Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 15. 7. 2024 22:43

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Turnov
Web

redres ramene

Máte prosím někdo zkušenosti? Jsem dnes 5 dní po redresu v uspání. Rameno mě hodně bolí při cvičení a po cvičení třeba hodinu, dvě. To bych asi brala. V nemocnici jsem den po zákroku ze středy na čtvrtek spala dobře i bez léků na bolest či prášku na spaní. Doma taky, dokkonce jsem mohla spát i s rukou na těle, což před zákrokem bolelo. V pátek první rehabilitace, na to ráno v 5 jsem se vzbudila a nemohla jsem najít žádnou správnou polohu ruky při spaní na boku (na zdravé straně), bolest i při vypodložení polštářkem. Další noc jsem se s tím samým vzbudila už ve 2 ráno a nezbylo než si lehnout na tu bolavou ruku a při správné poloze jsem usnula. To samé i v noci na dnešek. Měli jste také podobný průběh? Trošku mě děsí i to, že většinou po cvičení mi rukou projíždí ostrá bolest od ramene směrem k lokti. Dříve se mi to dělo, i když jsem si jen lehla na záda, nemohla jsem spát, teď už je to na zádech téměř ok, ale po cvičení je to jako když projede špendlíkem.

Žiju svůj život naplno bez strachů.

Není tady

#2 17. 7. 2024 12:10

AndreaP.
Administrátor
Místo: Severní Morava

Re: redres ramene

Mám za sebou redres ramene, ale mě navíc dělali i artroskopii. Bolesti byly, nejhorší bylo pak to, že jsem vypadala, jak bych spadla pod traktor, neskutečné podlitiny na ruce. Najít úlevovou pozici je těžké, je nutné hodně podkládat polštářem a já si měla dávat taky stočenou deku mezi tělo a ruku, aby ruka nebyla úplně u těla.

Není tady

#3 17. 7. 2024 20:19

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Turnov
Web

Andreo, moc děkuji smile Jediná vhodná pozice je na břichu, ale na něm zase nejsem zvyklá spát, takže se i tak budím. Jsem už z toho fakt na nervy, nějak to nedávám neutral V sobotu máme jet na dovču a já místo, abych se těšila, tak řeším, jestli si mám vzít prášky na bolest, na nervy nebo na spaní.

Žiju svůj život naplno bez strachů.

Není tady

#4 17. 7. 2024 22:41

AndreaP.
Administrátor
Místo: Severní Morava

Tak břicho bych vůbec nedala, tím že jsem ho měla i operované bych se už asi nepřekulila zpět, no vlastně ani tam. Na operovaném rameně jsem dokázala chvíli uležet až tak za 6 týdnů cca. 5 dnů je brzy, bolesti budou, nejdůležitější je teď právě ta rehabilitace. Fyzioterapeutovi říct, kde to střílí ta bolest, a se na to zaměří.

Není tady

#5 24. 9. 2024 10:57

martinaruprt
♥------
Místo: Beroun

Opravdu mě mrzí, že prožíváte takové bolesti po zákroku. Je to velmi nepříjemné, ale ještě stále docela běžné v tomto časném stadiu po operaci. Co se týče bolesti při a po cvičení, je to normální reakce těla na zátěž, obzvláště po takovém zákroku. Důležité je držet se pokynů fyzioterapeuta a nevynechávat rehabilitační cvičení, i když to někdy může být velmi bolestivé.

Není tady

#6 25. 10. 2024 9:43

jarmila.r
♥------
Místo: Praha
Web

Je normální cítit bolest po redresu ramene, obzvl᚝ při cvičení. Pomáhá polohovat ruku pomocí polštářů, ideálně konzultovat bolesti s fyzioterapeutem. Rehabilitace je klíčová pro zotavení.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí