Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 10. 5. 2006 19:33

Ivoš
Host

platnost rozsudku o výživném

Prosím o radu. 10. dubna proběhl soud, kde mi byl přečten rozsudek o zvýšeném výživném. Dosud jsem neobdržel písemný rozsudek a tak nevím, jestli mám platit zvýšené výživné ihned po vynesení rozsudku, nebo až po obdržení písemné formy. Nejde mi o  peníze, ale o to, co je správně.

#2 10. 5. 2006 23:26

EFG
♥♥♥----

Re: platnost rozsudku o výživném

Tak teď nevím. A čeho chcete neplacením do právní moci dosáhnout? Vy se budete odvolávat? V rozsudku musí být uvedeno, kdy došlo k události, která zakládá zvýšení výživného (např. přechod dítěte ze ZŠ na SŠ,....) Vynesení rozsudku není událost, která by zakládala zvýšení výživného. Pečlivě si přečtěte rozsudek. Musí to tam být uvedeno.
No i když.... někteří soudci jsou dost debilní, aby to do rozsudku přesně neuvedli.

Není tady

#3 11. 5. 2006 6:17

Ivoš
Host

EFG napsal(a):

Tak teď nevím. A čeho chcete neplacením do právní moci dosáhnout? Vy se budete odvolávat? V rozsudku musí být uvedeno, kdy došlo k události, která zakládá zvýšení výživného (např. přechod dítěte ze ZŠ na SŠ,....) Vynesení rozsudku není událost, která by zakládala zvýšení výživného. Pečlivě si přečtěte rozsudek. Musí to tam být uvedeno.
No i když.... někteří soudci jsou dost debilní, aby to do rozsudku přesně neuvedli.

No to je právě to na co se ptám, radíte mi, že si mám pečlivě přečíst rozsudek, ale ten jsem ještě nedostal. Proto se ptám, jestli je rozsudek platný od doby přečtení, nebo až po obdržení písemnou formou.

#4 11. 5. 2006 7:56

pavli
♥♥♥♥♥--
Místo: Valmez

Ivoši, platit začněte až po doručení rozsudku, dokud ho nemáte, nemá ho ani matka dítěte a nemůže tedy podniknout žádné další kroky...ale dlužnou částku pak musíte uhradit a ta bude vyšší o dobu do doručení rozsudku.

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10726;104/st/20070315/n/Karin/dt/-6/k/8568/age.png

Není tady

#5 11. 5. 2006 9:25

kido1
Host

Pokud soud proběhl 10. dubna 2006 a rozsudkem bylo např. stanoveno, že od měsíce února 2006 máte platit
zvýšené výživné pak : do jednoho měsíce od vyhlášení rozsudku by Vám mělo přijít písemné vyhotovení poštou.
Pokud se v zákonné lhůtě neodvoláte, pak po 15 dnech nabývá rozsudek právní moci. Po tomto datu jste
povinnen platit zvýšené výživné, případně doplatit vzniklý dluh za předchozí měsíce (např. za měsíc únor, březen,
duben a květen jste platil původní výživné ve výši 2000 Kč, nově navýšené výživné od února 2006 máte 3000 Kč, pak musíte uhradit ještě vzniklý dluh 4x1000 Kč).

#6 11. 5. 2006 9:45

Ivoš
Host

kido1 napsal(a):

Pokud soud proběhl 10. dubna 2006 a rozsudkem bylo např. stanoveno, že od měsíce února 2006 máte platit
zvýšené výživné pak : do jednoho měsíce od vyhlášení rozsudku by Vám mělo přijít písemné vyhotovení poštou.
Pokud se v zákonné lhůtě neodvoláte, pak po 15 dnech nabývá rozsudek právní moci. Po tomto datu jste
povinnen platit zvýšené výživné, případně doplatit vzniklý dluh za předchozí měsíce (např. za měsíc únor, březen,
duben a květen jste platil původní výživné ve výši 2000 Kč, nově navýšené výživné od února 2006 máte 3000 Kč, pak musíte uhradit ještě vzniklý dluh 4x1000 Kč).

Kido moc děkuji za vyčerpávající radu.

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí