27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Ahojky Chci se zeptat
Zkouela jste některá ochutnat jedlý hmyz? Jak vám chutnal?
Není tady
Výborně!
Není tady
Jo? Tys jedlý hmyz zkouela? A jaký? A kde?
Není tady
Nejdřív mi to dala ochutnat dcera jetě na gymnáziu, kde se to nějak učili zpracovat. Teď to mám běně u rodiny, kde se starám o děti. Chu je lahodná, jako křehounké praené sójové oříky, ale je fakt, e ten vzhled moc zkoumat nemusím.
Není tady
rino, jsou to larvy nebo vyloeně hmyz jako takový (noičky, krovky)? S příchutí (cukr, sůl) nebo bez?
Není tady
Larvy, teď.
Dcera před těmi cca 20ti lety přinesla něco, co fakt vypadalo jako oranoví vysuení broučci, říkala e to pod dohledem ucitelky někde sbírali..., dlouho mě přemlouvala, a se teda nekoukám. Stálo to zato.
Dnes se moc taky nekoukám, ale jim je s chutí.
Jsou tady v uplíku pod dřezem, v mikrotenovem pytlíku (netuím, jestli se to dá na českém trhu sehnat), a jak jsou suché, a drcnu do toho, vypadají jako ivé.
Příchu jsem neidentifikovala. Myslím e je to jejich původní chu, bez dalích ingrediencí.
Nevím, jak se to upravuje, a radi to nechci vědět, ptz. je to fakt lahůdka 😋
Není tady
Kdyby "to" mělo tvar a vzhled např. jako araídová křupka, nejlépe dobře ochucené, ochutnávku bych asi zvládla. Ovem pokud by na mne koukal skutečný hmyz se vím vudy, ten bych nepolkla ani nevzala do prstů Díky.
Není tady
Ví co to stálo mě ochutnat od milované dcery? Říkala, jak to pracně vyrobili a tak... Dodnes to váhání "cítím"...
Myslím e není nutné, aby to vypadalo jako cukrlátko. Rybu taky klidně sníme z čerstvého plátku stejně jako roztomilou nugetku v podobě raločka. Je to jen o "zvyku", o způsobu, jak a kdy jsme se s tím potkali...
Není tady
Jednou to objednal přítel, chtěl to zkusit. Nael na internetu eshop a objednal cvrčky v čokoládě a jetě čipsy z cvrčků. Kupodivu to nebylo vůbec patný
Není tady
Mám z dětství hluboko pod kůí Ferdu Mravence i lumpa Brouka Pytlíka, podle mne byl Ondřej Sekora mistr.
A tak nějak bych brouky a broučky nemohla jíst.
Není tady
naty9697 Ahoj, hele a jak to chutnalo? k čemu by si to přirovnala? Bylo to dobrý, e by sis to koupila znovu?
Není tady
Jako vůbec to v tom nejde cítit, je to taková jemná chu :-) Klidně si to koupím znova, ale ne jen tak ale k nějaké příleitosti :-)
Není tady
K kde si prosím kupovala? e bych se na to koukla :-)
Není tady
Reklamy si laskavě posílej do některé ze svých schránek!!!
Není tady
Nejlepí místní hmyz je rina.
Není tady
Petře!!!
Není tady
Petr100 napsal(a):
Zbytečné a pro mě absolutně nepochopitelné. Ban.
Není tady
Petr100 napsal(a):
Nejsem jedlá, samý tuk, karcinom a fujky. Ty jsi na tom určitě lépe: Mladé maso, ádoucí, k nakousnutí, ani nemusí být obalen čokoládkou 🥰
Není tady
Já ten ban viděla a po své reakci, ale díky. On u Petr neví, kam z konopí 🤭
Není tady