6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ako sa vysporiadava/te s vekom, starnutím, zrením, zmenami...? Starneme síce od okamihu počatia , ale v určitom bode akoby sa to zrýchlilo.... Čo s tým/proti tomu?
Není tady
Selima napsal(a):
Ako sa vysporiadava/te s vekom, starnutím, zrením, zmenami...? Starneme síce od okamihu počatia , ale v určitom bode akoby sa to zrýchlilo.... Čo s tým/proti tomu?
Já asi nijak, nenapadlo mě nad tím vlastně přemýlet, já se cítím (uvnitř) stále jako mladá holka krátce po kole
Člověk o sebe můe třeba začít jinak pečovat (např. krémy vzhledem k věku apod.), ale jinak to asi neřeit a být v pohodě. Jsme tak mladí, jak se cítíme. Navíc myslím, e vyí věk má i své výhody
Není tady
Do 45 byl pro mě věk jen abstraktním číslem, připadala jsem si pořád stejná jako za mlada. Pak jsem prvně váně onemocněla a to mi překopalo ivot, najednou jsem zjistila, jak je člověk zranitelný a proti nemoci dost bezmocný. Výsledkem veho byl částečný invalidní důchod a naprostá změna ivotního tempa.
Pak se ve stabilizovalo, "já zas nestárla", cítila se OK.
Dalí přelom přiel v 55. roce (vloni), byl to opravdu zlom, během roku jsem přibrala asi 6 kg (do té doby jsem byla tíhlá jak za mlada) a nejde mi to shodit, ale najednou se i obtíněji pohybuji a při vstávání mě bolí doslova celé tělo. V duchu vtipu "Kdy člověk po padesátce vstává a nic ho nebolí, tak u je mrtvý". Ale s tou 55 řiel i velký úbytek energie, to je asi pro ivot největí změna a překáka.
Nevím proč to přilo tak skokově, a asi proto jsem to dost proívala a proívám a smiřuju se s tím.
Moná o tom přemýlím často proto, e nechodím klasicky do práce, větinu času jsem doma a tak o tom mám čas přemýlet. Přiznám se, ten zlom v 55 mě dost zaskočil.
Dík Selimo za tohle vlákno.
Není tady
Bloss, ten úbytek energie můe být způsoben i hormonální změnou nebo něčím, čím si tvé tělo prochází. Zkouela sis u doktora domluvit krevní testy konkrétně z tohoto důvodu? Můe ti něco chybět a proto má takový úbytek energie. Sama jsem si něčím podobným prola a překvapilo mě, jak "jednoduché" řeení bylo.. Drím pěsti, a se zadaří.
Není tady
Palomita napsal(a):
Bloss, ten úbytek energie můe být způsoben i hormonální změnou nebo něčím, čím si tvé tělo prochází. Zkouela sis u doktora domluvit krevní testy konkrétně z tohoto důvodu? Můe ti něco chybět a proto má takový úbytek energie. Sama jsem si něčím podobným prola a překvapilo mě, jak "jednoduché" řeení bylo.. Drím pěsti, a se zadaří.
ano, ano.....................moje kamarádka to tak měla, zjistili jí, e se jí nevstřebávají vitamíny, zvlátě B12, podstoupila léčbu a je to mnohem lepí
Není tady
Ja mám úbytok energie pozvožný, prírastok na váhe naopak skokový cca 10 kg za pár rokov (vlastne asi v priebehu roka, po 40tke), ale nejako si to nepripúam. Zdravotné problémy boli tie tak po 40tke, mono okolo 45ky, ale kombinácia milenec + hormonálna joga pomohla, plus som neskôr zvládla úplne hladko (skoro som si nevimla ) aj prechod. So starnutím sa zároveň ukžudňujem a mám meniu potrebu niečo si dokazova, naháňa sa a tak, take sa cítim skôr lepie ako horie... Dokonca som nabrala gurá a chu a zmenila som po 20 rokoch prácu. Pribratie a menej energie mi prekáa pri tanci (a občas pri upratovaní ), ale inak nie.
Krízu som mala okolo 50tky, ale asi dva mesiace pred narodkami som hžadala, čo sa stalo s mojou kamokou z detstva - a nala som len jej náhrobný kameň . Ani neviem, ako zomrela, zistila som len, e sa doila 42 rokov. Take som si pre seba zosumarizovala, e jediný spôsob, ako nezomrie mladá (čo neplánujem ), je zostarnú. Či sa nám to páči, alebo nie, toto sa nedá ojeb(abr)a. Take plánujem starnú pomaly, s gráciou a radosou zo ivota.
Není tady
vera napsal(a):
Palomita napsal(a):
ano, ano.....................moje kamarádka to tak měla, zjistili jí, e se jí nevstřebávají vitamíny, zvlátě B12, podstoupila léčbu a je to mnohem lepí
Aj ja som bola unavená, malátna, v depresii, bez chuti zo ivota... ne mi diagnostikovali anémiu z gynekologického krvácania (myómy). Rieila som to nechirurgicky, ale podarilo sa a vetko pozitívne sa postupne vrátilo. Inak, eny po 40tke vraj majú hrozne často problémy so títnou žazou - aj to môe urobi svoje...
Není tady
Já jsem poslední dobou zase hrozně ospalá, mohla bych prospat určitě více ne polovinu dne. Nevím co to je, ale snad to zase přejde!
Není tady
LENNNA napsal(a):
Já jsem poslední dobou zase hrozně ospalá, mohla bych prospat určitě více ne polovinu dne. Nevím co to je, ale snad to zase přejde!
A co nový přírůstek do rodiny? Vechno klape?
Není tady
Palomita napsal(a):
LENNNA napsal(a):
Pokud nový přírůstek do rodiny má být miminko a ne třeba pes nebo kočička (LENNA to zatím neupřesnila :-) ), tak je ta ospalost jednodue vysvětlitelná. Já svá těhotenství skoro prospala, bude to tím.
Není tady
Holky, a co vrásky? Mě víceméně nevadí, a na dvě konkrétní: Ty se mi udělaly svisle pod koutky rtů, jen malé, ale pusa teď v klidném stavu působí jak do obrácené podkovy. Asi takhle . A to mě tedy dost tve.
Nicméně s tím dělat nic nebudu, jen se asi víc usmívat aby se to ve výsledku narovnalo aspoň takhle
Přeívat obličej si tedy kvůli tomu nehodlám .
Není tady
Blossom opět s vámi napsal(a):
Palomita napsal(a):
LENNNA napsal(a):
Pokud nový přírůstek do rodiny má být miminko a ne třeba pes nebo kočička (LENNA to zatím neupřesnila :-) ), tak je ta ospalost jednodue vysvětlitelná. Já svá těhotenství skoro prospala, bude to tím.
Palomito, Blossom, nový přírustek s mou ospalostí vůbec nesouvisí - ospalost byla u nějakou dobu před tím a nový přírustek je fenečka čivavy Take teď mám holky dvě. Nová holčička je u starí, u si také něco proila (nejdříve chovatelská stanice, kde rodila těňata, kdy u nemohla, tak jí prodali starímu páru lidí, bohuel pán umřel a paní je v LDNce, tak jí hledali nový domov). Je to zlatíčko.
Není tady
LENNNA napsal(a):
Palomito, Blossom, nový přírustek s mou ospalostí vůbec nesouvisí - ospalost byla u nějakou dobu před tím a nový přírustek je fenečka čivavy Take teď mám holky dvě. Nová holčička je u starí, u si také něco proila (nejdříve chovatelská stanice, kde rodila těňata, kdy u nemohla, tak jí prodali starímu páru lidí, bohuel pán umřel a paní je v LDNce, tak jí hledali nový domov). Je to zlatíčko.
Nesouvisí, ale ani jí nebrání.. co je super, e ve klape jak má a holky si sedly
Není tady
Holky, moc hezky jsem si tu teď početla.
Není tady
vrabčák napsal(a):
Holky, moc hezky jsem si tu teď početla.
Já taky. Věděla jsem e jde o psí slečnu, teda podle psaní Lenny u skoro paní nebo babičku...
Ale to spací období mám taky. I zrovna teď. Určitě je to tím pochmurným počasím, prospíme se a do nádherně zbarveného podzimu, ne?
Dobrou noc 🌚.
Není tady
Selima napsal(a):
Seli, stárneme kadý. To je jediná spravedlnost na tomto světě. Někdo stárne rychleji, někdo pomaleji, stárnutí a chátrání organismu se nevyhýbá nikomu Měli bychom to umět přijmout: jak přibývající roky, tak i případné neduhy a nemoci. Já se přiznám, e jsem vlastní stáří a dosud nijak významně neřeila, ačkoliv mi připadá, e léta letí čím dál tím víc rychleji a mně osobně se magická edesátka u přiblíí za dva roky a pár měsíců.
Stáří, nemoci ani neduhy neovlivníme, jediné, co můeme ovlivnit je svůj přístup k němu: nezahořknout, nerezignovat, udret si pozitivní mylení, najít si a rozvíjet své koníčky. Není nic horího ne stará, zapklá a ukřivděná bába
Není tady
ijme s grácií, a je nám kolik chce a na vrásky se vybodněme Horí je, kdy oči nemají jiskru, to je hned takový utrápený, nepřístupný obličej. Řekla bych, e člověk by měl věnovat stejný čas péči tělo i o svůj mentální rozvoj, aby to bylo v rovnováze. A nelpět na svých stereotypech. Nebát se něco změnit v bytě, aktivně se zajímat o místo, kde bydlí, tvořit rukama i hlavou...
Není tady
Kiaro a Irmo, přesně tak!
Není tady
Blossom opět s vámi napsal(a):
Holky, a co vrásky? Mě víceméně nevadí, a na dvě konkrétní: Ty se mi udělaly svisle pod koutky rtů, jen malé, ale pusa teď v klidném stavu působí jak do obrácené podkovy. Asi takhle . A to mě tedy dost tve.
Nicméně s tím dělat nic nebudu, jen se asi víc usmívat aby se to ve výsledku narovnalo aspoň takhle
Přeívat obličej si tedy kvůli tomu nehodlám .
Mažova som sa prestala kvôli alergii, ale benefit je, e nevidie vrásky (očné tiene sa neusádzajú v ryhách ) - plus mám dobré gény, take zatiaž to nie je tragické. Maem sa zvonka, znútra veža pijem - prevane nealko - a snaím sa zosta optimistická.
Bloss, viac sa usmieva je správne rieenie
Upravil(a) Selima (30. 8. 2021 10:14)
Není tady
A ete mi pripadá, e starnutie spomažujú koníčky, rados zo ivota a presne tá neidentifikovatežná "iskra", take človek vôbec neriei, kožko má dotyčný/á rokov...
Není tady
Není tady
Inak ale musím prizna, e s vekom "vysychám" a okrem krému na xicht je "mus" u aj telové mlieko, krém na ruky, nohy, vlasy... Kdo mae, ten jede.
Není tady
Věk je jenom číslo...
Upravil(a) Soleil (6. 9. 2021 21:34)
Není tady
Soleil napsal(a):
Věk je jenom číslo...
Pro mě je to číslo relativní. Jsou dny, kdy se cítím na 70 a dny, kdy se cítím na 30. :-)
(Dneska je to ten druhý případ, ale to je spí na radovací vlákno). :-)
Není tady
Na mě padla odpoledne děsná únava. Jestli ona na mě nejde delta?!?? Udělala jsem si silnějí kávičku a teď tu usínám u počítače...
Není tady