27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Jinak nedá mi nepodotknout, jak pořád tady Petr zdůrazňuje, jak ON VEM přispívá na jejich ivobytí...
A rád zapomíná na to, jak "jeho vadlenky madlenky" přispívaly svojí kdovíjak ohodnocenou prací NA JEHO IVOBYTÍ
Není tady
Není tady
LENNNA napsal(a):
eremuruss napsal(a):
Nova prace me dohnala,az k psychiatrovi.Jsem tam v utery objednana.Nemuzu spat,nic me radost nedela.Lexaurin me nezabira.Zazivam tam sikanu a uz nemuzu dal.
Erem, pokud to jen trochu jde (tj. nemá existenční problémy, hypotéky, půjčky velké apod.) a nejsi na ve sama, tak odejdi. Za zdraví to nestojí. A hledej práci v klidu. Drím moc pěsti!
Nastesti nemam zadne dluhy.Jeste odpracuji jednu smenu a pak jdu k lekarce,tak doufam,ze me necha marodit.Mezi tim se budu snazit najit nejakou praci.Jsem tak v lidech zklamana,ze se bojim jit do nejakeho noveho zamestnani,ze opet potkam zakerne lidi.Jen me mrzi,ze musim opustit praci ktera me nesmirne bavila,ale nejde tam zustat.
Není tady
Niky123 napsal(a):
Erem moc ti přeju, a najde něco lepího. Za ztrátu zdraví to fakt nestojí.
Několik měsíců na podpoře by tě finančně zruinovalo? Nebo proč tam zůstává?
Nezrujnovalo,ale mozna premyslim,az priliz do budoucna.Nevim jak dlouho budu hledat praci,tady u nas je to s praci fakt tragedie.Na pracak jit zatim nechci,proto to resim prozatim marozenim a uvidim co dal.Teda jestli me necha marodit.
Není tady
Erem, jde správnou cestou, snad Tě lékařka nechá marodit a tím získá čas na hledání nového místa. Neklesej na mysli, vude nejsou jen zákeřní lidé.
Moc Ti drím palce a najde prima místo. Na Tvém místě bych zkusila třeba to Penny (by s dojíděním a směnováním), ale měla bys tam celou výplatu tak jak má být, musí myslet i na to, e to co je oficiálně, Ti jde i na důchod.
Není tady
Petr100 napsal(a):
Judy vyrob soukromou firmu a hned bude mít spoustu vlastních zaměstnanců. A bude pohoda.
Ja si vubec nestezuju na sefa.To je hodny clovek,bohuzel manipulovam zenou ktere dal moc a da se rict,ze na ni hodil svou praci.Takze jeho slova,ze si pani Alena na me neustale stezuje a ze on uz to poslouchat nechce.Vcera jsem prohodila par slov s kolegou ktery slouzil se mnou,on na hlavni kase.Tvrdil me,ze uz je tu dlouho....a ja se ho ptam,kolik let ??On me odpovedel,ze od vanoc mezi tim co on tam je se pry jen na hlavni kase vystridalo pry mozna 20 lidi....kolik se vystridalo na praci kde jsem ja,nevim,ale podle reci zakazniku,take hodne.Nikdo pry s pani Alenou nevydrzi.
Není tady
Niky123 napsal(a):
Erem, jde správnou cestou, snad Tě lékařka nechá marodit a tím získá čas na hledání nového místa. Neklesej na mysli, vude nejsou jen zákeřní lidé.
Moc Ti drím palce a najde prima místo. Na Tvém místě bych zkusila třeba to Penny (by s dojíděním a směnováním), ale měla bys tam celou výplatu tak jak má být, musí myslet i na to, e to co je oficiálně, Ti jde i na důchod.
Penny mame i u nas,bohuzel obsazene,vsechny markety maji plno.A z jineho mesta nemam spojeni z odpoledni.Ridicak nemam.
Není tady
Erem, dej si pozor, na marodce můe ven (na pohovory, nebo hledat fyzicky), jenom v době vycházek.
Není tady
rina napsal(a):
Erem, dej si pozor, na marodce můe ven (na pohovory, nebo hledat fyzicky), jenom v době vycházek.
ja vim
Není tady
Erem, proč nechce jít na pracák? Platili by ti zdravotní pojitění. Na pracáku by sis mohla zdarma udělat některý z rekvalifikačních kurzů, a zlepit si tak svou kvalifikaci.
Není tady
vrabčák napsal(a):
Erem, proč nechce jít na pracák? Platili by ti zdravotní pojitění. Na pracáku by sis mohla zdarma udělat některý z rekvalifikačních kurzů, a zlepit si tak svou kvalifikaci.
Kdyz odejdu sama,mam pouze 45% podpory.A rekvalifikaci si jen tak na me prani udelat nemohu.
Není tady
vrabčák napsal(a):
Není tady
Erem, nevím, jak to bude s tvým odchodem z tohoto pochybného zaměstnání. Ale kdybys tam skončila, určitě se ihned zaregistruj na ÚP a nepla zdravotní pojitění ze svého.
Zatím jsem ila v domnění, e člověk, který dochází na pracák, má monost si sám vybrat některý ze zdarma nabízených rekvalifikačních kurzů, který by mu mohl být v blízké budoucnosti k uitku.
Není tady
Petr100 napsal(a):
Judy má jistě pravdu. I zaměstnancům soukromých firem stát strhává daně ze mzdy tak jako ivnostníkům aby státní zaměstnanci a úředníci měli dobré platy.
Asi preto nikto nechce uči a zdravotné sestry a lekári odchádzajú - lebo majú PRÍLI VYSOKÉ platy a hanbia sa za zdieranie súkromníkov.. (Sorry, u mlčím ,ale mala som a múdrejieho, toto zoveobecňovanie je fakt 6. cenová skupina - a to ete po desiatich rumoch )
Není tady
rina napsal(a):
ivnostníci si upravují své platy na "dobré" sami, a to ne vdy počestně, viď Petře?
Obaja beznádejne zoveobecňujete - a obaja fakt na úrovni -13. suterén... Debata ako víno, musím uzna. Erem musí ma teda rados.
Není tady
vrabčák napsal(a):
Erem, nevím, jak to bude s tvým odchodem z tohoto pochybného zaměstnání. Ale kdybys tam skončila, určitě se ihned zaregistruj na ÚP a nepla zdravotní pojitění ze svého.
Zatím jsem ila v domnění, e člověk, který dochází na pracák, má monost si sám vybrat některý ze zdarma nabízených rekvalifikačních kurzů, který by mu mohl být v blízké budoucnosti k uitku.
Asi to záleí aj na okolnostiach a úradníkovi/úradníčke...
Není tady
Selima napsal(a):
rina napsal(a):
ivnostníci si upravují své platy na "dobré" sami, a to ne vdy počestně, viď Petře?
Obaja beznádejne zoveobecňujete - a obaja fakt na úrovni -13. suterén...
Debata ako víno, musím uzna. Erem musí ma teda rados.
Ty s tvojí geniální "moudrostí" té, viď?
Mmch, spomíná rumy a víno; kolik jsi toho poila ty?
Upravil(a) rina (19. 11. 2022 14:39)
Není tady
vrabčák napsal(a):
No,alespon pred 13 lety,kdyz jsem se ocitla na pracaku to neslo.Mela jsem tehdy zajem o nejaky rekvalifikacni kurz.Bylo me tam receno,ze to by me vylozene nekdo musel nutne potrebovat,treba do zdravotnictvi a potvrdit jim to,tak by to slo.Tak jak jsem si to pry predstavovala,tak to pry rozhodne nefunguje.A myslim si,ze se nic nezmenilo.
Na pracak je pro me zatim cas,nejdrive bych potrebovala byt chvilku na te nemocenske,abych mohla hledat praci,pres inzeraty a pripadne se jit i nekam podivat.Vychazky si necham upravit tak,abych mohla obchazet zamestnani i v jinem meste. A jakmile neco najdu nemocenskou ukoncim.......pokud me ,ale neschopenku neda,tak pak musim hledat neco kdyz budu mit volno.Kdyz odejdu z prace sama mam podporu 45 % a s platu 17 tisic cisteho to fakt hitparada nebude.Moudrejsi budu v utery.
Není tady
Jinak moje kamaradka je na tom podobne ,dokonce hure.Skoncila jim firma a zamestnaci dostali dvoumesicni vypoved a myslim 3 mesice odstupneho.Kamaradce nasel jeji pritel praci u nich ve fabrice,ale musela by skoncit v praci hned a ne za dva mesice.Takze kamaradka se vzdala odstupneho a nastoupila do fabriky.Ve fabrice se ji vubec nelibilo,silne ji vadil smrad s chemikalii se kteryma se tam pracovalo.Psychika v haji......nevydrzela tam,po 14 dnech skoncila,takze je bez odstupneho,bez prace a na pracaku za 45 %.Nejhorsi je,ze v byte zije sama,takze na veskere poplatky je sama.Pritele sice ma,ten zije v dome,ale kazdy chce zit ve svem,vyhovuje jim to a ja kamaradku chapu,ze by bylo spatne opoustet najemni byt kde zije skoro 35 let.Takze je opravdu dulezite jednat s rozmyslem co dal udelat. Ani kamaradka nema ridicak,takze pro ni take je tezke hledat praci.
Není tady
Petr100 napsal(a):
Judy má jistě pravdu. I zaměstnancům soukromých firem stát strhává daně ze mzdy tak jako ivnostníkům aby státní zaměstnanci a úředníci měli dobré platy.
...no a za ty platy poskytovali slubu vem. Ne jen zaměstnancům či ivnostníkům, ale i nemocným, dětem, či důchodcům. Tak u to na světě chodí...
Ale zkus si jít pracovat třeba jako úředník na úřad práce. O dobrém platu by sis mohl nechat zdát, ale zase je to hodně akční. Nebo třeba taková sociálka..
Není tady
Judyna napsal(a):
Petr100 napsal(a):
...no a za ty platy poskytovali slubu vem. Ne jen zaměstnancům či ivnostníkům, ale i nemocným, dětem, či důchodcům. Tak u to na světě chodí...
Ale zkus si jít pracovat třeba jako úředník na úřad práce. O dobrém platu by sis mohl nechat zdát...
Ty sis nevimla, e poslední roky o ničem jiném ne o úřednickém platu nesní?
Není tady
Erem, drím palce. je to fakt blbá situace. Jetěe na ni nejsi úplně sama. Co se týče Tvé kamarádky, taky bych ve fabrice nevydrela. Ono v naich letech dělat třeba 12 a na tři směny, to u je o hubu. Obzvlá, pokud tam nikdy dřív nedělala.
Není tady
Erem, vechno se pořád mění, tak kdybys později byla na ÚP, určitě se o rekvalifikační kurzy zajímej. Moná, e se i dají najít na jejich stránkách.
Moc ti drím palce!
Není tady
Selima napsal(a):
Petr100 napsal(a):
Asi preto nikto nechce uči a zdravotné sestry a lekári odchádzajú - lebo majú PRÍLI VYSOKÉ platy a hanbia sa za zdieranie súkromníkov.. (Sorry, u mlčím ,ale mala som a múdrejieho, toto zoveobecňovanie je fakt 6. cenová skupina - a to ete po desiatich rumoch
)
Teda já se přiznám, e zrovna učitele a zdravotní sestry mají podle mého hezké platy. Teda nevím, jak je to ploně, ale alespoň co znám od kamarádek či ze vzdálenějí rodiny. Tak tyhle dvě profese beru jako s hezkým příjmem. Ale hloub do toho nevidím, třeba to je jak kde...
Není tady
eremuruss napsal(a):
Jinak moje kamaradka je na tom podobne ,dokonce hure.Skoncila jim firma a zamestnaci dostali dvoumesicni vypoved a myslim 3 mesice odstupneho.Kamaradce nasel jeji pritel praci u nich ve fabrice,ale musela by skoncit v praci hned a ne za dva mesice.Takze kamaradka se vzdala odstupneho a nastoupila do fabriky.Ve fabrice se ji vubec nelibilo,silne ji vadil smrad s chemikalii se kteryma se tam pracovalo.Psychika v haji......nevydrzela tam,po 14 dnech skoncila,takze je bez odstupneho,bez prace a na pracaku za 45 %.Nejhorsi je,ze v byte zije sama,takze na veskere poplatky je sama.Pritele sice ma,ten zije v dome,ale kazdy chce zit ve svem,vyhovuje jim to a ja kamaradku chapu,ze by bylo spatne opoustet najemni byt kde zije skoro 35 let.Takze je opravdu dulezite jednat s rozmyslem co dal udelat. Ani kamaradka nema ridicak,takze pro ni take je tezke hledat praci.
Erem, jo tohle je průser, co se stalo tvé kamarádce. Moc jí drím pěsti!
To jsem tím přesně níe chtěla říct, e ty se nemá proč bát, má super výchozí pozici (bez dluhů, bez hypoték, bydlení ve svém a jetě nejsi sama, ale má mue). Jsi na tom proti jiným fakt výborně, take ádná strach a stres a hledej v klidu dobrou práci.
Není tady