6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Selima napsal(a):
Rinsa: Otázka: Co "vidíte", když před usínáním zavřete oči?
Farebné obrazy a videá. občas niečo silné, čo osm videla cez deň; často imaginárne deje, cesty, ľudí, ktorých už nestretávam, ktorí sú mŕtvi alebo ďaleko, miesta, kde som nikdy nebola, ale kde som už dávno nebola... fotky z kníh a z videá z PC...
To mě pobavilo.. za mě NIC a je to ideální stav
Není tady
Selima napsal(a):
A to ma inšpirovalo:
1. Máte vône rozdelené na "zimné" a "letné"?
2. Ako vône celkovo preferujete? Sladšie, jemnejšie, sviežejšie, ľahšie, ťažšie, orientálne...?
3. Aký druh počasia máte najradšej? Aký neznášate?
1. Určitě ne
2. Asi spíš sladší a těžší
3. Jarní slunko a vánek, příjemné teploty
Není tady
OTÁZKY:
1. Který herec se vám líbí (čistě jen vzhledově a může jich být více).
2. Který herec je podle vás výborný a když hraje v nějakém filmu, tak je to pro vás, dá se říct, záruka dobrého filmu (může být opět více).
3. Bylo nějaké jídlo, které jste ve školní družině měli rádi? Jaké?
Rovnou odpovím:
1. Gerard Butler, Jonathan Rhys Meyers, Channing Tatum.......... vůbec mě nenapadá žádný Čech.
2. Nikolas Cage, Morgan Freeman
3. špenátová polévka, rizoto, špagety, rýžový nákyp....
Není tady
LENNNA napsal(a):
rina napsal(a):
Otázka: Všimli jste si, že Monika Babišová šilhá?
Na některých fotkách vypadá, jako by měla skleněné oko.Ne nevšimla a popravdě co by na tom bylo špatného? Hezká ženská
Nic. 🌞
Já se ptala jenom ze zvědavosti...
Není tady
Palomita napsal(a):
Selima napsal(a):
Farebné obrazy a videá. občas niečo silné, čo osm videla cez deň; často imaginárne deje, cesty, ľudí, ktorých už nestretávam, ktorí sú mŕtvi alebo ďaleko, miesta, kde som nikdy nebola, ale kde som už dávno nebola... fotky z kníh a z videá z PC...To mě pobavilo.. za mě NIC a je to ideální stav
Jsem ráda že tě to pobavilo.
Jak jsi jistě postřehla, někteří to tak nemají.
PS: Možná se jen před usnutím "nestihneš" dívat, což ti upřímně závidím 👍
Není tady
Palomita napsal(a):
Otázky:
1. Jaké barvy oblečení máte dnes na sobě?
2. Jaký je dnes Váš pojem času? Že se vleče a nebo že letí?
3. Když znáte nějaké slovíčko z jiného nářečí, jazyka, používáte jej v běžné mluvě i když do vašeho kraje nezapadá?
1. Stejné, jako včera. Černou, bílou, červenou a odstíny zelené.
2. Letí. K mé radosti. Jednou se mě vnuk, tehdy asi desetiletý ptal, jak pozná, co bylo dobře a co špatně.
Měl za sebou docela těžké životní období. Říkám: To poznáš lehce. Vzpomeň si na dobu, o kterou ti jde. Teď si vzpomeň, jaké vzpomínky máš na tu dobu.
Pokud ti čas letěl rychle a vzpomínky jsou bohaté, bylo to dobře...
3. Ano. Pořád "mluvím" moravsky a učím to aj svá česká vnoučata. Nevím jestli bohudík, nebo bohužel
Není tady
Selima napsal(a):
A to ma inšpirovalo:
2. Ako vône celkovo preferujete? Sladšie, jemnejšie, sviežejšie, ľahšie, ťažšie, orientálne...?
1. Nemám. Voním a "čmuchám", co mi zrovna vyhovuje, podle aktuální nálady.
2. Dtto.
3. Nesnáším sychravo, mlhu, zimu bez sněhu a léto bez vysokých teplot (+30 a méně).
Není tady
Selima napsal(a):
Vyčítam si - úplne zbytočne, ale... - chyby, čo som urobila vo výchove nevlastného syna... Keď urobil jeden obrovský prúser (po našom rozchode s jeho otcom a následných peripetiách), v podstate som nás oboch odsúdila... každého inak. Jemu so odvtedy už odpustila, aj keď náš vzťah už asi nebude ako predtým, sebe odpúšťam postupne a po kúskoch.
Já ve výchově vlastních dětí. To je nevratné, bohužel
Není tady
Selima napsal(a):
1. Čo vás na druhých najviac rozčuľuje (sa na kom)?
2. Sledujete zľavy v supermarketoch a riadite sa nimi?
3. Máte nejaký obľúbený seriál? Ak áno, aký?
1. Faleš. Na všech mých milých.
2. Ne.
3. Ano. Na krimi příběhy skoro všechny.
Není tady
LENNNA napsal(a):
OTÁZKY:
2. Který herec je podle vás výborný a když hraje v nějakém filmu, tak je to pro vás, dá se říct, záruka dobrého filmu (může být opět více).
Rovnou odpovím:
1. Gerard Butler, Jonathan Rhys Meyers, Channing Tatum.......... vůbec mě nenapadá žádný Čech.
1.Kevin Kostner.
2. Richard Gere.
3. Ne!.
Není tady
LENNNA napsal(a):
OTÁZKY:
Rovnou odpovím:
1. To mě teda zase nenapadá žádný zahr. herec.. Kdysi dávno svého času Jack Nicolson, ale kdeže loňské sněhy jsou Z aktuálních Vojta Kotek
2. Vladimír Menšík, Dana Medřická, Iva Janžurová, s ní mě bavila i Teroristka, která teda, řekněme si to upřímně, žádný vrchol filmového umění není Ze zahraničních Meryl Streep, Susan Sarandon a Huhg Grant.
3. Nechodila jsem, pro jistotu. Po zážitcích ze školky už jsem nechtěla školní stravování ani vidět.
Není tady
1/ Chris Hemsworth, Jude Law, Clive Owen, Robert Downey Jr.
2/ České nemám. Jinak pro mne zaručeně Tom Hanks, Leonardo DiCaprio, Natalie Portman, Julia Roberts, Kate Winslet.
3/ Dukátové buchtičky
Není tady
Selima napsal(a):
A to ma inšpirovalo:
1/ Ano
2/ Nemám ráda vanilku, ale pokud je v orientálních vůních, tak mi nevadí. V horku hezky voní spíš orientální oleje než parfémy (tedy mému nosu Do uzavřené místnosti nosím lehké vůně, které se drží u těla, klidně pudrové. V létě raději svěžejší "polejvačky", nic náročného, jen osvěžit. Niche parfémy nejsou pro mne, prostě mi smrdí. Pánské vůně mám taky ráda. A když vstoupí do místnosti cizí muž a vzdáleně ucítím jeho parfém, musím se krotit, abych nezačala čichat a testovat si, co to je
3/ Mírný vánek, slunce max do 25 °C. Nesnáším tropy a silný vítr.
Není tady
Palomita napsal(a):
LENNNA napsal(a):
OTÁZKY:
Rovnou odpovím:
3. špenátová polévka, rizoto, špagety, rýžový nákyp....1. To mě teda zase nenapadá žádný zahr. herec.. Kdysi dávno svého času Jack Nicolson, ale kdeže loňské sněhy jsou Z aktuálních Vojta Kotek
2. Vladimír Menšík, Dana Medřická, Iva Janžurová, s ní mě bavila i Teroristka, která teda, řekněme si to upřímně, žádný vrchol filmového umění není Ze zahraničních Meryl Streep, Susan Sarandon a Huhg Grant.
3. Nechodila jsem, pro jistotu. Po zážitcích ze školky už jsem nechtěla školní stravování ani vidět.
Ano, pravda, z Vojty Kotka je opravdu hezký chlap
Hele mě ve školní jídelně opravdu chutnalo
Není tady
LENNNA napsal(a):
[
Hele mě ve školní jídelně opravdu chutnalo
To je jenom dobře Mě vadilo, že se muselo dojídat a to i tlusté či šlachovité maso (ve školce). Od stolu jsem mohla vstát, až když jsem se poblinkala. Taky mě tam viděli jen párkrát, ale trauma navždy Pamatuju si ještě ty nechutně smrduté tácy Na žádné škole jsem nikdy na obědě nebyla.
Není tady
Otázky:
1. Na čem už jste v životě vařily a co vám nejvíc vyhovuje a proč? (plyn, indukce, elektrika, oheň..?)
2. Pamatujete si jméno svojí třídní učitelky z první třídy?
3. Ve které třídě jste dostaly na vysvědčení první horší známku než jedničku?
Není tady
dvojmo...
Upravil(a) Selima (21. 6. 2021 14:10)
Není tady
Palomita napsal(a):
Otázky:
1. Jaké barvy oblečení máte dnes na sobě?
2. Jaký je dnes Váš pojem času? Že se vleče a nebo že letí?
3. Když znáte nějaké slovíčko z jiného nářečí, jazyka, používáte jej v běžné mluvě i když do vašeho kraje nezapadá?
1. Vtedy som mala červeno-modro-biele šaty, včera tyrkysovú kombináciu a dnes mätovo-zelené cpari gate a lososovoružové tričko...
2. Striedavo oblačno... Raz som nai nepočula zvonenie a inokedy sa vlečie
3. Áno, ale to je relatívne... Hlavne také slová asi používam v humornom kontexte alebo na ozvláštnenie.
Není tady
Palomita napsal(a):
LENNNA napsal(a):
rino, já teda upřímně nevím o žádné věci, kterou bych si neodpustila.
Nebo tak Celý ten princip vyčítání a odpouštění nechápu. Ale je to věc smýšlení, proto jsem se ptala, proč si někdo něco nedokáže odpustit.
No a ja zasa nechápem, že niekto v živote nezapochybuje o ničom, čo urobil/robí... Ale beriem to tak, že nás má pánbožko proste všelijakých, a tak to je.
Není tady
LENNNA napsal(a):
OTÁZKY:
Rovnou odpovím:
1. Kedysi Petr Čepek, Petr Kostka, Olda Kaiser, Tomáš Hanák, Martin Huba, Majo Majeský, Milan Ondrík, Jirka Bartoška, Jan Hrušínský, Jan Kraus, Anthony Perkins, Sidney Poitier, Johny Depp, Mel Gibson, Liam Neeson, Samuel Lee Jackson, Nicolas Cage, Al Pacino, Delon, Belmondo, Bruce Willis, Benicio Torres, Javier Bardem, jeden z MOnty Pythons, z blondiakov len Vred Pitt(bull), V poslednom čas svojím spôsobom aj Joaqin Phoenic, aj keď prísne vzaté nie je môj typ.
2: Zo slovenských nebohý Ctibor Filko(viac v divadle, kvôli politickému zákazu), Jožo Króner, Marián Labuda, Lasica + Satinský, Emil Horváth mladší, Ľuboš Kostelný, Robert Roth, všetci Hrušínski, Karel Hoeger, Jozef Kemr, o5 Bartoška, Čepek, Abrhám, P. Eben, Joaquin Phoenix, De Niro, Keanu Reeves, Robert Redford, Kevin Spacey, Morgan Freeman, a asi ešte ďalší...
Není tady
1. Začali ste s nejakou aktivitou/koníčkom počas korony, Ak áno, čo to bolo/je?
2. Máte obľúbenú kvetinu -ak áno, ktorá to je?
3. Sporíte si, míňate, alebo investujete? Ak áno, do čoho investujete? (Túto tému sme dnes brali s druhákmi - a niektoré odpovede ma prekvapili - tak preto vás takto týram... )
Není tady
Selima napsal(a):
No a ja zasa nechápem, že niekto v živote nezapochybuje o ničom, čo urobil/robí... Ale beriem to tak, že nás má pánbožko proste všelijakých, a tak to je.
Za sebe můžu říct, že o věcech přemýšlím, než je udělám. Dokonce si v tu danou chvíli zvládnu říct, jestli se chovám tak či onak. Rozhodnutí z 99.9% dělám sama, při plném vědomí a beru za ně plnou zodpovědnost. Se všemi pozitivními i negativními důsledky. Proč to tedy neustále řešit po tom, co se již stalo a nedá se odestát? Jestli cítím velkou potřebu nápravy, jdu a omluvím se hned nebo se příště zachovám jinak. Řekla bych, že v tomto jsem spíš víc jako chlap, který jednoduše neřeší co nelze vyřešit. Mám pocit, že pokud bych neustále zpochybňovala svoje kroky, zpochybňuji sebe a svůj život. A já si za ním stojím se všemi pro i proti Nechci tu vést diskuzi, co je správné či ne. Je mi jasné, že každý vnímá a smýšlí jinak a to mě na životě baví a zajímá, proto jsem se zeptala, protože nechápu princip odpouštění, to je celé. Nemyslím si, že je někdo horší nebo lepší jenom proto, že žije nebo přemýšlí jinak.
Není tady
Selima napsal(a):
1. Začali ste s nejakou aktivitou/koníčkom počas korony, Ak áno, čo to bolo/je?
2. Máte obľúbenú kvetinu -ak áno, ktorá to je?
3. Sporíte si, míňate, alebo investujete? Ak áno, do čoho investujete? (Túto tému sme dnes brali s druhákmi - a niektoré odpovede ma prekvapili - tak preto vás takto týram... )
1. Ano. Začla jsem ze starých věcí dělat nové. Dva měsíce jsem nebyla u vietnamských vnoučat, doma přebytek věcí které se zdálo že už nikdy nevyužiju, tak jsem ze svetrů vyrobila deku, z igelitových tašek košíčky, z plastových lahví taburety... Když to vznikalo, říkala jsem si, že mi hrabe.
Dnes se na to dívám jako že zoufalství vyprodukovalo hezké (nepotřebné) věci. Ale nezbláznila jsem se a to byl účel...
2. Lilie. Nádherná vůně i květ.
3. Nikdy jsem nespořila, nebylo z čeho. Kdyby se stal zázrak a já mohla investovat, dala bych to do nějakých spoření pro vnoučata. Pro všechny.
Otázky:
1. Kdyby konečně sjednotili čas, který by vám vyhovoval víc, stávající nebo ten klasický, předchozí? A proč?
2. Máte/měli jste nějaký zlozvyk, se kterým jste se dokázali poprat a zvítězit? Jak se vám to povedlo? Pokud ne a chcete, co pro to děláte?
3. Dotkla se vás korona krize nějak? Myslím teda finančně, psychicky, nebo pod., nemám na mysli úmrtí v rodině či okolí...
Není tady
rina napsal(a):
Palomita napsal(a):
Selima napsal(a):
Farebné obrazy a videá. občas niečo silné, čo osm videla cez deň; často imaginárne deje, cesty, ľudí, ktorých už nestretávam, ktorí sú mŕtvi alebo ďaleko, miesta, kde som nikdy nebola, ale kde som už dávno nebola... fotky z kníh a z videá z PC...To mě pobavilo.. za mě NIC a je to ideální stav
Jsem ráda že tě to pobavilo.
Jak jsi jistě postřehla, někteří to tak nemají.
PS: Možná se jen před usnutím "nestihneš" dívat, což ti upřímně závidím 👍
Já se o to NIC snažím, jelikož pak se lépe usíná. Takže obrazy, které ke mě hojně chodí, potlačuju. Nejlépe se mi osvědčila nějaká pěkná písnička před spaním, která mi zní v uších a ty obrazy (občas) přebije. Takže já spíš slyším. Několikrát se mi už stalo, že jsem ji slyšela téěř fyzicky.
Není tady
rina napsal(a):
Selima napsal(a):
Vyčítam si - úplne zbytočne, ale... - chyby, čo som urobila vo výchove nevlastného syna... Keď urobil jeden obrovský prúser (po našom rozchode s jeho otcom a následných peripetiách), v podstate som nás oboch odsúdila... každého inak. Jemu so odvtedy už odpustila, aj keď náš vzťah už asi nebude ako predtým, sebe odpúšťam postupne a po kúskoch.
Já ve výchově vlastních dětí. To je nevratné, bohužel
já si myslím, žes dělala to nejlepší, cos v té době dělat mohla. Ono zpětně se hodnotí lehce, ale je to neobjektivní, protože znáš už věci, které si té určité době znát nemohla.
(Samozřejmě pokud nejde o to, že máma třeba pije nebo fetuje nebo nechává děti samotné bez jídla a hygieny a tak...)
Není tady