6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Zdravím, zajímá mě, jestli máte nějakého oblíbeného maíře, nebo kniního ilustrátora.
Pro mě je nejlepí malíř a ilustrátor Zdeněk Burian. Jeho obrazy a ilustrace se mi pokadé vybaví, kdy se řekne pravěk a dobrodruství.
A jetě se mi líbí malby od Jana Sováka.
Není tady
U od dětských let mám moc ráda Josefa Ladu, sbírala jsem i jeho obrázky (pohledy), Mikoláe Ale, Josefa Čapka, Karla Čapka, Helenu Zmatlíkovou... Burianovy kresby a malby jsou mimořádné.
Není tady
Jednoznačně moje celoivotní láska je Josef Lada. Dále Jiří Trnka, Helena Zmatlíková, Zdeněk Miler a tak bych asi mohla pokračovat jetě dlouho
Není tady
Jetě přidám Karla Frantu , Ondřeje Sekoru, Zdeňka Milera, Adolfa Zábranského , Marii Fischerovou - Kvěchovou , Jana Zrzavého, Jiřího Trnku....................
Není tady
Nejvíc na mě promlouvají obrazy Fridy Kahlo a Gustava Klimta. U Fridy mě fascinuje, e navzdory vekeré bolesti a strasti, kterou si v ivotě musela vytrpět, obsahují její obrazy určitý vzdor, touhu po ivotě a lásku. Vzpomínám, jak mi tekly slzy, kdy ve filmu malovala svůj (muský) portrét a ta namalovaná postava se pod náporem duevní bolesti zhroutila. Její obrazy jsou neskutečně silné a plné ivota.
U Klimta mě baví, e celek je tvořen z drobných detailů, které samostatně ani nemusí dávat smysl, ale dohromady je to vechno tak, jak má být. Můu se na ty obrazy dívat zas a znovu a pokadé najít nový prvek, který mi byl předtím skryt, nebo objevit nové spojení. Kadý jeho obraz je příběh na pokračování a záleí jen na pozorovateli, kterou část zrovna odhalí.
Jako dítě jsem vdy se zaujetím zkoumala ilustrace Adolfa Borna. Líbilo se mi, jak "jednodue" ilustrace vypadá a přitom byla dotaena do detailu.
Není tady
Palomito, krásně jsi to podala. Jo, Adolf Born, jak jsem na něj mohla zapomenout?!??
Nevím proč, ale vlivem úvodního příspěvku jsem si představila hlavně ilustrátory dětských kníek. Čtu nepozorně.
Tak jetě třeba Adolf Kapar, Frantiek Tichý, Josef Mánes , Antonín Mánes, Václav Broík, Jaroslav Čermák , Jakub Schikaneder .
Není tady
vrabčák napsal(a):
Jo, Adolf Born, jak jsem na něj mohla zapomenout?!??
Přece abych mohla něčím přispět i já Chyběl mi tady v tom výčtu výtečných ilustrátorů a umělců. Střípek doplněn, mise splněna
Není tady
Obrazy Gustava Klimta bohuel neznám, jedině jejich zmeneniny z hrnečků... Nebyla jsem ani na výstavě obrazů Fridy Kahlo, viděla jsem jen plakát.
Palomito, jednodue vypadající obrázky zas obdivuju u Josefa Čapka, ale u Adolfa Borna taky.
Není tady
demonikan napsal(a):
Zdravím, zajímá mě, jestli máte nějakého oblíbeného maíře, nebo kniního ilustrátora.
Pro mě je nejlepí malíř a ilustrátor retro bowl college unblocked Zdeněk Burian. Jeho obrazy a ilustrace se mi pokadé vybaví, kdy se řekne pravěk a dobrodruství.
A jetě se mi líbí malby od Jana Sováka.
Zdravím! Je skvělé slyet o tvých oblíbených malířích a ilustrátorech. Zdeněk Burian a Jan Sovák jsou vynikající umělci, kteří se specializují na obrazy a ilustrace z oblasti pravěkého světa a přírody. Jejich práce jsou známé a respektované nejen v České republice, ale i po celém světě.
Zdeněk Burian je známý svými detailními a věrohodnými obrazy pravěkých tvorů a prehistorického prostředí. Jeho ilustrace často slouily jako základ pro vědecké rekonstrukce a popularizaci paleontologie.
Jan Sovák je dalím talentovaným umělcem, jeho práce zahrnuje ilustrace zvířat, přírody a dobrodruných témat. Jeho barvitý a ivý styl se líbí mnoha lidem a často se objevuje v knihách pro děti i dospělé.
Kadý má své oblíbené umělce a umělkyně, kteří jejich práci obdivují. Zdeněk Burian a Jan Sovák jsou určitě významnými příspěvky k světu umění a literatury. Děkuji, e jsi sdílel své oblíbené umělce!
Není tady