (21. 7. 2024 13:46)

Je zcela zbytečné se ptát, jaký má život smysl.
Má takový smysl, jaký mu dáme.
                                                           Seneca

Není tady

#3 20. 7. 2024 19:14

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

Andrejko, musím říct, že s tímhle zkušenost nemám. Ani jsem o tom z blízkého okolí neslyšela. Že si doktroři vykazují různé věci, co ani nedělali, to jo, to slýchám často. Ale poplatky - nikdy jsem nic neplatila a ani o ničem takovém neslyšela.
A nikdo si netroufne nic říct, protože doktoři nejsou. Nevím jak je to v jiných krajích, ale u nás zubař, pediatr, gynekolog - nejsou vůbec sehnat. I pojišona nám hledá, ale bez úspěchu. V celém kraji nic.
My máme v rodině teď zase zkušenost, že měla proběhnout operace kolene, neproběhla a když se šlo na kontrolu, tak lékař (ten, který to měl operovat) kouká do počítače a říká "tak jste po operaci" - takže věřím, že si to i vykázal. To už jsme nezjišovali.

"Před 150 lety by vás považovali za blázny, pokud byste se zasazovali za konec otroctví. Před 100 lety by se vám smáli za návrh, že by ženy měly mít volební právo. Před 25 lety by vás nazvali perverzním za obhajobu práv gayů. Dnes se nám smějí, když chceme, aby skončilo otroctví zvířat. Jednoho dne se smát nebudou."
- Gary Smith

Není tady

#4 20. 11. 2024 5:30

alicent23
♥------

AndreaP. napsal(a):

Dám tu otázku zde do této kategorie, zajímají mě výslovně různé skryté, nepochopiltené poplatky ve zdravotnictví a zda je to vůbec zákonné? Dva příklady z nedávné doby - šla jsem si na gynekolii pro recept, zaplatila jsem 250 Kč Block Blast, jelikož to byl recept na mou žádost (v lékárně jsem pak pochopitelně doplatila celý lék samotný). Žádný papír o zaplacení, nic.
Druhá situace - revmatologie - nasazeny kortikoifní infuze (běžně se dává 10, já měla 5), za každou poplatek 250,- Kč. Proboha za co?
Chápete to někdo, setkává se s tím také někdo další?

Pokud byl recept vystaven na vaši žádost a nikoli z lékařské nutnosti, je možné, že poplatek byl za konzultaci nebo za administrativní úkony spojené s vystavením receptu.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí