6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Třeba i 2x
Směj se paňáco
Není tady
LENNNA napsal(a):
vera napsal(a):
Selima napsal(a):
"Rozmazlovaní" Ukrajinci utekajú pred smrou, zmrzačením, hladom a smädom, ivotom bez elektriny, lekárskej pomoci, základnej infratruktúry... A ak Putin pôjde ďalej (čo pôjde, ak ho nezastavíme), tak to čoskoro môeme ma aj u nás, na Slovensku, a potom pokojne aj vy v Česku.... A potom mono niektorí pochopia, aké to je - ale neskoro. Ako sa hovorí - sýty hladnému neverí . A to, e tí traumatizovaní, frustrovaní žudia sa môu aj správa inak ako my, čo si "ijeme v bavlnke", vo tom ádná... ale fakt je to také nepochopitežné?Naprosto souhlasím
Také souhlasím. Nejvíce mne fascinují ty řeči, kdy někteří opakuji "oni přijeli v BMW, jsou krásně oblečení, mají zlato kolem krku apod." - proboha JAK tohle souvisí s válkou, která je vyhnala z jejich domovů? To měli ve u hranic odstavit, svléct, převléci se do ebráckých hadrů, aby jim někteří přiblblí čecháčci nezáviděli?
Leno,protoze s te valky utekli jen ty bohaty,ty chudy na cestu namaji,tak jsou tam kde jsou.
Není tady
Jinak muj nazor je ten,ze je moc hezke,ze nas stat prijal uprchliky,kdyz to vezmu podle sebe a byla bych v jejich kuzi,byla bych vdecna za vse,jen abych uprchla z valky.To znamena zila i v ubytovacim zarizeni .Vadi me jen,ze stat dava na prvni misto uprchliky pred Ceskyma lidma.U nas je stop stav pro Ceske lidi k ziskani najemniho bytu. Ne neni to vymysl.Dcera ma zadost o byt a jelikoz ten byt potrebuje byla se ptat na urade,jak to vypada z bytem.Bylo ji receno,ze je vladni narizeni,ze maji prednost v ziskani najemniho bytu Ukrajinci.Takze ziskani bytu je bez sance .Moc smutne .
Není tady
eremuruss napsal(a):
LENNNA napsal(a):
vera napsal(a):
Naprosto souhlasímTaké souhlasím. Nejvíce mne fascinují ty řeči, kdy někteří opakuji "oni přijeli v BMW, jsou krásně oblečení, mají zlato kolem krku apod." - proboha JAK tohle souvisí s válkou, která je vyhnala z jejich domovů? To měli ve u hranic odstavit, svléct, převléci se do ebráckých hadrů, aby jim někteří přiblblí čecháčci nezáviděli?
Leno,protoze s te valky utekli jen ty bohaty,ty chudy na cestu namaji,tak jsou tam kde jsou.
Erem, to nemyslí váně, e ne? Neskutečné
Není tady
eremuruss napsal(a):
Jinak muj nazor je ten,ze je moc hezke,ze nas stat prijal uprchliky,kdyz to vezmu podle sebe a byla bych v jejich kuzi,byla bych vdecna za vse,jen abych uprchla z valky.To znamena zila i v ubytovacim zarizeni .Vadi me jen,ze stat dava na prvni misto uprchliky pred Ceskyma lidma.U nas je stop stav pro Ceske lidi k ziskani najemniho bytu. Ne neni to vymysl.Dcera ma zadost o byt a jelikoz ten byt potrebuje byla se ptat na urade,jak to vypada z bytem.Bylo ji receno,ze je vladni narizeni,ze maji prednost v ziskani najemniho bytu Ukrajinci.Takze ziskani bytu je bez sance .Moc smutne .
Co je na tom smutného? Já se zapsala do pořadníku na městský byt před 20 lety, myslí, e jsem ho někdy dostala? Kdo chce dnes bydlet, musí se postarat o bydlení sám. Ale ono se to teď hodí, ve svést na Ukrajince
Pro mě je smutné to, e ti lidé utekli před válkou, ztratili ve, svůj domov, větina opustila své mue a otce, neví, zda je jetě někdy uvidí... ztratili ve, neví, co je čeká.... a přesto se najdou lidé, kteří jim snad závidí
Upravil(a) LENNNA (19. 3. 2022 18:58)
Není tady
Lennno, vnímám to a cítím stejně jako ty.
Vím, e někteří Čei, kteří měli teď někdy dostat byt, pociují určité zklamání, ale kdy si člověk uvědomí, co íleného Ukrajince tak náhle potkalo, měl by mít pro ně pochopení a upřímně jim pomoc přát.
Není tady
LENNNA napsal(a):
eremuruss napsal(a):
LENNNA napsal(a):
Také souhlasím. Nejvíce mne fascinují ty řeči, kdy někteří opakuji "oni přijeli v BMW, jsou krásně oblečení, mají zlato kolem krku apod." - proboha JAK tohle souvisí s válkou, která je vyhnala z jejich domovů? To měli ve u hranic odstavit, svléct, převléci se do ebráckých hadrů, aby jim někteří přiblblí čecháčci nezáviděli?Leno,protoze s te valky utekli jen ty bohaty,ty chudy na cestu namaji,tak jsou tam kde jsou.
Erem, to nemyslí váně, e ne? Neskutečné
To snad není ani moné.
Není tady
LENNNA napsal(a):
eremuruss napsal(a):
.Bylo ji receno,ze je vladni narizeni,ze maji prednost v ziskani najemniho bytu Ukrajinci.Takze ziskani bytu je bez sance .Moc smutne .
Co je na tom smutného? Já se zapsala do pořadníku na městský byt před 20 lety, myslí, e jsem ho někdy dostala? Kdo chce dnes bydlet, musí se postarat o bydlení sám. Ale ono se to teď hodí, ve svést na Ukrajince
A cetla jsi vubec pozorne to, co bylo eremuruss dceri na urade receno?
To neni smutny,to je primo rana pod pas!
Co ma tahle informace kterou dostala spolecneho s Tvym pribehem?!
Neuveritelny :
Upravil(a) Serigala (19. 3. 2022 20:38)
Není tady
LENNNA napsal(a):
eremuruss napsal(a):
Pro mě je smutné to, e ti lidé utekli před válkou, ztratili ve, svůj domov, větina opustila své mue a otce, neví, zda je jetě někdy uvidí... ztratili ve, neví, co je čeká.... a přesto se najdou lidé, kteří jim snad závidí
Nikde jsem nepsala,ze by se Ukrajincum nemelo pomahat,melo a jsem za to rada,ze to tak je.Ale ne ,ze oni budou mit prednost pred nasima lidma.Pokud tyto lide utikaji z valky,meli by byt vdecny za jakekoliv ubytovani kde budou mit teplo,teplou vodu a mit kde spat,ale bohuzel nekde to tak neni viz. ubytovani u Bereniky Kohoutove a Stropnickeho......proc ? Ja vim nelze hazet vsechny do jednoho pytle,ale deje se to.Jinak k nam do obchodu chodeji nakupovat Ukrajinci vzdy pozdravi a vetsinou nakoupi ten nejdrazsi salam chorizo,uherak ,nepozastavuji se nad tim jen ja.V mem okoli nadava na pomoc Ukrajincum 99% lidi ,ne ta ty lidi,ale na nasi vladu ktera to hodne prehani.Je pomoc a pomoc.A diky nasim politikum se tvori nenavist mezi lidma.
Jinak moje dcera se z urednici nijak nedohadovala ohledne bytu,jen urednici rekla,ze ona deti nema takze na byt muze pockat,ale co ty maminky samozivitelky,rodiny s detma.....urednice sama uznala,ze je to postavene na hlavu,ale narizeni musi dodrzovat.
Není tady
Překvapuje mě a trochu děsí to, e (u vás) prodavačky v potravinách sledují a pak rozebírají co kdo koupil, jak to bylo drahé a podle toho ho soudí. To je obludné... :-(
Upravil(a) Niky123 (20. 3. 2022 7:24)
Není tady
meli by byt vdecny za jakekoliv ubytovani kde budou mit teplo,teplou vodu a mit kde spat,ale bohuzel nekde to tak neni viz. ubytovani u Bereniky Kohoutove a Stropnickeho......proc ?
Tak právě u Bereniky Kohoutové to teplo neměli, byt byl kdy do něj přili nevytopený. Přestoe Berenika jim říkala, e teplo bude, li raděj bydlet jinam, kde to teplo u bylo. Taky bych la raděj do tepla, kdybych byla na jejich místě.
U syna Stropnického jedna (!) rodina od nich ze zámku brzy odela, ale pak z Holandska poslala poděkování za pomoc v prvních dnech. To přece není nevděk a rozmazlenost.
Není tady
Niky123 napsal(a):
Překvapuje mě a trochu děsí to, e (u vás) prodavačky v potravinách sledují a pak rozebírají co kdo koupil, jak to bylo drahé a podle toho ho soudí. To je obludné... :-(
Obludné je, co jsi napsala, i předtím, ty.
Zřejmě jsi nepochopila podstatu toho, co Erem píe. Ona toti mluví o tom, co mrzí spodních 10 milionů obyvatel ČR. Ale ty a tví přitakávači k nim asi nepatříte ( anebo brzo budete, ale jetě o tom nevíte 🤔 )
Není tady
rina napsal(a):
Niky123 napsal(a):
Obludné je, co jsi napsala, i předtím, ty.
Zřejmě jsi nepochopila podstatu toho, co Erem píe. Ona toti mluví o tom, co mrzí spodních 10 milionů obyvatel ČR. Ale ty a tví přitakávači k nim asi nepatříte ( anebo brzo budete, ale jetě o tom nevíte 🤔 )
Obludné je, co píe, i předtím, ty.
Není tady
Ty si di číst Pl 🤡👉
Není tady
eremuruss napsal(a):
LENNNA napsal(a):
eremuruss napsal(a):
Pro mě je smutné to, e ti lidé utekli před válkou, ztratili ve, svůj domov, větina opustila své mue a otce, neví, zda je jetě někdy uvidí... ztratili ve, neví, co je čeká.... a přesto se najdou lidé, kteří jim snad závidíNikde jsem nepsala,ze by se Ukrajincum nemelo pomahat,melo a jsem za to rada,ze to tak je.Ale ne ,ze oni budou mit prednost pred nasima lidma.Pokud tyto lide utikaji z valky,meli by byt vdecny za jakekoliv ubytovani kde budou mit teplo,teplou vodu a mit kde spat,ale bohuzel nekde to tak neni viz. ubytovani u Bereniky Kohoutove a Stropnickeho......proc ? Ja vim nelze hazet vsechny do jednoho pytle,ale deje se to.Jinak k nam do obchodu chodeji nakupovat Ukrajinci vzdy pozdravi a vetsinou nakoupi ten nejdrazsi salam chorizo,uherak ,nepozastavuji se nad tim jen ja.V mem okoli nadava na pomoc Ukrajincum 99% lidi ,ne ta ty lidi,ale na nasi vladu ktera to hodne prehani.Je pomoc a pomoc.A diky nasim politikum se tvori nenavist mezi lidma.
Jinak moje dcera se z urednici nijak nedohadovala ohledne bytu,jen urednici rekla,ze ona deti nema takze na byt muze pockat,ale co ty maminky samozivitelky,rodiny s detma.....urednice sama uznala,ze je to postavene na hlavu,ale narizeni musi dodrzovat.
Ta nenávist není kvůli politikům, ale kvůli lidem, kteří závidí jiným snad i tu válku
Není tady
Ty si di číst Rudé právo.
Není tady
LENNNA napsal(a):
Ta nenávist není kvůli politikům, ale kvůli lidem, kteří závidí jiným snad i tu válku
Proč kopirujes takový dlouhý příspěvek, kdy přehlédne, e Erem píe ne "kvůli politikům", ale díky politikům?
Ty snad nepovauje mnohé, větinu, ne-li vechny vládní výmysly za zdroj nenávisti obyčejného člověka vůči tomu privilegovanému?
Není tady
Niky123 napsal(a):
Niky, ale co je na tom obludného? Prodavačky mají oči a ui, je jasné, e si vimnou, kdo co kupuje. Navíc - a teď obecně - to je přece podstata obchodu - vímat si, co kdo kupuje a pokud někdo kupuje draí zboí, nabídnout mu dalí draí zboí.
Není tady
Já nevidím na tom, co Erem píe, vůbec nic patného. Naopak, má hodně pravdy. Vláda příladně pomáhá ukrajině, to je moc dobře. Ale zároveň s musí uvědomit jak důleitý je tzv. sociální smír. Ono i kdyby nebylo té hrozné války, tak by měla vláda nějak zakročit kvůli ceně energií a vůbec veho moného. Teď na ni třeba tlačí průmyslníci vůli povolenkám. Pokud toti má evropský průmysl přeít, musí se něco udělat s cenou energií. Ostatní evropské vlády náklady na povolenky kompenuzují. Fiala zatím ne. Ćeské firmy mohou kvůli tomu krachovat. A to je jen příklad. Pokud lidem klesnou mzdy a hodně se zvýí náklady na ivot, tak to povede k soc. nepokojům i bez války. Lidé se budou přiklánět k extremistům, to je patně.
Je třeba, aby vláda nějak (nevím jak) povzbudila doktory, aby li i na venkov, aby bylo dostatek dětských lékařů (obzvlá teď) a zubařů. Je třeba řeit i tu bytovou krizi, která i bez uprchlíků byla veliká. Protoe ceny za bydlení jsou opravdu neúnosné. Vláda nemůe nad tím vím zavírat oči. Je na ní, jak se to zde nastaví tak, aby byl co nejvíc klid. On toti trh ve nevyřeí.
Není tady
a se bude řeit sociální smír............bude dobře
jen abychom měli příleitost ho řeit
Není tady
Niky123 napsal(a):
meli by byt vdecny za jakekoliv ubytovani kde budou mit teplo,teplou vodu a mit kde spat,ale bohuzel nekde to tak neni viz. ubytovani u Bereniky Kohoutove a Stropnickeho......proc ?
Tak právě u Bereniky Kohoutové to teplo neměli, byt byl kdy do něj přili nevytopený. Přestoe Berenika jim říkala, e teplo bude, li raděj bydlet jinam, kde to teplo u bylo. Taky bych la raděj do tepla, kdybych byla na jejich místě.
U syna Stropnického jedna (!) rodina od nich ze zámku brzy odela, ale pak z Holandska poslala poděkování za pomoc v prvních dnech. To přece není nevděk a rozmazlenost.
Tohle je ten kámen úrazu. Větina lidí má v sobě zakódováno, e ten, komu se pomůe, MUSÍ být vděčný. V přeneseném slova smyslu, NEMŮE se rozhodovat podle své svobodné volby, ale podle přání toho, kdo mu pomohl. Jinak je z něj automatický nevděčník a rozmazlenec. Pokud nejsem schopna pochopit, e ten, komu pomáhám je svobodný, svéprávný a samostatně uvaující jedinec, neměla bych pomoc vůbec nabízet. Někomu pomoci, znamená nečekat za to vůbec nic. To je dle mého princip pomoci. Ano, sluný a vděčný uprchlík by byl fajn, ale rozhodně to není ničí povinnost a u vůbec to není samozřejmost. I uprchlíci jsou jen lidé a mají své patné i dobré vlastnosti.
Není tady
Judyna napsal(a):
Já nevidím na tom, co Erem píe, vůbec nic patného. Naopak, má hodně pravdy. Vláda příladně pomáhá ukrajině, to je moc dobře. Ale zároveň s musí uvědomit jak důleitý je tzv. sociální smír. Ono i kdyby nebylo té hrozné války, tak by měla vláda nějak zakročit kvůli ceně energií a vůbec veho moného. Teď na ni třeba tlačí průmyslníci vůli povolenkám. Pokud toti má evropský průmysl přeít, musí se něco udělat s cenou energií. Ostatní evropské vlády náklady na povolenky kompenuzují. Fiala zatím ne. Ćeské firmy mohou kvůli tomu krachovat. A to je jen příklad. Pokud lidem klesnou mzdy a hodně se zvýí náklady na ivot, tak to povede k soc. nepokojům i bez války. Lidé se budou přiklánět k extremistům, to je patně.
Je třeba, aby vláda nějak (nevím jak) povzbudila doktory, aby li i na venkov, aby bylo dostatek dětských lékařů (obzvlá teď) a zubařů. Je třeba řeit i tu bytovou krizi, která i bez uprchlíků byla veliká. Protoe ceny za bydlení jsou opravdu neúnosné. Vláda nemůe nad tím vím zavírat oči. Je na ní, jak se to zde nastaví tak, aby byl co nejvíc klid. On toti trh ve nevyřeí.
Nikdo neví, jak dlouho bude tato válka trvat. Na dva týdny nechat uprchlíky na ubytovnách, či v tělocvičnách je super. Jene co kdy to bude trvat měsíce, roky? Čím dřív se uprchlíci zařadí do běného ivota - najdou si práci, tím dřív budou naí zemi prospěnějí, ne jen ve statusu uprchlík - dejte nám co můete a my se tu budeme jen válet. Toto by mohlo ten tzv. sociální smír po pár měsících pěkně rozpráit.
Nevidím nic patného na tom, poskytnout těmto lidem přechodně pomoc v podobě státních bytů. Není to tak, e by stálé obyvatele vyhodili na ulici. Jen se stát rozhodl o tom, jak s volnými byty aktuálně naloí. Myslím, e na to má plné právo. Kdyby takto začal rozhodovat o bytech v soukromém vlastnictví, pak chápu, e se lidé budou rozčilovat. Ale takhle řeí něco, co jim neříká pane a myslí si, e do toho mají co mluvit.
Není tady
Palomita napsal(a):
Niky123 napsal(a):
U syna Stropnického jedna (!) rodina od nich ze zámku brzy odela, ale pak z Holandska poslala poděkování za pomoc v prvních dnech. To přece není nevděk a rozmazlenost.Tohle je ten kámen úrazu. Větina lidí má v sobě zakódováno, e ten, komu se pomůe, MUSÍ být vděčný. V přeneseném slova smyslu, NEMŮE se rozhodovat podle své svobodné volby, ale podle přání toho, kdo mu pomohl. Jinak je z něj automatický nevděčník a rozmazlenec. Pokud nejsem schopna pochopit, e ten, komu pomáhám je svobodný, svéprávný a samostatně uvaující jedinec, neměla bych pomoc vůbec nabízet. Někomu pomoci, znamená nečekat za to vůbec nic. To je dle mého princip pomoci. Ano, sluný a vděčný uprchlík by byl fajn, ale rozhodně to není ničí povinnost a u vůbec to není samozřejmost. I uprchlíci jsou jen lidé a mají své patné i dobré vlastnosti.
Ano, tak to je a vlastně s vekerou pomocí.
Konkrétně u uprchlíků, kteří si zaívají takové hrůzy, navíc jsou v úplně cizmí prostředí a odkázáni na vlastní pomoc, se můe časem projevit i taková nějaká frustrace, natvání na to, co se jim vlastně stalo. I to mohou někteří lidé patně vyhodnotit jako nevděčnost. Ono něco podobného se stává, kdy se staráte o dlouhodobě nemocného či starého člověka, který u toho má prostě dost a začně být nepříjemný i na ty, kteří mu pomáhají.
Není tady
vera napsal(a):
a se bude řeit sociální smír............bude dobře
jen abychom měli příleitost ho řeit
Jasně. Ale já to myslela trochu jinak. Ukrajinci zde budou nějakou dobu, bylo by hodně patné, aby zde časem vznikaly ve velkém nějaké rozbroje. Budou potřebovat nai pomoc jetě dlouho, a u vezme kolství či zdravotnictví. Vláda by měla nastolit takové podmínky, abychom je přijali dlouhodobě se vím vudy, nejen teď, kdy je to zatím pár týdnů. Ta ochota pomoct by měla vydret co nejdéle. Oni to potřebují.
Není tady
Niky123 napsal(a):
Obludné je co tady předvádí ty. Erem nepísě nic o tom co ty tady zvrací.
Na tom co Erem ze svého prostředí o nákupech prozradila nevidím nic obludného. Věřím ji to. Její zkuenost prozrazuje jinou tvář reality.
Není tady