Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 26. 8. 2021 12:14

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Ako sa vysporiada s vekom?

Ako sa vysporiadavaš/te s vekom, starnutím, zrením, zmenami...? Starneme síce od okamihu počatia big_smile, ale v určitom bode akoby sa to zrýchlilo.... Čo s tým/proti tomu?

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#2 26. 8. 2021 17:56

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

Re: Ako sa vysporiada s vekom?

Selima napsal(a):

Ako sa vysporiadavaš/te s vekom, starnutím, zrením, zmenami...? Starneme síce od okamihu počatia big_smile, ale v určitom bode akoby sa to zrýchlilo.... Čo s tým/proti tomu?

Já asi nijak, nenapadlo mě nad tím vlastně přemýšlet, já se cítím (uvnitř) stále jako mladá holka krátce po škole big_smile
Člověk o sebe může třeba začít jinak pečovat (např. krémy vzhledem k věku apod.), ale jinak to asi neřešit a být v pohodě. Jsme tak mladí, jak se cítíme. Navíc myslím, že vyšší věk má i své výhody storstark

"Před 150 lety by vás považovali za blázny, pokud byste se zasazovali za konec otroctví. Před 100 lety by se vám smáli za návrh, že by ženy měly mít volební právo. Před 25 lety by vás nazvali perverzním za obhajobu práv gayů. Dnes se nám smějí, když chceme, aby skončilo otroctví zvířat. Jednoho dne se smát nebudou."
- Gary Smith

Není tady

#3 27. 8. 2021 9:40

Blossom opět s vámi
♥♥♥----

Do 45 byl pro mě věk jen abstraktním číslem, připadala jsem si pořád stejná jako za mlada. Pak jsem prvně vážně onemocněla a to mi překopalo život, najednou jsem zjistila, jak je člověk zranitelný a proti nemoci dost bezmocný. Výsledkem všeho byl částečný invalidní důchod a naprostá změna životního tempa.
Pak se vše stabilizovalo,  "já zas nestárla", cítila se OK.

Další přelom přišel v 55. roce (vloni), byl to opravdu zlom, během roku jsem přibrala asi 6 kg (do té doby jsem byla štíhlá jak za mlada) a nejde mi to shodit, ale najednou se i obtížněji pohybuji a při vstávání mě bolí doslova celé tělo. V duchu vtipu "Když člověk po padesátce vstává a nic ho nebolí, tak už je mrtvý". Ale s tou 55 řišel i velký úbytek energie, to je asi pro život největší změna a překážka.
Nevím proč to přišlo tak skokově, a asi proto jsem to dost prožívala a prožívám a smiřuju se s tím.

Možná o tom přemýšlím často proto, že nechodím klasicky do práce, většinu času jsem doma a tak o tom mám čas přemýšlet. Přiznám se, ten zlom v 55 mě dost zaskočil.

Dík Selimo za tohle vlákno.

Není tady

#4 27. 8. 2021 10:02

Palomita
♥♥♥♥♥♥-

Bloss, ten úbytek energie může být způsoben i hormonální změnou nebo něčím, čím si tvé tělo prochází. Zkoušela sis u doktora domluvit krevní testy konkrétně z tohoto důvodu? Může ti něco chybět a proto mᚠtakový úbytek energie. Sama jsem si něčím podobným prošla a překvapilo mě, jak "jednoduché" řešení bylo.. Držím pěsti, a se zadaří.

Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.

Není tady

#5 27. 8. 2021 10:08

vera
♥♥♥♥♥♥-

Palomita napsal(a):

Bloss, ten úbytek energie může být způsoben i hormonální změnou nebo něčím, čím si tvé tělo prochází. Zkoušela sis u doktora domluvit krevní testy konkrétně z tohoto důvodu? Může ti něco chybět a proto mᚠtakový úbytek energie. Sama jsem si něčím podobným prošla a překvapilo mě, jak "jednoduché" řešení bylo.. Držím pěsti, a se zadaří.

ano, ano.....................moje kamarádka to tak měla, zjistili jí, že se jí nevstřebávají vitamíny, zvláště B12, podstoupila léčbu a je to mnohem lepší

Není tady

#6 27. 8. 2021 12:30

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Ja mám úbytok energie pozvožný, prírastok na váhe naopak skokový big_smile cca 10 kg za pár rokov (vlastne asi v priebehu roka, po 40tke), ale nejako si to nepripúšam. Zdravotné problémy boli tiež tak po 40tke, možno okolo 45ky, ale kombinácia milenec + hormonálna joga pomohla, plus som neskôr zvládla úplne hladko (skoro som si nevšimla wink ) aj prechod. So starnutím sa zároveň ukžudňujem  a mám menšiu potrebu niečo si dokazova, naháňa sa a tak, takže sa cítim skôr lepšie ako horšie... Dokonca som nabrala gurហa chu a zmenila som po 20 rokoch prácu. Pribratie a menej energie mi prekáža pri tanci (a občas pri upratovaní roll ), ale inak nie.
Krízu som mala okolo 50tky, ale asi dva mesiace pred narodkami som hžadala, čo sa stalo s mojou kamoškou z detstva - a našla som len jej náhrobný kameň grater . Ani neviem, ako zomrela, zistila som len, že sa dožila 42 rokov. kapitulation Takže som si pre seba zosumarizovala, že jediný spôsob, ako nezomrie mladá (čo neplánujem tongue ), je zostarnú. Či sa nám to páči, alebo nie, toto sa nedá ojeb(abr)a. stolt Takže plánujem starnú pomaly, s gráciou a radosou zo života. wink

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#7 27. 8. 2021 12:32

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

vera napsal(a):

Palomita napsal(a):

ano, ano.....................moje kamarádka to tak měla, zjistili jí, že se jí nevstřebávají vitamíny, zvláště B12, podstoupila léčbu a je to mnohem lepší

Aj ja som bola unavená, malátna, v depresii, bez chuti zo života... než mi diagnostikovali anémiu z gynekologického krvácania (myómy). Riešila som to nechirurgicky, ale podarilo sa stolt a všetko pozitívne sa postupne vrátilo. Inak, ženy po 40tke vraj majú hrozne často problémy so štítnou žžazou - aj to môže urobi svoje...

Brita

Není tady

#8 27. 8. 2021 13:38

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

Já jsem poslední dobou zase hrozně ospalá, mohla bych prospat určitě více než polovinu dne. Nevím co to je, ale snad to zase přejde!

"Před 150 lety by vás považovali za blázny, pokud byste se zasazovali za konec otroctví. Před 100 lety by se vám smáli za návrh, že by ženy měly mít volební právo. Před 25 lety by vás nazvali perverzním za obhajobu práv gayů. Dnes se nám smějí, když chceme, aby skončilo otroctví zvířat. Jednoho dne se smát nebudou."
- Gary Smith

Není tady

#9 27. 8. 2021 14:10

Palomita
♥♥♥♥♥♥-

LENNNA napsal(a):

Já jsem poslední dobou zase hrozně ospalá, mohla bych prospat určitě více než polovinu dne. Nevím co to je, ale snad to zase přejde!

A co nový přírůstek do rodiny? Všechno klape? smile

Není tady

#10 27. 8. 2021 15:24

Blossom opět s vámi
♥♥♥----

Palomita napsal(a):

LENNNA napsal(a):

Pokud nový přírůstek do rodiny má být miminko a ne třeba pes nebo kočička (LENNA to zatím neupřesnila :-) ), tak je ta ospalost jednoduše vysvětlitelná. Já svá těhotenství skoro prospala, bude to tím.

Není tady

#11 27. 8. 2021 15:39

Blossom opět s vámi
♥♥♥----

Holky, a co vrásky? Mě víceméně nevadí, až na dvě konkrétní: Ty se mi udělaly svisle pod koutky rtů, jen malé, ale pusa teď v klidném stavu působí jak do obrácené podkovy. Asi takhle sad . A to mě tedy dost štve.
Nicméně s tím dělat nic nebudu, jen se asi víc usmívat smile aby se to ve výsledku narovnalo aspoň takhle neutral
Přešívat obličej si tedy kvůli tomu nehodlám tonguelol .

Není tady

#12 27. 8. 2021 17:25

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

Blossom opět s vámi napsal(a):

Palomita napsal(a):

LENNNA napsal(a):

Pokud nový přírůstek do rodiny má být miminko a ne třeba pes nebo kočička (LENNA to zatím neupřesnila :-) ), tak je ta ospalost jednoduše vysvětlitelná. Já svá těhotenství skoro prospala, bude to tím.

Palomito, Blossom, nový přírustek s mou ospalostí vůbec nesouvisí - ospalost byla už nějakou dobu před tím a nový přírustek je fenečka čivavy smile Takže teď mám holky dvě. Nová holčička je už starší, už si také něco prožila (nejdříve chovatelská stanice, kde rodila štěňata, když už nemohla, tak jí prodali staršímu páru lidí, bohužel pán umřel a paní je v LDNce, tak jí hledali nový domov). Je to zlatíčko.

- Gary Smith

Není tady

#13 27. 8. 2021 18:32

Palomita
♥♥♥♥♥♥-

LENNNA napsal(a):

Palomito, Blossom, nový přírustek s mou ospalostí vůbec nesouvisí - ospalost byla už nějakou dobu před tím a nový přírustek je fenečka čivavy smile Takže teď mám holky dvě. Nová holčička je už starší, už si také něco prožila (nejdříve chovatelská stanice, kde rodila štěňata, když už nemohla, tak jí prodali staršímu páru lidí, bohužel pán umřel a paní je v LDNce, tak jí hledali nový domov). Je to zlatíčko.

Nesouvisí, ale ani jí nebrání.. což je super, že vše klape jak má a holky si sedly tummenupp

Není tady

#14 27. 8. 2021 19:28

vrabčák
♥♥♥♥♥♥♥

Holky, moc hezky jsem si tu teď početla. big_smile  godlike

Je zcela zbytečné se ptát, jaký má život smysl.
Má takový smysl, jaký mu dáme.
                                                           Seneca

Není tady

#15 27. 8. 2021 19:44

rina
♥♥♥♥♥♥♥

vrabčák napsal(a):

Holky, moc hezky jsem si tu teď početla. big_smile  godlike

Já taky. Věděla jsem že jde o psí slečnu, teda podle psaní Lenny už skoro paní nebo babičku...
Ale to spací období mám taky. I zrovna teď. Určitě je to tím pochmurným počasím, prospíme se až do nádherně zbarveného podzimu, ne?
Dobrou noc 🌚.

Klid v duši přeji všem.

Není tady

#16 28. 8. 2021 14:55

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

Selima napsal(a):

Seli, stárneme každý. To je jediná spravedlnost na tomto světě. Někdo stárne rychleji, někdo pomaleji, stárnutí a chátrání organismu se nevyhýbá nikomu big_smile Měli bychom to umět přijmout: jak přibývající roky, tak i případné neduhy a nemoci. Já se přiznám, že jsem vlastní stáří až dosud nijak významně neřešila, ačkoliv mi připadá, že léta letí čím dál tím víc rychleji a mně osobně se magická šedesátka už přiblíží za dva roky a pár měsíců.
Stáří, nemoci ani neduhy neovlivníme, jediné, co můžeme ovlivnit je svůj přístup k němu: nezahořknout, nerezignovat, udržet si pozitivní myšlení, najít si a rozvíjet své koníčky. Není nic horšího než stará, zapšklá a ukřivděná bába wink

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#17 28. 8. 2021 20:49

Irma
♥♥♥♥---

Žijme s grácií, a je nám kolik chce a na vrásky se vybodněme smile Horší je, když oči nemají jiskru, to je hned takový utrápený, nepřístupný obličej. Řekla bych, že člověk by měl věnovat stejný čas péči tělo i o svůj mentální rozvoj, aby to bylo v rovnováze. A nelpět na svých stereotypech. Nebát se něco změnit v bytě, aktivně se zajímat o místo, kde bydlí, tvořit rukama i hlavou... smile

De gustibus non est disputandum. Proti gustu žádný dišputát.

Není tady

#18 28. 8. 2021 22:38

vrabčák
♥♥♥♥♥♥♥

Kiaro a Irmo, přesně tak! big_smile stolt  storstark

Seneca

Není tady

#19 30. 8. 2021 10:13

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Blossom opět s vámi napsal(a):

Holky, a co vrásky? Mě víceméně nevadí, až na dvě konkrétní: Ty se mi udělaly svisle pod koutky rtů, jen malé, ale pusa teď v klidném stavu působí jak do obrácené podkovy. Asi takhle sad . A to mě tedy dost štve.
Nicméně s tím dělat nic nebudu, jen se asi víc usmívat smile aby se to ve výsledku narovnalo aspoň takhle neutral
Přešívat obličej si tedy kvůli tomu nehodlám tonguelol .

Mažova som sa prestala kvôli alergii, ale benefit je, že nevidie vrásky (očné tiene sa neusádzajú v ryhách tongue ) - plus mám dobré gény, takže zatiaž to nie je tragické. Mažem sa zvonka, znútra veža pijem - prevažne nealko big_smile - a snažím sa zosta optimistická.
Bloss, viac sa usmieva je správne riešenie wink

Upravil(a) Selima (30. 8. 2021 10:14)

Brita

Není tady

#20 30. 8. 2021 10:18

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

A ešte mi pripadá, že starnutie spomažujú koníčky, rados zo života a presne tá neidentifikovatežná "iskra", takže človek vôbec nerieši, kožko má dotyčný/á rokov...

Brita

Není tady

#21 30. 8. 2021 20:08

vrabčák
♥♥♥♥♥♥♥

tummenupp godlike

Seneca

Není tady

#22 6. 9. 2021 9:52

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Inak ale musím prizna, že s vekom "vysychám" a okrem krému na xicht je "mus" už aj telové mlieko, krém na ruky, nohy, vlasy... kapitulation Kdo maže, ten jede.

Brita

Není tady

#23 6. 9. 2021 21:30

Soleil
♥♥♥♥♥--

Věk je jenom číslo...

Upravil(a) Soleil (6. 9. 2021 21:34)

Není tady

#24 9. 9. 2021 10:51

Blossom opět s vámi
♥♥♥----

Soleil napsal(a):

Věk je jenom číslo...

Pro mě je to číslo relativní. Jsou dny, kdy se cítím na 70 a dny, kdy se cítím na 30. :-)
(Dneska je to ten druhý případ, ale to je spíš na radovací vlákno). :-)

Není tady

#25 9. 9. 2021 18:12

vrabčák
♥♥♥♥♥♥♥

Na mě padla odpoledne děsná únava. Jestli ona na mě nejde delta?!?? va Udělala jsem si silnější kávičku a teď tu usínám u počítače... sova

Seneca

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí