Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 5. 11. 2021 13:42

Delta
♥♥-----

Pařížské rohlíčky

Zdravím všechny. Mám k vám prosbu. Na netu mne upoutal recept Pařížské rohlíčky babičky Josefky od p.Maršálka, chtěla jsem ty rohlíčky zkusit upéct na Vánoce, ale nezapsala jsem si ho a teď ho nemohu nikde najít. Nemáte ho někdo? Díky. sad

Není tady

#2 5. 11. 2021 14:50

AndreaP.
Administrátor
Místo: Severní Morava

Re: Pařížské rohlíčky

Pařížské rohlíčky podle Josefa Maršálka

Potřebujeme – na sněhovou hmotu: 100 g bílků, 200 g cukru krupice, 100 g cukru moučka,100 g vlašských ořechů, 1/4 lžičky skořice, 2 g soli. Náplň: 250 g smetany ke šlehání, 70 g cukru krupice, 100 g hořké čokolády, 50 g 70% kakaa, 75 g másla. Poleva: 200 g hořké čokolády,  40 g kokosového oleje.

Postup: Bílky, cukr krupici a sůl zahřejeme ve vodní lázni do horka, cukr mezi prsty musí být úplně rozpuštěn. Poté vyjmeme z lázně a mixérem vyšleháme dotuha. Když je sníh tuhý a téměř vychladlý, stěrkou opatrně zamícháme směs ořechů, skořice a moučkový cukr. Hmotou naplníme sáček s řezanou zdobicí trubičkou a na plech vyložený papírem stříkáme malé rohlíčky. Pečeme asi dvě hodiny při 90 °C.

Na náplň za stálého míchání svaříme všechny suroviny kromě čokolády, necháme vařit asi 1 až 2 minuty. Nakonec přidáme čokoládu a ponorným mixérem rozmixujeme. Necháme přes noc „uzrát“ v lednici. Druhý den náplň maličko nahřejeme a vyšleháme dohladka. Sáčkem s řezanou trubičkou ozdobně na stříkáme na upečené rohlíčky a v lednici necháme ztuhnout. Namáčíme v rozpuštěné čokoládě dobře rozmíchané s olejem.

Není tady

#3 5. 11. 2021 22:13

Delta
♥♥-----

Děkuji móóóc!!! :-) Už se na ně těším... Už je někdo tady upekl?

Není tady

#4 6. 11. 2021 15:07

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Nikdy jsem je nedělala, ale úplně se mi sbíhají sliny.

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí