27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Palomita napsal(a):
Serigala napsal(a):
Selima,píe tak aby to co nejvíc zapůsobilo. Povím Ti k tomu jinou věc.
Lidé traumatitovaní,vyďeení ,utíkající před smrtí ,by se podle psychologie s obrovskou pokorou zcela přirozeně spokojili se střechou nad hlavou v tělocvičně a s minimem.
Beru to podle sebe. Budu-li utíkat před smrtí, traumatizovaná, vyděená, zmatená ,tak si nebudu dělat jetě nějaké nároky na pobyt v hotelu. Co je zase na tomhle nepochopitelného?Řekla bych, e psychologie a realita jsou dvě rozdílné věci. Pokud jede sama za sebe, tak je to naprosto pochopitelné. Já zase chápu eny s dětmi, e chtějí aspoň kousek "normálnosti" v této ílené době. Kdy jsem dnes ráno dělala snídani a svačiny pro děti, říkala jsem si, e i tohle je přece vzácnost. Moci se alespoň minimálně postarat sám o sebe, rozhodovat co, kdy a jak. Ne jen čekat, kdy nás kdo nakrmí a co nám kdo dá. Take já zase chápu ty, které se snaí co nejvíc přizpůsobit dané situaci a vyuijí nabízené pomoci, třeba ubytování v samostatném bytě.
Nehledě na to, e spousta těch traumat pochází právě z krytů, kde byli vichni natěsnaní dohromady. Nevím, co na to psychologie, ale rozumím tomu, e to je pro někoho stále stejná situace a nemůe se z toho pak vymanit.
Naopak . ivot neboli obraz vznikající reality nelze od psychiky oddělit.
Skutečně vyďeení a traumatizovaní lidé disponují přirozenou pokorou.
Není tady
Serigala napsal(a):
Palomita napsal(a):
Serigala napsal(a):
Lidé traumatitovaní,vyďeení ,utíkající před smrtí ,by se podle psychologie s obrovskou pokorou zcela přirozeně spokojili se střechou nad hlavou v tělocvičně a s minimem.
Beru to podle sebe. Budu-li utíkat před smrtí, traumatizovaná, vyděená, zmatená ,tak si nebudu dělat jetě nějaké nároky na pobyt v hotelu. Co je zase na tomhle nepochopitelného?Řekla bych, e psychologie a realita jsou dvě rozdílné věci. Pokud jede sama za sebe, tak je to naprosto pochopitelné. Já zase chápu eny s dětmi, e chtějí aspoň kousek "normálnosti" v této ílené době. Kdy jsem dnes ráno dělala snídani a svačiny pro děti, říkala jsem si, e i tohle je přece vzácnost. Moci se alespoň minimálně postarat sám o sebe, rozhodovat co, kdy a jak. Ne jen čekat, kdy nás kdo nakrmí a co nám kdo dá. Take já zase chápu ty, které se snaí co nejvíc přizpůsobit dané situaci a vyuijí nabízené pomoci, třeba ubytování v samostatném bytě.
Nehledě na to, e spousta těch traumat pochází právě z krytů, kde byli vichni natěsnaní dohromady. Nevím, co na to psychologie, ale rozumím tomu, e to je pro někoho stále stejná situace a nemůe se z toho pak vymanit.Naopak . ivot neboli obraz vznikající reality nelze od psychiky oddělit.
Kadý reaguje inak.. neexistuje mustra
Není tady
LENNNA napsal(a):
Serigala napsal(a):
Selima napsal(a):
"Rozmazlovaní" Ukrajinci utekajú pred smrou, zmrzačením, hladom a smädom, ivotom bez elektriny, lekárskej pomoci, základnej infratruktúry... A ak Putin pôjde ďalej (čo pôjde, ak ho nezastavíme), tak to čoskoro môeme ma aj u nás, na Slovensku, a potom pokojne aj vy v Česku.... A potom mono niektorí pochopia, aké to je - ale neskoro. Ako sa hovorí - sýty hladnému neverí. A to, e tí traumatizovaní, frustrovaní žudia sa môu aj správa inak ako my, čo si "ijeme v bavlnke", vo tom ádná... ale fakt je to také nepochopitežné?
Beru to podle sebe. Budu-li utíkat před smrtí, traumatizovaná, vyděená, zmatená ,tak si nebudu dělat jetě nějaké nároky na pobyt v hotelu. Co je zase na tomhle nepochopitelného?Co to je za hovadinu? Ty to nemůe brát podle sebe z jednoho prostého důvodu, tys to nezaila a nemá absolutní páru, co bys v té dané situaci dělala, jak jednala, jak se chovala. Ty má teď pouhopouhou představu, co by asi tak bylo. A tito lidé nejvíc soudí
Tak asi takhle moje milá. To Ty jsi ta co nemůe soudit co píu a psát cosi o hovadinách.
Má příli mnoho emocí v sobě kvůli této válce.
Co Ty o mě vi ? Nic. Take se neopovauj tvrdit e ví něco lépe o mém charakteru ne o sobě vím já sama.
Jak to má Ty je věc jiná.
Není tady
Selima napsal(a):
Serigala napsal(a):
Palomita napsal(a):
Řekla bych, e psychologie a realita jsou dvě rozdílné věci. Pokud jede sama za sebe, tak je to naprosto pochopitelné. Já zase chápu eny s dětmi, e chtějí aspoň kousek "normálnosti" v této ílené době. Kdy jsem dnes ráno dělala snídani a svačiny pro děti, říkala jsem si, e i tohle je přece vzácnost. Moci se alespoň minimálně postarat sám o sebe, rozhodovat co, kdy a jak. Ne jen čekat, kdy nás kdo nakrmí a co nám kdo dá. Take já zase chápu ty, které se snaí co nejvíc přizpůsobit dané situaci a vyuijí nabízené pomoci, třeba ubytování v samostatném bytě.
Nehledě na to, e spousta těch traumat pochází právě z krytů, kde byli vichni natěsnaní dohromady. Nevím, co na to psychologie, ale rozumím tomu, e to je pro někoho stále stejná situace a nemůe se z toho pak vymanit.Naopak . ivot neboli obraz vznikající reality nelze od psychiky oddělit.
Skutečně vyďeení a traumatizovaní lidé disponují přirozenou pokorou.Kadý reaguje inak.. neexistuje mustra
Ano! A otázkou je pak proč.
Upravil(a) Serigala (18. 3. 2022 10:45)
Není tady
Palomita napsal(a):
Serigala napsal(a):
Nehledě na to, e spousta těch traumat pochází právě z krytů, kde byli vichni natěsnaní dohromady. Nevím, co na to psychologie, ale rozumím tomu, e to je pro někoho stále stejná situace a nemůe se z toho pak vymanit.
Není tady
Pardon. Nevím jak se mi stalo e je ten text tady znovu.
Není tady
Jinými slovy. Je rozdíl kdy někdo uteče z epicentra války traumatizovaný, vyřeený, zoufalý a jen s tím co měl právě na sobě.
A mezi těmi co utíkají ze země kde je válka ale nebyli zasaení tak jako ti výe zmiňovaný ale chtějí odejít ze země do bezpečí.
Je na tom něco ?
Není tady
Serigala napsal(a):
Řekla bych, e ne pokora je to určitá forma odevzdání. Je to doba vakua, kdy se člověk snaí přeít a vytěsnit vzpomínky. "U osob, které zaijí silné trauma se mj. mohou objevit poruchy spánku, noční můry, omezená schopnost projevovat emoce (např. neschopnost milovat nebo plakat), podráděnost a velký strach o sebe a o své vlastní zdraví." A po čase se právě to odevzdání můe přetavit ve vzdor a podráděnost. Ti lidé přece nezůstanou "pokorní" po zbytek ivota. I zpracování traumatu má své fáze.
Není tady
To oni chudáci opravdu nepočítali s tím, e hřivny nepůjdou směnit. Netuili toti jako snad kadý z nás, co se stane a e se to semele tak rychle, e se jim během pár dní ivot obrátí naruby.
Já taky donedávna měla vechny úspory v bance a v Kč. Na základě událostí na Ukrajině jsem část vybrala a směnila za eura. Kdyby se cokoli ustlo podobného, ani nae koruny by nely směnit.
Není tady
Serigala napsal(a):
LENNNA napsal(a):
Serigala napsal(a):
Beru to podle sebe. Budu-li utíkat před smrtí, traumatizovaná, vyděená, zmatená ,tak si nebudu dělat jetě nějaké nároky na pobyt v hotelu. Co je zase na tomhle nepochopitelného?Co to je za hovadinu? Ty to nemůe brát podle sebe z jednoho prostého důvodu, tys to nezaila a nemá absolutní páru, co bys v té dané situaci dělala, jak jednala, jak se chovala. Ty má teď pouhopouhou představu, co by asi tak bylo. A tito lidé nejvíc soudí
Tak asi takhle moje milá. To Ty jsi ta co nemůe soudit co píu a psát cosi o hovadinách.
Co Ty o mě vi ? Nic. Take se neopovauj tvrdit e ví něco lépe o mém charakteru ne o sobě vím já sama.
Tak znovu
To není o tom, jak to kdo má. To platí prostě pro kadého a tečka. Dokud jsi něco neproila, ví o tom velké houby. Co bys dělala, jsou prozatím jen doměnky "co by, kdyby". To je prostě fakt, a se ti to líbí či ne.
Není tady
Ten hajzlík u zase asi plánuje vyhroovat jadernými zbraněmi?
Nevím, nakolik ověřené, z jiné diskuse.... e stahují vladní letadla Ruska na Ural, kde jsou kryty.... ?
https://images1.vinted.net/t/03_0261a_n … 641bc5ef84
Není tady
Máme ve vzdálenějí rodině ukrajinskou rodinu.........u 25 let. Přijeli mladí s 2 dětmi, on začal pracovat ve stavebnictví, jeho paní vypomáhala v domácnosti, hlídala děti, uklízela, pracovala na zahradě. Ta česká rodina jim vemoně vypomáhala, tráví společně např. Boí hod, vechny narozeniny atd., mezitím sI postavili dům a děti končí na V, přijeli si na hranice pro sourozence a rodiče a ty ubytovali, chovají se sluně, jsou nesmírně pracovití..............mají můj obdiv a moc jim fandím.
Ale někteří Čei, kde můou, tam si na ně přisadí.........a táhnou atd...................jsou to ti, kteří si nic nevybudovali, jsou naprosté nicky-jejich děti taky...........a jen závidí.
Není tady
vera napsal(a):
Máme ve vzdálenějí rodině ukrajinskou rodinu.........u 25 let. Přijeli mladí s 2 dětmi, on začal pracovat ve stavebnictví, jeho paní vypomáhala v domácnosti, hlídala děti, uklízela, pracovala na zahradě. Ta česká rodina jim vemoně vypomáhala, tráví společně např. Boí hod, vechny narozeniny atd., mezitím sI postavili dům a děti končí na V, přijeli si na hranice pro sourozence a rodiče a ty ubytovali, chovají se sluně, jsou nesmírně pracovití..............mají můj obdiv a moc jim fandím.
Ale někteří Čei, kde můou, tam si na ně přisadí.........a táhnou atd...................jsou to ti, kteří si nic nevybudovali, jsou naprosté nicky-jejich děti taky...........a jen závidí.
Není tady
Serigala napsal(a):
Selima napsal(a):
Serigala napsal(a):
Skutečně vyďeení a traumatizovaní lidé disponují přirozenou pokorou.Kadý reaguje inak.. neexistuje mustra
Ano! A otázkou je pak proč.
Pretoe kadý má inú schému reakcie na traumu, na útok, na vojnu, na krízu... Vrodene psychologicky, aj podža národnej histórie, ale aj rodinných vzorcov, príkladov v rodine, apod.
Není tady
Palomita napsal(a):
Serigala napsal(a):
Řekla bych, e ne pokora je to určitá forma odevzdání. Je to doba vakua, kdy se člověk snaí přeít a vytěsnit vzpomínky. "U osob, které zaijí silné trauma se mj. mohou objevit poruchy spánku, noční můry, omezená schopnost projevovat emoce (např. neschopnost milovat nebo plakat), podráděnost a velký strach o sebe a o své vlastní zdraví." A po čase se právě to odevzdání můe přetavit ve vzdor a podráděnost. Ti lidé přece nezůstanou "pokorní" po zbytek ivota. I zpracování traumatu má své fáze.
Kdy píu o traumatech a vyďeení po útěku ( v tomhle případě z epicentra války na Ukrajině ) Nemám na mysli přirozeně v zaĄdném připadé pokoru po zbytek ivota ale pokoru post traumatu.
Jak jsem psala je rozdíl mezi těmi co unikli o vlásek smrti ze zasaených mÍst a mezi těmi kdo utíkají z Ukrajiny před bídou a vyuili situace,
Jasně e v ČR budou mít pak u jako zaměstnání více peněz ne těch 11. tisíc.
Take se začnou rozcapovat a opět nemám na mysli Ukrajince co utekli o vlas té hrůze, ale ti co sledují jiné cíle.
Není tady
Selima napsal(a):
Serigala napsal(a):
Selima napsal(a):
Kadý reaguje inak.. neexistuje mustraAno! A otázkou je pak proč.
Pretoe kadý má inú schému reakcie na traumu, na útok, na vojnu, na krízu... Vrodene psychologicky, aj podža národnej histórie, ale aj rodinných vzorcov, príkladov v rodine, apod.
Ne jen to.
Viz. můj komentář výe.
Není tady
LENNNA napsal(a):
Serigala napsal(a):
LENNNA napsal(a):
Co to je za hovadinu? Ty to nemůe brát podle sebe z jednoho prostého důvodu, tys to nezaila a nemá absolutní páru, co bys v té dané situaci dělala, jak jednala, jak se chovala. Ty má teď pouhopouhou představu, co by asi tak bylo. A tito lidé nejvíc soudíTak asi takhle moje milá. To Ty jsi ta co nemůe soudit co píu a psát cosi o hovadinách.
Tak znovu
To není o tom, jak to kdo má. To platí prostě pro kadého a tečka. Dokud jsi něco neproila, ví o tom velké houby. Co bys dělala, jsou prozatím jen doměnky "co by, kdyby". To je prostě fakt, a se ti to líbí či ne.
Tak znovu. Není to fakt! A se to líbí nebo ne.
Ignoruje navíc zmínku o mých zkuenostech.
Obtěuje se svými nesmysli proto , e jsi mimo regál. Proto e vzkaz jsi nerozlutila.
Není tady
Mimo "regál" jste vechny...
Není tady
rina napsal(a):
No jasné jak jinak. Včetně tebe.
Není tady
Krúty.
Zeptejte se pana Googla, no
Není tady
rina napsal(a):
No jasné jak jinak. Včetně tebe.
Není tady
Aha ! Asi to tady mělo být dvakrát aby to bylo vidět.
Není tady
🤡👍
Není tady
0pakování je matka moudrosti 🤔
Není tady
Není tady