6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Palomita napsal(a):
Někomu pomoci, znamená nečekat za to vůbec nic. To je dle mého princip pomoci. Ano, sluný a vděčný uprchlík by byl fajn, ale rozhodně to není ničí povinnost a u vůbec to není samozřejmost. I uprchlíci jsou jen lidé a mají své patné i dobré vlastnosti.
Ale ale, to jsou ták krásna slova který se ták snadno a působivě píí není-li pravda ?
V lidském bytí je hluboce zakódováno dát a dostat. Je jen malinkatá hrstka lidí kteří dokáou to o čem tak pěkně umí psát.
Neznám tě a proto tě nechci a ani nemůu posuzovat, ale nevěřím ti to! M
Uvím ze své praxe.
Tady vůbec nejde o povinnost být vděčný a nerozcapovat se,tady jde u o morální zdatnost kadého jedince kdo pomoc přijímá.
Kadý Čech nejen uprchlíci jsou jen lidé s mají svá očekávání a představy o poskytování pomoci.
Souhlas s Erem.
Není tady
Palomita napsal(a):
Nevidím nic patného na tom, poskytnout těmto lidem přechodně pomoc v podobě státních bytů. Není to tak, e by stálé obyvatele vyhodili na ulici. Jen se stát rozhodl o tom, jak s volnými byty aktuálně naloí. Myslím, e na to má plné právo. Kdyby takto začal rozhodovat o bytech v soukromém vlastnictví, pak chápu, e se lidé budou rozčilovat. Ale takhle řeí něco, co jim neříká pane a myslí si, e do toho mají co mluvit.
To je sice pravda ze si se státními byty mohou naloit jak oni uznají za vhodné, ale to nemění nic na tom e tím své vlastní občany poslali do
..
Není to snad dostatečný důvod nepokoje Českých občanů? No ,podle mne přirozeně.
Upravil(a) Serigala (20. 3. 2022 14:27)
Není tady
LENNNA napsal(a):
Ta nenávist není kvůli politikům, ale kvůli lidem, kteří závidí jiným snad i tu válku
To je nesmysl volající do nebe!
Není tady
Serigala napsal(a):
Ale ale, to jsou ták krásna slova který se ták snadno a působivě píí není-li pravda ?
V lidském bytí je hluboce zakódováno dát a dostat. Je jen malinkatá hrstka lidí kteří dokáou to o čem tak pěkně umí psát.
Uvím ze své praxe.
Tady vůbec nejde o povinnost být vděčný a nerozcapovat se,tady jde u o morální zdatnost kadého jedince kdo pomoc přijímá.
Kadý Čech nejen uprchlíci jsou jen lidé s mají svá očekávání a představy o poskytování pomoci.
Souhlas s Erem.
Proč myslí? Pro mě je to realita, nepíu to pro zapůsobení. Právě proto, e neočekávám vděčné a pokorné uprchlíky, tak jim ani nenabízím svůj domov. U jsem to tu vysvětlovala několikrát. Znám své limity a v tomto konkrétním případě by to ode mě nebyla pomoc, ale obě. A to v tuto chvíli nepokládám za ádoucí a nezbytné ani z jedné strany. Tím spí ale respekt vem, kteří to dokáí a svůj příbytek nabídnou ke sdílení.
Není tady
Niky123 napsal(a):
Překvapuje mě a trochu děsí to, e (u vás) prodavačky v potravinách sledují a pak rozebírají co kdo koupil, jak to bylo drahé a podle toho ho soudí. To je obludné... :-(
Tak jsme na malem meste a za tech par let vidim co ktery lide nakupuji.A opravdu uherak nebo chorizo za ten tyden nakoupi maximalne 4-5 lidi,takze opravdu prekvapi,ze Ukrajinci si to muzou dovolit. Na druhe strane me bylo lito Ukrajinky ktera si chtela neco koupit,ale ja ji vubec nerozumnela co chtela,rekla pouze jedine slovo ja ji ukazovala a ona na vse kroutila hlavou,ze to ne. Musi byt tezke ta jazykova bariera.Dcera byla loni na Ukrajine a sama rikala,ze nemit tam kamarada Ukrajince tak si nedokaze objednat ani jidlo v restauraci.
Není tady
Serigala napsal(a):
To je sice pravda ze si se státními byty mohou naloit jak oni uznají za vhodné, ale to nemění nic na tom e tím své vlastní občany poslali do ..
Není to snad dostatečný důvod nepokoje Českých občanů? No ,podle mne přirozeně.
Poslali je dočasně k ledu. Protoe větina těch občanů má v České republice rodinu, známé, práci, zázemí. Orientují se v místních systémech sociální pomoci, atp. Chápu ten pocit zmaru, kdy to zase nevyjde. Ale třeba se za čas také poenou o kus dál, protoe i tady bude válka a pak můou přebývat v těch tělocvičnách a hrdě odmítat nabídku ubytování a pomoci, protoe přece nebudou ít na úkor jiného státu, předevím jiných lidí. Pro vechny tyto kverulanty doufám, e se toho nikdy nedoijí.
Není tady
Judyna napsal(a):
Niky123 napsal(a):
Překvapuje mě a trochu děsí to, e (u vás) prodavačky v potravinách sledují a pak rozebírají co kdo koupil, jak to bylo drahé a podle toho ho soudí. To je obludné... :-(
Niky, ale co je na tom obludného? Prodavačky mají oči a ui, je jasné, e si vimnou, kdo co kupuje. Navíc - a teď obecně - to je přece podstata obchodu - vímat si, co kdo kupuje a pokud někdo kupuje draí zboí, nabídnout mu dalí draí zboí.
Samozřejmě e si prodavačky vímají. Ale kdy člověka podle nákupu soudí, to jsem myslela tím, e je to obludné.
Není tady
Niky123 napsal(a):
Judyna napsal(a):
Niky123 napsal(a):
Niky, ale co je na tom obludného? Prodavačky mají oči a ui, je jasné, e si vimnou, kdo co kupuje. Navíc - a teď obecně - to je přece podstata obchodu - vímat si, co kdo kupuje a pokud někdo kupuje draí zboí, nabídnout mu dalí draí zboí.
Samozřejmě e si prodavačky vímají. Ale kdy člověka podle nákupu soudí, to jsem myslela tím, e je to obludné.
Ale mně nepřilo, e je Erem soudí. Já jsem to pochopila jen jako konstatování, e nakupují drahé salámy. Proto mě to asi vůbec nepřilo divné nebo nemístné. Vdy Ty jsi v tom prvním příspěvku napsala i to, e prodavačky "sledují" kdo co koupí. To také vidím jinak. Proto jsem na to i reagovala.
Upravil(a) Judyna (20. 3. 2022 16:32)
Není tady
Vidím to podobně.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/audi … .seznam.cz
Není tady
Judyna napsal(a):
vera napsal(a):
a se bude řeit sociální smír............bude dobře
jen abychom měli příleitost ho řeitJasně. Ale já to myslela trochu jinak. Ukrajinci zde budou nějakou dobu, bylo by hodně patné, aby zde časem vznikaly ve velkém nějaké rozbroje. Budou potřebovat nai pomoc jetě dlouho, a u vezme kolství či zdravotnictví. Vláda by měla nastolit takové podmínky, abychom je přijali dlouhodobě se vím vudy, nejen teď, kdy je to zatím pár týdnů. Ta ochota pomoct by měla vydret co nejdéle. Oni to potřebují.
...Tak koukám, e nejsem sama, kdo to tak vidí....
".... v kadém kraji přibyde jedno okresní město. U nás v jiních Čechách třeba Strakonice. A to naprosto bez infrastruktury, kol, lékařů. Kuba varuje, e pokud se o rýsujících se trablech nebude v předstihu nahlas mluvit, stanou se dříve nebo později výbuným tématem pro extremisty. Jihočeský hejtman tedy nabádá, aby vláda přesně pojmenovala, co přesně můe onu hranu představovat. A v návaznosti na to by se mělo řeit, jak Ukrajince zapojit do běného ivota. ..."
https://cnn.iprima.cz/hejtman-kuba-kvul … nice-87902
Upravil(a) Judyna (20. 3. 2022 19:20)
Není tady
Palomita napsal(a):
Serigala napsal(a):
To je sice pravda ze si se státními byty mohou naloit jak oni uznají za vhodné, ale to nemění nic na tom e tím své vlastní občany poslali do ..
Není to snad dostatečný důvod nepokoje Českých občanů? No ,podle mne přirozeně.Poslali je dočasně k ledu. Protoe větina těch občanů má v České republice rodinu, známé, práci, zázemí. Orientují se v místních systémech sociální pomoci, atp. Chápu ten pocit zmaru, kdy to zase nevyjde. Ale třeba se za čas také poenou o kus dál, protoe i tady bude válka a pak můou přebývat v těch tělocvičnách a hrdě odmítat nabídku ubytování a pomoci, protoe přece nebudou ít na úkor jiného státu, předevím jiných lidí. Pro vechny tyto kverulanty doufám, e se toho nikdy nedoijí.
Hezky napsané, Palomito
Není tady
Nečetl jste někdo někde kolik se nakonec podařilo zachránit z toho zasaeného krytu pod divadlem v Mariopolu? Já naposled četla e 130 (z 1300) a pak u jsem o tom ádné zprávy nenala. Pořád na ty lidi myslím... :-(
Není tady
LENNNA napsal(a):
Palomita napsal(a):
Serigala napsal(a):
Není to snad dostatečný důvod nepokoje Českých občanů? No ,podle mne přirozeně.Poslali je dočasně k ledu. Protoe větina těch občanů má v České republice rodinu, známé, práci, zázemí. Orientují se v místních systémech sociální pomoci, atp. Chápu ten pocit zmaru, kdy to zase nevyjde. Ale třeba se za čas také poenou o kus dál, protoe i tady bude válka a pak můou přebývat v těch tělocvičnách a hrdě odmítat nabídku ubytování a pomoci, protoe přece nebudou ít na úkor jiného státu, předevím jiných lidí. Pro vechny tyto kverulanty doufám, e se toho nikdy nedoijí.
Hezky napsané, Palomito
Ano, hned mám lepí náladu + svítí slunko..........dík Palomito, Lennno.
Není tady
Niky123 napsal(a):
Nečetl jste někdo někde kolik se nakonec podařilo zachránit z toho zasaeného krytu pod divadlem v Mariopolu? Já naposled četla e 130 (z 1300) a pak u jsem o tom ádné zprávy nenala. Pořád na ty lidi myslím... :-(
Slyela jsem, e 130, zázrakem.
Není tady
Palomita napsal(a):
Serigala napsal(a):
Tyhle zpětné reakce jaké tady předvádí a dělává to předevím ty,mají znamenat co?
Jediné na co reaguje zpětně v kontextu na mou reakci je jen to o těch rodinách.
Zbytek je u jen zbytečné ,zkroucené a dokonce trapné blábolení mimo kontext. Vůbec nevím na co to mělo navazovat například to tvoje hrdé odmítaní.
Kdy chce vyplivnout nějaké své tyhle mylenky udělej to prosím pěkně přítě v komtextu a nebo v uplně samostatném textu.
Díky za pochopení.
Není tady
Palomita napsal(a):
Serigala napsal(a):
Uvím ze své praxe.
Souhlas s Erem.Proč myslí? Pro mě je to realita, nepíu to pro zapůsobení. Právě proto, e neočekávám vděčné a pokorné uprchlíky, tak jim ani nenabízím svůj domov. U jsem to tu vysvětlovala několikrát. Znám své limity a v tomto konkrétním případě by to ode mě nebyla pomoc, ale obě. A to v tuto chvíli nepokládám za ádoucí a nezbytné ani z jedné strany. Tím spí ale respekt vem, kteří to dokáí a svůj příbytek nabídnou ke sdílení.
Dont worry.
Vímám si pozorné toho co tady opakované píe neboli vysvětluje ale to asi nebude stačit kdy sama si pozorně nevímá toho co tady opakovaně píu já zase.
V tvém případě můe skutečně mluvit jen o tom e nepomůe právě proto e neočekává vděčná a pokorné uprchlíky.
Tím spí neporozumí tomu e existuje jen doslova hrstka těch kdo dokáí opravdu POMOC! Viz tvá slova: Někomu pomoc znamená nechtít za to vůbec nic Před těmi se já pokloním také avak bohuel jak tobě extra zopakuji v lidech je hluboce zakódováno DÁT a DOSTAT!
To byly ty krásný slova daleko od skutečnosti a zrovna od tebe zní jako hrom.
Není tady
eremuruss napsal(a):
LENNNA napsal(a):
vera napsal(a):
Naprosto souhlasímTaké souhlasím. Nejvíce mne fascinují ty řeči, kdy někteří opakuji "oni přijeli v BMW, jsou krásně oblečení, mají zlato kolem krku apod." - proboha JAK tohle souvisí s válkou, která je vyhnala z jejich domovů? To měli ve u hranic odstavit, svléct, převléci se do ebráckých hadrů, aby jim někteří přiblblí čecháčci nezáviděli?
Leno,protoze s te valky utekli jen ty bohaty,ty chudy na cestu namaji,tak jsou tam kde jsou.
To nie je celkom pravda... bohatí utiekli u pred časom (a inam ako do ČR alebo SR ), teraz utekajú aj tí, čo na to ledva-ledva nazbierajú peniaze... trebárs sa viacerí zloia deom/dieau alebo tehotnej ene apod. Mui aj tak preč nemôu a starí žudia povedzme nevládzu, tak sa to prirodzene dos zredukuje. No a na tých pár sa zvyok rodiny poskladá . Fakt je, e úspory bolo treba vybra u predtým, kto zaváhal --- veď to poznáte.
Není tady
eremuruss napsal(a):
Jinak muj nazor je ten,ze je moc hezke,ze nas stat prijal uprchliky,kdyz to vezmu podle sebe a byla bych v jejich kuzi,byla bych vdecna za vse,jen abych uprchla z valky.To znamena zila i v ubytovacim zarizeni .Vadi me jen,ze stat dava na prvni misto uprchliky pred Ceskyma lidma.U nas je stop stav pro Ceske lidi k ziskani najemniho bytu. Ne neni to vymysl.Dcera ma zadost o byt a jelikoz ten byt potrebuje byla se ptat na urade,jak to vypada z bytem.Bylo ji receno,ze je vladni narizeni,ze maji prednost v ziskani najemniho bytu Ukrajinci.Takze ziskani bytu je bez sance .Moc smutne .
Predpokladám, e utečenci, ktorí mono u vás (pri vetkej úcte k ČR) nezostanú navdy, ale pôjdu časom ďalej... a byt sa uvožní.
Není tady
eremuruss napsal(a):
LENNNA napsal(a):
eremuruss napsal(a):
Jinak muj nazor je ten,ze je moc hezke,ze nas stat prijal uprchliky,kdyz to vezmu podle sebe a byla bych v jejich kuzi,byla bych vdecna za vse,jen abych uprchla z valky.To znamena zila i v ubytovacim zarizeni .Vadi me jen,ze stat dava na prvni misto uprchliky pred Ceskyma lidma.U nas je stop stav pro Ceske lidi k ziskani najemniho bytu. Ne neni to vymysl.Dcera ma zadost o byt a jelikoz ten byt potrebuje byla se ptat na urade,jak to vypada z bytem.Bylo ji receno,ze je vladni narizeni,ze maji prednost v ziskani najemniho bytu Ukrajinci.Takze ziskani bytu je bez sance .Moc smutne .
Co je na tom smutného? Já se zapsala do pořadníku na městský byt před 20 lety, myslí, e jsem ho někdy dostala? Kdo chce dnes bydlet, musí se postarat o bydlení sám. Ale ono se to teď hodí, ve svést na Ukrajince
Pro mě je smutné to, e ti lidé utekli před válkou, ztratili ve, svůj domov, větina opustila své mue a otce, neví, zda je jetě někdy uvidí... ztratili ve, neví, co je čeká.... a přesto se najdou lidé, kteří jim snad závidíNikde jsem nepsala,ze by se Ukrajincum nemelo pomahat,melo a jsem za to rada,ze to tak je.Ale ne ,ze oni budou mit prednost pred nasima lidma.Pokud tyto lide utikaji z valky,meli by byt vdecny za jakekoliv ubytovani kde budou mit teplo,teplou vodu a mit kde spat,ale bohuzel nekde to tak neni viz. ubytovani u Bereniky Kohoutove a Stropnickeho......proc ? Ja vim nelze hazet vsechny do jednoho pytle,ale deje se to.Jinak k nam do obchodu chodeji nakupovat Ukrajinci vzdy pozdravi a vetsinou nakoupi ten nejdrazsi salam chorizo,uherak ,nepozastavuji se nad tim jen ja.V mem okoli nadava na pomoc Ukrajincum 99% lidi ,ne ta ty lidi,ale na nasi vladu ktera to hodne prehani.Je pomoc a pomoc.A diky nasim politikum se tvori nenavist mezi lidma.
Jinak moje dcera se z urednici nijak nedohadovala ohledne bytu,jen urednici rekla,ze ona deti nema takze na byt muze pockat,ale co ty maminky samozivitelky,rodiny s detma.....urednice sama uznala,ze je to postavene na hlavu,ale narizeni musi dodrzovat.
Ty by si ale zrejme hundrala, aj keby ten nájomný byt získala česká rodina s tromi demi - len by to proste nebola Tvoja dcéra. Čo na jednej strane chápem, ale na druhej sa asi na to treba díva zo irej perspektívy.
Není tady
Judyna napsal(a):
Niky123 napsal(a):
No, ale ohováranie na sociálnych sieach a internetových fórach u k tomu nutne nepatrí... nie? A zoveobecňovanie (lebo nepredpokladám, e to tak mali vetci). Ja som mala trochu podobnú skúsenos s jedným Ukrajincom, ktorý kúpil u mňa v kvetinárstve jednu z najdrahích kytíc, čo pamätám (60 ruí luxusne uviazaných a upravených), keď ale potom priiel pokeca s mojou éfkou, vysvitlo, e jeho mama mala 60 a on na tú kyticu (plus nejaký perk či čo) mesiace, ak nie roky etril. Veci nie sú vdy také, ako vyzerajú.
Není tady
Judyna napsal(a):
vera napsal(a):
jen abychom měli příleitost ho řeitJasně. Ale já to myslela trochu jinak. Ukrajinci zde budou nějakou dobu, bylo by hodně patné, aby zde časem vznikaly ve velkém nějaké rozbroje. Budou potřebovat nai pomoc jetě dlouho, a u vezme kolství či zdravotnictví. Vláda by měla nastolit takové podmínky, abychom je přijali dlouhodobě se vím vudy, nejen teď, kdy je to zatím pár týdnů. Ta ochota pomoct by měla vydret co nejdéle. Oni to potřebují.
Ide asi skôr o to, aby sme nerieili, či vôbec je NEJAKÝ MIER, a nie vojna... Teda, u nás je to aktuálne viac ako u vás, ale ak niekto Rusov nezastaví, tak sa mono nezastavia ani u nás a pôjde ďalej...
Není tady
Judyna napsal(a):
Judyna napsal(a):
vera napsal(a):
...Tak koukám, e nejsem sama, kdo to tak vidí....
".... v kadém kraji přibyde jedno okresní město. U nás v jiních Čechách třeba Strakonice. A to naprosto bez infrastruktury, kol, lékařů. Kuba varuje, e pokud se o rýsujících se trablech nebude v předstihu nahlas mluvit, stanou se dříve nebo později výbuným tématem pro extremisty. Jihočeský hejtman tedy nabádá, aby vláda přesně pojmenovala, co přesně můe onu hranu představovat. A v návaznosti na to by se mělo řeit, jak Ukrajince zapojit do běného ivota. ..."
https://cnn.iprima.cz/hejtman-kuba-kvul … nice-87902
Tak tát brutálne zlyháva aj u nás, vo tom ádná... U nás ahajú momentálne pomoc neziskovky a kraje/mestá, ale u im dochádza dych.
Není tady
U nás nepadají bomby..................jsem si řekla, kdy jsem tankovala benzín a následně zaplatila.............ve se dá vydret a musí se pomáhat potřebným............umírají děti za straných podmínek
Není tady
Kolik stál benál? Zítra musím také.
Není tady
Niky123 napsal(a):
Já na ně taky pořád myslím... ílená bezmoc...........
Není tady