|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Ahoj, hubla jsem vždy z donucení. Od dětství jsem tlustá. Máme to v genech. Pořád mne cepovali slovy: počkej, nikdo tě nebude chtít. Nejez to, jsi tlustá/budeš tlustá. Ty bys to jíst neměla... Až budeš těhotná, budeš mít problémy.... atd. Vedlo to jen k tomu, že jsem se tajně přejídala a dodnes mám pocit, že musím všechno sníst a ochutnat dřív, než mi to zakáží.
V patnácti mě poslali do Poděbrad, do lázní. Byla jsem mezi obézními dětmi. Bylo to trapný. Neustále jsem byla nucená se blbě křenit a děkovat jim, že mne chtějí zbavit kil... Do měsíce jsem měla zpátky normální váhu. Druhé nucení bylo v osmnácti, před maturitou. Matka se rozhodla, že zhubneme všichni. Nejeddli jsme skoro nic. Ráno ovesná kaše, pak pomeranč k svačině, pak oběd: buď rýže s kečupem (ve sváteční den se sýrem!), nebo brambory se zeleninou v páře. Ve výjimečné dny tzv. tukožroutská polévka. Během 4 měsíců jsem zhubla 20 kilo. Nedodalo mi to sebevědomí, naopak. Přišla jsem si ještě tlustčí než před tím (a to jsem měla 60 kilo/ 170cm výšky). A byla jsem opět nasraná na matku.
Po 10 letech jsem měla o 47 kilo víc. Posledních 27 jsem přibrala za poslední rok. Velkou vinu na tom měla snížená činnost štítné žlázy a deprese, které jsem vždy léčila jako moje matka, tedy přejídáním.
Vím, co bych měla pro sebe dělat. Měla bych zvýšit výdej, snížit příjem. Měla bych cvičit.... Nechce se mi. Jsem unavená, lékaři zvažují i únavový syndrom. Cvičení mne nabaví. Vlastně mne díky depresím nebaví vůbec nic. Od Vánoc, kdy jsem měla těch nešťastných 107 kilo mám 10 dole. Mohou za to léky na štítnou žlázu a antidepresiva. Víc dolu nejde, už bych musela začít něco dělat sama. Nemám důvod být v depresích mám krásné zdravé dítě, mám úžasného partnera, mám před svatbou, mám práci, jsem relativně zajištěná. Nemám problémy. A přeci mám, deprese. Kila navíc mne netrápí. Co se trýče těch slibů: o chlapy jsem nikdy nouzi neměla, ba naopak. Tlustá jsem a je mi to fuk. V těhotenství jsem problémy neměla, vůbec jsem o něm nevěděla. Měla bych zhubnou, abych neměla další zdravotní problémy. Vyskočila jsem z kategorie obezita II. stupně do kategorie obezita I. stupně. Až zhubnu 20 kilo, budu v kategorii nadváha.
Nikdy jsem nezkoušela zázračné hubnoucí prostředky. Vím, že opravdově lze zhubnnout jenvlastní vůlí a cvičením (ani o jedno se nesnažím, takže nemám šanci). Zkoušela jsem jen čaje poan Grašíka. Jsou moc dobré, mám po nich jen mnohem větší hlad, přestože se na krabičce píše, že snižují chuť k jídlu. Také jsem vyzkoušela vlákninu, pomohla mi v zasycení- zkoušela jsem ji kvůli zažívacím obtížím- trápila mne zácpa, přestože sním denně 500g zeleniny, ovoce jen 300 g a vypiju přes 3 litry tekutin.
Můj jídelníček schválila endokrinoložka jako zdravý a vhodný. Dokonce tvrdí, že s takovým jídelníčkem bych měla hubnout. Ale tloustnu vesele dál....
Ahoj všem.
Vím, že je důležité se mít ráda. V podstatě se ráda i mám. Kila navíc mi nevadí, vadí mému okolí (matka, dcera). Partner by byl rád, kdybych zhubla, protože tajně věří, že bych začala sportovat s ním. Ale mne prostě ani běhání, ani jízda na kole neláká. Je mi to po*né. Navíc z toho mám hrůzu, protože se bojím na silnici, bojím se, že mne něco někde zajede. A v přírodě mi cyklistika také nepřipadá dvakrát bezpečná. Jediné, na co mne ještě dostane je turistika, ale ty výlety trochu kazím (bojím se výšek a skal, které dcera a přítel milují) a navíc mám strach, jak je budu zachraňovat... Po matce a babičce mám trauma opuštění domova (nenávidí obě cestování a já to začínám mít taky).
Nejhorší je, že vím, co bych dělat měla a co ne, ale vůbec se mi nechce. V poslední době se mi opět nechce vůbec nic. Vstát, jít do práce, jít z práce, proč jít domů, když je tam jen další práce?, nechce se mi smát, nebaví mě vaření, uklízení, praní, žehlení... A radost mi nic také nepřináší. A od dětství trpím ztrátou přání, nikdy jsem neměla přání a ani teď žádné "zásadní" nemám.
Není tady
Jen bych chtěla reagovat na Herbalife. Také jsem přípravky na hubnutí a pročišťování brala. Výsledek žádný. Pomohla mi pak až zhubnout dvacet kilo láska. Zamilovala jsem se a jak jsem zhubla vůbec nevim. Šlo to všechno dolů samo.
Není tady
Chtěla bych se zeptat, zda se ta sirovátka dá opravdu pít, nebo se musí člověk překonat. Matka si ji koupila sušenou a něco tak hnusného bych víckrát nepozřela, to jsem měla jen na lžičcce. Vážně mi to vůbec nepřišlo dobrý.
A nemáte někdo zkušennost s lymfodrenáží? Mám dost oteklé nohy, chtěla bych jim ulevit. Bolest je vždy nepříjemná. Navíc má lymfodrenáž pěkný vedlejší účinek- hubnutí.
Není tady
Nejsmutnejsi je, ze i zde se nekteri snazi vyuzit druhych tim, ze se pod rouskou "pratelstvi" snazi prodavat Herbalife a jine nesmysly. Syrovatka je obsazena tak jako tak v ruznych "mlecnych" vyrobcich a take neni zadny zazrak. Vyzivna, ano, jako vetsina potravin, ale zadny prostredek "na zhubnuti" pod cimz se to nekteri snazi prodavat.
Není tady
No, já si myslím, že pokud zhubnu, at už po syrovátce, nebo po koktejlech 10, nebo 20 kg a pak se budu zase cpát řízkama a hamburgerama, tak se mi ta váha vrátí. A to je jo jo efekt.
A pít do konce života to nebo ono je docela drahá dieta. To je lepší jít na kliniku a tam se nechat okrájet.

Upravil(a) choysia (20. 5. 2006 16:50)
Není tady
Plně s tebou souhlasím. Navíc co mám známé, které zkoušely herbalife, všechny úžasně zhubly, a jen přestaly, šlo to nahoru. Navíc sama moc nejsem na tyhle experimenty, myslím, že jediný možný způsob, jak zhubnout, je cvičit. Jen se mi veškerý pohyb příčí. Ne, že bych se vůbec nehýbala, ale nemám z toho (a ani jsem nikdy neměla) žádnou radost. Nechápu kecy, že někdo jezdí na kole pro radost, mně to radost nikdy nepřineslo. Nemám nikdy radost, že ujdu dvacet kilometrů, nebo že jsem slezla další tisícovku. Jo a je mi třicet.
Není tady
Majdalena: Jo, to já mám ráda sport, ale neprovozuju ho. Samotnou mi to taky nepřináší radost. Takže jsme na tom stejně.A to jsem závodně hrála volejbal a baletila.
Taky je mi 30 a začínám lenivět, ale než pilule a koktejly, to se radši začnu poctivě hejbat.Nebo si vezmu menší talíř, to mi půjde ještě líp 
Upravil(a) choysia (21. 5. 2006 16:27)
Není tady
Na mne menší talíře nezabírají, podvědomí ví, že je šizeno a dohání mne k šílenství. Praktikuju normální talíř a plním si ho z větší části syrovou zeleninou. Doufám, že když po tom nezhubnu, dostanu do sebe vitamíny a snad i trochu vlákniny. Paradoxem je, že čím zdravěji vařím a snažím se jíst, tím víc tloustnu. Partner měl rok mononukleozu. Vařila jsem bez tuku. On zhubl o 20 kilo, já je nabrala a dcera z té netučné diety má vysoký cholesterol. Marnost nad marnost....
Není tady
Majdalena: To je zajímavý, já taky když nesním denně tatranku, nebo balíček brambůrek, tak jsem nesvá. No jo, holt tělo to žádá, tak proč mu to odpírat.
Ale od zítřka se do toho opřu a budu jako Twiggy. 
Upravil(a) choysia (22. 5. 2006 22:03)
Není tady
Ono se řekne, odepřu. Odpírala jsem si teď tak týden.Noooo, zase tolik jsem si neodpírala. Ale skutečně jsem vynechala sladké. Jenže...včera jsem jen prošla kolem pekárny a zavonělo to tak sladce, že jsem zase neodolala. Holt nemám pevnou vůli. Jak ji získat???? V odpírání to nebude.
Není tady
Majdalena napsal(a):
Ono se řekne, odepřu. Odpírala jsem si teď tak týden.Noooo, zase tolik jsem si neodpírala. Ale skutečně jsem vynechala sladké. Jenže...včera jsem jen prošla kolem pekárny a zavonělo to tak sladce, že jsem zase neodolala. Holt nemám pevnou vůli. Jak ji získat???? V odpírání to nebude.
Musíš chodit uličkama, kde nejsou pekárny

Není tady
Jooo, to je rada nad zlato. A to má dnes dcera svátek a musela jsem napéct.... Nejraději bych od všeho utekla.
Není tady
Ahoj děvčata. Je to hrúza, za chvíli je léto a ta váha se nehne směrem dolu. Já mám problém v tom, že vydržím jíst dietně tak pět dní a pak mě přemúže šílený hlad a chutě. A jsem tak kde jsem začala.Prostě pořád dokola.Už mě to ale nebaví.Asi budu muset začít víc cvičit.Jinak to asi nepůjde. Koupila jsem si v lekárně tu syrovátku,jak se o ní taky zminujete. Mě teda moc chutná. Jen tak na lžičku do pusy.Tu co mám já, tak je sladká a dobrá.Dala jsem si jí do kafe místo mlíka a bylo to dobrý. Chtěla bych jí skusit pít ve vodě místo večeře. Snad to bude taky dobrý, uvidím.Tak mi držte palce, ať to zvládnu a konečně něco zhubnu. Mějte se fajn.A.
Není tady
Tak mi je od pátku špatně, bolí mne břicho a tři kila jsou dole. To se mi ještě nestalo. Teď mám dilema, jestli to léčit, nebo ještě trochu trpět, že bych eventuálně zhubla víc. Manžel tvrdí, že nejlepší dieta je monukleoza, měl ji loni, v podstatě se léčí dodnes a zhubl přes 20 kilo během několika měsíců.... jojoefekt zatím nestihl, tak nevím.... Jooo a berte to s úsměvem-.
Není tady
prosim o radu.Kdyz chci zhubnout mohu jist vodni (ten cerveny)meloun?

Není tady
Já si myslím že můžeš kolik chceš, protože má málo KJ.Je to vlastně jenom voda.A je dobrý na pročištění.Určitě jo.
Není tady
Červený melou má moooc cukru... Sice je v něm spousta vody, ale cukru víc než hodně...
Taky ho mám ráda. To je hrůza, to aby člověk nejedl vůbec nic...
Já už jsem ve stádiu těžké obezity, bojuju s tím od mala... před deseti lety jsem měla vůli hooodně pevnou, zhubla jsem během dvou měsíců 25 kilo - jen tak, že se mi chtělo být hezká. No a pak během roku jsem přibrala 50...
No a tahle váha mi lítá plus mínus o deset...
Potřebovala bych asi vybouchat zuby, abych nemohla nic jíst... Anebo makat...
... ale na to nějak nemám čas. Večer jsem už moc unavená a přes víkend toho mám víc než dost...
Není tady
kdyz ja meloun miluju sakris

Není tady
Majdalena napsal(a):
Ahoj všem.
Vím, že je důležité se mít ráda. V podstatě se ráda i mám. Kila navíc mi nevadí, vadí mému okolí (matka, dcera). Partner by byl rád, kdybych zhubla, protože tajně věří, že bych začala sportovat s ním. Ale mne prostě ani běhání, ani jízda na kole neláká. Je mi to po*né. Navíc z toho mám hrůzu, protože se bojím na silnici, bojím se, že mne něco někde zajede. A v přírodě mi cyklistika také nepřipadá dvakrát bezpečná. Jediné, na co mne ještě dostane je turistika, ale ty výlety trochu kazím (bojím se výšek a skal, které dcera a přítel milují) a navíc mám strach, jak je budu zachraňovat... Po matce a babičce mám trauma opuštění domova (nenávidí obě cestování a já to začínám mít taky).
Nejhorší je, že vím, co bych dělat měla a co ne, ale vůbec se mi nechce. V poslední době se mi opět nechce vůbec nic. Vstát, jít do práce, jít z práce, proč jít domů, když je tam jen další práce?, nechce se mi smát, nebaví mě vaření, uklízení, praní, žehlení... A radost mi nic také nepřináší. A od dětství trpím ztrátou přání, nikdy jsem neměla přání a ani teď žádné "zásadní" nemám.
V některých bodech jsme na tom stejně,taky se nerada hejbu,sportuju,na kole se taky bojím(vidím se pod náklaďákem,......)Ale u tebe je největší problém,že se furt díváš na sebe očima matky a dcery.Vykašly se na ně,nauč se jim zkrátka odseknout,nenechat se furt nima ponižovat.Až se srovnáš s nima,odpadne ti část stresu a bude ti hned líp.A nenuť se do ničeho,co tě nebaví!!Proč bys měla dělat to,co ti druzí berou jako samozřejmost??Nejsi už malá,tak si dupni a stůj si za svým názorem a dělej jen co chceš!!!
Není tady
Hele, pořád je lepší, když si dáš meloun na svačinu, než když si dáš třeba chleba a salám.Tak si kliďo dej.Ahoj.
Není tady