21. října : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 21. října : Straidelné čokoládové muffiny pro odváné děti. Zabaví i zasytí! 21. října : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Irma napsal(a):
vero, má mimořádné záitky! Z vyprávění znám něco o ivotě en z jiné části světa (kdy v soukromí pouívají značkovou kosmetiku a parfémy, luxusní prádlo, venku ale chodí a za manelem, její vlasy zná jen on a nejblií rodina atd.). Zajímalo by mě, jestli v té oblasti, kde ses pohybovala, byly běně k dostání dámské hygienické pomůcky nebo to bylo tabu? Jestli si na to vzpomene, díky za odpověď.
tak to nevím.............jak to mají s hygienickými pomůckami
ale např. jemenské eny byly kultivované, společenské, velice příjemné............ijí ve středověku s chytrým telefonem
a byly spokojené................teď asi ne, kdy tam zuří 10 let obč. válka
měli jsme průvodce-GAGA se jmenoval, měl 16 sourozenců, matka zemřela, otci kadý den volal a vechny děti se o něj staraly, proto je jich tolik.......staří nedostávají důchod, ádné dávky.........jen rodina se stará...........a co jsem zaila, tak vzorně
Gaga měl 5 tříd, tehdy měl 28 let a dělal průvodce, sám se naučil bez kníek.............česky, francouzsky, anglicky tak, e se domluvil, to jsem zírala...........6 dní jsme chodili po horách DEBEL HARÁZ, on s námi, ve stanech.........v kadé vesnici měl někoho-bratra nebo sestru, brantrance.............moc hezky se vítali,objímali
v pátek el do velké meity........, jinak se denně 5x modlil, byl pozorný, milý, zábavný
Není tady
Selima napsal(a):
rina napsal(a):
Palomita napsal(a):
Tohle se děje i tady.. stačí, kdy se ena stane finančně závislá (mateřská, rodičák, ztráta zaměstnání) na nesprávném mui..
Jak můete srovnávat cokoliv jiného s tím, co se děje muslimským enám?
Nic tak krutého jinde není!Tie hrubo zoveobecňuje - ale to nie je nič nového.
Selimo, ty zřejmě ví o něčem krutějím, nez dělá Taliban &. Předpokládám, e jsi se osobně zúčastnila a ráda nám to zprostředkuje.
Upravil(a) rina (30. 8. 2021 17:17)
Není tady
vero, moc děkuji
Není tady
vero, moc zajímavé povídání To je tak jiný svět, e si to člověk neumí vůbec představit!
Ač se mi moc věcí nelíbí (alespoň z těch, co jsem slyela), tak hezké je, e se rodina o rodiče postará. Nejspí tam rodiny obecně drí hodně pospolu, e?
Není tady
ano, rodiny drí pospolu.............i pro mě to bylo ve překvapující, jela jsem tam s tím, e uvidím nepěkné primitivní chování.....
a oni tak překvapili, vechny 4 účastníky zájezdu......................ít bych tam nemohla a věřím, e i jim se ije zle tady
jejich ideál............mu drtí a vaří kávu, 3 stolky.............ena sedí na zemi, kolem 4 děti, viditelný nedostatek.......tak se jim to líbí, musí strádat.....................tady nepoberou ten dostatek-přebytek, to nechtějí, to jim musí straně vadit
v TV jim běely pořád západní reklamy, koukali na to, kroutili hlavami, občas vypískli-jen mui, eny byly v mafrái-společ. místnost pro eny a koukaly na jelich telenovely-něco neuvěřitelného
ivot jednoduchý, velice...........asi stačí málo ......na vymytí mozku-ALE NESETKALA JSEM SE TAM S TÍM
Není tady
vera napsal(a):
ano, rodiny drí pospolu.............i pro mě to bylo ve překvapující, jela jsem tam s tím, e uvidím nepěkné primitivní chování.....
a oni tak překvapili, vechny 4 účastníky zájezdu......................ít bych tam nemohla a věřím, e i jim se ije zle tady
jejich ideál............mu drtí a vaří kávu, 3 stolky.............ena sedí na zemi, kolem 4 děti, viditelný nedostatek.......tak se jim to líbí, musí strádat.....................tady nepoberou ten dostatek-přebytek, to nechtějí, to jim musí straně vadit
v TV jim běely pořád západní reklamy, koukali na to, kroutili hlavami, občas vypískli-jen mui, eny byly v mafrái-společ. místnost pro eny a koukaly na jelich telenovely-něco neuvěřitelného
ivot jednoduchý, velice...........asi stačí málo ......na vymytí mozku-ALE NESETKALA JSEM SE TAM S TÍM
Ad. tučné - nevím, proč by pak chtěli tolik do Německa a bohatých zemí, kde budou mít právě ten přebytek?
Není tady
oni ví, e na to nedosáhnou...........je to pro ně frustrující..............
větina by zůstala.............válka, bída, beznaděj...........to je vyhnalo
Není tady
vera napsal(a):
větina by zůstala.............válka, bída, beznaděj...........to je vyhnalo
Ale vdy na to dosáhnou, dávky velké a později ivot v dostatku. Kdy jdou do zemí jako Německo a dalí podobné, tak je cíleně čeká dostatek a blahobyt. Proč se nehrnou do chudých zemí, kdy teda o blahobyt nestojí?
Není tady
LENNNA napsal(a):
vera napsal(a):
větina by zůstala.............válka, bída, beznaděj...........to je vyhnaloAle vdy na to dosáhnou, dávky velké a později ivot v dostatku. Kdy jdou do zemí jako Německo a dalí podobné, tak je cíleně čeká dostatek a blahobyt. Proč se nehrnou do chudých zemí, kdy teda o blahobyt nestojí?
Co je to chudá země? Dle mého je v takových zemích nestabilní politika a lidé jsou ohroeni stejně jako v místech, odkud prchají. Proto volí ty "bohatí". My jsme pro větinu z nich neznámá země a co je důleité, nemají tady moc velkou komunitu, ke které by se mohli hlásit. Proto volí země, jaké volí. My máme zase hodně Vietnamců, Ukrajinců a Rusů, protoe tady jednodue u mají svou komunitu. Donedávna jsme jetě měli zavřené hranice, bylo obtíné se sem dostat a teď u to nikdo neřeí. A se přeplní státy jako je Německo, Anglie, Francie, budou hledat dalí země. Kdybys měla jít ít do jiné země a utéct ze své vlasti, kam bys la? Zjiovala bys, kde je nejvíc dávek, který stát má nejlepí ekonomiku a nebo bys koukala na to, kde bys mohla najít aspoň nějaké minimum domova o které se můe opřít, abys začala znovu?
Nejspí má pravdu u těch vyčůránků, kterých je asi taky dost. Ale ty jsou ve vech národnostech
Není tady
LENNNA napsal(a):
vera napsal(a):
větina by zůstala.............válka, bída, beznaděj...........to je vyhnaloAle vdy na to dosáhnou, dávky velké a později ivot v dostatku. Kdy jdou do zemí jako Německo a dalí podobné, tak je cíleně čeká dostatek a blahobyt. Proč se nehrnou do chudých zemí, kdy teda o blahobyt nestojí?
málokdo na to dosáhne.........neumí to............mají jinou pracovní morálku, jiný pohled na vzdělání.........my se na to díváme naím evropským pohledem.............
poslali jsme několik čerpadel vody do Afriky, vyjelo tam asi 8 chlapů........zabudovali a naučili místní tato čerpadla ovládat a hlavně je čistit, co je nezbytně nutné..........dost velká investice.........pobyli tam měsíc..........za půl roku, kdy tam přijeli, ani jedno čerpadlo nefungovalo, ani jednou je nevyčistili a zase spoutěli kbelík na provaze a vytahovali......jako ve středověku
ano, větina pomoci takto dopadne........jsou jiní a "nae" pomoc je patná..
Není tady
Není tady
Palomita napsal(a):
LENNNA napsal(a):
vera napsal(a):
Co je to chudá země? Dle mého je v takových zemích nestabilní politika a lidé jsou ohroeni stejně jako v místech, odkud prchají. Proto volí ty "bohatí". My jsme pro větinu z nich neznámá země a co je důleité, nemají tady moc velkou komunitu, ke které by se mohli hlásit. Proto volí země, jaké volí. My máme zase hodně Vietnamců, Ukrajinců a Rusů, protoe tady jednodue u mají svou komunitu. Donedávna jsme jetě měli zavřené hranice, bylo obtíné se sem dostat a teď u to nikdo neřeí. A se přeplní státy jako je Německo, Anglie, Francie, budou hledat dalí země. Kdybys měla jít ít do jiné země a utéct ze své vlasti, kam bys la? Zjiovala bys, kde je nejvíc dávek, který stát má nejlepí ekonomiku a nebo bys koukala na to, kde bys mohla najít aspoň nějaké minimum domova o které se můe opřít, abys začala znovu?
Nejspí má pravdu u těch vyčůránků, kterých je asi taky dost. Ale ty jsou ve vech národnostech
Chudá země jsme např. my, Polsko, Slovensko, Maďarsko.... "chudá" ve srovnání s těmi bohatými - myleno, ne chudá doslova. Take normální země, kde stabilita je.
Není to ale náhodička, e zrovna náhodou volí ty bohatí země? Co nic proti tomu! Vůbec, spí je to naopak pochopitelné. Jen to nekoresponduje s tím, e mají rádi "bídu" a nesnesou blahobyt. Náhoda, e jdou zrovna tam? Co třeba nai romové? Proč li do Anglie? Nejsou si ty mentality v něčem podobné? Jen zamylení, já to nevím, prostě mi jen nesedí, e chtějí nedostatek a vadí jim dostatek.
Kadopádně je to moc zajímavé téma a souhlasím s tebou, e obecně jsou vyčůránci vude.
Není tady
vera napsal(a):
LENNNA napsal(a):
vera napsal(a):
málokdo na to dosáhne.........neumí to............mají jinou pracovní morálku, jiný pohled na vzdělání.........my se na to díváme naím evropským pohledem.............
poslali jsme několik čerpadel vody do Afriky, vyjelo tam asi 8 chlapů........zabudovali a naučili místní tato čerpadla ovládat a hlavně je čistit, co je nezbytně nutné..........dost velká investice.........pobyli tam měsíc..........za půl roku, kdy tam přijeli, ani jedno čerpadlo nefungovalo, ani jednou je nevyčistili a zase spoutěli kbelík na provaze a vytahovali......jako ve středověku
ano, větina pomoci takto dopadne........jsou jiní a "nae" pomoc je patná..
S tou pomocí... já nevím, to není tak jednoduché myslím. Je fakt, e já vdy "nadávala" na Amíky, co se stále pletou do jiných zemí. Na první dobrou bych kadé zemi nechala svou suverenitu... jene co lidská práva? Co znásilněné eny, zmasakrované obyvatelsvo, obřízka, sňatky dětí, popravy, závislost en, koly pro negramotné, zdravotnictví pro chudé.... a dalí a dalí (to nemyslím teď ve na konkrétní zemi) ... já nevím, asi jsou případy, kdy by se pomáhat mělo a to bohuel i nevyádaně.
Není tady
............i nevyádaně ??????????
to je právě ten problém!!!!!!!!!!!!
Není tady
rina napsal(a):
Selima napsal(a):
rina napsal(a):
Jak můete srovnávat cokoliv jiného s tím, co se děje muslimským enám?
Nic tak krutého jinde není!Tie hrubo zoveobecňuje - ale to nie je nič nového.
Selimo, ty zřejmě ví o něčem krutějím, nez dělá Taliban &. Předpokládám, e jsi se osobně zúčastnila a ráda nám to zprostředkuje.
Osobne nie, ale mám info od priamych účastníkov, takpovediac. Krutejí ako Taliban je ISIS, ale predpokladám, e o to tu nejde. Ide o o zoveobecnenie. To je rovnaké, ako by si tvrdila, e požský zákaz interrupcií je plone platný vo vetkých kresanských tátoch (kam oficiálne patrí aj Slovensko) alebo niečo podobné...
Není tady
Palomita napsal(a):
LENNNA napsal(a):
vera napsal(a):
Není tady
LENNNA napsal(a):
Palomita napsal(a):
LENNNA napsal(a):
Ale vdy na to dosáhnou, dávky velké a později ivot v dostatku. Kdy jdou do zemí jako Německo a dalí podobné, tak je cíleně čeká dostatek a blahobyt. Proč se nehrnou do chudých zemí, kdy teda o blahobyt nestojí?Co je to chudá země? Dle mého je v takových zemích nestabilní politika a lidé jsou ohroeni stejně jako v místech, odkud prchají. Proto volí ty "bohatí". My jsme pro větinu z nich neznámá země a co je důleité, nemají tady moc velkou komunitu, ke které by se mohli hlásit. Proto volí země, jaké volí. My máme zase hodně Vietnamců, Ukrajinců a Rusů, protoe tady jednodue u mají svou komunitu. Donedávna jsme jetě měli zavřené hranice, bylo obtíné se sem dostat a teď u to nikdo neřeí. A se přeplní státy jako je Německo, Anglie, Francie, budou hledat dalí země. Kdybys měla jít ít do jiné země a utéct ze své vlasti, kam bys la? Zjiovala bys, kde je nejvíc dávek, který stát má nejlepí ekonomiku a nebo bys koukala na to, kde bys mohla najít aspoň nějaké minimum domova o které se můe opřít, abys začala znovu?
Nejspí má pravdu u těch vyčůránků, kterých je asi taky dost. Ale ty jsou ve vech národnostechChudá země jsme např. my, Polsko, Slovensko, Maďarsko.... "chudá" ve srovnání s těmi bohatými - myleno, ne chudá doslova. Take normální země, kde stabilita je.
Není to ale náhodička, e zrovna náhodou volí ty bohatí země? Co nic proti tomu! Vůbec, spí je to naopak pochopitelné. Jen to nekoresponduje s tím, e mají rádi "bídu" a nesnesou blahobyt. Náhoda, e jdou zrovna tam? Co třeba nai romové? Proč li do Anglie? Nejsou si ty mentality v něčem podobné? Jen zamylení, já to nevím, prostě mi jen nesedí, e chtějí nedostatek a vadí jim dostatek.
Kadopádně je to moc zajímavé téma a souhlasím s tebou, e obecně jsou vyčůránci vude.
Rómovia, aspoň niektorí, li do Anglicka aj kvôli rasizmu tuná - a určite kvôli nedostatku príleitostí. Tí, ktorí nechcú maka, zostali na slovenských dávkach - ale tí, ktorí sa chcú ma lepie, to na Slovensku nedosiahnu., aj keby po hlavách skákali a uami sa odráali (čes tým pár výnimkám, ktoré sa dajú spočíta na prstoch jednej-dvoch rúk...). S utečencami z blízkovýchodných (a asi ani afrických) krajín by som to neporovnávala ani náhodou... Medzi tými druhými určite je aj veža ekonomických utečencov, ale myslím, e prevaujú utečenci z pomerov, aké si my ani nevieme predstavi.
Není tady
LENNNA napsal(a):
vera napsal(a):
LENNNA napsal(a):
Ale vdy na to dosáhnou, dávky velké a později ivot v dostatku. Kdy jdou do zemí jako Německo a dalí podobné, tak je cíleně čeká dostatek a blahobyt. Proč se nehrnou do chudých zemí, kdy teda o blahobyt nestojí?málokdo na to dosáhne.........neumí to............mají jinou pracovní morálku, jiný pohled na vzdělání.........my se na to díváme naím evropským pohledem.............
ano, větina pomoci takto dopadne........jsou jiní a "nae" pomoc je patná..S tou pomocí... já nevím, to není tak jednoduché myslím. Je fakt, e já vdy "nadávala" na Amíky, co se stále pletou do jiných zemí. Na první dobrou bych kadé zemi nechala svou suverenitu... jene co lidská práva? Co znásilněné eny, zmasakrované obyvatelsvo, obřízka, sňatky dětí, popravy, závislost en, koly pro negramotné, zdravotnictví pro chudé.... a dalí a dalí (to nemyslím teď ve na konkrétní zemi) ... já nevím, asi jsou případy, kdy by se pomáhat mělo a to bohuel i nevyádaně.
Keď sa pozriem na práve sa končiacu pomoc USA v Afganistane, mám o tom silné pochybnosti. Na začiatku hrubé nepochopenie mentlaity, pecifík krajiny a politického systému (na ktorom si u predtým vylámali zuby aj Briti aj Rusi) a na konci tisícky neastných žudí, eny, ktoré zaívajú návrat do stredoveku, obete na ivotoch, apod. Neviem, komu táto pomoc prospela, úprimne.
Není tady
Selima napsal(a):
rina napsal(a):
Selima napsal(a):
Tie hrubo zoveobecňuje - ale to nie je nič nového.Selimo, ty zřejmě ví o něčem krutějím, nez dělá Taliban &. Předpokládám, e jsi se osobně zúčastnila a ráda nám to zprostředkuje.
Osobne nie, ale mám info od priamych účastníkov, takpovediac. Krutejí ako Taliban je ISIS, ale predpokladám, e o to tu nejde. Ide o o zoveobecnenie. To je rovnaké, ako by si tvrdila, e požský zákaz interrupcií je plone platný vo vetkých kresanských tátoch (kam oficiálne patrí aj Slovensko) alebo niečo podobné...
Ále houby! To ty zoveobecňuje a překrucuje. Ale to není nic nového, viď?
Není tady
vera napsal(a):
............i nevyádaně ??????????
to je právě ten problém!!!!!!!!!!!!
To si právě nemyslím. Jak píu, jsou případy, kdy si to nemyslím.
Kdy bude někdo ubliovat dítěti, silnějí slabímu, tak protoe si neřeknou z různých důvodů o pomoc, tak na to bude jen koukat?
Není tady
Určite nie, ale otázka znie, či viem pomôc NAVDY... A ak nie - a agresor svoju obe v zlosti mono zabije po mojom odchode - je namieste premyslie si dobre prípadné kroky čo najďalej do budúcnosti...
Není tady
zabili Sadáma, který páchal zvěrstva..................a situace v Iráku je teď mnohem horí
zabili Kadáfího.....................a Libyie je na tom mnohem hůř
zatím vdy, kdy nevyádaně "zasáhli", výsledek byl horí.............dle odborníků
nechtěla bych být v kůi těch, kteří o tomto rozhodují
Není tady
vera napsal(a):
zabili Sadáma, který páchal zvěrstva..................a situace v Iráku je teď mnohem horí
zabili Kadáfího.....................a Libyie je na tom mnohem hůř
zatím vdy, kdy nevyádaně "zasáhli", výsledek byl horí.............dle odborníků
nechtěla bych být v kůi těch, kteří o tomto rozhodují
vero, má pravdu, nechtěla bych také být v jejich kůi. A uznávám, e to není tak jednoduché a černobílé, a hlavně uznávám, e tohle je straně těké téma... přesto myslím, e v takových věcech, které jsem níe vyjmenovala, tak by se mělo pomáhat. Otázka je jak, aby to více pomohlo ne ukodilo.
Není tady
Nehas, co tě nepálí, by nestačilo ?
Není tady
rina napsal(a):
Nehas, co tě nepálí, by nestačilo ?
Někomu očividně ano, někomu ne.
Není tady