27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Zdravím vechny. Mám k vám prosbu. Na netu mne upoutal recept Paříské rohlíčky babičky Josefky od p.Marálka, chtěla jsem ty rohlíčky zkusit upéct na Vánoce, ale nezapsala jsem si ho a teď ho nemohu nikde najít. Nemáte ho někdo? Díky.
Není tady
Paříské rohlíčky podle Josefa Marálka
Potřebujeme na sněhovou hmotu: 100 g bílků, 200 g cukru krupice, 100 g cukru moučka,100 g vlaských ořechů, 1/4 ličky skořice, 2 g soli. Náplň: 250 g smetany ke lehání, 70 g cukru krupice, 100 g hořké čokolády, 50 g 70% kakaa, 75 g másla. Poleva: 200 g hořké čokolády, 40 g kokosového oleje.
Postup: Bílky, cukr krupici a sůl zahřejeme ve vodní lázni do horka, cukr mezi prsty musí být úplně rozputěn. Poté vyjmeme z lázně a mixérem vyleháme dotuha. Kdy je sníh tuhý a téměř vychladlý, stěrkou opatrně zamícháme směs ořechů, skořice a moučkový cukr. Hmotou naplníme sáček s řezanou zdobicí trubičkou a na plech vyloený papírem stříkáme malé rohlíčky. Pečeme asi dvě hodiny při 90 °C.
Na náplň za stálého míchání svaříme vechny suroviny kromě čokolády, necháme vařit asi 1 a 2 minuty. Nakonec přidáme čokoládu a ponorným mixérem rozmixujeme. Necháme přes noc uzrát v lednici. Druhý den náplň maličko nahřejeme a vyleháme dohladka. Sáčkem s řezanou trubičkou ozdobně na stříkáme na upečené rohlíčky a v lednici necháme ztuhnout. Namáčíme v rozputěné čokoládě dobře rozmíchané s olejem.
Není tady
Děkuji móóóc!!! :-) U se na ně těím... U je někdo tady upekl?
Není tady
Nikdy jsem je nedělala, ale úplně se mi sbíhají sliny.
Není tady