29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Dobrý den, vystudovala jsem nedávno VŠ. Mám ráda procházky do přírody , před covidem a hlavně v dětství jsem hodně cestovala (Egypt, Turecko, Řecko, Španělsko...) a mimo jiné mám ráda kulturu v podobě návštěv galerií či muzeí. Neustále potkávám kluky, kteří se nechtějí vázat a radši u PC doma hrajou hry, kluky, kteří mají nějaký osobnostní problém či jednoduše zlé kluky. Moc mě to trápí, jelikož bych ráda potkala fajn prima kluka. Pro mě je ten člověk vždy priorita, snažím se druhého neomezovat, podporovat a chovám se k druhému s maximální úctou. Věřím, že jsou důležité pilíře jako láska, úcta, respekt a tolerance.
Je mi 25 let, jsem drobná tmavovláska z Prahy. Nevíte, prosím, kde na nějakou prima kluka narazit, či nevíte o nějakém fajn klukovi z Prahy zhruba v mém věku?
P.S. Seznamky zkoušet nechci, byla jsem jen zklamaná.
Není tady
Někam... se to všechno divně posunulo a věřím, že najít v této době dobrého kluka není vůbec jednoduché...
Teri, jsi naštěstí ještě hodně mladá, a tak nic není ztraceno. Chodit po galeriích a muzeích, případně na koncerty, do divadla, do kina, na vlastivědné procházky po Praze ......... můžeš i sama. Vím, že ve Světozoru je (pokud to ještě trvá) snad jedna řada pro ty, kteří by se rádi s někým seznámili.
V pražských parcích a lesoparcích potkávám spoustu mladých lidí - sólistů s batůžkem na zádech. I aktivně sportovat můžeš chodit sama - plavat, běhat... Nebo se přihlásit na nějaký kolektivní sport - míčové hry, jóga (bývá snad pro ženy i muže společně). Mladí lidé se seznámí i při oslavě narozenin v nějaké partě. Seznámit se člověk může i ve vlaku atd. Pokud ovšem nezírá neustále jen do mobilu.
Seznamky jsou asi dost riskantní, ale i tam se náhodou může vyskytnout někdo kvalitní. Úplně bych je nezatracovala. A vždy se sejít na neutrální půdě v bezpečném prostředí.
Až narazím na fajn kluka kolem 25 let, dám ti vědět! Držím ti palce!
P. S. Na vlastivědnou procházku dorazíš sama a pak už se jde ve skupině. A co KČT (Klub českých turistů)? Pořádají výlety po Praze i okolí, ale i do vzdálenějších míst.
Upravil(a) vrabčák (3. 8. 2022 21:02)
Není tady
Skús sa sama duševne vyladiť, mať čo ponúknuť - a potom to nechaj "plávať", netlač na pílu a proste len "buď". Ale radšej medzi ľuďmi ako doma sama v obývačke , mne síce prišiel jeden parťák doslova až "domov, do obývačky", no spoliehať sa na to nedá.
Môžem potvrdiť, že aj v mladšom, aj v pokročilejšom veku sa dá zoznámiť ešte prirodzeným spôsobom, v partii alebo cez známych, možno aj náhodne na ulici...
Není tady
Píšeš, že seznamky zkoušet nechceš, žes byla jen zklamaná... To je podle mě chyba, v dnešní době je snad polovina dvojic ze seznamky, včetně mě. Ono to nutí člověka vystoupit ze své komfortní zóny, a nevzdávat to, i když si člověk někdy říká "Mám já tohle zapotřebí"?
Já když jsem hledala přes seznamku, brala jsem to tak, že poznám nové lidi a budu mít nové zážitky (pravda, někdy i negativní nebo srandovní). Nechce to chodit na rande s tím, že teď hned najdu novou lásku, ale spíš tam jít se zvědavostí, koho zas potkám. Já mám ze seznamky fajn partnera, ale i pár kamarádů a spoustu vyposlechnutých osobních příběhů....to si pak člověk říká, jak je život pestrý....
To je moje rada - nečekej až zahřmí a někdo ti vstoupí do života, ale jdi hledat na seznamku. Je to jako v sekáči - mezi spoustou hadrů najdeš při troše štěstí i krásné kousky...
Není tady
Niky123 napsal(a):
Píšeš, že seznamky zkoušet nechceš, žes byla jen zklamaná... To je podle mě chyba, v dnešní době je snad polovina dvojic ze seznamky, včetně mě. Ono to nutí člověka vystoupit ze své komfortní zóny, a nevzdávat to, i když si člověk někdy říká "Mám já tohle zapotřebí"?
Já když jsem hledala přes seznamku, brala jsem to tak, že poznám nové lidi a budu mít nové zážitky (pravda, někdy i negativní nebo srandovní). Nechce to chodit na rande s tím, že teď hned najdu novou lásku, ale spíš tam jít se zvědavostí, koho zas potkám. Já mám ze seznamky fajn partnera, ale i pár kamarádů a spoustu vyposlechnutých osobních příběhů....to si pak člověk říká, jak je život pestrý....
To je moje rada - nečekej až zahřmí a někdo ti vstoupí do života, ale jdi hledat na seznamku. Je to jako v sekáči - mezi spoustou hadrů najdeš při troše štěstí i krásné kousky...
......
ano, taky jsem si našla na seznamce partnera, no spíš převozníka.............vztah se vším všudy trval 2-3 roky
teď je to parťák na cesty..............tak 3x do zahraničí-levné baťůžkové cestování
každý týden u nás, v létě na kole............už ne ve dvojici, do zahraničí cestujeme ve 4 a po Česku i ve větší skupině, společné zájmy a pěkné povídání...
obrovská, zásadní, úžasná změna............trvá to už 13. rok......
Není tady
V dnešní době internetu bych se spíš podívala po klubech, které nabízí obdobný program o jaký má člověk zájem. Najdi si spolek, který je ti blízký svou aktivitou a zkus se tam podívat. Když nenajdeš lásku svého života, aspoň najdeš prima parťáky pro společné zážitky. Společný zájem usnadňuje komunikaci
Není tady
Ono najít "lásku" dnes se mi zdá v podstatě nemožné. Kromě toho, že většina chce jen rychlou pr*ačku, většina se navzájem podvádí, když už náhodou ve vztahu jsou. Nedávno mi kamarádka řekla, že kdyby měla manžela, nejspíš by ho podváděla. Tak si říkám... A k čemu by ti ten manžel vlastně byl? Chceš sex nebo polovičku? Protože připomínám, že je rozdíl mezi sexem a "láskou".
Ale každopádně... Zeptej se přátel, jestli neznají někoho, kdo někoho skutečně chce. Nejlepší ale podle mě je jít ven a začít se s někým bavit. Nemyslím kluby, diskotéky. Tam jsou různý lidi, ale většinou nemají zájem o... Vztah. Jdou tam buď kvůli zábavě nebo- víš co to by bylo na dlouho.
Chci tím říct, že dobrý je někoho prostě oslovit. Mluvit. Nestyď se a vybli na něj, jestli s někým chodí. Není na tom nic trapného. Prostě nejlepší způsob je jít hned. Na nic nečekat a ptát se. Protože čím déle nad tím budeš přemýšlet, tím víc se ti nebude chtít. Začneš myslet na to, co by ti mohl říct nrbi jak by tě mohl ztrapnit... Ale nikdy nikdo nekouká na to, že by to vlastně mohlo být v pohodě. Možná by jste se spřátelili.
Nebo seber inspiraci z romantických filmů. Ono je to sice hrozný klišé, ale něco pravdy na tom přeci jen bude... Tím nechci říct, že máš jít do veřejné knihovny a do někoho vrazit způsobem, že se mu vykotí vše z rukou jen kvůli tomu, aby si se začala zběsile omlouvat a urychleně sbírat jeho věci ze země, se snahou o červenání se, koktání a být "roztomilá". Beztak by řekl "ženská kam čumíš".
Někoho ti přeji, což často nedělám, ale jelikož je dnes těžké někoho najít, doufám, že se ti to podaří.
Předem ale doporučuji zeptat se potenciála na jeho orientaci a jestli je asexuál, jen tak ze zdvořilosti. Je to jen takové malé nenápadné doporučení (a vsuvka )
(A omlouvám se za případné chyby, ale píšu to narychlo.)
Není tady
Niky, vero, dá se říci, které seznamky jsou takové serióznější?
Není tady
já byla na seznamce v r. 2008.....jen na jedné a už si nepamatuji...asi ŠTĚSTÍ ????........když jsem byla na 10. schůzce a opět vůl.............tak jsem si řekla ........a dost, končím
večer A napsal a bylo to...............náhoda, obrovská náhoda
od té doby nikoho cíleně nehledám, stýkám se s A jako už kamarádem-parťákem na cesty, mám dost přátel, se kterými cestuji, chodím do divadla, kina, atd............a jsem šťastna...........ale je mi 70, život mám naplněný...............jen si tak užívám
rodina je na prvním místě
nezávidím vůbec mladším ženám, které takto hledají partnery.................
Není tady
teď na mě vybaflo toto:/www.top5nejlepsichseznamek.cz/?utm_source=27&tmplt=1.1&keyword=&cmpgname=OS_KR%20%7C%20TOP%20weby%20%7C%20desktop&adgrpname=TOP%20weby%20pro%20KR&kwid=&mt=&nw=sklik-context-seznam&adid=552360361&plcmt=www.super.cz&adacc=dating1
ale jak se to zobrazilo
Upravil(a) vera (26. 8. 2022 7:48)
Není tady
Já našla přes seznamku Štěstí. Podle mě se nedá říct, která seznamka je serióznější. Takhle se sice tváří seznamky placené, kde je ovšem míň lidí a stejně tam není vůbec žádná záruka serióznosti.
Já na seznamce natrefila taky na pár volů (ti jsou všude, i v reálu), ale většinou šlo o lidi normální, stejně hledající, jako jsem byla já.
Chce to vystoupit ze své komfortní zóny a prostě to zkusit a donutit se na to rande (i opakovaně) jít.
U seznamky máte aspoň "jistotu", že jde o lidi hledající, což jinak nikdo na čele napsáno nemá, a tak se člověk nemusí ztrapňovat oslovovat někoho naslepo, to bych zas nedala já.
Jinak přístup " Chci najít lásku ale nechci na seznamku" mi připadá jako "Jsem hladový, ale k prostřenému stolu nepůjdu."
Tak to cítím já, ale neberu nikomu, že to cítí jinak.
Není tady
Niky, asi je to o tom "hledání". . Lásku jsem nikdy nehledala, takže jsem toto téma opravdu ani neřešila. Přes internet jsem se za svůj život seznámila s velmi zajímavými lidmi a někteří muži měli zájem o vztah i bez seznamky. Bylo to o to milejší, že to vyplynulo z pouhopouhé diskuze a nemusela jsem hned uvádět míry, ani zjišťovat u mužů výši jejich bankovního konta.. Přišlo mi to přirozené a nenucené, ale beru, že někdy si člověk nechce "povídat" a chce hlavně vztah a pak jde ostatní stranou. Přesto, i kdybych hledala vztah, je pro mě nezávazné povídání mnohem zásadnější, než účelové psaní na seznamce. Pro někoho je příjemnější prostřený stůl bez práce, jiný zase může dávat přednost ledničce plné surovin, kde záleží jen na něm, co si vybere, uvaří a případně sní.
Osobně bych se seznamkou tak poetická nebyla, spíš než prostřený stůl mi to připomíná maso na krámě, které visí a čeká, kdo si ho vezme. Na tuhle hru jsem asi vždy byla příliš usedlá. Diktovat své hodnocení a nebo naopak požadavky na toho druhého mi přijde přes čáru. Neumím to. Radši se seznámím s někým na obyčejné diskuzi jako s člověkem, se kterým mám blízké téma, než s potenciálním partnerem, se kterým společnou řeč nenajdu. Jak píšeš, každý to cítí jinak a každý také žije jinak, není to nic proti ničemu. Seznamky evidentně svůj účel plní a tak to má být
Není tady
Palomita napsal(a):
Niky, asi je to o tom "hledání". . Lásku jsem nikdy nehledala, takže jsem toto téma opravdu ani neřešila. Přes internet jsem se za svůj život seznámila s velmi zajímavými lidmi a někteří muži měli zájem o vztah i bez seznamky. Bylo to o to milejší, že to vyplynulo z pouhopouhé diskuze a nemusela jsem hned uvádět míry, ani zjišťovat u mužů výši jejich bankovního konta.. Přišlo mi to přirozené a nenucené, ale beru, že někdy si člověk nechce "povídat" a chce hlavně vztah a pak jde ostatní stranou. Přesto, i kdybych hledala vztah, je pro mě nezávazné povídání mnohem zásadnější, než účelové psaní na seznamce. Pro někoho je příjemnější prostřený stůl bez práce, jiný zase může dávat přednost ledničce plné surovin, kde záleží jen na něm, co si vybere, uvaří a případně sní.
Osobně bych se seznamkou tak poetická nebyla, spíš než prostřený stůl mi to připomíná maso na krámě, které visí a čeká, kdo si ho vezme. Na tuhle hru jsem asi vždy byla příliš usedlá. Diktovat své hodnocení a nebo naopak požadavky na toho druhého mi přijde přes čáru. Neumím to. Radši se seznámím s někým na obyčejné diskuzi jako s člověkem, se kterým mám blízké téma, než s potenciálním partnerem, se kterým společnou řeč nenajdu. Jak píšeš, každý to cítí jinak a každý také žije jinak, není to nic proti ničemu. Seznamky evidentně svůj účel plní a tak to má být
Jenže ty jsi úplně v jiné situaci. Teda jestli se nepletu a zhruba jsem to pochytila dobře... ty máš asi manžela od mládí? V mládí na seznamku nemusel nikdo, to byla úplně jiná situace. Ale když je ti třeba 50? Je to vše jiné a to velmi. Pravda je, že příjemnější by to bylo "nenásilně" někde na diskusi, ale neznám diskuse, kde by se dalo popovídat s chlapy. Nepotkávám je. Asi chodím na špatná místa. Třeba ty obyčejné diskuse poradíš...
Není tady
LENNNA napsal(a):
Jenže ty jsi úplně v jiné situaci. Teda jestli se nepletu a zhruba jsem to pochytila dobře... ty máš asi manžela od mládí? V mládí na seznamku nemusel nikdo, to byla úplně jiná situace. Ale když je ti třeba 50? Je to vše jiné a to velmi. Pravda je, že příjemnější by to bylo "nenásilně" někde na diskusi, ale neznám diskuse, kde by se dalo popovídat s chlapy. Nepotkávám je. Asi chodím na špatná místa. Třeba ty obyčejné diskuse poradíš...
Můj příspěvek nebyl myšlen proti seznamkám a už vůbec ne proti lidem, kteří jich využívají. Pro ně to přínos má a to je to podstatné Neřeším situaci, jen jsem dala do placu svůj názor na tyto platformy a proč by se jim někdo chtěl vyhýbat. Právě proto, že jsem v jiné situaci, tak vidím, jak kolem mě (především) muži řeší podobné seznamovací stránky. Samozřejmě, že ne všichni, ale vnímám to jako velmi degradující.
Diskuzní fóra ti, bohužel, neporadím. Je to žrout času a už dávno žádná nenavštěvuji, stačí mi to tady Ale jsou diskuze na informačních serverech, kde jsou diskuzní stálice a mají tam i svou neformální "skupinu". Dá se vyhledávat články s tématy, která tě zajímají a jednoduše diskutovat. Zrovna v těchto diskuzích se to muži jen hemží. V dnešní době bych si už našla i spolky v mém okolí, které se zabývají mými koníčky a začala bych chodit tam, mezi lidi
Což mě navádí na otázku, chodíš s čubinama na cvičák? Víš, že existuje tábor na výcvik psů? Kdysi dávno jsem jeden absolvovala a bylo to úžasný. Byl tam i týpek, co měřil 2 m a cvičil čivavu. Byla to sranda, neúčastnil se výcviku obrany, mj. protože psi měli proběhnout větším potokem a tam hrozilo, že by mu tu čubinku odnesl proud
Není tady
najít skupinu lidí...spolek.....oddíl ....či co........kteří mají stejné záliby a chodit tam, stýkat se s nimi.........
moje zkušenost............v oddílu jsou samé ženské-akční, zajímavé..........a 3 chlapi-nemožní, umrčení
Není tady
vera napsal(a):
najít skupinu lidí...spolek.....oddíl ....či co........kteří mají stejné záliby a chodit tam, stýkat se s nimi.........
moje zkušenost............v oddílu jsou samé ženské-akční, zajímavé..........a 3 chlapi-nemožní, umrčení
Tomu bych i věřila Muži všeobecně jsou náročná disciplína a ženy ještě náročnější
Není tady
být žena kolem 50tky a hledat partnera.................opravdu velice těžké
umět zaklepat na dveře...........jak píše Niky..............a třeba se otevřou..
ale pořád hezky žít a nebrat to fatálně..............ach jo,já vím
Není tady
Ach jo, máte to možná složité. Máte doma ruční vrtačku, stojanovou vrtačku, kladiva, akušroubováky, brusku, šroubováky, hoblíky, frézy..............................................................
Není tady
Petr100 napsal(a):
Ach jo, máte to možná složité. Máte doma ruční vrtačku, stojanovou vrtačku, kladiva, akušroubováky, brusku, šroubováky, hoblíky, frézy..............................................................
To by ještě šlo, největší haló nastává, když řeknu, že mi došly hřebíky a já přitom dělám s vruty. Když mě se hřebíky říkají líp
Není tady
2x - zas to blbne.
Upravil(a) Selima (29. 8. 2022 18:09)
Není tady
LENNNA napsal(a):
Palomita napsal(a):
Osobně bych se seznamkou tak poetická nebyla, spíš než prostřený stůl mi to připomíná maso na krámě, které visí a čeká, kdo si ho vezme. Na tuhle hru jsem asi vždy byla příliš usedlá. Diktovat své hodnocení a nebo naopak požadavky na toho druhého mi přijde přes čáru. Neumím to. Radši se seznámím s někým na obyčejné diskuzi jako s člověkem, se kterým mám blízké téma, než s potenciálním partnerem, se kterým společnou řeč nenajdu. Jak píšeš, každý to cítí jinak a každý také žije jinak, není to nic proti ničemu. Seznamky evidentně svůj účel plní a tak to má býtJenže ty jsi úplně v jiné situaci. Teda jestli se nepletu a zhruba jsem to pochytila dobře... ty máš asi manžela od mládí? V mládí na seznamku nemusel nikdo, to byla úplně jiná situace. Ale když je ti třeba 50? Je to vše jiné a to velmi. Pravda je, že příjemnější by to bylo "nenásilně" někde na diskusi, ale neznám diskuse, kde by se dalo popovídat s chlapy. Nepotkávám je. Asi chodím na špatná místa. Třeba ty obyčejné diskuse poradíš...
Ja som v "striedavej zoznamovacej situácii" od 35-ky a som tiež toho názoru, že je lepšie a prirodzenejšie zoznámiť sa v skupine priateľov, záujmovom krúžku, apod, ako cez zoznamku. Mám dokonca skúsenosť s niekoľkoročným vzťahom, ktorý sa začal "nezoznamovacím" dopisovaním cez internet - a bol nakoniec super. Ono ale najviac ide o to, kto má aké priority pri zoznamovaní, vzťahu a aké predstavy o partnerovi - podľa toho si asi volí aj spôsob najvhodnejší zoznamovania. "Chlapské" diskusie a asi aj živé zoznamovanie - asi cez "chlapské" záujmy. Alebo aspoň také, kde sa vyskytujú chlapi v počte viac ako 1-2 ks. Inak, zoznámiť sa dá všade: ja mám "úlovky" z partie kamarátov, náhodne z električky, z práce (raz, výnimočne, odvtedy to vylučujem), z dovolenky, dohodený cez kamošov, cez internet, cez spoločný záujem, a raz dokonca prišiel rovno ku mne domov.
Není tady
vera napsal(a):
No, ono to závisí aj od druhu koníčka a spolku - ja so záľubou v tanci (aj aktívnom), opere a balete som beznádejná
Ale uvažujem o prehĺbení záujmu o fotenie a tam je snáď zopár chlapov, aj "možných" neumrčených.
Není tady
vera napsal(a):
blbne posielanie príspevkov
Upravil(a) Selima (29. 8. 2022 18:26)
Není tady
nejde mi citovať, poslať príspevok - to už je babinet úplne odpísaný?
Není tady
Selima napsal(a):
No, ono to závisí aj od druhu koníčka a spolku
- ja so záľubou v tanci (aj aktívnom), opere a balete som beznádejná
Ale uvažujem o prehĺbení záujmu o fotenie a tam je snáď zopár chlapov, aj "možných" neumrčených.
Přeji ostré oko a pevnou ruku
Není tady