29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Dneska jsem dělala těsto na české buchty a jelikož mám problém se zápěstními klouby,dalo mi to zabrat a to jsem ho dělala jen z půl kila mouky.Dá se vůbec tohle těsto míchat v robotu,nebo jak to děláte vy?Buchty se povedly,ale chtěla bych si to míchání těsta usnadnit.
Gwen, kynuté těsto míchám v míse ručním šlehačem. Mám ETU a mám u ní metly na šlehání i hnetení. Mělo by to utáhnout těsto do 1 kg. Já jsem s tím moc spokojená, ručně vymíchané těsto je hrozná dřina a u mě byl výsledek nakonec na vyhození, teď se mi většinou daří....
Není tady
Gwen
Já mám od loňska tento robot, je naprosto super a nemůžu si ho vynachválit. Udělá veškerá těsta-kynutá i tuhá, jako je např. linecké. Ovšem této kvalitě odpovídá také cena, a pokud pečeš málo, tak by to byly pěkně drahé buchty. Já peču hodně, takže ho plně využívám.
Určitě ale existují i levnější roboty, které ti dobře vymíchají kynutá těsta. Měj se hezky,ahoj.;)Helča
http://www.korunka.cz/kuchynske-roboty/kenwood-km-001
Není tady
Dříve jsem míchala ruční ETOU a teď mám Bosch Profi Mixx za cca 6000.- je to super nedám na něj dopustit, dělám v něm všechno, i máslová těsta např. na linecké, na rohlíčky apod. Kynuté těsto úplně super. Je taky s planetovým výkyvem.
Není tady
Díky vám,ty roboty jsou paráda,ale já moc často kynutý těsto nedělám,nevyužila bych je.Zkusím to s tím ručním šlehačem,hnětací metly mám.
Gwen napsal(a):
Díky vám,ty roboty jsou paráda,ale já moc často kynutý těsto nedělám,nevyužila bych je.Zkusím to s tím ručním šlehačem,hnětací metly mám.
To není jen na těsto, já v něm dělám úplně všechno - mletí, krouhání, strouhání strouhanky, mísení sekané, šlehání sněhu, máslová těsta...skutečně ho používám téměř každý den. Nejen na kynuté těsto!
Není tady
kynuté těsto - jedině v domácí pekárně, takto vypracované těsto nemá chybu, kdykoliv dám jen ingredience třeba na koláče, zapnu program těsto a už se nemusím cca 2 hodiny starat, je to všechno včetně kynutí - dá si to tam určitou teplotu, jen vyklopím hotové těsto a dělám třeba ty koláče nebo koblihy, to je jedno. - pekárnu s 2 hnětacími háky.
Není tady
Já to dávám na zapracování manželovi, ať má chlap svaly, stejně to je pro něj. Jinak používám taky Etu na hnětání, pohodlně to utáhne. Robot je taky dobrý, já oceňuji všechny tři způsoby, už jsem měla zánět šlach a to si dá člověk pozor. Ovšem nejlepší je manžel.
Není tady