29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
LENNNA napsal(a):
Když to by bylo tááák idální, kdyby člověk mohl žít jako za svobodna!
Fakt? Co bys nemohla dělat ve vztahu a za svobodna ano?
Není tady
Palomita napsal(a):
Selima napsal(a):
Niečo ako "S neřádem zle, bez neřáda ještě húř."
Až takhle snad ne
Spíš něco jako "Není nebe bez mráčku"
Ona to bere tak, že když si najde tu svou ideální polovičku, nebude se muset vůbec měnit (přizpůsobit) a vše zůstane při starém (rozuměj svobodném stylu života) a nebudou žádné třecí plochy. Nevím, možná má pravdu, osobně takovou zkušenost nemám
To asi nikto .- aj keď, mala som jeden víkendový vzťah so super chlapom a tam to celkom fungovalo (pravda, kým to fungovalo...).
Není tady
Selima napsal(a):
To asi nikto
.- aj keď, mala som jeden víkendový vzťah so super chlapom a tam to celkom fungovalo (pravda, kým to fungovalo...).
a proč to přestalo fungovat, jestli se můžu zeptat?
Není tady
No, lebo sme to chceli posunúť ďalej - no dobre, hlavne ja asi - a narazili sme na neprekonateľnú vzdialenosť 500km.
Není tady
Palomita napsal(a):
LENNNA napsal(a):
Fakt?
Co bys nemohla dělat ve vztahu a za svobodna ano?
Napríklad plánovať sama za seba alebo neplánovať vôbec... Odísť po náhlom impulze ku kamoške alebo na kultúrny víkend do iného mesta... Teda, mohla, ale asi by rýchlo vyšlo najavo, že spolu netrávite skoro žiaden čas... a vzťah by mohol vyšumieť do stratena.
Není tady
Palomita napsal(a):
LENNNA napsal(a):
Fakt?
Já nevím, podle mého je sakra rozdíl, když člověk žije/bydlí sám než když je s někým. To už je vždy o kompromisu, přizpůsobení se, toleranci atd. Ono obojí má své pro a proti, to je jasné. Ale v tomto je samota luxusní a úplně chápu, že někdo už nehledá nikoho k sobě domů napořád. Rychle se na to zvykne.
Není tady
A mám kamošku, čo si našla vvééééľmi majetníckeho partnera a prakticky prestala chodiť sadnúť si s nami na kávu či pifko, na kultúru, na turistiku. Má povolenú len chatu s ním (a raz do roka Chorvátsko s ním), plus občas nejaký ten výbeh, keď je on na chate a ona nie.
Není tady
Selima napsal(a):
No, lebo sme to chceli posunúť ďalej - no dobre, hlavne ja asi - a narazili sme na neprekonateľnú vzdialenosť 500km.
To je škoda. Těch 500 km není žádná vzdálenost, ale záleží, kdy se má překonat. V mládí, kdy člověk nic nemá a nic neřeší je to jednoduché. V pokročilejším věku s majetkem, prací, závazky, už to taková sranda není.
Není tady
LENNNA napsal(a):
Já nevím, podle mého je sakra rozdíl, když člověk žije/bydlí sám než když je s někým. To už je vždy o kompromisu, přizpůsobení se, toleranci atd. Ono obojí má své pro a proti, to je jasné. Ale v tomto je samota luxusní a úplně chápu, že někdo už nehledá nikoho k sobě domů napořád. Rychle se na to zvykne.
Je to rozdíl, ale nějak si neuvědomuju, co bych nemohla dělat po tom, co jsem začala být ve vztahu a za svobodna jsem mohla. Asi by se něco našlo, ale nejspíš to nebylo tak zásadní, že by mi to utkvělo v paměti. Je to hodně i o toleranci a důvěře a nějakém sebevědomí toho vztahu jako takového. Přiznávám, že ale bylo dost věcí, které už jsem pak dělat nechtěla, protože jsem dávala přednost tomu vztahu, ale to nepovažuji za jedno a to samé.
Není tady
Selima napsal(a):
Napríklad plánovať sama za seba alebo neplánovať vôbec...
Odísť po náhlom impulze ku kamoške alebo na kultúrny víkend do iného mesta... Teda, mohla, ale asi by rýchlo vyšlo najavo, že spolu netrávite skoro žiaden čas... a vzťah by mohol vyšumieť do stratena.
Ano, pokud si člověk stále jede jako solitér, pak máš pravdu. Ale jinak to co uvádíš se u nás děje docela běžně a nemyslím si, že by některý z nás měl pocit, že náš vztah vyšuměl. Může to být přirozená součást vztahu, kdy je člověk "já" a kdy je "my". Asi taky trošku záleží na komunikaci a způsobu podání jednotlivých informací. My se vždycky zeptáme toho druhého, zda můžeme něco.. a ten druhý nikdy nic nezakázal, nevyčetl, neodmítl.. tak je to od začátku. Je to určitá úcta a respekt k tomu druhému a také forma sdílení svých potřeb a tužeb.
Není tady
Selima napsal(a):
A mám kamošku, čo si našla vvééééľmi majetníckeho partnera a prakticky prestala chodiť sadnúť si s nami na kávu či pifko, na kultúru, na turistiku. Má povolenú len chatu s ním (a raz do roka Chorvátsko s ním), plus občas nejaký ten výbeh, keď je on na chate a ona nie.
A kámoška je s tím v pohodě?
Není tady
Nie celkom, ale asi jej na tom vzťahu hodne záleží... Plus bol ešte horší, toto je už výsledok jej "výcviku".
Není tady
Palomita napsal(a):
LENNNA napsal(a):
Fakt?
Napríklad by som si vo vzťahu asi nedala na večeru romadúr s cibuľou ako včera
Není tady
Selima napsal(a):
Nie celkom, ale asi jej na tom vzťahu hodne záleží... Plus bol ešte horší, toto je už výsledok jej "výcviku".
Jo, vždycky je to hlavně o těch dvou a jestli jim to vyhovuje, nebo s tím aspoň dokážou nějak fungovat
Upravil(a) Palomita (7. 9. 2022 10:16)
Není tady
Selima napsal(a):
Napríklad by som si vo vzťahu asi nedala na večeru romadúr s cibuľou ako včera
To by ses o hodně připravila To taky milujeme
Není tady
Palomita napsal(a):
LENNNA napsal(a):
Fakt?
Měla jsem kdysi přítele, byl jinak celkem fajn, ale právě choval se i ve vztahu jako svobodný. Třeba moc neplatilo, co jsme si domluvili. Nebo ve společnosti chtěl zůstat (a zůstal), i když já už byla ospalá a chtěla jet domů (Byli jsme tam jeho autem, musela jsem počkat, až jemu se bude chtít).
Poslední kapka byla, když jsme byli na běžkách, byla už tma a byli jsme v místech, kde jsem to neznala, a on-fyzicky silnější- mi prostě ujel, protože ho nebavilo na mě čekat. Prostě mě tam nechal.
Tak jsem se s ním rozešla.
Není tady
Niky my toho spolu s mužem moc nepropařili. Ale když už, nebyl problém, aby jeden končil dříve než druhý. Od toho předsudku "pár musí odcházet spolu" jsme rychle upustili. Je to zbytečné. Když jsme byli závislí jeden na druhém s autem, rozhodoval většinou ten, který nepil a řídil, logické (pro nás) Nebo jsem muži řekla, že odjíždím a buď se pro něj vrátím, nebo má přespat (třeba u známých) a že ráno pro něj dojedu a naopak. Takhle nám to vyhovovalo mnohem víc. Ale chápu co píšeš a jak to myslíš. Neumím si představit, že by mě partner někde nechal napospas. Po domluvě klidně, ale tohle už je za hranou.
S tím "domlouváním".. je to pár týdnů, co mě manžel přesvědčoval, ať s ním někam jedu. Ok, souhlasila jsem a pár dní na to mu volá jeho sestra a on, že jede tím směrem a klidně vezme jí i její děti.. to, že já už se tím pádem do auta nevejdu, mu v tu chvíli vůbec nedošlo! Tak jsem počkala, až skončí hovor a jen jsem suše oznámila, že to byl asi můj nejkratší výlet v životě. Krve by se v něm nedořezal, když mu došlo, co provedl. Až mi ho bylo líto
Není tady
Niky, prostě nespolehlivý a bezohledný sobec. Dobře jsi udělala.
Není tady