29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Selima napsal(a):
ide o to, kto má aké priority pri zoznamovaní
Ano a taky proč je má. S mužem jsme se shodli, že kdybychom se hledali, tak se nikdy nepotkáme. Byli jsme každý úplně jiný a hlavně jsme se snad v ničem neshodovali, co se koníčků a životního stylu týče. On by na seznamce v žádném případě nevyhovoval mě a já jemu. Nebyli jsme tzv. kompatibilní A při představě, že si nechám ujít někoho takového, jen proto, že nevyhovuje mým požadavkům, to je na
Není tady
Selima napsal(a):
vera napsal(a):
najít skupinu lidí...spolek.....oddíl ....či co........kteří mají stejné záliby a chodit tam, stýkat se s nimi.........
moje zkušenost............v oddílu jsou samé ženské-akční, zajímavé..........a 3 chlapi-nemožní, umrčeníNo, ono to závisí aj od druhu koníčka a spolku
- ja so záľubou v tanci (aj aktívnom), opere a balete som beznádejná
Ale uvažujem o prehĺbení záujmu o fotenie a tam je snáď zopár chlapov, aj "možných" neumrčených.
Není tady
Palomita napsal(a):
Selima napsal(a):
Ano a taky proč je má. S mužem jsme se shodli, že kdybychom se hledali, tak se nikdy nepotkáme. Byli jsme každý úplně jiný a hlavně jsme se snad v ničem neshodovali, co se koníčků a životního stylu týče. On by na seznamce v žádném případě nevyhovoval mě a já jemu. Nebyli jsme tzv. kompatibilní
A při představě, že si nechám ujít někoho takového, jen proto, že nevyhovuje mým požadavkům, to je na
Není tady
vrabčák napsal(a):
Palomita napsal(a):
Selima napsal(a):
Ano a taky proč je má. S mužem jsme se shodli, že kdybychom se hledali, tak se nikdy nepotkáme. Byli jsme každý úplně jiný a hlavně jsme se snad v ničem neshodovali, co se koníčků a životního stylu týče. On by na seznamce v žádném případě nevyhovoval mě a já jemu. Nebyli jsme tzv. kompatibilní
A při představě, že si nechám ujít někoho takového, jen proto, že nevyhovuje mým požadavkům, to je na
![]()
jo, jo................a můžu se zeptat..............jak dlouho tento vztah trvá?
Není tady
vera napsal(a):
jo, jo................a můžu se zeptat..............jak dlouho tento vztah trvá?
Z hlediska života či věčnosti pouhý oka mžik cca 25 let a jak dlouho bude ještě trvat, netuší nikdo z nás
Není tady
Palomita napsal(a):
vera napsal(a):
Z hlediska života či věčnosti pouhý oka mžik
cca 25 let a jak dlouho bude ještě trvat, netuší nikdo z nás
Gratuluji.
To je velká životní výhra, opora a kotva.
Není tady
Niky123 napsal(a):
Gratuluji.
![]()
To je velká životní výhra, opora a kotva.
Díky Je to naše vzájemné dílo
Není tady
a inspirující...................
Není tady
vera napsal(a):
třeba aspoň pro někoho
Není tady
Palomita napsal(a):
vera napsal(a):
třeba aspoň pro někoho
a to je důležité....moc
Není tady
Amen. (BI)
Není tady
Palomito, kéž by i jiné dvojice dokázaly pracovat na vztahu tak jako vy!
Není tady
vrabčák napsal(a):
![]()
vrabčáku, teď jsi na to kápla Zrovna tento týden mi kamarádka, dlouhodobě nezadaná, sdělila, že až najde toho pravého, bude všechno úžasný. Vyrazila mi tím dech. Myslím, že bude hodně překvapená
Není tady
Souhlasím s obsahem, leč forma mi nesedí: Pracovat na vztahu je jak pracovat na miminku - obojí pro mě neskousnutelný termín.
Není tady
Niky123 napsal(a):
Souhlasím s obsahem, leč forma mi nesedí: Pracovat na vztahu je jak pracovat na miminku - obojí pro mě neskousnutelný termín.
Máš pravdu, taky jsem nad tím dumala, jestli je to vlastně práce a i sama pro sebe jsem si hledala jiný vhodnější ekvivalent, protože "práce" zní tak trošku pejorativně. A pak jsem se rozhodla, že přesto přese všechno je to práce. Práce, která obsahuje péči, radost, starost, povinnost, kompromis, komunikaci, ego, vývoj, řešení dobrého i zlého a mnoho dalšího. Je to soustavná činnost, která nikdy nekončí a nikdy není hotová. Ty sis to připodobnila na "pracujeme na miminku", já zase viděla kolegu, který je vášnivý zahradník nadšený a šťastný z každé sklizně a zároveň každý rok prožívá období sucha/deště/krup/slunka/zimy/plevele.. a zas a znova. Důležité je, že člověk dělá co chce a co miluje a díky tomu získává co potřebuje a co ho činí šťastným. Někdo úrodu v podobě ovoce/zeleniny a jiný zase úrodu v podobě lásky/rodiny Termín pracovat na miminku moc kolem sebe neslýchám a nebo jej nevnímám, takže tuhle asociaci jsem neměla. Možná i proto, že u miminka je to proces dokonavý - jednou to skončí a miminko je na světě, když se zadaří. U vztahu je cíl přesně opačný, tam se veškeré činnosti dělají proto, aby vztah nikdy neskončil, teda aspoň většinou
Zároveň zde platí, že za svou iniciativu je člověk "odměněn". Jaký termín bys použila ty?
Není tady
Palomita napsal(a):
Niky123 napsal(a):
Máš pravdu, taky jsem nad tím dumala, jestli je to vlastně práce a i sama pro sebe jsem si hledala jiný vhodnější ekvivalent, protože "práce" zní tak trošku pejorativně. A pak jsem se rozhodla, že přesto přese všechno je to práce. Práce, která obsahuje péči, radost, starost, povinnost, kompromis, komunikaci, ego, vývoj, řešení dobrého i zlého a mnoho dalšího. Je to soustavná činnost, která nikdy nekončí a nikdy není hotová. Ty sis to připodobnila na "pracujeme na miminku", já zase viděla kolegu, který je vášnivý zahradník nadšený a šťastný z každé sklizně a zároveň každý rok prožívá období sucha/deště/krup/slunka/zimy/plevele.. a zas a znova. Důležité je, že člověk dělá co chce a co miluje a díky tomu získává co potřebuje a co ho činí šťastným. Někdo úrodu v podobě ovoce/zeleniny a jiný zase úrodu v podobě lásky/rodiny
Termín pracovat na miminku moc kolem sebe neslýchám a nebo jej nevnímám, takže tuhle asociaci jsem neměla. Možná i proto, že u miminka je to proces dokonavý - jednou to skončí a miminko je na světě, když se zadaří. U vztahu je cíl přesně opačný, tam se veškeré činnosti dělají proto, aby vztah nikdy neskončil, teda aspoň většinou
Zároveň zde platí, že za svou iniciativu je člověk "odměněn". Jaký termín bys použila ty?
hezky to píšete..................vztah i přátelství se musí pěstovat, opečovávat...........učit se přijímat
Není tady
Původně jsem chtěla napsat "pěstovat vztah". Ale právě jsem si představila mrkev, zelí atd. Tedy i hnojení, ale zas aby to člověk nepřehnal a úplně to nepohnojil.
Niky, je termín "pěstovat" skousnutelnější?
Věro, předběhlas mě!
Upravil(a) vrabčák (1. 9. 2022 11:37)
Není tady
Možná jsem sem zavlekla slovíčkaření, to se omlouvám, ale já bych to asi nazvala starat se o vztah.
Není tady
Niky, vůbec se neomlouvej.
Co jsme daly dohromady synonym!
Není tady
Niky, kdybys sem zavlekla slovíčkaření, tak mě osočíš. Jen jsi vyjádřila názor, proč obsah ano, forma ne. Z daných alternativ jsem taky spíš pro označení starat se o vztah. Za pečovatelku ani pěstitelku se nepovažuju z žádného úhlu pohledu. Ale hezky to zní, o tom žádná a pro mnohé to může být to správné synonymum. Je to čistě o osobních preferencích Osobně zůstanu u té práce, na kterou jsem odjakživa zvyklá a která mě asi nejvíc vystihuje
Není tady
Palomita napsal(a):
vrabčák napsal(a):
![]()
vrabčáku, teď jsi na to kápla
Zrovna tento týden mi kamarádka, dlouhodobě nezadaná, sdělila, že až najde toho pravého, bude všechno úžasný. Vyrazila mi tím dech. Myslím, že bude hodně překvapená
Niečo ako "S neřádem zle, bez neřáda ještě húř."
Není tady
Selima napsal(a):
Až takhle snad ne Spíš něco jako "Není nebe bez mráčku"
Ona to bere tak, že když si najde tu svou ideální polovičku, nebude se muset vůbec měnit (přizpůsobit) a vše zůstane při starém (rozuměj svobodném stylu života) a nebudou žádné třecí plochy. Nevím, možná má pravdu, osobně takovou zkušenost nemám
Není tady
Ta kamarádka je idealistka, připadá mi, že neví o vztahu vůbec nic. Ona žádný vztah dosud nezažila?
Pokud v tomto přesvědčení zůstane, nejspíš zůstane sama. Protože ideál nelze najít a pokud by i našla pěkný vztah (i s potřebou vlastního přizpůsobení), tak z něj pro "neideálnost" sama odejde. Nebo to s ní nevydrží ten chlap.
Je to škoda, jak si někteří lidi sami uzavírají cestu k vlastnímu štěstí. Kdo chce moc, nemá nic.
Není tady
Niky123 napsal(a):
Ta kamarádka je idealistka,
Je to škoda, jak si někteří lidi sami uzavírají cestu k vlastnímu štěstí. Kdo chce moc, nemá nic.
No, snažila jsem se jí jemně naznačit, že její požadavky jsou neslučitelné se životem, ale má své ideály. Zkušenosti z předchozích vztahů má, ale víra v dokonalého partnera ji neopouští
Není tady
Palomita napsal(a):
Selima napsal(a):
Až takhle snad ne
Spíš něco jako "Není nebe bez mráčku"
Ona to bere tak, že když si najde tu svou ideální polovičku, nebude se muset vůbec měnit (přizpůsobit) a vše zůstane při starém (rozuměj svobodném stylu života) a nebudou žádné třecí plochy. Nevím, možná má pravdu, osobně takovou zkušenost nemám
Když to by bylo tááák idální, kdyby člověk mohl žít jako za svobodna!
Není tady