19. dubna : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 19. dubna : Obyčejný citrón a jeho netradiční vyuití beze zbytku. V kuchyni i v domácnosti je skvělý pomocník! 19. dubna : Rodičovství podle zvěrokruhu: tíři jsou přísní, Panny umí ustoupit. |
|
|
Odmietaj si čo chce, má na to sväté právo, ale ja osobne poznám NIEKOźKÝCH starých žudí, ktorí nechcú ani by v blízkosti "cudzích" žudí, a teda ich radej bojkotujú vetkými monými spôsobmi. (Jeden sa napríklad rozhodol, e sa oňho musia stara vlastné deti, hoci tie ijú inde a stara sa nemôu - ale starký tvrdí, e to je ich psia povinnos, a basta! A robí oetrovatežkám - aj jednému oetrovatežovi - napriek.) Druhá vec je, e človek chápe aj ich motiváciu - ale to nič nemení na tom, e strpčujú ivot sebe aj druhým - či u vedome, často podvedome (jedna pani po čase priznala, e je znechutená a frustrovaná z toho, e u potrebuje pomoc, a dáva to vetkým naokolo vyra.)
A tretia vec je - ako mi taktne občas pripomenie kamoka- e ktovie, aké/akí budeme my...
Není tady
Před rokem a něco mi zemřel táta a ten opravdu chtěl a vyadoval (jak píe Selima), abychm se já a sestra o něj staraly 24 hodin denně. Kdy jsme naly pečovatelku, která chodila na 4 hodiny denně nám odlehčit, byly scény a snail se ji bojkotovat. Bylo to těké období trvající několik měsíců, a trochu si nedovedu představit, e bychom to vydrely několik let.
Nicméně taka tak mohl být a do poslední chvíle doma, ale bylo to těké.
Není tady
Selima napsal(a):
Odmietaj si čo chce, má na to sväté právo, ale ja osobne poznám NIEKOźKÝCH starých žudí, ktorí nechcú ani by v blízkosti "cudzích" žudí, a teda ich radej bojkotujú vetkými monými spôsobmi. (Jeden sa napríklad rozhodol, e sa oňho musia stara vlastné deti, hoci tie ijú inde a stara sa nemôu - ale starký tvrdí, e to je ich psia povinnos, a basta! A robí oetrovatežkám - aj jednému oetrovatežovi - napriek.) Druhá vec je, e človek chápe aj ich motiváciu - ale to nič nemení na tom, e strpčujú ivot sebe aj druhým - či u vedome, často podvedome (jedna pani po čase priznala, e je znechutená a frustrovaná z toho, e u potrebuje pomoc, a dáva to vetkým naokolo vyra.)
![]()
A tretia vec je - ako mi taktne občas pripomenie kamoka- e ktovie, aké/akí budeme my...
Tím co tady píe mi jen potvrzuje to co jsem psala já sama.
Cituji: jen zoufalý lide dělají zoufalé a sebepokozující kroky.
Staří kterým ubývá sil, jsou nemocní,mají bolesti a ruzné potíe , jsou přirozeně frustrovaní a zoufalý. To ovlivňuje dost jejich mysl a jejich chování pokud teda nejsou zrovna nějak i duevně pokozeni.
I příklady těch co bojkotují cizí pomoc a vydupávají si pomoc od svých děti jsou ve stejné kategorii nemocných, zoufale odkázaných na pomoc druhých, frustrovaní a zoufalý co podvědomě ovlivňuje jejich mysl a to neznamená nic jiného ne to e tím nevědomě kodí a bohuel i sobě.
Vědomý člověk znovu opakuju ,nebude záměrně vědomě kodit protoe si bude vědom toho e nekodí jen druhým ale v konečném důsledku také sám sobě. U jen tím e nedocílí své spokojenosti ádným bojkotem a jetě se takovému můe stát to, e ho oetřovatelky obdaří zpětně svou frustrací a nesnáenlivostí. Dokonale začarovaný kruh.
Selimo e máme právo nejen na odmítání které jsem uvedla ale i na své názory nebo poznatky , snad není ani nutné připomínat.
Myslím e v tom máme snad vichni jasno.
Není tady
Niky123 napsal(a):
Nicméně taka tak mohl být a do poslední chvíle doma, ale bylo to těké.
Rozhodné to není procházka růovou zahradou o tom ádná!
Ale před tímhle krokem smekám!
A jak u psala i Selima , kdo ví jací budeme my a já tvrdím jednu věc ,pamatujme na to u dnes jak důstojně bychom my chtěli doít svůj ivot,kde, jak a s kým. A to platí i pro oetřovatelky. .
Aby nás pak taky děti nehodily do rotu jako staré elezo a nebo se nám nestalo to e nás pak budou oetřovatelky psychicky deptat za naí nevrlost která ke stáří a bolesti spí patří ne ne.
Není tady