6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Máte prosím někdo zkuenosti? Jsem dnes 5 dní po redresu v uspání. Rameno mě hodně bolí při cvičení a po cvičení třeba hodinu, dvě. To bych asi brala. V nemocnici jsem den po zákroku ze středy na čtvrtek spala dobře i bez léků na bolest či práku na spaní. Doma taky, dokkonce jsem mohla spát i s rukou na těle, co před zákrokem bolelo. V pátek první rehabilitace, na to ráno v 5 jsem se vzbudila a nemohla jsem najít ádnou správnou polohu ruky při spaní na boku (na zdravé straně), bolest i při vypodloení poltářkem. Dalí noc jsem se s tím samým vzbudila u ve 2 ráno a nezbylo ne si lehnout na tu bolavou ruku a při správné poloze jsem usnula. To samé i v noci na dneek. Měli jste také podobný průběh? Troku mě děsí i to, e větinou po cvičení mi rukou projídí ostrá bolest od ramene směrem k lokti. Dříve se mi to dělo, i kdy jsem si jen lehla na záda, nemohla jsem spát, teď u je to na zádech téměř ok, ale po cvičení je to jako kdy projede pendlíkem.
Není tady
Mám za sebou redres ramene, ale mě navíc dělali i artroskopii. Bolesti byly, nejhorí bylo pak to, e jsem vypadala, jak bych spadla pod traktor, neskutečné podlitiny na ruce. Najít úlevovou pozici je těké, je nutné hodně podkládat poltářem a já si měla dávat taky stočenou deku mezi tělo a ruku, aby ruka nebyla úplně u těla.
Není tady
Andreo, moc děkuji Jediná vhodná pozice je na břichu, ale na něm zase nejsem zvyklá spát, take se i tak budím. Jsem u z toho fakt na nervy, nějak to nedávám V sobotu máme jet na dovču a já místo, abych se těila, tak řeím, jestli si mám vzít práky na bolest, na nervy nebo na spaní.
Není tady
Tak břicho bych vůbec nedala, tím e jsem ho měla i operované bych se u asi nepřekulila zpět, no vlastně ani tam. Na operovaném rameně jsem dokázala chvíli uleet a tak za 6 týdnů cca. 5 dnů je brzy, bolesti budou, nejdůleitějí je teď právě ta rehabilitace. Fyzioterapeutovi říct, kde to střílí ta bolest, a se na to zaměří.
Není tady
Opravdu mě mrzí, e proíváte takové bolesti po zákroku. Je to velmi nepříjemné, ale jetě stále docela běné v tomto časném stadiu po operaci. Co se týče bolesti při a po cvičení, je to normální reakce těla na zátě, obzvlátě po takovém zákroku. Důleité je dret se pokynů fyzioterapeuta a nevynechávat rehabilitační cvičení, i kdy to někdy můe být velmi bolestivé.
Není tady
Je normální cítit bolest po redresu ramene, obzvlá při cvičení. Pomáhá polohovat ruku pomocí poltářů, ideálně konzultovat bolesti s fyzioterapeutem. Rehabilitace je klíčová pro zotavení.
Není tady