Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#1 20. 6. 2023 13:17

Akinka
♥------

Partnerova dcera

Ahoj všem,

chtěla bych se podělit o svou zkušenost s partnerem, který má dítě z předešlého vztahu. Před rokem jsem poznala super chlapa, vše bylo zalité sluncem, nikdy předtím jsem lepšího nepoznala. Řekl mi, že má sedmiletou dceru z předešlého vztahu, kterou si bere ob víkend.
Vzhledem k tomu, že jsem nikdy neměla chlapa s dítětem a já sama děti nemám, tak to pro mě bylo nové, ale nijak mě to neodradilo. Řekla jsem mu, že to chápu, že má dítě a ať víkendy s dcerou tráví sám, abych jim do toho nijak nezasahovala a malá si ho mohla naplno užít bez asistence nové ženské 🙂
Po dvou měsících mě ale začal lanařit, abych víkend s jeho dcerou trávila s nimi a že už holčičce o mě řekl a že mě chce poznat. Říkal jak je hodná a že ji v noci neprobudí ani buldozér 😃 Tak jsem tedy svolila a vypadalo to, že mě malá přijala dobře, hned se ke mě měla a pořád se točila jen kolem mě, což bylo milé, ale chvílemi už jsem cítila, že by mě mohla nechat chvíli vydechnout. Neustále si mi totiž sedala na klín, pořád se mě držela a běhala za mnou i na wc nebo do koupelny. Už to prostě bylo moc, neustále vyžadovala mou pozornost a k příteli jsem se neměla možnost za celou dobu ani přiblížit. Celé jsem to snášela s grácií a těšila se až večer ulehne a budu moct být chvíli s přítelem. To se ale nekonalo. Šel ji uspat, s tím, že pak přijde za mnou do obýváku a pak se k ní vrátí, aby spal s ní. Během chvíle se malá probrala a obrovský křik a scény, že proč neleží s ní. Řekl jí, že za ní přijde, až dokouká film, ať si jde zase lehnout. To nerespektovala a křičela dál, tak jí šel znovu uspat a za chvíli nanovo. Tak už pak zůstal u ní.
Byla jsem z toho docela v šoku, že tak vyváděla, ale říkala jsem si, že holt je to pro ni nové.
Jenže takhle se to táhlo několik víkendů.
Přes den jsem se ji věnovala na tisíc procent, byla jsem tou nejhodnější “tetou “ a večer mi bylo odměnou řev a scény, když měla spát. Jen proto, že její tatínek po uspání odešel za mnou na gauč.
Tak teď spí holka v obýváku, kdyz k nám přijede, aby na něho viděla(kdyz se vzbudí) a po dokoukaní filmu, jdu já spát do ložnice a on s ní zůstává v obýváku na gauči 🙈🙈
Co si o tom myslíte?
Je toho samozřejmě ještě víc, ale to až případně v diskuzi.

Není tady

#2 20. 6. 2023 21:37

Niky123
♥♥♥♥♥♥-

Re: Partnerova dcera

Já bych tomu dala čas. Asi tak byli zvyklí doma dokud byli všichni spolu. Možná je za tím podvědomý strach, aby tatínka nějak neztratila. Myslím, že je velmi pozitivní, že k tobě našla hezký vztah. To nebývá samozřejmostí.

Co mi je divné, že sedmiletou dceru je potřeba ještě uspávat. Tenhle uspávací trend je asi součástí dnes propagovaného kontaktního rodičovství....?Vidím to i u našich mladých (s menšími dětmi, ale bůh ví, dokdy jim to vydrží).

Není tady

#3 20. 6. 2023 23:12

Akinka
♥------

Niky123 napsal(a):

Já bych tomu dala čas. Asi tak byli zvyklí doma dokud byli všichni spolu. Možná je za tím podvědomý strach, aby tatínka nějak neztratila. Myslím, že je velmi pozitivní, že k tobě našla hezký vztah. To nebývá samozřejmostí.

Co mi je divné, že sedmiletou dceru je potřeba ještě uspávat. Tenhle uspávací trend je asi součástí dnes propagovaného kontaktního rodičovství....?Vidím to i u našich mladých (s menšími dětmi, ale bůh ví, dokdy jim to vydrží).

No taky mě to už napadlo, že se dcerka nějak bojí, ale ne snad toho, že by ho ztratila ( vždyť si jí bere pravidelně a kolikrát i nějaké dny navíc). A já se k ní chovám hezky.
Spíš mi přijde, že ho nechce nechat se mnou ani na chvíli. Proto je zřejmě celý den “pověšená na mě” a když má jít spát, tak se “pověsí” na něj.
V jiných rodinách s dětmi a to i nevlastními, spí normálně děti odděleně a dospělí v ložnici. Tak nechápu, proč je ona tak uzurpátorská.
Poslední dobou se i přes den ke mě občas nechová hezky, kolikrát do mě doma nebo venku strčí a diktuje co mám dělat. A jak není výjimečně po jejím, tak začne být zlá a má ošklivé řeči, které až zabolí. Několik návštěv mi dokonce říkala, že si nepřeje, abych měla s jejím tatínkem dítě nebo svatbu, přitom jsme se o tom nikdy s přítelem před ní nebavili a ani to zatím nemáme v plánu.
I tak mi ale tyto řeči dost ublížili, protože přítele miluju a tohle se mi nehezky poslouchá.
Navíc není absolutně samostatná ani na chvíli.
Je to opravdu náročné a začínají mě ty víkendy s ní vyčerpávat a ubíjet.
Někdy mám pocit, že mě má rada a pak mi jak kdyby vrazí kudlu do zad svým jednáním. A já jako nerodič s tím nemohu nic dělat, abych jí vynadala nebo tak.

Není tady

#4 21. 6. 2023 9:06

Niky123
♥♥♥♥♥♥-

Já situaci posuzuji z jiné strany, mívala jsem velké problémy s dcerou, která nesnesla, aby se mnou partner bydlel. A to jí bylo už 12-14 let! Žádné domlouvání ani vysvětlování nepomohlo. Dokonce řekla, že kdybych s ním měla dítě (což jsem nepánovala), utekla by z domova.va 
Pomohlo až když se partner odstěhoval a navštěvoval nás jen o víkendu. kapitulation

Tím chci říct, jak je to všechno nevyzpytatené, ta dětská duše a jakási potřeba mít maminku (tatínka) hlavně pro sebe. hmm

Na tvém místě bych asi navštívila nějakého psychologa a vše s ním důkladně probrala a zkusila dát na jeho rady.
Kdyby to nepomohlo, tak stále zbývá podle mě docela schůdná možnost - ať se malá s tatínkem užijí o víkendu jednou za 14 dní sami a sobě v ty víkendyy dopřát čas jen pro sebe. Vždyť po zbylý čas můžete být spolu s partnerem jen vy dva.

Není tady

#5 21. 6. 2023 12:04

Akinka
♥------

Niky123 napsal(a):

Já situaci posuzuji z jiné strany, mívala jsem velké problémy s dcerou, která nesnesla, aby se mnou partner bydlel. A to jí bylo už 12-14 let! Žádné domlouvání ani vysvětlování nepomohlo. Dokonce řekla, že kdybych s ním měla dítě (což jsem nepánovala), utekla by z domova.va 
Pomohlo až když se partner odstěhoval a navštěvoval nás jen o víkendu. kapitulation

Tím chci říct, jak je to všechno nevyzpytatené, ta dětská duše a jakási potřeba mít maminku (tatínka) hlavně pro sebe. hmm

Na tvém místě bych asi navštívila nějakého psychologa a vše s ním důkladně probrala a zkusila dát na jeho rady.
Kdyby to nepomohlo, tak stále zbývá podle mě docela schůdná možnost - ať se malá s tatínkem užijí o víkendu jednou za 14 dní sami a sobě v ty víkendyy dopřát čas jen pro sebe. Vždyť po zbylý čas můžete být spolu s partnerem jen vy dva.

Tak to mě mrzí, že jsi měla s dcerou takové problémy. Dítě by podle mě nemělo stát rodičům v cestě najít si k sobě fajn partnera, pokud se rozejdou. Samozřejmě to není lehké pro nikoho, ale pokud se nový partner chová dobře, tak bych se nenechala dítětem ovlivňovat. Chápu, že je to někdy obtížné a je asi potřeba pomoc odborníků.
Jak já říkám šťastný rodič, šťastné dítě smile

Jinak já už o tom s partnerem několikrát mluvila, že by bylo fajn zajít za psychologem, že tohle není úplně v pořádku, ale on nechce. Prý jeho dítě není blázen atd.. Vůbec mě v tom nechce pochopit.
A s tím spaním má holčička opravdu problém. Když jsme doma, tak to řešíme obývákem pro její klid, jak už jsem psala. Ale co je horší, když jsme jeli o víkendu k rodině, tak ji šel opět uspat a chtěl jít ještě po uspání za mnou a rodinou si popovídat a ona zase po asi pěti minutách přišla s obrovským křikem a pláčem, že tam spát sama nebude a že se bojí. Vzbudila i ostatní děti, co v domě spali.
Partner šel tedy raději spát rovnou s ní. A na další návštěvě u druhé rodiny, to bylo obdobné. Dostala skoro histerický záchvat jen z toho, že měl partner jít před spaním do sprchy a nechat ji chvilku samotnou v posteli než přijde.
Za mě by to už opravdu měl nějak řešit.

Každopádně děkuju za radu, už jsem to taky v zoufalství partnerovi řekla, že s nimi nebudu trávit víkendy, když je to takové.
Jen mě to celé mrzí, že to nemůže být v pohodě, že jiné děti jsou lepší.

Není tady

#6 21. 6. 2023 12:39

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Akinka napsal(a):

Niky123 napsal(a):

No taky mě to už napadlo, že se dcerka nějak bojí, ale ne snad toho, že by ho ztratila ( vždyť si jí bere pravidelně a kolikrát i nějaké dny navíc). A já se k ní chovám hezky.
Spíš mi přijde, že ho nechce nechat se mnou ani na chvíli. Proto je zřejmě celý den “pověšená na mě” a když má jít spát, tak se “pověsí” na něj.
V jiných rodinách s dětmi a to i nevlastními, spí normálně děti odděleně a dospělí v ložnici. Tak nechápu, proč je ona tak uzurpátorská.
Poslední dobou se i přes den ke mě občas nechová hezky, kolikrát do mě doma nebo venku strčí a diktuje co mám dělat. A jak není výjimečně po jejím, tak začne být zlá a má ošklivé řeči, které až zabolí. Několik návštěv mi dokonce říkala, že si nepřeje, abych měla s jejím tatínkem dítě nebo svatbu, přitom jsme se o tom nikdy s přítelem před ní nebavili a ani to zatím nemáme v plánu.
I tak mi ale tyto řeči dost ublížili, protože přítele miluju a tohle se mi nehezky poslouchá.
Navíc není absolutně samostatná ani na chvíli.
Je to opravdu náročné a začínají mě ty víkendy s ní vyčerpávat a ubíjet.
Někdy mám pocit, že mě má rada a pak mi jak kdyby vrazí kudlu do zad svým jednáním. A já jako nerodič s tím nemohu nic dělat, abych jí vynadala nebo tak.

Nevidím to ružovo, ale hlavne by s ňou asi mal hovoriť otec (a nie "macocha") a vysvetliť jej, že dcérou ostáva navždy, ale ocko má okrem nej ešte aj partnerku, ktorá je dospelá a má svoje miesto v rodine a práva... Keď sa toto vysvetlí, mali by odpadnúť prúsery ako že malá diktuje, či bude svadba alebo dieťa (to môže ale byť navádzanie od mamičky), že určuje, kto kde bude spať, apod. Sedemročníé dieťa ešte môžu potešiť rozprávky a uspávanie, ale niektoré veci musia holt určiť dospelí...

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#7 21. 6. 2023 14:28

Akinka
♥------

Přesně tak, tohle vše by měl řešit její tatínek. Já mu mohu jen poradit, ale zbytek je na něm. S holčičkou o ničem nemluvím, vše pak řešíme s partnerem, když odjede. Ale on je docela laxní bohužel v tomhle.

Není tady

#8 21. 6. 2023 16:32

Niky123
♥♥♥♥♥♥-

A jak to vypadá u malé doma, musí s ní také její mamka spát v jedné místnosti?
Jestli je holčina hysterická i kvůli tomu, že se jde její tatínek osprchovat a chvíli u ní není, a malá říká, že se bojí, mohlo by jít i o obsedantně kompulzivní poruchu. Konkrétně o nutkavé rituály, jejichž porušení vzbuzuje v člověku úzkost. V takovém případě to není rozmazlenost nebo už vůbec ne nějaký naschvál proti tobě. Toto nejde ovládnout ani dospělému člověku, který tím trpí, natož dítěti.

Na tvém místě bych šla k psychologovi sama, vše mu vypovědět, abych se v problému víc zorientovala. Odborník to zhodnotí líp. A pokud by to byla ta OCD, bylo by to spíše na návštěvu u dětského psychiatra. Ani v tomto případě by ale nebyla holčina "blázen" a překvapuje mě, jak v 21. století ještě dovedou dospělí (v tomto případě její táta) reagovat na návštěvu u odborníka, který by mohl jeho dítěti pomoci.

Není tady

#9 21. 6. 2023 21:23

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Skoro to vypadá, že je holčička pěkně rozmazlená (pominu-li to, co psala Niky, i to je možné) a tatínek by jí měl dát určité mantinely, nebo se to s ní potáhne. Souhlasím se Selimou.

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#10 22. 6. 2023 9:03

Akinka
♥------

Niky123 napsal(a):

A jak to vypadá u malé doma, musí s ní také její mamka spát v jedné místnosti?
Jestli je holčina hysterická i kvůli tomu, že se jde její tatínek osprchovat a chvíli u ní není, a malá říká, že se bojí, mohlo by jít i o obsedantně kompulzivní poruchu. Konkrétně o nutkavé rituály, jejichž porušení vzbuzuje v člověku úzkost. V takovém případě to není rozmazlenost nebo už vůbec ne nějaký naschvál proti tobě. Toto nejde ovládnout ani dospělému člověku, který tím trpí, natož dítěti.

Na tvém místě bych šla k psychologovi sama, vše mu vypovědět, abych se v problému víc zorientovala. Odborník to zhodnotí líp. A pokud by to byla ta OCD, bylo by to spíše na návštěvu u dětského psychiatra. Ani v tomto případě by ale nebyla holčina "blázen" a překvapuje mě, jak v 21. století ještě dovedou dospělí (v tomto případě její táta) reagovat na návštěvu u odborníka, který by mohl jeho dítěti pomoci.

Zeptám se tedy psychologa a uvidím, co mi na to řekne. Mohla by mít i nějakou poruchu.
Holčina byla zvyklá spávat doma s maminkou, pokud nepřijel její přítel a to prý pak holka špatně snášela, že jí zabírá místo u mamky v ložnici. Jinak teď už spí v pokojíčku asi dva měsíce, když je u mamky. Ona už jí to zatrhla a prý spinká v pokojíku bez problémů teď.

Není tady

#11 22. 6. 2023 9:27

Akinka
♥------

Judyna napsal(a):

Skoro to vypadá, že je holčička pěkně rozmazlená (pominu-li to, co psala Niky, i to je možné) a tatínek by jí měl dát určité mantinely, nebo se to s ní potáhne. Souhlasím se Selimou.

No z mého okolí, kdo holčinu viděl, tak mi říkali, že jim přijde rozmazlená, takže i to je možné. A s tím spaním to asi i trochu zavinili rodiče, protože dřív můj partner se svou bývalou spali společně s dcerkou na jedné posteli než se rozhodli k rozchodu. Ona se totiž dožadovala spaní s nimi a dělala nejdřív scény a oni povolili pro svůj klid a možná je to i pak mimo jiné rozdělilo si myslím, protože neměli žádné soukromí díky tomu dítěti. Toť můj názor.
A přítel si díky tomu zvykl spát na kraji postele, protože se za dob toho společného spaní snažil vyhýbat kopancům a roztahování dítěte v posteli. Byla jsem překvapená, když jsem s ním ze začátku uléhala do postele a on se vždy obrátil zády na opačném konci postele roll
A když jsem se ho zeptala, proč se ode mě takhle odtahuje, tak prý kvůli malé, že byl zvyklý ji uhýbat, no děs.
Tak jsem mu řekla, že já přece nejsem jeho malá, ať si zvyká mít partnerku v posteli jako dospělý muž. Skoro mi ho bylo i líto, kam je to děcko dostalo.
Někdy je opravdu až zarážející, kam se ti dospělí nechají zatlačit dítětem.
Ale je pravdou, že tohle je hlavně jejich chyba, těch rodičů, oni tohle mohou změnit.

Není tady

#12 24. 6. 2023 21:51

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Ale je pravdou, že tohle je hlavně jejich chyba, těch rodičů, oni tohle mohou změnit.

Ano.
Podle toho, co píšeš o spaní, tak malá zjistila, že u maminky to už nejde, tak uzurpuje tatína, který se asi ještě nechá.

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#13 25. 6. 2023 0:03

Akinka
♥------

Judyna napsal(a):

Ano.
Podle toho, co píšeš o spaní, tak malá zjistila, že u maminky to už nejde, tak uzurpuje tatína, který se asi ještě nechá.

Přesně tak a tatínek se nechá. Aby byla jeho dceruška spokojená a partnerka to přece musí pochopit:rolleyes:

Není tady

#14 25. 6. 2023 10:30

Palomita
♥♥♥♥♥♥-

Zajímalo by mě, jestli tu někdy někdo z vás byl sedmileté dítě, které se dostalo do situace, které vůbec nerozumí a neví si s ní rady.. Protože té malé je mi opravdu líto. Volá si o pomoc všemi možnými způsoby a nic. Proč s ní Akinko nemluvíš?!?!? Evidentně jí rodiče nic nevysvětlují a ona tápe. Jediné, na co její rodiče slyší je povyk, tak jej dělá. Jinak si tu pozornost neudrží. Je tak strašně moc náročné, pro tebe jako dospělou se jednou za dva týdny na dvě noci přeorientovat na potřeby dítěte? Jít spát s nimi dřív, povídat si v posteli.. jednoduše ji zklidnit svou přítomností.. Nebo ať usíná u vás a tatínek si ji pak přenese do postele.. Možná je rozmazlená, ale určitě v této pozici není šťastná. Začněte komunikovat s malou.. ona vám řekne, proč se tak chová a co ji trápí. Může žárlit, může mít strach, může mít jiné potíže a nebo nároky.. Všechny odpovědi máš u ní.. jen se zeptat. Ne když pláče a vynucuje si pozornost.. ale když je pohoda a jste třeba na procházce.. tam to dítě vybrebentí i to co neví. A že nechce, abyste se brali a měli další dítě? No jistě, protože má strach, co s ní bude dál. Necítí lásku, protože nejsou nastaveny hranice. Jestli jí otec řekne, že tam s ní zůstane ležet i až usne a on potom odejde, tak jí lže. Když se s ní domluví předem na pravidlech (otevřené dveře, rozsvícené světlo, atp.).. a bude je i sám dodržovat, bude se to postupně zlepšovat. Přeji hodně štěstí a hodně sil hjarta

Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.

Není tady

#15 25. 6. 2023 11:45

Akinka
♥------

Palomita napsal(a):

Zajímalo by mě, jestli tu někdy někdo z vás byl sedmileté dítě, které se dostalo do situace, které vůbec nerozumí a neví si s ní rady.. Protože té malé je mi opravdu líto. Volá si o pomoc všemi možnými způsoby a nic. Proč s ní Akinko nemluvíš?!?!? Evidentně jí rodiče nic nevysvětlují a ona tápe. Jediné, na co její rodiče slyší je povyk, tak jej dělá. Jinak si tu pozornost neudrží. Je tak strašně moc náročné, pro tebe jako dospělou se jednou za dva týdny na dvě noci přeorientovat na potřeby dítěte? Jít spát s nimi dřív, povídat si v posteli.. jednoduše ji zklidnit svou přítomností.. Nebo ať usíná u vás a tatínek si ji pak přenese do postele.. Možná je rozmazlená, ale určitě v této pozici není šťastná. Začněte komunikovat s malou.. ona vám řekne, proč se tak chová a co ji trápí. Může žárlit, může mít strach, může mít jiné potíže a nebo nároky.. Všechny odpovědi máš u ní.. jen se zeptat. Ne když pláče a vynucuje si pozornost.. ale když je pohoda a jste třeba na procházce.. tam to dítě vybrebentí i to co neví. A že nechce, abyste se brali a měli další dítě? No jistě, protože má strach, co s ní bude dál. Necítí lásku, protože nejsou nastaveny hranice. Jestli jí otec řekne, že tam s ní zůstane ležet i až usne a on potom odejde, tak jí lže. Když se s ní domluví předem na pravidlech (otevřené dveře, rozsvícené světlo, atp.).. a bude je i sám dodržovat, bude se to postupně zlepšovat. Přeji hodně štěstí a hodně sil hjarta

Ahoj, já si nemyslím, že by se holčička neměla dobře a že si vše vynucuje povykem a je chudák. Vždyť ten víkend je vždy jen o ní, my si s ní hrajeme, jezdíme s ní na výlety, do zoo, co chce, to dostane. Děláme jí opravdu krásné víkendy. Její tatínek ji miluje, já se k ní chovám hezky. Kolikrát ji pohladím. A když jí tatínek řekne, že pak bude spát s ní, tak to vždy splní. Nikdy se nestalo, že by jí lhal. To, že po uspání, šel ještě koukat se mnou na televizi, přece snad může, ne? On neměl v plánu s ní v noci nebýt, ale nechtěl s ní byt zalezlý v posteli už od osmi hodin. On jí nesliboval, že se od ní nevzdálí z postele ani na wc nebo na film. Jen to, že bude spát s ní a ne se mnou a tak to bylo.

Upravil(a) Akinka (25. 6. 2023 11:49)

Není tady

#16 25. 6. 2023 12:30

Palomita
♥♥♥♥♥♥-

Akinka napsal(a):

Ahoj, já si nemyslím, že by se holčička neměla dobře a že si vše vynucuje povykem a je chudák. Vždyť ten víkend je vždy jen o ní, my si s ní hrajeme, jezdíme s ní na výlety, do zoo, co chce, to dostane. Děláme jí opravdu krásné víkendy. Její tatínek ji miluje, já se k ní chovám hezky. Kolikrát ji pohladím. A když jí tatínek řekne, že pak bude spát s ní, tak to vždy splní. Nikdy se nestalo, že by jí lhal. To, že po uspání, šel ještě koukat se mnou na televizi, přece snad může, ne? On neměl v plánu s ní v noci nebýt, ale nechtěl s ní byt zalezlý v posteli už od osmi hodin. On jí nesliboval, že se od ní nevzdálí z postele ani na wc nebo na film. Jen to, že bude spát s ní a ne se mnou a tak to bylo.

Ale pokud se s ni na tom nedomluvil a ona mu to neodsouhlasila, tak nemůžeš vědět, jak ona to bere, když jí řekne, že s ní bude spát. O tom to celé je. Že ty něco nějak vnímáš, neznamená, že to úplně stejně vnímá i to DÍTĚ - které nemá zkušenosti a nemůže si vytvářet domněnky. A teda nezlob se na mě, ale jestli dítě spadne ze 100 % na 13 % co se stráveného času se svým otcem týká, tak to asi taky nebude úplně sluncem zalité. Vaší situaci rozumím a určitě není jednoduchá.. jen se snažím říct že lepší komunikace mezi tebou a tou holčinou bude jen k dobru vás všech. Zažili jsme to teď nedávno v rodině, kdy taky podobně stará holčička dělala obdobné ciráty. Rodiče s ní nemluvili a ta nová žena taky ne.. bylo to jak přes kopírák. Právě komunikace mezi nimi dvěma jim pomohla se uvolnit a opravdu si užívat společný čas, vč. večerních chvilek. Tam teda na tom měla velký podíl i maminka, která své dcerce neustále valila klíny do hlavy.. Nicméně je to vždy běh na dlouhou trať a je k tomu nezbytná i podpora tvého partnera (tatínka). O tom žádná.

Není tady

#17 25. 6. 2023 13:57

Akinka
♥------

To máš pravdu, taky vždy říkám, že komunikace je nejdůležitější. I jsem kolikrát říkala partnerovi, ať si s holčičkou promluví, třeba když byli spolu dvakrát o vikendu sami beze mě. Řekla jsem mu, ať se jí zeptá, co jí případně trápí a tak. Nebo ohledně toho spaní atd.
Pak jsem přijela po vikendu a ptala se ho, co teda a on, že se zapomněl zeptat a bavit se s ní na to téma.
Jediný co, tak se jí akorát párkrát za tu dobu, co jsem s nim, zeptal, jestli jí nevadí, že je se mnou a ona, že nevadí.
Přijde mi, že proste on nechce nic řešit, holt chlap no.
Jenže tohle je opravdu důležité, aby to probrala především se svým rodičem a ne se mnou.
Já jí už párkrát něco vysvětlovala, ale ode mě to moc nebere.

Není tady

#18 25. 6. 2023 19:51

Palomita
♥♥♥♥♥♥-

Akinka napsal(a):

To máš pravdu, taky vždy říkám, že komunikace je nejdůležitější. I jsem kolikrát říkala partnerovi, ať si s holčičkou promluví, třeba když byli spolu dvakrát o vikendu sami beze mě. Řekla jsem mu, ať se jí zeptá, co jí případně trápí a tak. Nebo ohledně toho spaní atd.
Pak jsem přijela po vikendu a ptala se ho, co teda a on, že se zapomněl zeptat a bavit se s ní na to téma.
Jediný co, tak se jí akorát párkrát za tu dobu, co jsem s nim, zeptal, jestli jí nevadí, že je se mnou a ona, že nevadí.
Jenže tohle je opravdu důležité, aby to probrala především se svým rodičem a ne se mnou.

Je to fakt jak přes kopírák. dumbom Ty s ní přece nebudeš řešit její vztah s otcem/matkou.. smile potřebujete si ujasnit vaše místa a postoje a navázat komunikaci. Nemá to být boj o toho, koho má muž radši, hledáte cestu, která bude schůdná pro vás obě. Protože i vy dvě budete mít dříve či později nějaký vztah. Fakt držím pěsti, ať se vám to povede smile

Není tady

#19 25. 6. 2023 21:31

vrabčák
♥♥♥♥♥♥♥

Palomito, přesně! godlike

Je zcela zbytečné se ptát, jaký má život smysl.
Má takový smysl, jaký mu dáme.
                                                           Seneca

Není tady

#20 25. 6. 2023 22:12

Akinka
♥------

Těžko může nový partner s dítětem řešit špatné chování a špatné návyky, to by měli dělat rodiče. Nikdo jiný.

Není tady

#21 26. 6. 2023 7:12

Palomita
♥♥♥♥♥♥-

Akinka napsal(a):

Těžko může nový partner s dítětem řešit špatné chování a špatné návyky, to by měli dělat rodiče. Nikdo jiný.

Nerozumím. To dítě nedělá nic špatného. Má své návyky z domova, stejně jako my ostatní. Z objektivního hlediska: ona má 27 dní v měsíci nějaký režim, stejně jako ty. Pak se potkáte na 4 dny a vadí vám, že večer to není po vašem. Tak kdo je tady ten špatně vychovaný a rozmazlený? Řekla bych, že nikdo. A že se chováme nevhodně, to nám opravdu nemusí říkat jen rodiče. wink
Máš dvě možnosti.. buď se k tomu aktivně postavíš a vytvoříš si s malou vaše vlastní pravidla a nebo budeš jen pasivně přihlížet, jak ji tvůj přítel "špatně" vychovává.

Není tady

#22 26. 6. 2023 12:31

Akinka
♥------

Tady nejde o to, že by nám narušovala večer, ale že není v pořádku, aby se po usnutí stále budila a kontrolovala tatínka. Tohle by měl řešit její otec, proč to dělá a že by měla spát.

Není tady

#23 26. 6. 2023 15:02

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Akinka napsal(a):

Ano, myslím, že chlapi majú väčšinovo zablokovanú komunikáciu o citoch, vzťahoch... Je to pre nich niečo ako návšteva zubára (alebo u mňa gynekológa, brrr skurt).

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#24 27. 6. 2023 20:39

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Jj. Navíc pokud by sis chtěla nastavit svoje pravidla (byť oběcně vzato by to bylo žádoucí) a partner by tě nepodpořil , popřípadě by dělal mrtvého brouka, lehce se dostaneš do pozice zlé macechy, která po holčičce něco chce, zatímco tatínek ne.

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#25 28. 6. 2023 2:33

Akinka
♥------

Judyna napsal(a):

Jj. Navíc pokud by sis chtěla nastavit svoje pravidla (byť oběcně vzato by to bylo žádoucí) a partner by tě nepodpořil , popřípadě by dělal mrtvého brouka, lehce se dostaneš do pozice zlé macechy, která po holčičce něco chce, zatímco tatínek ne.

Ano a proto je důležité, abychom se s partnerem na všem shodli.
Což je někdy problém.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí