29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Palomita napsal(a):
Serigala napsal(a):
Selima,píšeš tak aby to co nejvíc zapůsobilo. Povím Ti k tomu jinou věc.
Lidé traumatitovaní,vyďešení ,utíkající před smrtí ,by se podle psychologie s obrovskou pokorou zcela přirozeně spokojili se střechou nad hlavou v tělocvičně a s minimem.
Beru to podle sebe. Budu-li utíkat před smrtí, traumatizovaná, vyděšená, zmatená ,tak si nebudu dělat ještě nějaké nároky na pobyt v hotelu. Co je zase na tomhle nepochopitelného?Řekla bych, že psychologie a realita jsou dvě rozdílné věci. Pokud jedeš sama za sebe, tak je to naprosto pochopitelné. Já zase chápu ženy s dětmi, že chtějí aspoň kousek "normálnosti" v této šílené době. Když jsem dnes ráno dělala snídani a svačiny pro děti, říkala jsem si, že i tohle je přece vzácnost. Moci se alespoň minimálně postarat sám o sebe, rozhodovat co, kdy a jak. Než jen čekat, kdy nás kdo nakrmí a co nám kdo dá. Takže já zase chápu ty, které se snaží co nejvíc přizpůsobit dané situaci a využijí nabízené pomoci, třeba ubytování v samostatném bytě.
Nehledě na to, že spousta těch traumat pochází právě z krytů, kde byli všichni natěsnaní dohromady. Nevím, co na to psychologie, ale rozumím tomu, že to je pro někoho stále stejná situace a nemůže se z toho pak vymanit.
Naopak . Život neboli obraz vznikající reality nelze od psychiky oddělit.
Skutečně vyďešení a traumatizovaní lidé disponují přirozenou pokorou.
Není tady
Serigala napsal(a):
Palomita napsal(a):
Serigala napsal(a):
Lidé traumatitovaní,vyďešení ,utíkající před smrtí ,by se podle psychologie s obrovskou pokorou zcela přirozeně spokojili se střechou nad hlavou v tělocvičně a s minimem.
Beru to podle sebe. Budu-li utíkat před smrtí, traumatizovaná, vyděšená, zmatená ,tak si nebudu dělat ještě nějaké nároky na pobyt v hotelu. Co je zase na tomhle nepochopitelného?Řekla bych, že psychologie a realita jsou dvě rozdílné věci. Pokud jedeš sama za sebe, tak je to naprosto pochopitelné. Já zase chápu ženy s dětmi, že chtějí aspoň kousek "normálnosti" v této šílené době. Když jsem dnes ráno dělala snídani a svačiny pro děti, říkala jsem si, že i tohle je přece vzácnost. Moci se alespoň minimálně postarat sám o sebe, rozhodovat co, kdy a jak. Než jen čekat, kdy nás kdo nakrmí a co nám kdo dá. Takže já zase chápu ty, které se snaží co nejvíc přizpůsobit dané situaci a využijí nabízené pomoci, třeba ubytování v samostatném bytě.
Nehledě na to, že spousta těch traumat pochází právě z krytů, kde byli všichni natěsnaní dohromady. Nevím, co na to psychologie, ale rozumím tomu, že to je pro někoho stále stejná situace a nemůže se z toho pak vymanit.Naopak . Život neboli obraz vznikající reality nelze od psychiky oddělit.
Každý reaguje inak.. neexistuje mustra
Není tady
LENNNA napsal(a):
Serigala napsal(a):
Selima napsal(a):
"Rozmazlovaní" Ukrajinci utekajú pred smrťou, zmrzačením, hladom a smädom, životom bez elektriny, lekárskej pomoci, základnej infraštruktúry... A ak Putin pôjde ďalej (čo pôjde, ak ho nezastavíme), tak to čoskoro môžeme mať aj u nás, na Slovensku, a potom pokojne aj vy v Česku.... Až potom možno niektorí pochopia, aké to je - ale neskoro. Ako sa hovorí - sýty hladnému neverí. A to, že tí traumatizovaní, frustrovaní ľudia sa môžu aj správať inak ako my, čo si "žijeme v bavlnke", vo tom žádná... ale fakt je to také nepochopiteľné?
Beru to podle sebe. Budu-li utíkat před smrtí, traumatizovaná, vyděšená, zmatená ,tak si nebudu dělat ještě nějaké nároky na pobyt v hotelu. Co je zase na tomhle nepochopitelného?Co to je za hovadinu? Ty to nemůžeš brát podle sebe z jednoho prostého důvodu, tys to nezažila a nemáš absolutní páru, co bys v té dané situaci dělala, jak jednala, jak se chovala. Ty máš teď pouhopouhou představu, co by asi tak bylo. A tito lidé nejvíc soudí
Tak asi takhle moje milá. To Ty jsi ta co nemůže soudit co píšu a psát cosi o hovadinách.
Máš příliš mnoho emocí v sobě kvůli této válce.
Co Ty o mě viš ? Nic. Takže se neopovažuj tvrdit že víš něco lépe o mém charakteru než o sobě vím já sama.
Jak to máš Ty je věc jiná.
Není tady
Selima napsal(a):
Serigala napsal(a):
Palomita napsal(a):
Řekla bych, že psychologie a realita jsou dvě rozdílné věci. Pokud jedeš sama za sebe, tak je to naprosto pochopitelné. Já zase chápu ženy s dětmi, že chtějí aspoň kousek "normálnosti" v této šílené době. Když jsem dnes ráno dělala snídani a svačiny pro děti, říkala jsem si, že i tohle je přece vzácnost. Moci se alespoň minimálně postarat sám o sebe, rozhodovat co, kdy a jak. Než jen čekat, kdy nás kdo nakrmí a co nám kdo dá. Takže já zase chápu ty, které se snaží co nejvíc přizpůsobit dané situaci a využijí nabízené pomoci, třeba ubytování v samostatném bytě.
Nehledě na to, že spousta těch traumat pochází právě z krytů, kde byli všichni natěsnaní dohromady. Nevím, co na to psychologie, ale rozumím tomu, že to je pro někoho stále stejná situace a nemůže se z toho pak vymanit.Naopak . Život neboli obraz vznikající reality nelze od psychiky oddělit.
Skutečně vyďešení a traumatizovaní lidé disponují přirozenou pokorou.Každý reaguje inak.. neexistuje mustra
Ano! A otázkou je pak proč.
Upravil(a) Serigala (18. 3. 2022 10:45)
Není tady
Palomita napsal(a):
Serigala napsal(a):
Nehledě na to, že spousta těch traumat pochází právě z krytů, kde byli všichni natěsnaní dohromady. Nevím, co na to psychologie, ale rozumím tomu, že to je pro někoho stále stejná situace a nemůže se z toho pak vymanit.
Není tady
Pardon. Nevím jak se mi stalo že je ten text tady znovu.
Není tady
Jinými slovy. Je rozdíl když někdo uteče z epicentra války traumatizovaný, vyřešený, zoufalý a jen s tím co měl právě na sobě.
A mezi těmi co utíkají ze země kde je válka ale nebyli zasažení tak jako ti výše zmiňovaný ale chtějí odejít ze země do bezpečí.
Je na tom něco ?
Není tady
Serigala napsal(a):
Řekla bych, že než pokora je to určitá forma odevzdání. Je to doba vakua, kdy se člověk snaží přežít a vytěsnit vzpomínky. "U osob, které zažijí silné trauma se mj. mohou objevit poruchy spánku, noční můry, omezená schopnost projevovat emoce (např. neschopnost milovat nebo plakat), podrážděnost a velký strach o sebe a o své vlastní zdraví." A po čase se právě to odevzdání může přetavit ve vzdor a podrážděnost. Ti lidé přece nezůstanou "pokorní" po zbytek života. I zpracování traumatu má své fáze.
Není tady
To oni chudáci opravdu nepočítali s tím, že hřivny nepůjdou směnit. Netušili totiž jako snad každý z nás, co se stane a že se to semele tak rychle, že se jim během pár dní život obrátí naruby.
Já taky donedávna měla všechny úspory v bance a v Kč. Na základě událostí na Ukrajině jsem část vybrala a směnila za eura. Kdyby se cokoli šustlo podobného, ani naše koruny by nešly směnit.
Není tady
Serigala napsal(a):
LENNNA napsal(a):
Serigala napsal(a):
Beru to podle sebe. Budu-li utíkat před smrtí, traumatizovaná, vyděšená, zmatená ,tak si nebudu dělat ještě nějaké nároky na pobyt v hotelu. Co je zase na tomhle nepochopitelného?Co to je za hovadinu? Ty to nemůžeš brát podle sebe z jednoho prostého důvodu, tys to nezažila a nemáš absolutní páru, co bys v té dané situaci dělala, jak jednala, jak se chovala. Ty máš teď pouhopouhou představu, co by asi tak bylo. A tito lidé nejvíc soudí
Tak asi takhle moje milá. To Ty jsi ta co nemůže soudit co píšu a psát cosi o hovadinách.
Co Ty o mě viš ? Nic. Takže se neopovažuj tvrdit že víš něco lépe o mém charakteru než o sobě vím já sama.
Tak znovu
To není o tom, jak to kdo má. To platí prostě pro každého a tečka. Dokud jsi něco neprožila, víš o tom velké houby. Co bys dělala, jsou prozatím jen doměnky "co by, kdyby". To je prostě fakt, ať se ti to líbí či ne.
Není tady
Ten hajzlík už zase asi plánuje vyhrožovat jadernými zbraněmi?
Nevím, nakolik ověřené, z jiné diskuse.... že stahují vladní letadla Ruska na Ural, kde jsou kryty.... ?
https://images1.vinted.net/t/03_0261a_n … 641bc5ef84
Není tady
Máme ve vzdálenější rodině ukrajinskou rodinu.........už 25 let. Přijeli mladí s 2 dětmi, on začal pracovat ve stavebnictví, jeho paní vypomáhala v domácnosti, hlídala děti, uklízela, pracovala na zahradě. Ta česká rodina jim všemožně vypomáhala, tráví společně např. Boží hod, všechny narozeniny atd., mezitím sI postavili dům a děti končí na VŠ, přijeli si na hranice pro sourozence a rodiče a ty ubytovali, chovají se slušně, jsou nesmírně pracovití..............mají můj obdiv a moc jim fandím.
Ale někteří Češi, kde můžou, tam si na ně přisadí.........ať táhnou atd...................jsou to ti, kteří si nic nevybudovali, jsou naprosté nicky-jejich děti taky...........a jen závidí.
Není tady
vera napsal(a):
Máme ve vzdálenější rodině ukrajinskou rodinu.........už 25 let. Přijeli mladí s 2 dětmi, on začal pracovat ve stavebnictví, jeho paní vypomáhala v domácnosti, hlídala děti, uklízela, pracovala na zahradě. Ta česká rodina jim všemožně vypomáhala, tráví společně např. Boží hod, všechny narozeniny atd., mezitím sI postavili dům a děti končí na VŠ, přijeli si na hranice pro sourozence a rodiče a ty ubytovali, chovají se slušně, jsou nesmírně pracovití..............mají můj obdiv a moc jim fandím.
Ale někteří Češi, kde můžou, tam si na ně přisadí.........ať táhnou atd...................jsou to ti, kteří si nic nevybudovali, jsou naprosté nicky-jejich děti taky...........a jen závidí.
Není tady
Serigala napsal(a):
Selima napsal(a):
Serigala napsal(a):
Skutečně vyďešení a traumatizovaní lidé disponují přirozenou pokorou.Každý reaguje inak.. neexistuje mustra
Ano! A otázkou je pak proč.
Pretože každý má inú schému reakcie na traumu, na útok, na vojnu, na krízu... Vrodene psychologicky, aj podľa národnej histórie, ale aj rodinných vzorcov, príkladov v rodine, apod.
Není tady
Palomita napsal(a):
Serigala napsal(a):
Řekla bych, že než pokora je to určitá forma odevzdání. Je to doba vakua, kdy se člověk snaží přežít a vytěsnit vzpomínky. "U osob, které zažijí silné trauma se mj. mohou objevit poruchy spánku, noční můry, omezená schopnost projevovat emoce (např. neschopnost milovat nebo plakat), podrážděnost a velký strach o sebe a o své vlastní zdraví." A po čase se právě to odevzdání může přetavit ve vzdor a podrážděnost. Ti lidé přece nezůstanou "pokorní" po zbytek života. I zpracování traumatu má své fáze.
Když píšu o traumatech a vyďešení po útěku ( v tomhle případě z epicentra války na Ukrajině ) Nemám na mysli přirozeně v zaˇdném připadé pokoru po zbytek života ale pokoru post traumatu.
Jak jsem psala je rozdíl mezi těmi co unikli o vlásek smrti ze zasažených mÍst a mezi těmi kdo utíkají z Ukrajiny před bídou a využili situace,
Jasně že v ČR budou mít pak už jako zaměstnání více peněz než těch 11. tisíc.
Takže se začnou rozcapovat a opět nemám na mysli Ukrajince co utekli o vlas té hrůze, ale ti co sledují jiné cíle.
Není tady
Selima napsal(a):
Serigala napsal(a):
Selima napsal(a):
Každý reaguje inak.. neexistuje mustraAno! A otázkou je pak proč.
Pretože každý má inú schému reakcie na traumu, na útok, na vojnu, na krízu... Vrodene psychologicky, aj podľa národnej histórie, ale aj rodinných vzorcov, príkladov v rodine, apod.
Ne jen to.
Viz. můj komentář výše.
Není tady
LENNNA napsal(a):
Serigala napsal(a):
LENNNA napsal(a):
Co to je za hovadinu? Ty to nemůžeš brát podle sebe z jednoho prostého důvodu, tys to nezažila a nemáš absolutní páru, co bys v té dané situaci dělala, jak jednala, jak se chovala. Ty máš teď pouhopouhou představu, co by asi tak bylo. A tito lidé nejvíc soudíTak asi takhle moje milá. To Ty jsi ta co nemůže soudit co píšu a psát cosi o hovadinách.
Tak znovu
To není o tom, jak to kdo má. To platí prostě pro každého a tečka. Dokud jsi něco neprožila, víš o tom velké houby. Co bys dělala, jsou prozatím jen doměnky "co by, kdyby". To je prostě fakt, ať se ti to líbí či ne.
Tak znovu. Není to fakt! Ať se to líbí nebo ne.
Ignoruješ navíc zmínku o mých zkušenostech.
Obtěžuješ se svými nesmysli proto , že jsi mimo regál. Proto že vzkaz jsi nerozluštila.
Není tady
Mimo "regál" jste všechny...
Není tady
rina napsal(a):
No jasné jak jinak. Včetně tebe.
Není tady
Krúty.
Zeptejte se pana Googla, no
Není tady
rina napsal(a):
No jasné jak jinak. Včetně tebe.
Není tady
Aha ! Asi to tady mělo být dvakrát aby to bylo vidět.
Není tady
🤡👍
Není tady
0pakování je matka moudrosti 🤔
Není tady
Není tady