|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Nastehovali jsme se do bytu, ktery je v dome s pecovatelskou sluzbou, ale neni jeho soucasti. Mame psa maleho plemena, proti kterému OU nemel vyhrady kdyz jsme se stehovali a platime za neho poplatky. Dum je umistnen v okrajove casti mesta /kazdy ma u baraku psa/.
Protoze nas byt neni soucasti DPS, plati zde jine pravidla /bezny obecni byt/. Jedno z pravidel DPSj e ze nesmi byt v byte pes, asi protoze obyvatele jsou predevsim duchodci, kteri by psa nezvladli.
Jenze nekteri /jeden/ duchodci si stezuji, ze pes v noci steka, ale nas pes nesteka zatimco psi venku ano. A taky ze pes beha venku a obcas cura na travnik.
Zajimalo by me jestli je ma Obecni urad jako pronajimatel nejakou zakonou paku jak nam psa v byte zakazat, kdyz pravidla o pokojnem souziti nejsou prekracovana.
Dekuji za odpovedi BF
Docela by mě zajímalo, kde tedy Váš pes čůrá, když se bráníte nařčení, že čůrá na trávníku před domem? A Váš pes má přes noc v hubě zátku, že ani jednou nezaštěká? Už jste si někdy sundal "slepecké brýle z lásky k Vašemu hafíkovi" a podíval se jak vypadá nároží Vašeho domu? Už jste někdy viděl upadnout dopravní značku "prochcanou" od psů?
Kupte si vlastní pozemek a dům a zde Vám může Váš pejsáček srát a močit třeba i do Vaší postele. Věřete mi, že to nikomu nebude vadit. Pokud jste na cizím pozemku, v cizím domě a bytě, pak budete muset dodržovat pravidla, která Vám určí majitel. Také se můžete odstěhovat jinam, kde Vám to budou tolerovat.
Není tady
EFG napsal(a):
Docela by mě zajímalo, kde tedy Váš pes čůrá, když se bráníte nařčení, že čůrá na trávníku před domem? A Váš pes má přes noc v hubě zátku, že ani jednou nezaštěká? Už jste si někdy sundal "slepecké brýle z lásky k Vašemu hafíkovi" a podíval se jak vypadá nároží Vašeho domu? Už jste někdy viděl upadnout dopravní značku "prochcanou" od psů?
Kupte si vlastní pozemek a dům a zde Vám může Váš pejsáček srát a močit třeba i do Vaší postele. Věřete mi, že to nikomu nebude vadit. Pokud jste na cizím pozemku, v cizím domě a bytě, pak budete muset dodržovat pravidla, která Vám určí majitel. Také se můžete odstěhovat jinam, kde Vám to budou tolerovat.
to EFG: Plivejte svoje jedovaté sliny jinde, vaše nenávist ke psům je kapitální !!
to BF: nejlépe uděláte, když zajdete přímo na obecní úřad a optáte se tam.
Jinak to, že pes čurá na trávník, je zcela normální věc. Pokud se to tomu dotyčnému důchodci nelíbí, ať si uvědomí, že ten trávník mu neříká pane, nemá na něm nápis "osobní vlastnictví" či "rezervé" a že na tom trávníku čurá většina kolem chodících psů či toulajících se koček. Jsou prostě lidi a "lidi" typu onen důchodce či EFG.
Není tady
Každá obec má (měla by mít) vyhlášku, ve které je specifikováno i to, zda, kde a jak mohou být zvířata chována, pouštěna atd. Takže na úřadu by měla být k dispozici alespoň k nahlédnutí. Nakonec jim nemusíte vykládat, co v ní chcete číst (do ouřednického vosího hnízda se něšťourá
).
EFG - možná je náš pes vycpaný a na motorek, ale v noci skutečně neštěkne a přes den jen v momentě kdy se chystáme na procházku. A to nejsou "slepecké brýle lásky", ale informace sousedů ze všech 6 pater, kteří našeho hafana chválí na rozdíl od jiného psíka, který dokáže prořvat půl dne v kuse. Tož tak.
Není tady
No upřímně, jsou horším věci než očůrané značky či kandelábry. Když přijde ožralí debilové s čírem a hodí značku do řeky, je to v pořádku ? Nám takhle končí každé léto v průměru dvě značky, dva kontejnery a jedno auto s prošlápnutou střechou, jsme na hlavním tahu z hospody do hospody v centru, fasáda každý týden posprejovaná. O hnusných oplzlých chcajících chlapech všeobecně okolo nemluvě, o psech se nedá říct, že jsou taková prasata...
Já bych si ve vašem případě domluvila s nějakým rozumným na obecním úřadě, radnici, aby vám dali vyjimku, než si stihnou nějací pitomci stěžovat.
EFG napsal(a):
No tak vise uvedene ani nahodou. Uz jsem napsal ze dum je v okrajove casti obce, coz znamena ze za domem je les a potkat psa jen tak volne na prochazce za fenama, nebo srnu bezici pres pole neni neobvykle. A kdyz cura tak vzdy kdyz vybehne z domu tak az u velke lipy co u cesty.
A pes v noci urcite nesteka, zase nejsem blby abych mu to toleroval.
Ono bude asi nejlepsi zajit se zeptat na Obecni urad a informovat se na vyhlasku, ktera upravuje chov zvirat.
Cele jadro problemu je asi v tom ze mi psa mame a ostatni ne. Zvlast neprijemne jeto kdyz jdeme ven kolem sedicich duchodu u hlavniho vchodu ...
BF
Obec jako vlastník bytu a tedy majitel věci, je oprávněn stanovit, pokud ji přenechává k užívání druhému, jakým způsobem může být užívána. Tedy je oprávněn nepovolit chov zvířete ve své nemovitosti, i když nejsou porušována pravidla soužití.
šarik napsal(a):
Obec jako vlastník bytu a tedy majitel věci, je oprávněn stanovit, pokud ji přenechává k užívání druhému, jakým způsobem může být užívána. Tedy je oprávněn nepovolit chov zvířete ve své nemovitosti, i když nejsou porušována pravidla soužití.
Ale toto musi byt stanoveno v najemni smlouve ne? Nebo muze upravit podminky behem trvani najemni smlouvy?
BF
Ela... zase jedna "z lásky slepá pejskařka". Milá dámo, Vy si pletete pojmy s dojmy. Že je převážná většina majitelů psů dobytek a já to kritizuji ještě neznamená, že nemám rád zvířata. Najděte si nějakou lepší argumentaci. Ta Vaše je hodně ubohá. Když na veřejném místě vykonává potřebu chlap, tak Vám to přijde nechutné. A když pes ochcává kde co, tak je to dle Vás úžasné. Jste asi nějaká socka z obecního paneláku, která nemá nejmenší předsatvu o nákladech na údržbu majetku, tak Vám to je jedno. Řekněte mi kde bydlíte a já Vám budu pravidelně třikrát za den ochcávat zeď ve Vašem bytě. Uvidíme jak se Vám to bude líbit a jak dlouho Vás to bude bavit.
Není tady
Mělo by to být napsané v nájemní smlouvě. Nájemní smlouvu lze doplnit dodatky, nejsem si jistý, ale zřejmě pouze s vaším souhlasem.
Tiino, v jednom máš pravdu - nejsou obecně všichni pejskaři hloupí, stejně jako nejsou všecky děti uřvané nebo všichni důchodci nesnášenliví - ale po mé poslední zkušenosti, kdy jsem vyšla se synem na vycházku - držela jsem ho za ruku, a proti nám zpoza rohu paneláku, ve kterrém bydlíme, vyletěl obrovský dobrman a hrnul se k nám - taktak, že jsem stihla chytit malého do náruče... a po chvíli se za tímtéž rohem objevil jeho majitel, kterému bylo úplně jedno, co se právě stalo, a na můj dotaz, jestli toho psa nemůže mít na vodítku, ještě vyštěkl: "No co je, žere ho snad?" se mi nikdo nemůže divit, že lidi, kteří chodí s neuvázanými psisky (tím nemyslím čivavy nebo ratlíky) mimo výběh (který máme mimochodem asi 20m od bytu) pokládám za idioty... ale nemám nic proti lidem, kteří vodí psy na vodítku - jestli je chtějí mít v paneláku, je to jen a jen jejich věc... dokud neomezují mě... tak 
(to, že se od té doby já i malý třeseme strachy, kdykoli vidíme velkého psa, už snad ani nemusím dodávat....)
Není tady
Tino, ale jo, to že mám psa ( mimochodem taky "obrovského" dobrmana ) je moje věc a nemusí se z toho všichni povinně radovat se mnou a chtít se s Míšou důvěrněji seznámit, proto taky chodí na vodítku. Už jsme taky měli scénku se psem bez vodítka, který se serval s naším a v zápalu boje kousl manžela do nohy, tohle já všechno beru, ale hysterici typu EFG kteří ječí cosi o tom, že psi čůrají na trávník a kvůli nim už popadalo x dopravní značek mě vytáčí do běla.....to jsou prostě naprosté kecy.
A ještě přidám pohled další pohled z druhé strany - někdy venčím vlčáka mojí matky, nemívám ho na vodítku, protože se do něj vždycky zakousne a chce se tahat, díky čemuž úplně zapomene, proč je vlastně venku. Nicméně je to 7 let starý pes, který na 100% poslouchá a nikoh si nevšímá a kromě toho si dávám velký pozor, kde ho mám a nikdy ho nepouštím z dohledu. A přesto už jsem x krát potkala hysterickou ženskou, co měla x řečí, přitom ten pes se na ní ani nepodíval.
Není tady
no vidíš... což náš případ zrovna nebyl, protože kdybych malého nevzala do náruče, tak nevím - reději nedomýšlet... a myslím, že se mi nikdo nemůže divit, že ze psa bez vodítka taky mírně hysterčím - nicméně pokud poslechne a jde ti vedle nohy, a je zřejmé, že tě poslouchá, hysterie rychle opadá 
Není tady
Tino ono je to se psy , navzdory mediálních masáži, většinou tak, že jenom velmi málo z nich je agresivních a jen tak bez důvodu napadají lidi na ulici, což platí i dobrmanech, podle mě si vás chtěl maximálně očuchat....ALE vy nejste povinna zkoumat motivaci toho psa, není na vás řešit, jestli si k vám chce čuchnout nebo vás kousnout. Je naprosto jasnou povinností majitele zařídit, aby jeho pes nikoho neobtěžoval, tím méně vystrašené malé dítě. A to buď tak, že ho bude mít na vodítku a nebo ho ten pes musí na 100% poslouchat. Náš pes poslouchá, ale přesto chodí na vodítku, pravda my bydlíme na vsi a chodíme na procházky do polí, do lesa a tak, takže je to spíš z toho důvodu, aby neutekl za nějakým zajícem nebo tak.
Není tady
EFG napsal(a):
Ela... zase jedna "z lásky slepá pejskařka". Milá dámo, Vy si pletete pojmy s dojmy. Že je převážná většina majitelů psů dobytek a já to kritizuji ještě neznamená, že nemám rád zvířata. Najděte si nějakou lepší argumentaci. Ta Vaše je hodně ubohá. Když na veřejném místě vykonává potřebu chlap, tak Vám to přijde nechutné. A když pes ochcává kde co, tak je to dle Vás úžasné. Jste asi nějaká socka z obecního paneláku, která nemá nejmenší předsatvu o nákladech na údržbu majetku, tak Vám to je jedno. Řekněte mi kde bydlíte a já Vám budu pravidelně třikrát za den ochcávat zeď ve Vašem bytě. Uvidíme jak se Vám to bude líbit a jak dlouho Vás to bude bavit.
Nebudu se uchylovat k sprostým výrazům vaší úrovně, ale jedno vám řeknu. Rozhodně nejsem žádná socka z obecního paneláku. Byt poctivě splácíme hypotékou, v našem baráku je celkem 16 bytů a věřte nebo ne, z toho 11 majitelů vlastní pejska (někteří i víc) a máme jedno pravidlo - psí exkrementy po nich poctivě všichni uklízíme. A že pes čurá na trávu ? No a co. Vy do záchoda a to stéká do řeky, kterou to znečišťuje. Tak jste si kvit. A nevěřte tomu, že svůj barák a okolí udržíte ve sterilní čistotě. Nebo si myslíte, že na střechu vašeho sídla ptáci nekálí ??? 
Není tady
Když se tchán s tchyní stěhovali do penzionu pro důchodce s PS, museli vzít na vědomí - a v nájemní smlouvě to je jasně uvedeno, že je v bytech penzionu zakázáno chovat psy a kočky. Tchán měl fenku, byl zvyklý několikrát denně s ní chodit na vycházky, ale musel nám ji nechat. Prostě si musel vybrat - buď v dosavadním nájmu nebo do "nového" a bez psa.
Moji rodiče bydlí v paneláku, psa nikdy neměli a nemají, ale ze zbývajících 31 partají má psa 25. Majitelka bytu hned u vchodu do domu má permanentně občůrané dveře, nepomáhá níc - pepřové spreje ap. Musím říct, že mne lhostejnost majitelů psů hodně zaráží, "no co, nejsou to jejich dveře". Stejně tak trávníky v okolí domu použít ke kopání do míče nelze. Neoplocené pískoviště je vysloveně životu nebezpečné, přestože 10 metrů od něj je oplocený opravdu velký prostor jako výběh pro psy.
Já bydlím "na vesnici" u lesa, naši 2 jezevčíci taky čurají a kakají i jindy a jinde než jen na procházce v lese, kde jejich "sirotky" neuklízím. Ale u domu a na cestě uklízím vždy, nechápu proto, jak nemůže majitelům psů, kteří po nich neuklízí, nevadit, že kolem těch, s prominutím H**** denně chodí.
Není tady
A pro mne jsou sprosťáci muži, nebot bydlím v průchozím domě a hádejte kdo tam očůrává rohy??? no, psi to nejsou!!!a kdo tam s prominutím blije! A když se ozvu, ještě mne chtějí napadnout. A to tam musím čuchat, vidět, slyšet. Co tam bydlím, již 19 let!!!!!
A to je vedle vchod do restaurace, ale to by jim upadl bimbas, kdyby šli čůrat jako civilizovaní lidi. Oproti tomu jsou psi zlatí, EFG!
jojo, to ja se zase dohaduju uz dva roky s obecnim uradem o tom, jestli budu nebo nebudu platit polatky za psa. ve meste mam trvale bydliste, ale dolozila jsem mestu, ze tam nebydlim a prijedu tak 2x za rok na navstevu, na 3 nedele. jasne jsem jim rekla, ze zadne penize nedostanou a psa nehodlam prihlasovat, protoze je placeno a hlaseno jinde. je to jak s tatarem - ten pes ma vetsi inteligenci, nez mistni zastupitelstvo 

Není tady
Dituš, já to řeším úplně to samé. Tři roky posílám tady místnímu zastupitelsvtu penízky za tři psy, zatímco druhé zastupitelstvo po mně požaduje peníze za tři roky zpětně v místě, kde mám trvalý pobyt, avšak po rozvodu se tam pochopitelně nezdržuji. Tvrdí mi, že je to podle místa trvalého pobytu, dobře, ale proč to neplatí na všech obcích stejně? Nebo zase platí, když platíš, mlčí, když dluží, tak se ohánějí exekucemi apod. Parchatni. Kdyby aspoň něco pro pejskaře něco dělali. 1500Kč za psa, to je náklad, když neuvidíš ani popelnici na bobany.... a když ji najdeš, pytlíky tam stejně nejsou. Je to jak kocourkov 
Není tady
Kamci, u nas je to to samy. Sacku ani kose se nedohledas, ale vecne na tebe nekdo rve, ze mas uklizet. Vubec se lidem nedivim, ze na to kaslou, plati za neco, z ceho nemaji zadny uzitek. nejvic me namichli, kdyz v bytech davali meraky na topeni, ja tam nedostala nic. Sla jsem se ptat, proc a bylo mi receno ze jako dluznik - neplatic mam tu drzost jeste od mesta neco chtit. Stejne je to i s odvozem odpadu a to jsem byla nahlasit, ze jsem se odstehovala. Urednice mi rekla, ze je to v poradku a pak mi prisel rocni dluh + penale. Presne - Kocourkov. Mam byt, najemnici plati najem. Maji elektrinu, plati.... normalni vec..... Muj pes po mestskem travniku nebeha a odpad neprodukuju - neplatim. Taky logicka a jasna vec. Tak at si trhnou nohou 
Upravil(a) Dita.L (11. 5. 2006 19:01)

Není tady
Holky, to je jak u nás. V Chrudimi byly stojánky s papírovými pytlíky a lopatičkami na každém rohu, ale tady je nenajdete ani omylem, úřad se nechal slyšet, že si lidi můžou chodit pro pytlíky na úřad. To je absurdní !!
Není tady
Eli, to je fakt absurdní, já bych jim ty bobky na úřad zanesla, ať si to dají do pytlíků sami

Není tady
Já jsem dokonce jednou zažila, že mě paní "sprdla", že dávám moji malou dceru vyčůrat na trávník. Někdy lidi opravdu nejsou spravedliví, pes by jim nevadil. A co se týče psích exkrementů, tak opravdu velmi málo majitelů po svých psech uklízí. My máme před domem malou zahrádku a máme to tam neustále. Před svým domem by si to uklidili. Ale u nás se jim asi venčí líp. A soused má dokonce na nové omítce označkováno. Taky z toho není odvázaný. Máme tu smůlu, že bydlíme v takové vycházkové zóně, kde se příjemně venčí. Když ráno vedu děti do školy, tak jdeme radši středem silnice, abychom do něčeho nešlápli.
Ještě že tam nejezdí tolik auta.
Někteří majitlé jsou větší zvířata než jejich mazlíčci.
Není tady