18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
vrabčák napsal(a):
Hlas - průměr, malý rozsah... Zpívám naemu domácímu zvířátku lidovky.
Pejsek? Já měl jen morče Pendu, ale byl to stranej rebel. Jednou ochutnal pampeliku, a u nic jinýho nechtěl...
A jak ji neměl, tak straně vyváděl, hovínka lítala vzduchem. Nakonec skončil u sestry u králíčků, a tam se uklidnil. :-)
Není tady
vrabčák napsal(a):
Zdá se mi, e ti tvoření básní jde celkem lehce. (To se říkávalo o Nezvalovi.)
Vechno je báseň, tedy to ivé, přirozené. Stačí jen naslouchat... Dorbrý den vere, japak se dnes máme? Ahoj človíčku, jde to, vyplní námi prázdný list, v obraz svého srdce, barvami citu, tětcem pozornosti?
Paleta světa... :-)
Není tady
Pedro napsal(a):
Judyna napsal(a):
Pedro, jsi fakt dobrej.
Já básničky neumím. To jen takové to malé rýmování . A to jetě na to tenkrát tak nějak byla asi ta správná doba. Díky vrabčákovi jsem na to znovu mrklaJá radi kritiku, umoňuje zlepit, co jetě není eňo ňuňo.
Ale dík. A klidně poli. Jestli se nebojí pochvaly ani kritiky.
No jo, nemám co . Ale jeden můj kamarád má hrozně rád takové krátké říkanky (i já je mám ráda), tak jednu od něj. Nevím sice, jestli je jeho vlastní, protoe on je i sbírá, ale utkvěla mi v hlavě.
Na nádraí v Olomouci,
hádali se tam dva brouci.
Hádali se tak,
a jim ujel vlak.
Není tady
Tyhle verovaný takařice mám taky rád
Není tady
Pedro napsal(a):
vrabčák napsal(a):
Hlas - průměr, malý rozsah... Zpívám naemu domácímu zvířátku lidovky.
Pejsek? Já měl jen morče Pendu, ale byl to stranej rebel. Jednou ochutnal pampeliku, a u nic jinýho nechtěl...
A jak ji neměl, tak straně vyváděl, hovínka lítala vzduchem. Nakonec skončil u sestry u králíčků, a tam se uklidnil. :-)
Kocour. Měli jsme dva pejsky po sobě a teď máme kocoura. Zrovna mu bude 6 let. Původně byl dceřin, ale postupně se přestěhoval k nám. Je jen domácí... . Ráda bych mu dopřála venčení, ale veterinář nám to nedoporučil (projevoval se u něj značně nejistě, i kdy je to raubíř). Stejně na to ale pořád myslím, je mi ho líto. Musel by dostat dalí očkování a parádní vodítko nebo postroj.
V dětství jsme měli dvě morčata; nejdřív Čiperku a pak Krytofa, z něho se vyklubala holka. Ale jméno jí u zůstalo.
Není tady
Pedro napsal(a):
Tyhle verovaný takařice mám taky rád
Mně se moc líbí ty od Karla Plíhala.
A od Jiřího áčka.
Ale i haiku Miloně Čepelky.
Není tady
Vrabčáku, sousedka z naeho baráku venčí kočku před naím barákem. Nějak ji to naučila, e si tam běhá sama a po nějaké době si ji sousedka "vyzvedne". Měla zpočátku strach, aby ji nepřejelo auto, ale natěstí se tak nestalo.
Není tady
Judyno, díky. Běhat samotného bych ho tam nemohla nechat, je tu moc aut a blízko runá silnice...
Měli jsme ho vzít ven u dávno........
Není tady
Ona se právě také bála přejetí, ale nějak se to povedlo.
Není tady
Jednou večer mi nae psisko, které bylo na volno, přeběhlo přes tu runou silnici za hárající fenou... íleně jsem se lekla , ale natěstí si řidiči výjimečně dali pauzu, tak to dobře dopadlo. Ale pak jsem ho kolem domu u pořád dusila na vodítku. Pustila jsem ho jen v lesoparku.
Není tady
Oj, to jsou skoro dramata...
Jo jetě v dětství jsem měl křečka, taky Pendu, na jeho počest jsem to jméno pak dal tomu morčeti, co byl na pampeliky.
Páč ten Penda první, se jednou rozběh přes byt a vyskočil z balkónu... Ale dole tuhej nebyl, take el za svobodou...
Není tady
Jednou jsem měl křečka,
jmenoval se Penda.
Vytáh jsem ho z krabičky,
on protáhl noičky.
Pak nasadil sprint
přes celý byt.
A do lonice
a do prčice!
Balkón byl otevřen
Penda se řítí ven.
Byl jsem mu v patách
kdy jsem se natáh
o práh, no a on,
up na balkon.
A potom dolů k zemi,
do trávy zachycený,
volný a mlád,
v hromadě klád,
hrdě mi zmizel...
Není tady
Dobrý Pedro
Tak já taky něco přidám. Pro vrabčáka
V Praze chodí na procházku
vrabčák s kočkou na provázku.
Vrabec říká: "Kočičko,
bacha na to autíčko!"
Není tady
Upravil(a) Pedro (3. 8. 2023 23:22)
Není tady
V Jihlavě se dějí věci....
?
Létající křečci přeci.
Není tady
No to nechápu, proč se to vloilo dvakrát... dvojtý nelzon to nebyl...
Vrabčák ale dobře dělá, nechce plakat, ani dcera, nehce plakat ani mu
nad kocourem v nebi u.
I ty jedna Judyno, ty bude znát vtipy Rabího.
Není tady
Pedro, kolik jsi měl těch křečků??!???
Judyno a Pedro, díky mooooooooooccc za vechny básně i básničky. Jste talenti!
Pedro, ty je vysloveně sype z rukávu, nestíhám!!!!!!!!
Není tady
Ty bude na sebe moc náročná. A to je dobře. Penda je jedno jméno, ale jsou dva. Jeden malej a jeden velkej. Jeden skočil z balkónu, s druhej skočil u králíků. Dnes se mi pase rodina veselých myí pod okny u popelnic, maj tam dírky kde bydlí... Sranda je pozorovat. :-)
Není tady
To chce haiku, nejlépe dvoité..
astný tón flétny
Macuo nad vlnami
řeka loď nese.
_ _
Kde hora Fudi
blýská se mezi mraky
víření detě.
Není tady
Děkuju.
Veríky !
Není tady
Pedro má na kadém prstě deset verů
Není tady
To jo, ale prosadit se v dnením světě a době není snadné..........
Babo, raď!
Není tady
Ani nevim kde ty songy vude mám.. tam něco, tuhle papír.. kdysi jsem měl blog, kam si nemuu vzpomenout adresu...
Tak dám tuhle třídotekovou...
Jsi plamen, oheň a ár
tvých ramen dotkl se král
rty havé ochutnat chtěl
teď hoří v pagodě těl.
Jsi pramen, peřej a splav
tvých ramen dotkl se dav
třpyt očí uvidět chtěl
těď padá v propasti těl.
Jsi hudba, píseň a hlas
tvých ramen dotkl se čas
zpěv Krásy uslyet chtěl
teď bloudí v podsvětí těl.
Není tady
Judyna napsal(a):
Pedro má na kadém prstě deset verů
A nebo na jednom veri deset prstů
Není tady
vrabčák napsal(a):
To jo, ale prosadit se v dnením světě a době není snadné..........
Babo, raď!
Haha, baba radit nemusí, ádná ambice. Poezie je pro radost. A byznys pro money.
"těstí je krásná věc, ale prachy si za něj nekoupí"
Není tady